Boşanmış erkek fobisi

Eltiye görümceye kadar gitmeye bile gerek yok. Buraya konu açan bir sürü kadının kocasına acımışlığım vardır benim. Bir çok kere de sormuşumdur konu sahiplerine eşiniz neden boşanmayı düşünmüyor diye. Ya da adam kaçmış kurtarmış kendini diyoruz bazen anlatılanları okuyunca. Kadını sütten çıkmış ak kaşık göremiyeceğim kimse kusura bakmasın.

Benim bir akrabam (erkek) eşi tarafından aldatıldı ve dolandırıldı,terk edildi.Suc kadından da kaynaklanabiliyor bazen..Üstelik kadın çocuğu mu alayım eşyaları mi alayım demis,adam eşyaların canı cehenneme al götür deyince eşyayı aldı çocuğu bıraktı.
Adam kendi kızıyla aynı yaşta ve aynı isimde kızı olan biriyle evlendi iki çocuk da onlar yaptılar mutlular.
Bu iyi örnek olmakla beraber bende de boşanmış erkek fobisi başladı.
Eşi vefat etmiş biriyle mi evlenmeli bilemedim

Evet. Tabiki arızadır.

Ben 29 yaşında evlendim.

Eğitimliyim. Az da olsa kendi parami kazanıyorum. Itaatkar değilim. Kendi başıma tatile gidiyorum. Kız arkadaşımla tatile gidiyorum. Araba kullanıyorum. Annemi babami istedikleri yerlere götürüyorum.

Ne giyecegime kendim karar veriyorum. Eşimin ailesi ile sık görüşmüyorum. Bu konuda kesinlikle baskı kabul etmiyorum.

Ev işlerinde eşimin yükü daha fazla. Çünkü o erkek haliyle fiziksel gücü benimkinden fazla.

Paramı eşime saymıyorum. Ama mutlaka harcamalara ortak oluyorum.

Aldatma dayak baskı kumar içki şans oyunu vb durumlar benim icin boşanma nedeni. Eşim icin de boşanma sebebi tabiki.

Ikimiz de bunu biliyoruz.

Ve ben arap kültürünün yayıldığı, islamiyetin yozlaştığı ve orta-doğu zihniyetiyle yetişmiş bir erkek icin arızanın ta kendisiyim.

Avrupada izlediğimiz boşanma sebepleri başkadır. Kadin ya da erkek için arızadir diyemeyiz.

Ama bu gerçekten çok sınırlı bir coğrafyayı kapsar.

Bu toplumun önemli bi kısmı erkek delisi. Haliyle ruh hastası erkekler yetistirdik. Sonra bu hastalarla evlendirdiklerimiz de delirdi. Yani toplumun çoğu gerçekten ruh hastası.

Ben bu coğrafyada 50 yaşını geçmiş ve hayatinda hiç antidepresan kullanmamış kadin tanımıyorum.

Hepsinin sinirleri bozuk.

Ve hemen hepsi de kendi sinirlerini bozan bu düzene ayak uydurup erkekleri kayirmakla meşgul.

Ben bu toplumda her 100 erkekten 95 i icin net ağır arızayım. Ve buna mukabil bu toplumdaki 100 erkekten de 95i bence ağır sorunlu.

Gerçekten olayları,evlilikleri ve boşanmalari sosyolojik acıdan incelemek gerekiyor. Salt mantık yeterli gelmiyor. Mutlaka toplumun dinamikleri ile birlikte ele almak gerekiyor.

İşte tamam,aynı şeyi siz de onlara yapıyorsunuz.Etki-tepki.Erkekleri o zaman bu konuda suçlamayacaksınız.
Aynısını ''ev işi yapmak zorunda değilim ama erkek çalışmak zorunda'' konusu için de düşünüyorum.Pozitif ayrımcılık = feminizm değil.
Sırf bir insana boşanmış diye ''arıza'' deyip sonra da ''coğrafya,sosyoloji'' bahanelerine sığınmayın.Bakın bir üye örnek vermiş,'' ama onlar istisnaaa'' diyeceksiniz ama o istisna insanlar da sizin ''tespit'' adı altında sığındığınız düşünce yüzünden dışlanıyor.Bunun neresini savunayım ben ?

