Boşanmış çocuklu bir kadın, bekar erkek mutlu olma ihtimali?

Ne biliyim sen yasadigim sehiri sorunca bende buluşmaya gelinlikle geldim :))
Ufak bir mesaja büyük anlam yuklemissiniz bence ama sorunuzun bir sürü örneği var bazen yürür bazen yürümez böyle evlilikler. Çocukların yaşları kaç? Çocuk sorumluluğu büyük bişey öyle hadi bugün tamam diyip yarın olmaz denmemeli. Bence herkes giremez bu topa. Ben şahsen bekar olsam çocuklu biriyle evlenmek çokta tercihim olmazdı.

bende hep tam tersini düşünmüşümdür,boşanmış bir kadınla boşanmış bir erkeğin evliliği daha riskli,iki tarafında çocukları varsa eğer,maddi manevi sıkıntı oluyor çok iyi yönetmek lazım,çocuklar genellikle annede olunca erkek yabancı bir çocuğu kendi çocuğundan daha çok görüp daha çok ilgileniyor bunun vijdanınıda genellikle eşine ve onun çocuğuna yüklüyor ama eşlerden birinin ilk evliliğiyse sorumluluk azalıyor ve huzursuzluk olmuyor,özellikle tek çocukla bu çok daha kolay bazen babasında bazen annesinde kalır,yeni bir çocuk bağları güçlendirir,bence hiç sıkıntı olmaz.

Sanırım 18 yaşında evlendiniz. En fazla 19 yaşında doğum yapmış olsanız bir çocuğunuz 14 yaşında diğeri de 10, 11 yaşında olsun diyelim.
Hiç çocuğu olmayan biriyle evlilikte, 1 tanesi ergenlik döneminde olan diğeri de ergenliğe bir süre sonra girecek olan iki çocuklu bir birey olarak çok risk aldığınızı düşünürdüm. Karşınızdakinin hiç çocuğu yok. Sizde olan çocukların ergenlik döneminde farklı sıkıntıları, problemleri, beklentileri vs olacak. Karşıdaki kişiye aynı evde 2 ergen çocukla ergenlik sürecini yaşamak ağır gelebilir. Ben sizin yerinizde olsam çocuklu bir eş adayı tercih ederdim. Bir de çocuksuz biri büyük ihtimal çocuk sahibi olmak isteyecek. Baba olmak isteyecek. İki tane büyük çocuğunuz var. Tekrar bebek bakmak isteyecek misiniz? Burada da anlaşmak lazim. Benim çevreden duyduğum da bir taraf çocuklu bir taraf çocuksuz çok nadir mutlu evlilik sürüyor. O da daha çok kadının çocuksuz olduğu senaryoda. Burada da bir iki gündür bir konu var. "Eşimin Çocuğu" başlıklı. Okumanızı tavsiye ederim. Bir de devlet memurusunuz ama iki ergen çocuğunuzun harcamaları, eğitim gideri, kursları, giyim, kiyafet harçlık,yaşam giderleri zaten maaşınız anca yetiyordur. Maddi olarak karşı tarafın önceliğinizin her zaman çocuklarınızın harcamaları olduğunu kabul etmesi lazım. Evleneceğiniz kişiyle maddi durumları netleştirmek lazım. Doktor konusuna gelince, çok hevesli görünmeyin bence. Bir de bir ilişki arkadaşlık başlayacaksa baştan çocuklarınızı konuşun. Belki kendisi çocuklu biriyle evlenmek istemez belki de çocuklu biri hiç sorun olmaz. Ama ben sizin yerinizde 2 çocuklu bir anne olsam çocuksuz biriyle evlenmeyi aşırı riskli bulurdum ve şu durumda tercih etmezdim.

Aslında kimsenin çocuklarıma baba olması gibi bir düşüncem yok. Benim çocuklarımın zaten babası var ve bağları çok kuvvetli. En fazla abi olabilir. Yaşları 12 ve 7. İnsanlara genel anlamda güvenmem ve temkinli yaklaşırım zaten.

Ben tekrar çocuk düşünmüyorum. İşin bide o kısmı var tabi

Zamanla fikirlerin değişip gönlün yumuşayacaktır. Ama etikete takılmayın. Doktor olabilir ama önce insan olsun. Bizim iki doktor arkadaş evlilerdi erkek olan doktor kadın olanın ağzını burnunu kırmış hastanelik etmişti. Kadın olan da evin camlarını indirip eve zararlar vermişti. Akışına bırakın ama insanlığıno değerlendirin ve egosuna dikkat!!! Boş şans

Babanız çok iyi bir insanmış gerçekten.

