• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmaya karar vermek ve verememek arasında

Bulunduğunuz şehire göre değişir işler benim kardeşim Ankara’da yaşıyor her saat var bilet otobüs demi?

Yani çok sıkıntılı bir durum belki de yoktan yere kurt saldı içinize. Fiş olayı kafa karıştırıyor belki gerçekten sadece gezdiler tozdular aldatma yok ama koca 1 ay nasıl dayanmış karisini aramamaya. O kadar güveniyor demek ki. Erkekler daha kıskanç olur ya kadinlardan ondan dedim. Ya da kadin oldu mu kaldı mı Allah korusun bu nasıl bir rahatlık iyi ki çocuk yapmamışsınız.

Ne yapmayı düşünüyorsunuz şimdi?
Pazar ucak olmamasi yalan, cumartrsi aksami bir program var besbelli. Akşam telefonu açmadı çünkü. Fiş meselesi kafa karıştırıcı evet ama dananın kuyruğunun koptugu yer bu olayin uzulerine telefonunu gormek istedigimde vermemesi ve ağlamalı bağırmalı olay çıkarması. Vermemeyi iki ay boyunca kavga kiyamet devam ettirip uzerine hafta sonu şüpheli gidişi... Aslında bu yaza kadar çocuk yapmama sebebimiz doguda olmakti, burda imkanlar kısıtlı, gebelik surecinde saglik imkanlari nedeniyle burdan sonraki tayin yerimizde(seneye atama gorecegiz) çocuk sahibi olmayi planliyorduk... Allah'ın sevgili kuluymusum da bir şekilde engel olmus iste...

Pazar ucak olmamasi yalan, cumartrsi aksami bir program var besbelli. Akşam telefonu açmadı çünkü. Fiş meselesi kafa karıştırıcı evet ama dananın kuyruğunun koptugu yer bu olayin uzulerine telefonunu gormek istedigimde vermemesi ve ağlamalı bağırmalı olay çıkarması. Vermemeyi iki ay boyunca kavga kiyamet devam ettirip uzerine hafta sonu şüpheli gidişi... Aslında bu yaza kadar çocuk yapmama sebebimiz doguda olmakti, burda imkanlar kısıtlı, gebelik surecinde saglik imkanlari nedeniyle burdan sonraki tayin yerimizde(seneye atama gorecegiz) çocuk sahibi olmayi planliyorduk... Allah'ın sevgili kuluymusum da bir şekilde engel olmus iste...
Benim abim de hatta bir yakınım da bu şekilde telefonlarını saklayıp asla vermezlerdi. Hatta gelinimiz bize dediğinde biz de talebi üzerine müdahale etmiştik felan yine vermemişti. Bitcoin, borsa oynamış kayıpları olmuş kredi vs çekmiş meğerse hatta yakınımız da aynı şekilde onun için vermek istememişler sonradan çıkmıştı. Çok küçük bir ihtimal de olsa böyle bir şey de olabilir. Diğer hazırlanıp gitme, erken gitme vs bilemiyorum belki arkadaşlarıyla bir plan vardır 4 senelik bir evlilik ayrıca 5 sene öncesi olan bir emek... Siz neden cumartesi Ankaraya gitmediniz gizlice keşke daha önce yazma durumunuz olabilseydi belki öneri verilirdi, ben olsam mutlaka giderdim naptın vs neredesin deyip yanına giderdim maddi imkanınız da varmış. Çünkü şuan her şey o kadar soyut ki ve yazdıklarınızdan belli çok canınız yanmış:( eşinizi evliliğinizin dinamiğini bilmiyorum ama bence yapabilme imkanınız varsa sakin hareket edin daha sonra keşke dememek için. Ne yaptığını nerede kaldığını vs sorun, çalıştığı kuruma sorun mesela görevlendirme hakkında...kaldığı yerden bilgi alma imkanınız olmaz muhtamalen ancak bu şekilde takipte olabilirsiniz detaylı sorun mesela yalan söylediğinde mutlaka çelişir vs...Ama keşke sizde gitseydiniz.

