• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmaya karar vermek ve verememek arasında

Herkese merhaba. Çok zor günler geçiriyorum ve yalnızım. Hemcinslerimin fikrine ihtiyacım var çünkü kadınlar hissediyor. Ben de görmesem de hissediyorum ve artık bu hislerle başa çıkmakta cidden zorlanıyorum.
Eşimle fakültede tanışmıştık. İlişkimiz hep çalkantılı oldu. Ben fakülteden sonra işe girme sürecindeyken evlenmek istemiştim. Maddi sıkıntılar nedeniyle o evlenmek istemediginde bekledik ve ben işe girip rest çektim. Artik evlenmezsek bu ilişki biter diye. Borçlarını ben kapattim ve 5 yillik sevgililik dönemimizden sonra evlendik. 4 yildir da evliyiz, cocugumuz yok. Doğu'da kucuk bir yerde gorev yapiyoruz ve benim kurumumun lojmaninda kaliyoruz. Ben 31 o 33 yaşında.
Agustos ayinda benim iznim olmadigi icin esim arkadasiyla tatile gidecekti. Tanıdığım bir arkadaşı, bekarken de beraber tatile giderlerdi zaten sorun bu degil. Ben de doguda tek başima görevdeydim. Ancak tatil planini bizim konuştuğumuzdan farkli yapmislar ve ben buna kızıp iletişimimi kestim. 1 aydan uzun bir süre o beni arada bir aradi mesaj atti vs hic geri dönmedim. Döndüğünde hicbir sey yapmadiklarini genelde evde olduklarını soyledi. Ben de tamam dedim. Ama iki gün sonra baska şehirde yapılan harcamalara dair fişler buldum. Telefonunu göstermesini yoksa içime bunu gizlediği düşüncesini sindirecemeyecegimi söylediğimde tamam göstereceğim sinirin geçsin dedi. Aradan iki ay gecti hâlâ telefon yok. Göstermiyor. Bunu aşamıyorum.
Şimdi de cuma akşamı, ankaraya gitmesi gerektigini bir incelemede beyanina basvurmak icin cağirdiklarini soyledi. Cumartesi sabah saatlerce hazirlanip gitti. Cumartesi akşam aradiğimda açmadı. Bir saat sonra geri döndü. Telefonu bir saat yanindan ayiracak adam değildir. Ben de ani bir kararla her yerden engelledim. Yarın gelecek. Benimse onu görmeye tahammülüm yok. İçimden bir ses yalan söylediğini fısıldayap duruyor bana. Ankara beyan falan olayinin tamamen uydurma olduğunu düşünüyorum. Bu zamana kadar aklıma bile gelmeyen olaylari çok farkli şekilde yorumlamaya başladım ve herbiri aldatildiğim dusuncesiyle zihnimde son buluyor. Hiçbirini gözümle görmedim ama bu hisle başa çıkamıyorum. Boşanma kararini bir türlü alamıyorum. Çok seviyorum ve içim eziliyor. Güzel hayallerimiz vardi birakip gidemiyorum. Kısa vadede yarin evden ayrilmayi ve kafami toplayana kadar onu görmemeyi düşündüm. Ama bu küçük yerde lojmanda kalmayip kamu misafirhanesine gittiğim fark edilecek ve dedikodu çıkacak. Evinde kalabileceğim arkadaşım yok. Öfkeyle mi gitmiş olurum? Dönmesini bekleyip tüm soru işaretlerini konuşmalı miyim? Yoksa zaten her sey ortada, oturup boynuzlarimi cilalamaktansa cekip gitmeli miyim? Kararsızım. Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler 🙏
Son durum nedir acaba?Kısa özet geçseniz.
Göreve gittiği yalan mıymış?Sizinle konuştu mu sizi mi suçladı?Boşanmayı kabul etti mi?Evden gitti mi?Sizin fikriniz netleşti mi?
Hala ağlayıp zırlamaya devam ediyor mu? Sizin kararınız nedir?
Kısa bir durum bilgilendirmesi güncelleme iyi olabilir.Gerçekten bu durumda olupta susan kararsız kalan cearet eksikliği olan o kadar çok kadın var ki.Yaşadıklarınız onlar için ilham kaynağı olabiliyor.Bu yüzden bilgilendirme iyi olur.

Göreve gittiği yalan mıymış?Sizinle konuştu mu sizi mi suçladı?Boşanmayı kabul etti mi?Evden gitti mi?Sizin fikriniz netleşti mi?
Kısa bir durum bilgilendirmesi güncelleme iyi olabilir.Gerçekten bu durumda olupta susan kararsız kalan cearet eksikliği olan o kadar çok kadın var ki.Yaşadıklarınız onlar için ilham kaynağı olabiliyor.Bu yüzden bilgilendirme iyi olur.

