Boşanmış bir erkek +1 çoçuk ve hiç evlenmemiş kadın

Sizce nasıl davran malıyım ?

• Ankete Katılan
    60
Çovuk henüz 8 yaşında birkaç yıl sonra ödrvdi dersti kendi derdine düşecek.. Zamanla sizede alışır annesinin yaptıklatının yanlış olduğunu siz ona iyi davrandıkça anlayabilir ama sabır şart...

Bu durumda çocukları kabul etmeyen insanlar kendilerince haklı olabilirler, tek haksızlık önce tamam sonra olmaz demeleri.Kimsenin hayatını mahvetmeye hakkınız yok.6 yıldır bu durumu görmemezlikten gelip sonra olmaz demenin mantığını istesemde anlayamıyorum, tutum bencilce!ve siz karşınızdaki insanı kandırmış oluyorsunuz.

bu arada bizimki küçükken sürekli annem de annem diye bahsederdi yanımda. küçük diye bişi demezdim tabiki. şimdi yıllar geçti aradan, hala arada biraz fazla anneden bahsetse gıcıklanıyorum. ama yine bişi demiyorum tabiki :)

bosanmis 1 cocugu olan arkadasima sevgilisi evlenmek icin cocugunu annenlere yada babasina ver haftasonlari bizinle olsun dedi sizce arkadasim ne yapti tabiki bir erkek icin evladindan vazgecmedi defalarca özur dileyip fikrinden vazgectigi halde kabul edemedi. O adamin yerinde olsam sizinle kesinlikle evlenmezdim evlat önce gelir onun iyiligi icin sizdsn uzak dururdum fikirlerinizi paylasin ve ona gore karar versin bir cocugun hayatini mahfetmeyin ( bosanma asamasinda siz olmasaydiniz belki de anne ve babasi barisacakti yeterince kotuluk yapmissnz cocuga zaten)

Madem huzurunun kaçmasını istemiyosun ayrıl
Çöpsüz üzüm değil ki adam sorunsuz olsun
Ki bekar bi adam bile olsa bin tane konu okuyoruz burda eşle ilgili kayınvalide görümce ile ilgili
Yıllarca o çocukla ve eski karısıyla uğraşmak durumunda da kalabilirsin
Ki diyelim çocuk annesiyle kalsa bile bu sadece küçük bi örnek bu çocuğun mezuniyeti kız istemesi düğünü vs olacak ve sen gitmek istemediğin için babası eski karısıyla hep yüzyüze gelmek durumunda kalacak
Bunlar fedakarlık ister

bekarsınız....anlamadığım nokta çoçuklu bir adamla neden ilişki yaşadığınız...bile bile ladeş demişiniz...şimdi yol arıyosunuz...malesef arada derede kalmış bir çoçukta var...çoçuk olmasa hiç önemli değil...
çoçuklara yazık ya...

konu sinirlerimi bozdu anket sonucu daha da bozdu
adam inşallah vicdan sahibi biridir bir an önce bırakır sizi
alnının ortasına vuracakmış çocuğun yazık günah ya

Çocuk sahibi bir erkekle evlenmek için ortalamanın üstünde olgunluk, merhamet ve sabır gerekiyor. Bunlar sizde yoksa "sen yoluna, ben yoluma" deyip ayrılın.

Henüz dava aşamasında ve 2,5 yaşında üstelik de kendinizden dokuz yaş büyük bir adamla ilişkiye başlamışsınız,belki de siz olmasaydınız eşler barışacaktı çünkü çocuğuna çok düşkün bir baba var karşınızda.Ayrıca çocuğun annesi belki de bu sebeplerden dolayı sizi sevmiyor ve çocuğu dolduruyor.O yüzden o çocuk eğer siz onu babasından ayırırsanız sizi asla sevemez.Ve mutlu bir evliliğiniz olamaz.İyi düşünün o çocuğu her şeyiyle kabul edebilecekseniz evlenin çünkü evlenip ayrılmak çok zor