Benim abim de hatta bir yakınım da bu şekilde telefonlarını saklayıp asla vermezlerdi. Hatta gelinimiz bize dediğinde biz de talebi üzerine müdahale etmiştik felan yine vermemişti. Bitcoin, borsa oynamış kayıpları olmuş kredi vs çekmiş meğerse hatta yakınımız da aynı şekilde onun için vermek istememişler sonradan çıkmıştı. Çok küçük bir ihtimal de olsa böyle bir şey de olabilir. Diğer hazırlanıp gitme, erken gitme vs bilemiyorum belki arkadaşlarıyla bir plan vardır 4 senelik bir evlilik ayrıca 5 sene öncesi olan bir emek... Siz neden cumartesi Ankaraya gitmediniz gizlice keşke daha önce yazma durumunuz olabilseydi belki öneri verilirdi, ben olsam mutlaka giderdim naptın vs neredesin deyip yanına giderdim maddi imkanınız da varmış. Çünkü şuan her şey o kadar soyut ki ve yazdıklarınızdan belli çok canınız yanmış:KK43: eşinizi evliliğinizin dinamiğini bilmiyorum ama bence yapabilme imkanınız varsa sakin hareket edin daha sonra keşke dememek için. Ne yaptığını nerede kaldığını vs sorun, çalıştığı kuruma sorun mesela görevlendirme hakkında...kaldığı yerden bilgi alma imkanınız olmaz muhtamalen ancak bu şekilde takipte olabilirsiniz detaylı sorun mesela yalan söylediğinde mutlaka çelişir vs...Ama keşke sizde gitseydiniz.
Ben soylediklerinize diyecek bir sey bulamadim. Cok ihtimal var evet. Sakin hareket edebilirim tabii elimden gelir sogukkanli bir insanimdir. Ama sakin kalmamaya karar verdim. Çünkü bana aylardır bu üzüntüleri yaşatarak birlikteliğimize olan inancimi da kırdı. Aldatildigima yonelik icimde cok guclu bir suphe var. Artık konuştuğumuzda kabul etse de etmese de bu supheyle devam edemeyecegim. Bugün geleceğini söylemişti, konusacaktim. Ama gelmemiş. Başka sefere kaldı...

Ben soylediklerinize diyecek bir sey bulamadim. Cok ihtimal var evet. Sakin hareket edebilirim tabii elimden gelir sogukkanli bir insanimdir. Ama sakin kalmamaya karar verdim. Çünkü bana aylardır bu üzüntüleri yaşatarak birlikteliğimize olan inancimi da kırdı. Aldatildigima yonelik icimde cok guclu bir suphe var. Artık konuştuğumuzda kabul etse de etmese de bu supheyle devam edemeyecegim. Bugün geleceğini söylemişti, konusacaktim. Ama gelmemiş. Başka sefere kaldı...

Bakin buda cok anormal. Eşler birbirlerine ne zaman gelecegini haber verir. Arasi bozuk olsa bile isim bitmedi, yarin gelecegim diye mesaj atar. Kaldi ki esinizin size surat asip, triplenmesi icin bir sebebi yok. Adamdaki bu rahatlık nereden geliyor anlayamadim.

Bakin buda cok anormal. Eşler birbirlerine ne zaman gelecegini haber verir. Arasi bozuk olsa bile isim bitmedi, yarin gelecegim diye mesaj atar. Kaldi ki esinizin size surat asip, triplenmesi icin bir sebebi yok. Adamdaki bu rahatlık nereden geliyor anlayamadim.
Ben cumartartesi telefonunu acmayinca engelledim. Konunun içinde bahsetmistim aslinda. İletişim kurmak isteyen adam mail bile atar, is yerinden arar...

Ben cumartartesi telefonunu acmayinca engelledim. Konunun içinde bahsetmistim aslinda. İletişim kurmak isteyen adam mail bile atar, is yerinden arar...

Ha doğru kusura bakmayin unutmuşum. Engellediginiz icin tavir mi yapıyor acaba? Valla esiniz cok ilginc bir karakter.
Eslerin birbirinden ayri ozel alani olur, ayri planlar yapabilir. Yinede arada bir bag vardir. Ancak esiniz tam bagimsiz davraniyor, merakı yok, aciklama yapma zahmetinde bulunmuyor. Degisik geldi bana. Aldatma hikayesi yoksa bile sinir bozucu davraniyor

Lojmanin ortasinda bağırırım yardım edin diye ver o telefonu dedim. Ağlamaya başladı. Neler yaşıyoruz biz diye oturdu ağladı. Sinirimiz geçsin öyle vereyim dedi. Tamam dedim. Sonra benzer şeyler birkac kere daha oldu. Hepsi benzer sonlandı.
Adam ağlayarak yırtıyor yani.