Bence esi evde ve görüsme yapıyorlar ya da esyaların toplanması vs, cünkü kendisi sekiz bucuktan beri hic bakmamıs buralara

Ben anlamıyorum neden bir çok kişi konu sahibinin kendini paralamak yerine herşeye rağmen dik durmaya çalışmasını sorguluyor garipsiyor kötülüyor? Kendini yiyip bitirse ne olucak herşey değişecek mi? Hayır tam tersi daha çok kötü olucak kendini heba etmekten başka bişey olmicak. Ve kendisi şuan hala olayın şokunda hala daha gerçeği kabullenemiyor yıllarını verdiği ömrünün uzunca zamanını geçirdiği insandan darbe yiyor bu kadar kolay mı? Karşısındaki insanın bu acımasız davranışları karşısında verebileceği en büyük cevap zaten güçlü durmak. Açıkçası ben psikolojik destekten önce boşanma davası açmanız taraftarıyım çünkü şuan duygusal boşluktasınız yapmam dediğiniz şeyleri yapabılır karşınızda ki manipülatör tarafından ele geçirilip onu affedebilirsiniz çünkü çok aşıksınız hala o yüzden ne kadar erken o kadar iyi sonrasında bol bol dinlenir hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Eminim şuan kendinizi kötü bir kabusun içinde hissediyorsunuz onun kabus olmadığını boşanma işlemi gerçekleşmeden ne yazık ki anlayamayacaksınız.

Lojmanin ortasinda bağırırım yardım edin diye ver o telefonu dedim. Ağlamaya başladı. Neler yaşıyoruz biz diye oturdu ağladı. Sinirimiz geçsin öyle vereyim dedi. Tamam dedim. Sonra benzer şeyler birkac kere daha oldu. Hepsi benzer sonlandı.
Sinirimiz gecsin diye degildir sileceklerimi sileyim de oyle vereyimdir. Engelli listelerine falan bak. Diger hatlarda nasıl bilmiyorm ama turk tlkomda uygulamaya girmce fatura detaylarında aradıgı nolar sıklıkla mevcut. Kolaylık olurdu. Haritalardan da en son ziyaret edilen adreslere bakınız. Ya birde tabi ki sırf kadın küstü diye aldatılmayı haketmez ama 1 aydan uzun sure asla konusup napıyor nereye gidiyor ilgilenmemek onu baska meskalelere suruklemüş. İnsanoglu 21 gunde hertürlü alıskanlıga baslar veya bırakır. 21 gunden fazla biriyle yazısma konusma o insanla samimiyet kesilihor bi sure sonra oda her boslugu değerlendirmiş nasılsa arayıp yoklayan bir karım yok rahatım diye takılmıstır ya salsan da aynı bklar avcunda tutsanda aynı bklar. 2 gun trip yapma sansı tanımıyolar kadına madem yrip attın ben de baskasına giderim kafası nedir anlamıyorum ama insallah suphe ettiginiz gibi degildir durum..

Yaa bosanıyolar mı dur sonlarını okumadım ben de kuruntu ediyor diye umuyordum yaa tüh taptaze evli insanlar 2 gunde evlilik boyle harcannıp gidiyor bazı erkeklere rahstlık bstıyor ya pes

Kuzum benim yaa için içini yiyordur yediremiyorsun tabi , beklemezdin sevdiğin adamdan gogsune yumruk oturmustur dugum dıgumsundur eminim gözlerin dolu dolu aptal aptal dolasıyorsun ortalıkta ama güclü gorunmeye calısıyorsun ah be allah yardımcın olsun zar zor yasayacagımız duyguları tam bulmus kavusmusken hayL kırıklıgıyla sonlanıyor ya cok üzüldüm ailen hep yanında olacaktır insallah tez zamanda toparlarsın ya cok uzulme lutfen

Son düzenleme:
Halâ seni bekletme derdinde. Zevk alıyor bundan. Şu an yalnız olmasan iyi olurdu. Muhtemelen gece yarısından sonra gelir, hatta belki sabaha karşı
Aileniz nasıl karşıladı peki? Eşyalarını almaya geldi mi o adam?
Evet, tek derdi beni üzmek. Gelmedi basta, ben mesaj attim, gelmiyorsan kapinin onune koyuyorum, 5 dk icinde geliverdi hemen. Ailem bu zamana kadar olanlari onlara anlatmadigim icin sitemlendi bana, bosanma sartlarinizi konuşun, ona gore hareket edelim dediler, haftaya da yanima gelecekler.

