Boy uzatmak iin neler yaplabilir?

Sizce boyun uzaması için neler yapılır?

• Ankete Katılan
    513
Uzar neden uzamasın ki.. Ama öyle 1.80 olmayı falan da bekleme yani..

Bu arada burada baya güzel bir yöntemden bahsediliyor hem de garantili.

Dilerseniz bir göz atın >> xxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzar neden uzamasın ki.. Ama öyle 1.80 olmayı falan da bekleme yani..

Bu arada burada baya güzel bir yöntemden bahsediliyor hem de garantili.

Dilerseniz bir göz atın >> [xxxxxx]

Teşekkürler verdiğiniz link için ama burda bi kitap satışından bahsediyorlar acaba alan arkadaşlar varmı? işe yararmı gerçekten? bende boy konusunda sıkıntılıyım :S

Son düzenleyen: Moderatör:
Süt boy uzatıyor az da olsa. Basket zaten belli bir şey kuzenim 1.80 oldu basket sayesinde ..

bundan kesin sonuç alan varmı

Plateste boy uzatmaya yardımcı oluyor. Düzenli olarak yapacağınız omurgayı çalıştıran hareketlerle 4-5cm uzayabilirsiniz...

Kızlar jmexy ve ebru şallı pilates ile 15 cm uzadım 1 yılda:) en iyi yol bu hiç zaman kaybetmeyin derim. Kardeşimde başladı bakalım bu ay. bizim mahallenin kızları da sırada:) boy uzatma uzmanı olacam sanırım:) herkese bol şans, güzel günler.

hahaha mahalle kızları da reklamın bi parçası mı iyi güldürdün:)

17 yaşındayım boyum 1.52 civarı..
bugün doktora gittik annemle.. boy uzama kapaklarım mı ne kapanmışş
ama hala olağan üstü bi umut var içimde neden bilmem..
annem 1.56 falan babam 1.73 ama halalarım,amcalarım,teyzelerim,dayılarım cok cok uzunlar, birtek annemle babam böyle kalmış..
baskete başlamayı düşünüyorm.. bunun yanında uzamayı destekleyen bir hap felan var mı yardımcı olrsanız sevinirim..

Of bende uzamadım uzayamadım gitti

benim yaşım 16 boyum 1.50. annem 1.55 babam 1.64 doktora gittim büyüme boşluklarım nerdeyse kapanmış. yazdan beri düzenli spor yapıyorum önceden hiç yapmazdım zaten bu yüzden boyum kısa kaldı. doktor azami boyumun 1.66 olduğunu söyledi sizce bu saatten sonra uzar mıyım? ne yapmalıyım uzamak için?

eve kapıya barfiks taktır,git gel sallan,uzar canım daha.20 ye kadar.
doktorların bi dediği bi dediğine uymuyor boşver.

kardesim sorun etme ben 15 yasindayim 1.50 bir ay spor yaptim 1.53 oldum bak sana önerilerim
1.voleybola yazil hic bisey icin gecdeildir ben almanyadayim doktor benim yani biz kizlarin 18 yasina kadar uzayabilirmisiz bazen 20
2.sütte 200 kalsium sarmada 500 bol bol sarma ve marul maydonoz salatalik yee canim
3.plates yap ille topa lazim deil eger varsa daha güzel olur5.
4.boy uzama linki Dr. Feridun Kunak Show 20 Temmuz B1(Çocuklarınızın Boylarını Uzatmak için Egzersizler) - YouTube cikmazsa feridun kunak boy egsersizi yaz bunu aksam sabah yap

5.plates Ebru Salli Pilates 2008 tek parca - YouTube ebru salli 2012 yaz 59 dk gir
6 bunu yap su sözü söyle hic bisey icin gec deildir ve sen niye yapmiyosun diceksin ben staja basladim cok yoruluyorum okulumda son 2 ay agir 2 ay sonra baslicam
ve en önemlisede yüzmeeyi unutmayin eger size yardimci olduysam ne mutlu bana

Boyun uzun ya da kısa olması kişinin yaşamı üzerinde doğrudan etkili olan bir faktör değildir. İnsanların başarılarını zekaları ve diğer benzer yeterlilikleri etkiler. Uzun boylu olmak kişi için sadece estetik bir artı olarak değerlendirilebilir…

Boy Uzama Yaşı

Boy uzaması anne karnında başlar, doğumdan sonra devam eder. Ergenlikte hızlanan boy uzaması ergenliğin sonuna doğru yavaşlar ve ergenliğin bitimiyle birlikte tamamen durur. Kızlarda ortalama ergenlik yaklaşık 14-15 yaşlarına devam ettiği için boy uzaması da bu yaşlara kadar sürebilir. Erkeklerde ergenlik 16-18 yaşlarında sona erer. Erkeklerde boy uzaması bu yaşlara kadar sürer. Uzama döneminde en çok gelişme kaval kemiği, uyluk ve kol kemikleri uzun kemiklerde olur. Uzama devam ederken kemikler enine de gelişerek kalınlaşır. Ergenlikten sonra boy uzaması da durur.

