merhaba 8 temmuzda botoks yaptırdım. Doktor alnıma ve kaş arasına biraz fazla yaptı gibime geldi ama tam da anlamadım. Sonrasında sağ gözüm kapandı neredeyse gözyaşı damlalarıyla açmaya çalıştım bir ayda ancak kendine geldi ama iki göz kapağımda da düşüklük oldu. 1,5 ay kadar sonra sağ ayak bileğimde bir güçsüzlük ve bir ödem var gibi hissettim. Sonra sol koluma aynı şey oldu ve iki bileğime de aynı şey güçsüzlük ve yorgunluk. Uykudan uyanınca tüm vücudum şişmiş gibi yatak yorgan izleriyle uyanıyorum. Daha öncesinde böyle sorunlarım hiç olmazdı. Hemen nörolojiye gidip MR çektirdim bir sorun görünmedi ama bende şikayetler hala devam ederken pelvik kaslarımda sorun olduğunu hissediyorum. Güçsüzlük hissettiğim kolumu ve bacağımı çalıştırıp spor yapıyorum ama çabuk yoruluyor ve sonrasında ağrılar oluyor. Birkaç gün sonra EMG çektireceğim. Araştırdım. myastenia gravis diye bir kas hastalığı varmış tam da botoksun kaslara yaptığını yapıyor. Yani botoks bence kanıma karıştı ve bütün kaslarım şu anda botokslu gibi gevşek ve çalışmıyor. Botoksun böyle bir etkisi var mı bilemedim ama başka ihtimal yok. Umarım etkisi en fazla botoks kadar sürer. Söyleyeceğim şu sakın botoks yaptırmayın.