Bir çok kişi sakin olmanızı eleştirdi ben tam tersine bu sakin tarafınıza hayran kaldım. Eşinize ne desem bilmiyorum gerçekten sizin gibi birini asla bulamayacak. Öyle düşünüyorum.
Umarım size yaşadıklarına karşılık o da ilerde pişmanlıkla sınanır.
Ben de ona ne desem bilmiyorum artık, bu kadar umursamaz olmasi beni yaralamadi değil, ama karsimdaki adam zaten benim sevip evlendigin adam da değildi, artık tanimadigim biri var.

Adam çok rahat çok profesyonel gideceği yer belki de kadın hazır o yüzden minneti yok kaç gündür bu haldesiniz ikna etmeye bile ugrasmadi...nafaka alın canı acısın bagiş yaparsınız
Evet, beni ciddiye bile almamis, blof atiyorum sanmış. Cok kotu oldum esyalari boyle gorunce bunca yildan sonra bunu mu hak ettim dedi bana

Ben dun aksam yazamadim, ne kadar kendimi hazirladigimi soylesem de hazirlayamamisim ve dağıldım. Boşanmayı kabul etti, sartlarda tam anlasamadik ama anlasiriz elbet. Her sey icin beni sucladi, yillardir onu gormemisim, zaten hic sevmemisim, bir kere bir hata yapmis, tek hatada onu silmiş her şeyi yıkıp gecmisim, hatayi yaparken onu kapinin onune koyacagimi o tatile beraber gittigini soyledigi arkadasi ona soylemis, ama o yok demis merve beni sever yapmaz, artik eski mervesi yokmus. Zaten ayrilmaya da cok hevesliymisim hep, o da cabalamaktan yorulmus. Biraz agladi da.

Bence esi evde ve görüsme yapıyorlar ya da esyaların toplanması vs, cünkü kendisi sekiz bucuktan beri hic bakmamıs buralara
Evet bakamadim, gorusme degil de onun konusmasi ve git burdan diye ben soylenirken hic umursamayip oturup aglamalari, bana laf sokmalaya calismalari ile gecti. En sonunda madem kesin kararlisin sartlari konusalim diye geldi, sartlarda da anlasamadik zaten.

Ben anlamıyorum neden bir çok kişi konu sahibinin kendini paralamak yerine herşeye rağmen dik durmaya çalışmasını sorguluyor garipsiyor kötülüyor? Kendini yiyip bitirse ne olucak herşey değişecek mi? Hayır tam tersi daha çok kötü olucak kendini heba etmekten başka bişey olmicak. Ve kendisi şuan hala olayın şokunda hala daha gerçeği kabullenemiyor yıllarını verdiği ömrünün uzunca zamanını geçirdiği insandan darbe yiyor bu kadar kolay mı? Karşısındaki insanın bu acımasız davranışları karşısında verebileceği en büyük cevap zaten güçlü durmak. Açıkçası ben psikolojik destekten önce boşanma davası açmanız taraftarıyım çünkü şuan duygusal boşluktasınız yapmam dediğiniz şeyleri yapabılır karşınızda ki manipülatör tarafından ele geçirilip onu affedebilirsiniz çünkü çok aşıksınız hala o yüzden ne kadar erken o kadar iyi sonrasında bol bol dinlenir hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Eminim şuan kendinizi kötü bir kabusun içinde hissediyorsunuz onun kabus olmadığını boşanma işlemi gerçekleşmeden ne yazık ki anlayamayacaksınız.
Tesekkurler destekleyeci yorumunuz icin, bana iyi hissettirdi. Ben guclu durmakta cok zorlaniyorum, tek istedigim gitmesi ve bu surecin bitmesiydi, onu bir daha gormemekti. Varligina bile tahammül edemiyorum, sesini duymak, gozlerini gormek beni mahvediyor. Bosaninca benim lojmandan cikmam gerekecek, istersen tayin donemi bekleyelim ataman cikinca bosanalim, senin tek başına burda disarda yasamana icim razi gelmiyor dedi, hayir istemiyorum dedim. Bu kötü döngüden cikamam yoksa.