Haklısınız. Denedim, gitmesini ve düşünmek istediğimi söyledim. Ne aldatması, saçmalıyorsun, mesele telefon mu, 1 ay sen bensiz nasil duruyorsun sorunumuz bu esas gibi laflarla gecistirip gitmedi. Üstünü kapatti. Artık ben gitmeyi düşünüyordum ama hanimlar hep o gitsin son kez net konuş dedi. Haklilar da aslinda kirasini aidatini odedigim kendi lojmindan ben niye gideyeyim yani. Ben de son kez konuşmayı denemeyi düşünüyorum.
Telefonu yine vermedi yani?
Eşyalarını kapının önüne koyup kapının kilidini değiştirin. Siz niye gidiyorsunuz?

Ha doğru kusura bakmayin unutmuşum. Engellediginiz icin tavir mi yapıyor acaba? Valla esiniz cok ilginc bir karakter.
Eslerin birbirinden ayri ozel alani olur, ayri planlar yapabilir. Yinede arada bir bag vardir. Ancak esiniz tam bagimsiz davraniyor, merakı yok, aciklama yapma zahmetinde bulunmuyor. Degisik geldi bana. Aldatma hikayesi yoksa bile sinir bozucu davraniyor
Onceden boyle davranmazdi. Bu yaz başladı. Aramızdaki bağ da koptu. Ben bu davranışını, istedigi gibi yazin tatil yapmak istemesine yormustum. Benim tavir tribimdense iyi bari konusmayalim mantigiyla hareket ediyor diye düşündüm. Ama sonradan baska yerlere ait fisler bulunca film koptu. Gizlenen bu aktivitelerden dolayi telefonunu gostermeyince de isler sarpa sardi. Bu hafta sonu da kaçar gibi gidince ben ne yapacağımı bilemedim ve kk.dan destek istedim. Hikaye bu sekilde 😔

Telefonu yine vermedi yani?
Eşyalarını kapının önüne koyup kapının kilidini değiştirin. Siz niye gidiyorsunuz?
Evet dün akşam yorum yapip yardimci olanlarin fikirleri sayesinde gitmemeye karar verdim. Yeniden konuşup gitmesini istemeyi düşünüyorum. Bugun gelecekti. Ama gelmemis evde yok. O nedenle konuşamadım. Elbet gelecek. O zaman inşallah isler cirkinlesip kotu seyler olmaz. Bugun kendimi cok hazırlamıştım. Şimdi bir de ne zaman bu konuşma yapilacak diye belirsiz bir surec bekliyor beni. Artik pazar gelir herhalde

Evet dün akşam yorum yapip yardimci olanlarin fikirleri sayesinde gitmemeye karar verdim. Yeniden konuşup gitmesini istemeyi düşünüyorum. Bugun gelecekti. Ama gelmemis evde yok. O nedenle konuşamadım. Elbet gelecek. O zaman inşallah isler cirkinlesip kotu seyler olmaz. Bugun kendimi cok hazırlamıştım. Şimdi bir de ne zaman bu konuşma yapilacak diye belirsiz bir surec bekliyor beni. Artik pazar gelir herhalde
Siz de bu süreçte hem kendinizi hazırlamak hem de kararliliginizi belli etmek adına onun eşyalarını toplayıp valizleri girişe kapının önüne yığabilirsiniz. Siz yokken gelirse de görür hem.
Boşanmayı gerçekten düşünüyorsanız yapabilirsiniz bunu.

