- 21 Haziran 2022
- 752
- 1.081
- 43
- 31
- Konu Sahibi mervebirkadin
-
Evet anladim, aciklamaniz icin tesekkur ederim. Emeklerime yaniyorum tabii ki. O da yanar herhalde, yillari benimle gecti. Daha az emegi oldugu icin benden daha az cani yanabilir, bu noktada haklisiniz. Asil benim canim, aldatma durumu ciddi ve duzenli bir iliski seklindeyse yanacak. Bosandiktan sonra onunla beraber olursa falan tam omurluk travma yani benim için... Ama ortada ahim var, bu dunyada degilse oteki dunyada cikacaktir ondan da acisi.dediğim gibi belki kıymet bilme yönünden farklı "olabilirdi" yoksa çok uğraşıp evlenen erkeğin de aldatmayacağı ya da kıymeti bileceği yönünde tabii ki bir garanti yok
hani biraz da şey
kadınlar bu sefer emeklerine de yanıyor
borcunu ödedim, yolunu bekledim, ailesini çektim, şu bu
bunları yapmasa ama evlenmek için uğraşmış olan adam sonradan aldatsa kadının yanacağı daha az şey olur bari, en azından
Dogru duzgun aciklama yapmadan giden o, pesinden kosacak degilim diye düşündüm ben hep. Belki evlilik pesinden kosmayi da gerektiriyor, bilemiyorum. Belki o da buna kirildi. Ama ben, onun istemedigi ve karsi ciktigi seyleri yapip konusmak bile istemeyecegi hale onu getirmiyorum. Ondan da ayni ozveriyi beklerdim: İlk basta olan tatil plani degisikligini yapma dedigimde yapmamasini, bu sefer de duzgunce aciklamasini suphe birakmamasini yani. Yapmamis, zorla nasil yaptirabilirim ki? Her dk arayayim mi? Ki cumartesi aksami aradim da, açmadı.Tepkileriniz fazla "sakin" geldi bana. Ben şimdiye on kez engeli kaldırıp aramıştım. Merak, öfke vb. duygularınız yok olmuş sanıyorum eşinize karşı ve bu da aslında evliliğinizin bittiğini gösterir bence.
Bana agir trip gibi geldi iste. Neyse sonucta butun olayi biz bilmiyoruz. Yazdiginiz bir iki pararaftan benim hissettigim adamin tasmasinin sizin elinde olmasi ve iliskinizde baskin tarafin agirlikli olarak siz olmasi. Adamda da en kucuk seyde kavga cikiyor, spontene bir sey yaptik diye 1 ay trip yedik algisi olusmussa, saklama egilimine girmis olabilir. Butun yorumlarinizi okumadim. ilk yazdiginizdan edindigim izlenim bu sadece.İletişimi kesmek dışında fevri bir çıkışım olmadi diye dusunuyorum. 1 ay nerde napiyorsun demedim, rahatsiz edip tatilini bolmedim. Başka fisler gormeseydim eğer gene bir sey demeyecektim. Bu durumda bile 2 aydir ne yaptin goster telefonu kavgasini ediyoruz. Ankaraya gitme mevzusu olmasa devam ederdi mevzu, tartisarak da olsa ogrenmek icin ugrasmaya devam ederdim. Adamin tarafini dinleyebilmek icin dönmesini bekliyorum.
Aslinda haklisiniz. Supheye yer vermek esinizin yanlisi... Sormasaniz bile engellemeseydiniz keşke. "Ben ulasmaya calistim ama engellemistin" bahanesini sunabilir cunku.Dogru duzgun aciklama yapmadan giden o, pesinden kosacak degilim diye düşündüm ben hep. Belki evlilik pesinden kosmayi da gerektiriyor, bilemiyorum. Belki o da buna kirildi. Ama ben, onun istemedigi ve karsi ciktigi seyleri yapip konusmak bile istemeyecegi hale onu getirmiyorum. Ondan da ayni ozveriyi beklerdim: İlk basta olan tatil plani degisikligini yapma dedigimde yapmamasini, bu sefer de duzgunce aciklamasini suphe birakmamasini yani. Yapmamis, zorla nasil yaptirabilirim ki? Her dk arayayim mi? Ki cumartesi aksami aradim da, açmadı.