Sinirimiz gecsin diye degildir sileceklerimi sileyim de oyle vereyimdir. Engelli listelerine falan bak. Diger hatlarda nasıl bilmiyorm ama turk tlkomda uygulamaya girmce fatura detaylarında aradıgı nolar sıklıkla mevcut. Kolaylık olurdu. Haritalardan da en son ziyaret edilen adreslere bakınız. Ya birde tabi ki sırf kadın küstü diye aldatılmayı haketmez ama 1 aydan uzun sure asla konusup napıyor nereye gidiyor ilgilenmemek onu baska meskalelere suruklemüş. İnsanoglu 21 gunde hertürlü alıskanlıga baslar veya bırakır. 21 gunden fazla biriyle yazısma konusma o insanla samimiyet kesilihor bi sure sonra oda her boslugu değerlendirmiş nasılsa arayıp yoklayan bir karım yok rahatım diye takılmıstır ya salsan da aynı bklar avcunda tutsanda aynı bklar. 2 gun trip yapma sansı tanımıyolar kadına madem yrip attın ben de baskasına giderim kafası nedir anlamıyorum ama insallah suphe ettiginiz gibi degildir durum..

Yaa bosanıyolar mı dur sonlarını okumadım ben de kuruntu ediyor diye umuyordum yaa tüh taptaze evli insanlar 2 gunde evlilik boyle harcannıp gidiyor bazı erkeklere rahstlık bstıyor ya pes

Kuzum benim yaa için içini yiyordur yediremiyorsun tabi , beklemezdin sevdiğin adamdan gogsune yumruk oturmustur dugum dıgumsundur eminim gözlerin dolu dolu aptal aptal dolasıyorsun ortalıkta ama güclü gorunmeye calısıyorsun ah be allah yardımcın olsun zar zor yasayacagımız duyguları tam bulmus kavusmusken hayL kırıklıgıyla sonlanıyor ya cok üzüldüm ailen hep yanında olacaktır insallah tez zamanda toparlarsın ya cok uzulme lutfen
Ben de cok uzuluyorum, sabah sabah bu yorumlari okurken bile aglamadan duramiyorum. Ben bunlari hak etmedim ya

Tesekkurler destekleyeci yorumunuz icin, bana iyi hissettirdi. Ben guclu durmakta cok zorlaniyorum, tek istedigim gitmesi ve bu surecin bitmesiydi, onu bir daha gormemekti. Varligina bile tahammül edemiyorum, sesini duymak, gozlerini gormek beni mahvediyor. Bosaninca benim lojmandan cikmam gerekecek, istersen tayin donemi bekleyelim ataman cikinca bosanalim, senin tek başına burda disarda yasamana icim razi gelmiyor dedi, hayir istemiyorum dedim. Bu kötü döngüden cikamam yoksa.

"Farkında değilsin çok uzun süredir tek yaşıyorum zaten, Ankaralara ,tatilere giden bir ay aramayan birinin umrunda olduğumu düşünüyorum" deseydiniz.

Ben de cok uzuluyorum, sabah sabah bu yorumlari okurken bile aglamadan duramiyorum. Ben bunlari hak etmedim ya
İçinde bulunduğunuz durumu çok iyi anlıyorum. Buradaki birçok kadın böylesi bir hisle başa çıkmaya çalışmıştır hayatının bir döneminde. Her şey insanlar için ve tüm duyguların bir süresi var. Süresi bitince duygular bizi terk ediyorlar, gerçekten. Hayatta aşılamayacak hiçbir his veya durum yok. Sadece zaman gerekiyor, belki de biraz destek... Aileniz, bizler, arkadaşlarınız, sevdikleriniz... Hepsi yanınızda olacaktır. 1 yıl sonra buraya tekrar gelip yazdıklarınızı okuduğunuzda "geçti, bitti" diyeceğinize eminim. Çok güçlüsünüz bence siz. Bunu buradaki duruşunuzdan da anlıyorum. Duygusal dalgalanmalarınızı da anlıyorum. Hepsi normal... İnanın, geçecek.

Neden lojmandan çıkmanız gerekiyor ki boşanmayla lojmanın ne ilgisi var.Adam gezip geldi şimdide kurulu düzeni bozulmaması için hiç bir şey yok gibi davranmaya çalışıyor şuan sizin sinirle böyle bir karar aldığınızi düşünüyor sanırım.Sartlarda anlaşamadık demişsiniz ne istiyor ki sizden anlaşmalı boşanmak icin

Ortada tek bir hata yok, hatalar zinciri var. Hata dediği de gece yatarken yemeği dolaba koymayı unutmak sanki. Bir ay gitmiş tatil yapmış, gittiği yerle ilgili yalanlar söylemiş. Üstüne telefon konusu, Ankara’ya gidip asla sizinle iletişime geçmemesi… Ama bence en acısı güveninizin sarsıldığını bildiği halde o güveni yeniden tesis etmek için hiçbir şey yapmaması. Siz çok çok çok haklısınız konu sahibi. Ben bu hikayede seven bir erkek görmüyorum.

Back