İki kere ağladı evet. Digerlerinde de tartisma ve kavgaya varan seyler yasandi. Bu 2 ay evde ya iletisim kurmama ya da kavga ortami seklinde geçti.
Seven adam şüpheleri silmek için çabalar. Kaybetmekten korkan adam ağlayıp kavga çıkarmak yerine her şeyi önünüze tüm seffafligiyla sererdi.
Bir arkadaş demiş kendine yatırım yapıyor diye. Bence de maddi olarak şu an gitmeye hazır olmadığı için sizi oyalayarak devam ediyor. Her şey hazır olunca arkasına bile bakmadan gidecek gibi görünüyor.

Siz de bu süreçte hem kendinizi hazırlamak hem de kararliliginizi belli etmek adına onun eşyalarını toplayıp valizleri girişe kapının önüne yığabilirsiniz. Siz yokken gelirse de görür hem.
Boşanmayı gerçekten düşünüyorsanız yapabilirsiniz bunu.
Düşünüyorum. Aklima da geldi aslında ama bi de onun esyalariyla mi ugrasacagim kendisi toplasin dedim sonra ahaha... Dustugum duruma bazen gülüyorum bazen agliyorum. Adamin da allahim biz neler yasiyoruz diyip agladigi kadar var aslinda... Bi de bu kavga doneminde benim dogum gunum vardi. Tek basima tantuni yemeye gittim. Tantuni esliginde kutlama yaptim bir başıma. Umarım bunlari okuyan genc kadinlara, ne kadar aşık olurlarlarsa olsunlar, degersiz hissettirildikleri ve uzuntu yasadiklari yerde kalmamalari yönünde katkida bulunur anlattiklarim.

Seven adam şüpheleri silmek için çabalar. Kaybetmekten korkan adam ağlayıp kavga çıkarmak yerine her şeyi önünüze tüm seffafligiyla sererdi.
Bir arkadaş demiş kendine yatırım yapıyor diye. Bence de maddi olarak şu an gitmeye hazır olmadığı için sizi oyalayarak devam ediyor. Her şey hazır olunca arkasına bile bakmadan gidecek gibi görünüyor.
Evet, supheleri silme konusunda haklisiniz. Diger konuda da hakli olabilirsiniz. Bahsettiginiz yorumu ben bugun gozden kacirmisim, sonradan gorunce kan beynime sicradi ve çok üzüldüm zaten. Haklilik ve mantiklilik payina çok üzüldüm. Bu dusunce beni mahvetti. Heyecan aradim, sen beni degersiz hissettirdin, begenilmek istedim gibi zirvaliklari anlarim. Gene bosanirim orasi ayri. Ama planli, surekli, duzenli bir iliski beni yıkar. Yazdan onceki hareketleri bunu dusundurtmemisti bana. Ama olma ihtimali de yok degil.

Eşyaları valizlere kutulara tepin, kapının önüne koyun.
Muhtemelen gitmek istemeyecektir.
Bir sinir krizi bu işi çözer. Atın balkondan valizleri.
Ohh ne ala
Hem sizin sefanizi sürecek hem iş çevirecek. Yok öyle bir dünya.
Oyle mi diyorsunuz... Yarın bunu düşünüp akşam eve donunce yapabilirim aslinda. Hem vedalasmis da olurum bir yerde esyalariyla. Bu vasitayla onunla da... Belki başka seyler de cikar esyalarin arasindan. Belli olmaz. Hic guvenim kalmadi. Allah karsima bir sey çıkarıp benim hakkimda hayirlisi olacak yola yonlendirir insallah 🙏