Artık normalleştirsek mi boşanmış kadınların bekarlarla evlenmelerini ya? Sene 2023 de... Benim bekar kuzenim ailesine çocuklu bir kadınla evleneceğini açıkladığı zaman ,bakın, 80 yaşındaki anneannesi "Ohh, ne güzel bir haber... Demek oğluma Allah bir cennet kapısı açtı." demişti. Mütedeyyin bir hanımdı, Allah rahmet eylesin. Ona göre babası yanında olmayan bir çocuğa babalık yapmak muhteşem bir şeydi. Hâlâ evliler. Köyde boşanmış bir akrabamız vardı, 3 çocuklu. Bekar sevgilisi "İllaki Fatma'yı alacağım, kimseye söz söyletmem." dedi, 4. çocukları oldu, hâlâ evliler. Şahsım, 1 çocukluyum. Sevgilim bekar, yakışıklı, birçok kadının arzulayacağı bir erkek. Evlenmek isteyen taraf da o. Evlenicem valla, boşanmış adamla uğraşamam. İlk evliliğimi boşanmış adamla yapmıştım, pişmanım. Artık normalleştirelim şu işleri n'olur.

Ben tekrar çocuk düşünmüyorum. İşin bide o kısmı var tabi
Hiç çocuk istemiyorsanız çocuksuz biriyle olmanız çok çok zor.
Siz bir daha bebek istemiyorsunuz velev ki karşınıza “cocuk istemeyen” bir adam çıktı, adam kendi çocuğunun olmasını istemiyorken niye sizin iki çocuğunuzla yaşasın. Aşırı saçma olur

yok aslında öyle düşünmedim. Bu verdiğim sadece bir örnekti aslında. Bunun gibi insanlar oluyor ara ara. Çok evlilikte düşünmüyorum ama öyle bir iki görüşmelik bir şeyde istemiyorum açıkçası. 12 ve 7 yaşlarındalar.

Maşallah deyim öncelikle. Aslında bana göre normal ama bizim toplumumuzda çok yadırgandığı da bir gerçek. Bu dünyaya bir kere geliyoruz keşke herkes mutlu olduğu insanla yaşayabilse. Birdd şöyle bir durum var ben görüştüğüm insandan çocuklarıma babalık yapsın gibi bir beklentim yok çünkü onlar babası ile sürekli görüşüyor. Ve çok seviyorlar birbirlerini bağları çok kuvvetli. Yani bu konuda zaten sorumluluk alacağı bir durum olmayacak

Yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle. Bunların hepsini bende düşünüyorum. O yüzden yakın zamanda evlilik fikrine sıcak bakmıyorum zaten. Ama laylaylom birşeylerde yaşamak istemiyorum sırf bu yüzden sordum. Çocuklarımın yaşları 12 ve 7. Maddi olarak babası çok destek benden daha fazla harcama yapıyor açıkçası.

Şu yaşımdan küçük görünüyorum efsanesine inanan var mı yahu
Az çok yaşınızı gösterirsiniz
Neyse konu bu değil

Elbette bekar - çocuklu olup mutlu evliliği olan kişiler vardır.
Evlilik sadece buna bakmaz
Sevgi , saygı , anlayış , uyum , eğitim - kültür denkliği pek çok faktör var mutlu olmayı etkileyen.

Doktorun da size ne şekilde yaklaştığını bilemeyiz ancak instada hiç tanımadığı birine direk evlilik moduyla veya ciddi ilişki moduyla yaklaşacağını da sanmıyorum.
Gezin , tozun , tanıyın kişileri ona göre tanıdıkça mutlu olup olmayacağınızı kestirirsiniz zaten.

İstisnalar olabilir ama ben boyle evlilikleri sağlıklı bulmuyorum çocuklar anneleri ile yaşasa da yaşamasa da.
Diğer adamın ailesi de çok sorun ediyor kabullenemiyor da bu da çok rahatsız edici bir huzursuzluk veriyor çifte. Burda böyle konular çok gördük senin yüzünden ailemle aram bozuldu diyen erkekler fln..
Zaten ortada fol yok yumurta yok kuluçkaya yatmak çok saçma.

Neden efsane olsun ki. Bazı insanlar genetik olarak gerçekten yaşını göstermiyor. Benimde genetik olarak böyle ailemde herkes yaşından genç duruyor. Ben doktoru sadece örnek olarak söyledim. Bu şekilde yaklaşan insanlar olduğu için. Şu an zaten evlilik gibi bir düşüncem yok. İmzanın çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Ama saçma sapan bir şeyde yaşamak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…