- 30 Ekim 2024
- 110
- 11
- 27
- Konu Sahibi jasmineybaa
Eşimin babasından kalan arsası satılık. Satış olduğunda parayla ev ve araba alacak. Boşandığım zaman bu alınacak mülk aramızda pay ediliyor mu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
MirasMirassa hayır.
bi önceki açtığım konuya bir göz attın neden bu konuyu actigimi anlarsınSiz bu davranışınızı belli ettiyseniz adam kendi üzerine değil ailesinin üzerine alır ortak olmasın diye. Hukuken bilgim yok ama daha satış olmadan da mal peşinde koşmayın yahu inşallah ortak değildir.
Orada yazılmış ama ben başlığa bakarsanız boşanmış bunu yaşamış insanların fikrini soruyorum yani bir yol çizmeye çalışıyorum ve bunun öncesinde araştırma yapıyorumSize zaten diğer konunuzda cevap verilmiş. Hayır hiç bir hak iddia edemezsiniz. Ayrıca miras olduğu için, evlilik birliği içinde bu arsanın satılmasıyla alınan ev ve arabaya da ortak olamazsınız. Adamın babasından kalan miras bu. Böyle olduğu halde riske girmeyip satmıyor ve yeni yatırım yapmıyor.
Yok utanmiyorum siz daha konu ne bilmeden böyle bir dille konuşmaya yargılamaya utanmıyorsaniz ben hiç utanmiyorumAy bu nasıl bir bakış açısı böyle ya. Bu kadar aç olmaya, daha boşanma bile söz konusu değilken mal mülk derdine düşmeye gerek var mı?
Adamın babasından kalan mirasa göz dikmeye utanmıyor musunuz?
Bu duygusal bir olay değil ki herkesin başından farklı geçsin. Kanun neyse o. Miras hakkı eşe geçmez. Hatta eşiniz vefat etse bile size kalmıyor.Orada yazılmış ama ben başlığa bakarsanız boşanmış bunu yaşamış insanların fikrini soruyorum yani bir yol çizmeye çalışıyorum ve bunun öncesinde araştırma yapıyorum
Ben de zaten kanun ne onu öğrenmek için yazdım teşekkürlerBu duygusal bir olay değil ki herkesin başından farklı geçsin. Kanun neyse o. Miras hakkı eşe geçmez. Hatta eşiniz vefat etse bile size kalmıyor.
Siz emin misiniz kocanız tarafından yıllarca eve kapatıldığınızdan? Eşinize mık edemeyip buradaki üyelere saldırmak da neyin nesi? Kaç kere söylenecek anlamanız için? Hayal aleminde yaşıyorsunuz gerçekçi değilsiniz, bu gidişle ne boşanabilirsiniz ne de yeni hayat kurabilirsiniz. Verilen cevabı kabul etmiyorsunuz, kendiniz niye araştırmıyorsunuz?Yok utanmiyorum siz daha konu ne bilmeden böyle bir dille konuşmaya yargılamaya utanmıyorsaniz ben hiç utanmiyorum
Ben kendimin psikolojik sıkıntıları var sanıyordum gördüm ki burda çoğu insan benden kötü bir durumda mesajı kabul etmediğimi nerden çıkardı teşekkür etmişim verdiğin bilgi için yine saldırgan tutumda olan kendinsin bunu nasıl benim yaptığımı çıkardın sonrasında zor durumda olan bir kadına karşı olan bu tavır nedir sizin beyniniz nasıl çalışıyor benim anlamam çok zor nedir bu sen beceremezsin tutumu istediğiniz ne hiç anlamış değilim tuhaf bir düşünme şekli Allah yardımcın olsunSiz emin misiniz kocanız tarafından yıllarca eve kapatıldığınızdan? Eşinize mık edemeyip buradaki üyelere saldırmak da neyin nesi? Kaç kere söylenecek anlamanız için? Hayal aleminde yaşıyorsunuz gerçekçi değilsiniz, bu gidişle ne boşanabilirsiniz ne de yeni hayat kurabilirsiniz. Verilen cevabı kabul etmiyorsunuz, kendiniz niye araştırmıyorsunuz?
Ya değil mi ohh vallahi harika fikirlerim varSenin babandan kalan mallarıni da eşine ver o zaman dengelesin
Oh valla ne büyük gözü açıklık ne derin ince hesaplar
merhaba ama miras olduğunu kanitlarsa hak idda edemezsiniz.Miras
bi önceki açtığım konuya bir göz attın neden bu konuyu actigimi anlarsın
eşimden ayrılmayı düşündüğüm bir zaman vardı. böyle babadan kalan bir evi satarak aldığımız evde oturuyoruz. çok yıllık da evliyiz. bir kez bile evden hak iddia etmeyi düşünmedim. evlendiğimden beri çalışıyorum. özel bir birikimim de yok, ona rağmen. kocasının malına insafsızca konmak isteyenleri ben anlamıyorum. hak, hukuk, adalet kavramları hep başkaları için mi geçerli? kendi adalet kavramınız yok mu?Eşimin babasından kalan arsası satılık. Satış olduğunda parayla ev ve araba alacak. Boşandığım zaman bu alınacak mülk aramızda pay ediliyor mu