Herkese merhaba. Çok zor günler geçiriyorum ve yalnızım. Hemcinslerimin fikrine ihtiyacım var çünkü kadınlar hissediyor. Ben de görmesem de hissediyorum ve artık bu hislerle başa çıkmakta cidden zorlanıyorum.
Eşimle fakültede tanışmıştık. İlişkimiz hep çalkantılı oldu. Ben fakülteden sonra işe girme sürecindeyken evlenmek istemiştim. Maddi sıkıntılar nedeniyle o evlenmek istemediginde bekledik ve ben işe girip rest çektim. Artik evlenmezsek bu ilişki biter diye. Borçlarını ben kapattim ve 5 yillik sevgililik dönemimizden sonra evlendik. 4 yildir da evliyiz, cocugumuz yok. Doğu'da kucuk bir yerde gorev yapiyoruz ve benim kurumumun lojmaninda kaliyoruz. Ben 31 o 33 yaşında.
Agustos ayinda benim iznim olmadigi icin esim arkadasiyla tatile gidecekti. Tanıdığım bir arkadaşı, bekarken de beraber tatile giderlerdi zaten sorun bu degil. Ben de doguda tek başima görevdeydim. Ancak tatil planini bizim konuştuğumuzdan farkli yapmislar ve ben buna kızıp iletişimimi kestim. 1 aydan uzun bir süre o beni arada bir aradi mesaj atti vs hic geri dönmedim. Döndüğünde hicbir sey yapmadiklarini genelde evde olduklarını soyledi. Ben de tamam dedim. Ama iki gün sonra baska şehirde yapılan harcamalara dair fişler buldum. Telefonunu göstermesini yoksa içime bunu gizlediği düşüncesini sindirecemeyecegimi söylediğimde tamam göstereceğim sinirin geçsin dedi. Aradan iki ay gecti hâlâ telefon yok. Göstermiyor. Bunu aşamıyorum.
Şimdi de cuma akşamı, ankaraya gitmesi gerektigini bir incelemede beyanina basvurmak icin cağirdiklarini soyledi. Cumartesi sabah saatlerce hazirlanip gitti. Cumartesi akşam aradiğimda açmadı. Bir saat sonra geri döndü. Telefonu bir saat yanindan ayiracak adam değildir. Ben de ani bir kararla her yerden engelledim. Yarın gelecek. Benimse onu görmeye tahammülüm yok. İçimden bir ses yalan söylediğini fısıldayap duruyor bana. Ankara beyan falan olayinin tamamen uydurma olduğunu düşünüyorum. Bu zamana kadar aklıma bile gelmeyen olaylari çok farkli şekilde yorumlamaya başladım ve herbiri aldatildiğim dusuncesiyle zihnimde son buluyor. Hiçbirini gözümle görmedim ama bu hisle başa çıkamıyorum. Boşanma kararini bir türlü alamıyorum. Çok seviyorum ve içim eziliyor. Güzel hayallerimiz vardi birakip gidemiyorum. Kısa vadede yarin evden ayrilmayi ve kafami toplayana kadar onu görmemeyi düşündüm. Ama bu küçük yerde lojmanda kalmayip kamu misafirhanesine gittiğim fark edilecek ve dedikodu çıkacak. Evinde kalabileceğim arkadaşım yok. Öfkeyle mi gitmiş olurum? Dönmesini bekleyip tüm soru işaretlerini konuşmalı miyim? Yoksa zaten her sey ortada, oturup boynuzlarimi cilalamaktansa cekip gitmeli miyim? Kararsızım. Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler 🙏
Merhaba, siz de farkındasınız aslında. Kanıta gerek yok. Eğer sakladığı şeyler olmasaydı o an verirdi telefonunu. Ne güzel daha gençsiniz, işiniz var, çocuğunuz yok kolayca çıkıp gidebilirsiniz. Böyle bir adamla hayatınızı mahvedeceğinize 4 ay ağlarsınız biter

Düşünüyorum. Aklima da geldi aslında ama bi de onun esyalariyla mi ugrasacagim kendisi toplasin dedim sonra ahaha... Dustugum duruma bazen gülüyorum bazen agliyorum. Adamin da allahim biz neler yasiyoruz diyip agladigi kadar var aslinda... Bi de bu kavga doneminde benim dogum gunum vardi. Tek basima tantuni yemeye gittim. Tantuni esliginde kutlama yaptim bir başıma. Umarım bunlari okuyan genc kadinlara, ne kadar aşık olurlarlarsa olsunlar, degersiz hissettirildikleri ve uzuntu yasadiklari yerde kalmamalari yönünde katkida bulunur anlattiklarim.
Gülmelisiniz bence. Sevinmelisiniz çocuk falan olmadan bu işi halledeceginiz için. Daha fazla kendinizi kullandirmayacaginiz, daha fazla ayakta uyutulmaya izin vermeyeceginiz için.
Bence doğum günü hediyeniz olsun bu. Kendinize yaptığınız büyük iyilik.
Bir gün, gerçekten sevilmek neymiş görmenize ve yaşamanıza imkan taniyabilecek güzel bir hediye.

Back