Botoks zararları olan bir şey mi ?

Özelden ne kullandığınızı yazar mısınız ?
Dr tavsiyesi mi bir de?

Çok genç yaşta ilk botoksumu yaptırdım alnıma. Bence mükemmel bişey. Şimdi emzirdiğim için tekrarlattırmıyorum ama emzirme biter bitmez koşa koşa gitcem. İyi ve güvenilir bi yerde doğru dozlarda yapılırsa sonuca hayret edersiniz. Yüzümün bu kadar dinç ve sağlıklı gözüktüğünü bilmiyorum başka zamanda. Ama iyi yerde yaptırmak şart böyle uygulamalarda paradan kaçmayın sakın.

Arkadaşımın eşi botoks uygulaması yapıyor ..önceleri kızda belli belirsiz hoş bir ışıltı şeklinde gözüküyordu uygulamalar...sonraları (birkaç yıl sonra ) kızın yüzü gözü uygulama yapıldığı hafta şiş şiş olmaya başladı !! malzeme kendinden olunca bol bol sıkıyor sanırım eşine

Botoks yaptırsam da ömür boyu devamlı yğraşabileceğimi sanmıyorum. O yüzden etkili cilt bakımını, yüz yogasını sabırla denemenizi öneririm. Doğru nemlendiriciyi kullansaydınız kırışmazdınız bana kalırsa bir eksiklik ya da yanlışlık var gibi...

Bir doktor arkadaşım bunun üzerine genel bir eğitim aldı ve ek iş olarak botox ve dolgu yapıyor. Hatta geçen sene bende denedim kaz ayağı karışıklıklarına. Kaslarımı çok kaldırdığı icin sevmedim onun haricinde her hangi bir zararı olmadığına dair inandırdı beni. Ama bazı insanlarda alerji reaksiyon yaratabiliyormus, tabi çok nadir görülen bit durum. Ayrıca mesleğinde ehli olan birine yaptırmalısınız , yanlış bir uygulama 5-6 ay sizi aynı görünüme hapsedecektir .

Teyzem yaptırdı gayet memnun gençleşti. Yorumun biri yanlış kas felci şu bu demiş de her şeyin riski var. İçtiğin ağrı kesicinin bile bir ton yan etkisi olabilir; hatta anafilaksi geçirip ölebilirsin ne yani içmeyelim mi?Güvenilir bir yere yaptırırsanız sorun olacağını düşünmüyorum.

Bende ilk defa yaptırdım yeni çok memnun kaldım ben gülerken kırışmıyor göz çevresi mevcut kırışıklıklardan ziyade o bölgeyi dinlendirdiği için geleceğe de yatırım yaptırıyor. Ben devamlı yaptırırım diye düşünüyorum.

Siz hangi şehirde yaptınız ne kadar sürdü kalıcılığı

Kendimi bildim bileli yüzüm gülerken fazla buruşurdu annem de öyledir,15 yaşımda falan kaz ayakları çizgilerim oluşmaya başladı düşünün yani.

kardeşim de tıpkı benim gibi o da 22 yaşında ama hemen hemen benimki kadar kırışmış..

saçlarımız da öyle yaşımıza göre çabuk beyazlaştı yine 15 imde saçımın azımsanmayacak bir kısmı beyazlaşmıştı

Kaç yaşında yaptınız?

Kırışıyor valla, cilt büyük oranda genetik. 31 yaşındayım benim yaptığım bakımı ve araştırmayı memlekette küçük bir azınlık yapıyordur, yüz yogası da yapıyorum 6 aydır, cildim de sağlıklıdır ve güzel göründüğünü söylerler ama kuru-hassas ciltli olarak göz çevresi kırışıklıklarım başladı artık. Bi de çok mimik yaparım onun da etkisi var. Normal veya daha kalın ciltli arkadaşlarımda daha kırışma vs yok ki benim kadar cilt bakımı yapmazlar.

Şimdi tam kaynağını hatırlamıyorum ama uzun vadede otoimmun sisteme etkileri olduğunu, tiroid fonksiyonlarını bozduğunu okumuştum. Böyle şeylerin uzun vadeli etkilerini pek araştırmıyorlar. Kısa vadede evet çok ciddi bi yan etkisi yok bu yüzden doktorlar gayet rahat hiç bi zararı yok diyebiliyor. Çünkü botox yaptırdığı an başına bı şey gelen çok az insan var. Yaptirdigin an direk gözünle olumlu etkisini görüyorsun. Ama yavaş yavaş sağlığını bozan etkilerini doğrudan botoxa bağlamiyorsun.Vücuda dışarıdan alınan her türlü şeyin zararı olduğu kesin bence.

Bir de bence özellikle belli yaş üstü kişilerde direk anlaşılıyor bi tuhaflık olduğu. Tam tanimlayamiyorum ama baktığın da evet kırışıklık yok ama genç ve güzel de değil yani. Botoxun etkisi mi bilmiyorum ama yaptıran bir kaç arkadaşımda da gözlemlediğim derin kırışıklıklar yok ama yakından baktığında deri sanki kağıt gibi cansız ve küçücük küçücük kırışıklarla dolu gözüküyor.

Nihayetinde yavas yavaş hepimizin yaşlanıp güzelligimizi koruyamayacagimiz gerçeğiyle yüzleşmesi gerekiyor. Bu gerçekle barışarak koruyabiliriz ruh sağlığımızı . Böyle gençleşmek için dışarıdan kaynaklara başvuran ve bununla bu kadar uğraşan insanların da daha zor bu gerçeği kabullenecegini düşünüyorum ben.

Herşeyin zararı var zaten
Bosverin üç günlük dünya
Dun ölüm ile burun burunaydim depremden kaçtım nasıl kactiysam

Yaptırın çok düşünmeyin doyasıya yaşayın .tabiki hakkı gozeterek

Siz hangi şehirde yaptınız ne kadar sürdü kalıcılığı
İstanbulda yaptırdım. Benim kalıcığı çok uzun sürdü nerdeyse 2 yıl olcak tamamiyle geçmesi anca oldu. Şu an kalmadı mesela ve herhangi bi kötüleşme olmadı. Kötüleşiyor diyenler botoks yaptırınca o kadar iyi oluyo ki geçince daha kötü gibi gözüküyor muhtemelen. Ben botoksla beraber çene dolgusu yaptırmıştım o hala duruyor azaldı tabi ama tamamiyle geçmedi yapıyla alakalı olabilir belki geçme durumu. yani bilmiyorum ama kendimi en çok beğendiğim dönem o dönemdi koşa koşa yaptırcam ilk fırsatta :)

hangi doktora yaptırmıştınız.cene dolgusunu ne için yaptırdınız. bende de asimetri var onun için istiyorum ama korkuyorum da

Kalojen de kullandım kullanıyorum da ama botox bir başka. Alın ve kaz ayakları için yapıldı. Çook memnunum. Etkisi geçmeye başlayınca bi daha yaptıracağım, hep yaptıracağım. Caanım botox Yan etkilerine hiç bakmadım. Ben ilaç yan etkilerini pek hissetmem normalde sanırım bu yüzden hiç aklıma gelmedi. Fakat işlemden 15 gün sonra ödem oldu. Çok korktum öyle kalacak diye ama 2 gün sonra bebek gibi oldumm Mutlaka yan etkiler vardır ama doğru yerde doğru uzmana işlem yaptırmak altın kural.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…