Hakli olmasi icin demedim, ama illahi aldatiyor demek degil. Yaniliyorumdur ve konu sahibinin sadece ilk entrysine binaen yorum yaptim ama benim izlenimim konu sahibinin cok baskin bir karakterde olmasi ve adamin en kucuk seyde kavga cikiyor trip yiyorum diye saklama psikolojisine girmesi. Umarim aldatilmiyordur yani.Adamın tarafını dinleyip nasil hak vereceğiz acaba? Şuradayım dediği yerde olmadığı fişlerle kanıtlanan, bunun üzerine istenen telefonu ısrarla vermeyen adam nasil imna edebilir, ne söylerse haklı olur sizce?
Umursamadigi icin olabilir bunlar diye düşünüyorum işte, cesaret aldigi icin falan değil. Galiba ben bu sekilde davranacagim, sen de masaya cik tepin istersen dedi kendince. Onceden boyle davranmazdi. Bir seyler degisti ki bunlar yasandi. Bu degisen sey de aldatma, aldatma ile birlikte hisleri, belki gelecek planlari vs vs tahmin yürütebiliyorum sadeceEvli bir cift bir ay küsüp iletişim kurmaz, biraraya gelip yalanlar ortaya çıkınca nasıl aylar geçer telefona bakılamaz?
Öncesinde de normal bir evliliginiz yoktur yoksa insan bu kadar rahat davranamaz. Sizden almış o ışığı esiniz.
Aldatilmama ihtimaliniz yok gibi bir şey.
Bana yine de boşalacak gibi gelmediniz.
Yok, kaldirmadim engeli. Ama kaldir diyen cok oldu burda, nerdeyse kaldiracagim artik o derece. Neden bekliyorum, pesinden kosmak istemedigim icin. Evlilikte belki de kosulmalidir bilmiyorum. Elbette benim de hatam vardir. Bu sekilde davranarak umursamadigimi dusunduruyorumdur belki de. Ama hic oyle hissetmiyorum. Yillardir bu sekilde davranmama ragmen, son birkac aydir bu durumun onun isine geldigini düşünüyorum.Hâlâ engeli kaldirmadiniz mi yani carsamba gelicem diyip gelmeyen bı adam var neden bir köşede hep onun gelmesini bekleyen tarafsiniz neden kendinize bu eziyeti yapıyorsunuz bukadar iletişimsizlik asla normal ve sağlıklı değil.
Gelmedimi eşiniz hâlâ gerçekten hiç merak etmiyor musunuz ?Umursamadigi icin olabilir bunlar diye düşünüyorum işte, cesaret aldigi icin falan değil. Galiba ben bu sekilde davranacagim, sen de masaya cik tepin istersen dedi kendince. Onceden boyle davranmazdi. Bir seyler degisti ki bunlar yasandi. Bu degisen sey de aldatma, aldatma ile birlikte hisleri, belki gelecek planlari vs vs tahmin yürütebiliyorum sadece
Engeli kaldırmak onu aramak peşinden koşmak değildir gerçekten sağlıksız bir iletişimsizlik var belki sizi defalarca aradı belki gerçekten çok büyük bir sorun var size anlatmadigi evet belki aldatıyor ama bütün bunlari telefondan engelleyerek ogrenemezsiniz siz gitseniz o sizi engellese hiç ulaşamamak sizi nasıl hissettirdi.Kesinlikle çok aklı basinda ne istediğini bilen birisiniz bu süreç elbette sancılı geçecekdir ama sıfır iletişim bu sancinin bence şiddetini artırır sadeceYok, kaldirmadim engeli. Ama kaldir diyen cok oldu burda, nerdeyse kaldiracagim artik o derece. Neden bekliyorum, pesinden kosmak istemedigim icin. Evlilikte belki de kosulmalidir bilmiyorum. Elbette benim de hatam vardir. Bu sekilde davranarak umursamadigimi dusunduruyorumdur belki de. Ama hic oyle hissetmiyorum. Yillardir bu sekilde davranmama ragmen, son birkac aydir bu durumun onun isine geldigini düşünüyorum.
