- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.411
Ben en iyisi eski kayınpederimle konuşayım.Onun sözünü dinler.
Ben boşanmış bir kadınım.Eski eşim yeniden evlendi. Şimdi kızımı istemeye gelecekler. Aynı zamanda söz kesilecek. Eski eşim kızımı kendisinden ayrı,benden ayrı istemeye gelmeleri gerektiğini söylüyor. O zaman yüzükler nerede takılacak diyorum.Birimizde takılır diyor. Ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.Fikri olanlardan yardım bekliyorum.
teşekkür ederim.gelişmeleri bildireceğim.İnşallah olumlu yönde olur.hakkinizda hayirlisi olsun. zor bir durum. erkekler hem bencil hem gururlu. insallah guzellikle cozulur kiziniz da cok mutlu mesut olur, bunlari unutrsunuz saadetten :)
gelismelerden haberdar edin
hayırlı olsun.Allah tamamına erdirsin.İnşallah bizimki de sizin gibi olur.Kızım da öyle istiyor.benim de daha bir kaç ay önce oldu istemem ve sözüm. annem babam ayrı, ben annemle yaşıyorum. babam bize geldi isteme için. benim kvalidem de sorun olacaksa bizayrı ayrı geliriz istemeye demişti, sağ olsun. ancak ben istememiştim bizimkilerden medeni davranacaklarını umarak. kızınız nasıl istiyorsa öyle olsun bence.
Kızım da bizim evde olmasını istiyor tabii ki.İnşallah babası da aklını başına toplar.Kiziniz nasil istiyor? Eski esinize degilde kiziniza sorun ve eski ese iletin nasil olacagini...
Cevabınız için teşekkür ederim.Zor günler geçirmişsiniz. Kayınvalideniz anlayışlıymış.Evet,orta yolu bulmaya çalışacağım.İnşallah hallederiz.Benim annem babamda ayrılar. Babam 2. Evliliğini yaptı. Istenme zamanımda tutturdu benim evimden istenecek diye. Annemde haklı olarak gitmek istemedi. Evli olmasa giderdim ama yakışık almaz dedi.
Babama babaannemin evinden istenmem teklifinde bulunduk ikisi de bir arada olsun diye ama babam Nuh dedi peygamber demedi.
Ağlamaktan içim çıktı o dönem. Kayınvalidem benim halimi görünce üzülme kızım iki taraftan da isteriz dedi ve aynı gün iki tarafa da gidildi.
Bu iyiliğini hiç unutmam kayınvalidemin. Nasıl yaparsınız bilmem ama kendinizden önce evladınızı düşünün. Onun en mutlu günlerinin kabus Olmasını istemiyorsanız orta yol bulun.
Siz de zor günler geçirmişsiniz.Ben zaten kızımı üzecek bir şey yapmam.Tabii ki kızımın istediği gibi olması için uğraşıyorum.Bu arada masraflar için hiç sorun olmaz.Babası da yapar.Yapmasa da ben yaparım. Size yaşamınızda mutluluklar diliyorum.Ben de bosanmis ailenin tek cocuguyum.
Cok cektim bu sebeple evlilik surecimde, annemle babam sagolsun hayati zindan ettiler bana. Bir gun olsun evlenicem heyecani yasayamadim.
Sozumde nisanimda babam, kinamda dugunumde annem yoktu oyle soyleyeyim. Yanyana duramadilar hic. Kimbilir esimin akrabalari, kendi akrabalarim neler dedi. Her Allahin gununde agladim bir sene boyunca. Sizden ricam, kizinizin bu gunlerini rezil etmeyin.
Soz mu olacak, kiziniz kimin evinde istiyorsa orada olsun. Ayri gayri olmasin. Bir kerede olsun. Yanyana durun kimse sizden samimiyet beklemeyecek.
Bir de ricam, kizinizin da bir suru masrafi olacak evlilik surecinde. Kimin neyi ustlenecegini bastan konusun. Yalniz birakmayin. Ben bunda da cok parcalandim. Her seyi kendim yapacak para kazaniyordum ama maasimi anneme veriyordum, annem baban alsin diyordu, babam kendin al diyordu...
Benimkiler ebeveyn olmayi kesinlikle beceremediler. Siz oyle olmayin.
Evet,tabii ki ortak bir çocuğumuz var.Onun için konuşuyoruz.Ben yanlış mı düşünüyorum diye fikir almak istedim.Babasını ikna etmeye çalışacağım.Yanlışını anlar inşallah.siz eski eşiniz ile görüşüyorsunuz sanırım yani bir ortak nokta bulunabilir, benim çevremde boşandığı halde hiç konuşmayanlar var acaba hangisi daha iyi huzursuzluk olmasında baba olmasın bence