Üst katıma yeni bir aile taşındı adamın ikinci evliliği kadının ilk evliliği. adamın il eşinden iki çocuğu var biri 12 yasında diğeri 6. ilk eşi tarafından aldatılmış beyfendi. büyük çocuk annesi tarafından sürekli dolduruluyo ve durumu kabullenemiyo suan 8 aylık evliler yeni biraz sakinlemiş cocuk. ama sürekli mutsuz bir çocuk fotoğrafları gösterdi bayan doğum günlerinde tatillerinde çekilen fotolarda hep 5 karış suratla. e 1. eş sizin bahsettiğinz konularla uğraşıyomus sanırım o yuzden evi değistirmişler. sıkıntılı bir süreç gerçekten benim komşu önümzdeki sene yatılıya vermeyi düşümüyo. üzücü gerçekten yıpranan bir çocuk , yıpranan bir bayan, yıpranan bi eş. ve bunlar evliliğin ilk döneminde olması daha da üzücü.

Evlenseniz de zamanla çocuğa katlanamaz hale gelebilirsin.Onu istemeyebilirsin.yakinen gördüm böylesini.

İşin zor hakkında hayrlısı olsun.çocuk şimdi seni istemiyor.evlensen çocuğun olsa o da sorun olabilir.kendi çocuğun olduğunda eşinin çocuğuna tahammülün kalmayabilir.Belki olumsuzu gördüğüm için böyle yazıyorum bilemiyorum

Son kısmı okudum da şimdi.Sen bu adamı tanıdığında bu çocuk vardı.gökten inmedi ya.o zaman bekar birini sevseydin.çocuk o ufacık
+1

ayrıl o zaman, 8 yaşındaki çocuğun psikolojisi bozulmuş zaten bozulacağı kadar,bir de senin "ben istemiyorum" tribin yüzünden mi bozulsun! eşinle ve kendi doğuracağın çocukla yaşamak istiyorsan çocuksuz adamların nesli mi tükendi? git çocuksuz biriyle evlen. bu kadar vicdansız olma!

o çocuk bu aşamaya kadar babada imiş şimdi nereye bırakacak

ayrıca bırakacak olsa şimdiye kadar bırakır evlenirdi

bence adam da senin ve çocukla onun bir bütün olmanızın zor olduğunun farkında bu nedenle evlenmiyor bunca yıldır

zira o yaştaki çocuk için bilinmezlik daha zordur evleneceğiz deyince kafada netleşmez ama birlikte yaşam kurulunca alışmak daha kolay olur

çocuk somut düşünür

kısaca ya adamı olduğu gibi kabul et ya da kendine yeni bir yol çiz hem senin hem adamın hayatı da yeni yollarınıza göre ilerlesin

Çocuk babasiyla yasayip yasamayacagi kararini baabsi verir.ki adamin karari ortada.
Sizde bunu kabul edemeyecekseniz kendi yolunuza bakarsiniz.

Bir tercih söz konusu olsa ben çocuğumu tercih ederim.
Tabi evlendikleri kadinlar icin çocukla rindan vaz geçebilen basiretsizler olduğu için..........neyseee

Bide ne olmazi zorluyosunuz anlamiyorum yaa.
Iki secenek var
1.bu adami cocuguyla birlikte kabul edip O c
ocuk sizi kabullensin diye cabalamak.
2.Ayrilamak.
Bence baskada secenek yok.