Ben bu aralar guclu hissedemiyorum, evet. Ve yalnizim, ailemden uzaktayim. Onlara olanlardan bahsedemedim bile. Annem yeni ameliyat oldu zor zamanlar geciriyor. Durumumu paylasabilecegim kimsem yoktu. Ayrilmakla ilgi dusuncelerinize ise katiliyorum, cok zor bir karar tabii ki bu. Evlilik de kolay degil ki. Ayrilmak icin dogru zamani bekleyip beni oyaliyor olabilir. Ayrilmak duzen degisikligi gerektiriyor çünkü. Evden gidip gezip gelmesi kolay. Belki okumussunuzdur binecegi vasitaya kadar arabamla biraktim. Hizmette sinir yok bizde... Duzgunce konusacagim, ama bu konusma yapici olamayacak artik.Düzenli bir ilişkisi olsa senden de ayrılmaz mı?
Bence kendine bu kadar haksızlık etme. Aldatıyor olabilir de olmayabilir de. Bilmiyorum. Ama bazen güçlü hissetmeyebiliriz adım atamayabiliriz halimiz olmaz, seviyorsundur elbette.
Düzgünce konusmak lazım kaygılarını bu durumun seni tetikte hissettirdiğini. Hala aklına yatmazsa açıklamaları bosanırsın. Bosanmak zor bi karar bence zaten
Esim "evli olmak" icin restimi kabul edip benimle evlenmemistir. Bundan eminim. Çünkü bahsettiginiz gibi ben onun dengi değilim İkimizin meslek eslesmesi cok cok nadir bir durum. Bunda benim meslegimin payi buyuk. Beni kaybetmek istemedigi icin evlendigini dusunuyorum. Ama zamanla durumlar degisiyor işte. O zaman kaybetmek istemeyen adam bugun umursamadan gezmelere gidebiliyor.biraz evlenmek için neden can attığıyla da alakalı değil mi?
yani mesela bir iş arkadaşım vardı
kızın biriyle evlenmek için can atmıştı çünkü bir evin bir kızı, ailesi ev vs. hepsini vermişti. bu aradaş hayatta para tutabilen bir tip değildi. eşi düzgün de bir kızdı, aileler mezhepsel vs olarak uyumluydu, herkesin desteklediği onayladığı bir evlilik, tam evli mutlu çocuklu aile babası "ünvanı" kazandırdı bu evlilik ona...
ama biliyorum ki aklı hala eski sevgilisindeydi, gönlü de, ruhu da...eski sevgilisinin gölgesini -bakın sesini kokusunu değil- gölgesini görse o dakika evli olduğu kızı bırakır ve koşa koşa giderdi. dışarıdan bakanlar bunu asla görmüyordu. ama ben birkaç haftada çözmüştüm. sonra yeri geldi konusu geldi, tabii ki bana bunu aynen böyle anlattı (yani kendi tespitlerimden değil adamın teyit ettiği bir vakıadan bahsesdiyorum) sen zaten farkındasın maşallah, kimseye bahsetme ama eşim üzülür vs diye (bakın özel günleri bırakın normal günlerde eşine sürprizler, güller, şarkılar danslar, öyle bir adamdan bahsediyoruz)...
evlenmeyi istemek heves etmek çaba göstermek derken kastım "evli olmak" durumu için bunu yapanlar değil, sevgiliyi kaybetmekten çoook korkmak, o kadınla evli olmak için çabalamak bunlar ayrı şeyler.
ha ama bu durumda da garantisi yok. tabii ki yok. karakterli erkek az zaten, maalesef.
Sunarsa sunsun. Ankaraya oylece gitmesi mesele, sonra aramamasi degil ki... Benimle konusmak icin yaninda kalacagini soyledigi arkadasindan her dk goruntulu arasa bile icimdeki suphe gitmez. Ki bir insani her dk kontrol etmemiz mumkun degil. Bugun degilse yarin yapacak mi diye kontrolle gecer mi omur?Aslinda haklisiniz. Supheye yer vermek esinizin yanlisi... Sormasaniz bile engellemeseydiniz keşke. "Ben ulasmaya calistim ama engellemistin" bahanesini sunabilir cunku.