Hormonlar ve Boy Uzaması

Boy uzaması çocukluk ve ergenlik döneminde hipofiz bezinden salgılanan büyüme hormonunun kontrolünde devam eder. Büyüme hormonu uzun kemiklerin başlarında bulunan büyüme çekirdeğini uyarır ve kemiklerin boyuna uzamasını sağlar. Cinsel hormonların salgılanmaya başlamasıyla birlikte büyüme çekirdekleri kapanır. Büyüme hormonu artık etkisini kaybetmiştir ve boy uzaması da böylece sona erer.
Bazı hormonal bozukluklar boy uzamasını etkileyerek kişinin aşırı kısa ya da aşırı uzun boylu olmasına yol açabilir.

Kişinin boyunun uzamasıyla ilgili en önemli belirleyici, genetik faktörlerdir. Yani kısa bir anne babanın çocuğu büyük ihtimalle kısa boylu olacaktır. Ancak kişinin genetik sınırları dahilinde boyunun uzaması için yapılabileceği bazı şeyler var.

Doğru Beslenme ve Spor

Boy uzamasında sağlıklı beslenme önemlidir. Bu nedenle gereken bütün vitamin ve minerallerin yeterli düzeyde alınması şarttır. Kemik gelişimi için en önemli vitaminler D vitamini ve kalsiyumdur. Vücuda alınan kalsiyumun kemiklerde emilimini sağlamak için yeterli ölçüde D vitamini tüketilmesi gerekir. D vitamini ve kalsiyum en çok süt, süt ürünleri ve yumurtada bulunur.

Doğru sporları yapmak boy uzaması üzerinde etkilidir. Basketbol, voleybol, yüzme gibi sporlar boyu uzatabilir. Öte yandan futbol, halter gibi sporlar boy uzamasını yavaşlatır.

Merhaba ben 17 Aralık 1997 doğumluyum. Boyum 1.52 ve bundan çok şikayetçiyim. 3 sene önce regl olduktan sonra boyum bi daha hiç hiç uzamadı. Besin takviyesi falan hiç fayda etmiyor 3 seneden beri sıkıntıdayım. Babam 1.73 annem 1.60. Üç sene de psikolojik olarakta çok yıprandım. Ama hala yıpranmaya devam ediyorum. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Bu boy konusu canımı çok sıkıyor. Arkadaşlarımın çoğu benden 10 cm uzun. Benden küçükler bile bana fark attı...

adnan saraçoğlu nun boy uzatma kürü var işe yarıyor diyorlar bir deneyin isterseniz. Ama yanında balık tüketmek gerekiyormus haftada üç gün

Boy uzatmak ıcın bıtkısel kurler ıse yarıyor mu

Bitkisel kürler işe yarar mı bilmiyorum ama bugünlerde boy uzatma ile ilgili nere gitsem bir kitap bir kitap herkesin dilinde.

Boy uzatma kitabı falan baya iddialı Avrupa'dan gelmiş diyorlar. Cazip ancak ne derece etkili bilemiyorum.

Bu konuda bir sürü şey yazılıp çizilmiş ben okuduklarımı aşağıya bırakıyorum dilerseniz bir göz atın.

Boy uzatma kitabı | Boy Uzatma Teknikleri | Boy Uzatma Egzersizleri

Boy Nasıl Uzar

kızlarr kardeşim ben 15 yaşında 164 boyundayım annem 166 babam 180 yaşım ilerliyor napabilirim uzaması için ?? ve uzadı diyelim ne kadar uzar tahminen ?? yardım lütfenn

Arkadaşlar 19 yaşındayım 1.63 boyum var boyum uzasın istiyorum ama özellikle bacak
boyumu uzatmak istiyorum.ip atlamak çözüm olabilir mi? evde ip atlayamıyorum ama
atlıyormuş gibi zıplıyorum neler yapabilrim.bi öneriniz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…