Merhaba,
İlk defa bu siteye giriyorum ve az önce üye oldum. Biraz yazışmaları ve konuları inceledim çok mantıklı açıklamalar oldugunu görünce banada bi faydanız olur diye düşünüyorum.
Benim sorunum büyük nerden başlasam bilemiyorum ama şöyleki sevdiğim adamın ilk evliliğinden 1 erkek çoçugunu var çocuğa 2,5 yaşından beri kendi bakıyor bu yıl 8 yaşına girdi.Benimde ailemle sıkıntılarım oldu ben bekar oldugum için istemediler özetliyorum herkesin tahmin edebiliceği için uzatmıcam ...yıllar gecti 6 yıl kadar biz birbirimizi sevdiğimiz için ayrılamadık sonunda ailem ikna oldu ve geçtiğimiz yaz tanıştılar..oğlunu evleneceğine ikna edemiyor hala beni kabullenmiş değil. Bu arada Pedegoglara götürdük nasul davranmamız gerektiği konusunda bilgi aldık ama malesef çoçuk istemiyor.kendi oğlu ile konuşuyor evlenmesi gerektiğini hayatını sonuna kadar yanlız yaşamak istemediğini bakıma sevgiye ihtiyaç oldugunu vs. Herşeyi söylüyor çoçuga biraz geri vites yapıyor çoçuk ama sonra yine aynı beni görünce itici davranıyor 20 dk sonra babanın iymesiyle biraz yumuşuyor ama ayrılana kadar.Aslında babasını kimseyle paylaşamıyor kendi kuzenlerinden bile ..eski eşi evleneceğini duyunca tabi rahat durmuyor çoçugunu bu arada psikolojisini bozarak dolduruyor bu durumları beni oldukça rahatsız ediyor. Çok uzadı asıl konu ben çoçugunu küçük oldugu için bizimle yaşamasını kabul etmiştim ama bu sene birlikte yaşamak istemiyorum gerek etrafımdaki bu durumu yaşayanların yorumları gerek benim yaşımın ilerlemesi onun tarafından gördüğüm olur zusluklar benim kararlarında etkisi çok ve ben bunu kendisine açıklayamıyorum... evliliğimi sadece o ve ben yaşamak olursa yeni doğacak çocuklarımla yaşamak istiyorum eski eşi ve oğlusunun hayatımı mahvetmelerini huzurunun bozulmasını istemiyorum bir çıkmasın içindeyim bencilce düşündüğümü düşüne bilirsiniz ama ilk eşinin yaptıgı kötü büyü falan olayları var bu yüzden korkuyorum...
Eger evlenırım ben esım tek mutlu olurum dıyorsanız hıc sanmıyorum.tek kurtulusunuz annesı oglunu yanına alır babası da haftasonları alırsa anca.eger cocuk sızınle yasarsa ve sana kotu davranırsa senın de bır sabrın var elbet patlarsın.

Çocuk sizi sevmemiş, yazılarınızdan gördüğüm kadarıyla zaten sizi sevmesi için de bir neden yokken, sevmemesi için sanırım dünya kadar neden var.
Zaten siz de sevmiyorsunuz.
Çocuktan kurtulmak istiyorsunuz bu da çok zor. İstediğiniz gibi bir evlilik istiyorsanız bekar adamla evleneceksiniz.
Haaa sevgiliniz sizin için çocuğunu bırakırsa, başka bir kadın için de sizi ve sizin çocuklarınızı rahatlıkla bırakır.
Bunu yapar mı? Valla yapar. Eeeee yaparsa ne olur? İlahi adalet olur. Yani siz bu duygularla evlenirseniz ve evliliğiniz istediğiniz gibi olursa bütün bunları da hak edersiniz.

Eger evlenırım ben esım tek mutlu olurum dıyorsanız hıc sanmıyorum.tek kurtulusunuz annesı oglunu yanına alır babası da haftasonları alırsa anca.eger cocuk sızınle yasarsa ve sana kotu davranırsa senın de bır sabrın var elbet patlarsın.
Neyine patlayacak yahu. Kadın çocuğu zaten istemiyor. İhtimaldir ki hepde kötü davranmış, gıcık olmuş çocuğa.
Dereyi geçene kadar sabretmeye kalkmış.

1- cocuk kucuk degıl 8 yasında
siz ailenizi daha önce ikna etmeye baksaymıssınız cocuk kucukken daha rahat olurdu
2- uzun suredır babanın baktıgını soylemıssınız sızın ıcın cocugunu degısmez , bu ne özgüven :dondurma:
3-konunun sonunda bahsı gecen cocugun annesı ıcın esi esi ve oğluşunun demişssin demekki cocuk sizdeki fesatlıgın farkında ayrıca ben cocuk hıslerıne guvenırım sızı sevmıyorsa haklıdır
İmza.

Back
X