Toplumumuzdaki kadınlara "kezban işte, türk kızı" diye niteleyip ayristiranlara kızanlar da "bizim toplumdaki erkekler" diye aynı şeyi yapıyorlar. Arada hiçbir fark yok.
Arızalı kadın, arızalı erkek yerine arızalı insan diye bakabilsek bunlar olmaz zaten.

Pozitif ayrımcılık yapmaya çalışırken her seferinde ama her seferinde kadına yüklenen ve söylenenleri haklı çıkarma noktasına geliyorlar bence. Çok acayip.

Tartışmamıza gerek yok arkadaşlar fikrim kolay kolay değişmeyecek.bosanan çocuklu erkek istisnalar hariç arizadir net.

Niye konu açtınız o zaman? İçerikte ön yargım kırılsın demişsiniz ama net konuştuğunuza göre ön yargınızın kırılması mümkün değil. Boş yere mi yorduk kendimizi?

Pozitif ayrımcılık yapmaya çalışırken her seferinde ama her seferinde kadına yüklenen ve söylenenleri haklı çıkarma noktasına geliyorlar bence. Çok acayip.

+++
Kadın düşmanı ilan edilirim birazdan.Ama ''bizim toplumda böyle,Avrupa'da böyle olmayabilir''in,''bizim ailede ev işini kadın yapar,Avrupa'yı bilmem,analarımız bize böyle öğretti''den ne farkı var ? Bir erkek bunu savununca nasıl hissediyorsam bu konuda da aynı şeyi düşünüyorum.
Siz karşıdakini ötekileştirmezseniz zamanla onlar da bunu öğrenir.''Onlar yapıyor,ben de yaparım''ın uzun vadede toplum gelişimine katkısı sıfır.

Aynen oyle bu konuda genelleme yapiyorum ve onyargiliyim. Fikrim degismeyecek.
Oyle sevgi bitti, fikirlerimiz uyuşmadi vs "eften püften" nedenler bu toplumda boşanma nedeni olmuyor.
Canina tak edene kadar bekliyor kadinlarin cogu.

Yok arkadaş ne kadar da örnek verseniz içim almıyor.
Eski esimin benden beklentilerini yazayım.
Dışarıda calis her ay belli bir miktar ev geçimini katkıda bulun. Cocugun tüm sorumluluğu sende.tum ev isleri yemek vs sende.yapamazsan beceriksizsin.e ne anladım bu işten ben?

Ben daha da evlenemem.bekar çocuksuz olmaz istemem.bosanmis ise çocuklu çocuksuz fark etmez hic istemem.esi vefat etmiş olur bak.

Ee böyle adamlarla evlenin diyen oldu mu size ?
Yanlış partner seçip sonra ''bütün erkekler böyle'' diye niye genelliyorsunuz ? Benim partnerim böyle değil mesela.Erkek mi değil yoksa ?

Ee böyle adamlarla evlenin diyen oldu mu size ?
Yanlış partner seçip sonra ''bütün erkekler böyle'' diye niye genelliyorsunuz ? Benim partnerim böyle değil mesela.Erkek mi değil yoksa ?
Çünkü evlenmeden önce bakıyorum dinine bağlı Allah korkusu var orta yolu buluruz diyor vs.ama evleniyoruz al sana naaaaahhhhhhh

Tespitlelrinize sonuna kadar katılıyorum.

Atalarımız neden dur dur durmuşum al
Bosanmisi alma karisi ölmüşü al diyorlar?
Atalarımız dediğiniz de insan, haliyle her dedikleri doğru olacak diye bir şey yok. Ayrıca herkesin doğrusu, hayata bakışı farklıdır.
Aynı atalarımız mesela hem " Damlaya damlaya göl olur." demiş, hem de " Taşıma suyla değirmen dönmez." demiş.
Başka konuda "fazla mal göz çıkarmaz." derken aynı zamanda da "Azıcık aşım ağrısız başım." demiş. Daha çoğaltır bu örnekler de. Konunun başında ön yargim kırılsın, tavsiyelere açığım gibisinden cumleniz var. İnsanlar da gerek kendi tecrübelerinden gerek çevrelerinden gördüklerinden örnekler veriyorlar ama boşuna.

Haklısınız.siz kendinizi yormayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…