Evet okudum.Ben bu aralar guclu hissedemiyorum, evet. Ve yalnizim, ailemden uzaktayim. Onlara olanlardan bahsedemedim bile. Annem yeni ameliyat oldu zor zamanlar geciriyor. Durumumu paylasabilecegim kimsem yoktu. Ayrilmakla ilgi dusuncelerinize ise katiliyorum, cok zor bir karar tabii ki bu. Evlilik de kolay degil ki. Ayrilmak icin dogru zamani bekleyip beni oyaliyor olabilir. Ayrilmak duzen degisikligi gerektiriyor çünkü. Evden gidip gezip gelmesi kolay. Belki okumussunuzdur binecegi vasitaya kadar arabamla biraktim. Hizmette sinir yok bizde... Duzgunce konusacagim, ama bu konusma yapici olamayacak artik.
Yo yo, ben cok baskin bir karakter degilim gercekten. Ama adamin kavga cikartan bir karakter olmasi yorumunuza hak beriyorum. Saklamak isteyecegi seyi yapmamaliydi. Kavgalar cikartip saklamak anlamsiz oldu. En basindan supheye mahal vermemeliydi. Hadi mahla verdi, supheleri gidermeliydi. Onu da gectim hicbir sey yapmasin suphe dursun orda. O da yok, supheyi percinleyip kacar gibi gitmeler. Baskin anne gibi bir figure sahip karisindan arkadaslariyla cumartesi eglencesini burnunda getirmesin diye gizleyen bir adam degil karsimizdaki size bunu temin ederim.Hakli olmasi icin demedim, ama illahi aldatiyor demek degil. Yaniliyorumdur ve konu sahibinin sadece ilk entrysine binaen yorum yaptim ama benim izlenimim konu sahibinin cok baskin bir karakterde olmasi ve adamin en kucuk seyde kavga cikiyor trip yiyorum diye saklama psikolojisine girmesi. Umarim aldatilmiyordur yani.
Ama su da bir gercek ki ne zman bi yerde cok baskin bir karakter var, cok kati yargilar var, o kisiden hep bir seyler saklanir. En basit ornegi aman o buna kesin kizar diye bazi aile buyuklerinden bir seyler saklanmasi. Her ailede ornekleri vardir.
Hakli olabilirsiniz, ama bana isterse ulasabilirm is yerimden arayabilir, numaram var. Ne biliyim, isteyen adam mail atar, instagramdan yazar, faceten mesaj atar. Sadece aramak degil ki. Yanindaki arkadasindan arasin acilse. Ben boyle dusunmustum. Aramadi.Engeli kaldırmak onu aramak peşinden koşmak değildir gerçekten sağlıksız bir iletişimsizlik var belki sizi defalarca aradı belki gerçekten çok büyük bir sorun var size anlatmadigi evet belki aldatıyor ama bütün bunlari telefondan engelleyerek ogrenemezsiniz siz gitseniz o sizi engellese hiç ulaşamamak sizi nasıl hissettirdi.Kesinlikle çok aklı basinda ne istediğini bilen birisiniz bu süreç elbette sancılı geçecekdir ama sıfır iletişim bu sancinin bence şiddetini artırır sadece
Bizim evlilik surecimiz biraz sikintili gecti. Once nikah yapip atamada birlestik, pandemi cikinca dugunu erteledik, evimizi ve duzenimizi kuramadik. Sonra doguya ataninca, uzerine onun is sorunlari benim yuksek lisans sancilarim derken agrili sureclerimiz oldu. Uzaklastik, yakinlastik ama guven sorunumuz hic olmadi. Mutlu da olsak mutsuz da olsak yan yanaydik. Onun doguya atamasi ciktiginda sen kal, seneye ben es durumundan yanina geleyim dedi. Sensiz bir yil kalamam ben beraber gidelim dedim. O derece yani. İlk evlenmemiz de benim ayri kalmak istemememdendi zaten. Bu dinamiklerden birden yazinki 1 ay konusmamaya gelince ben şok tabii.Evet okudum.
Seni sevdiğine değer verdiğine dair gözlemlerin mi çok yoksa diğer türlü mü? Sana yanındayken bu olaylar da olmadan önce nasıl hissettiriyordu?
Şimdi her ilişki kendi dinamiklerini yaratıyor, sağlıklı sağlıksız tepkiden ziyade bu noktaya nasıl gelindi?
UmarimBana agir trip gibi geldi iste. Neyse sonucta butun olayi biz bilmiyoruz. Yazdiginiz bir iki pararaftan benim hissettigim adamin tasmasinin sizin elinde olmasi ve iliskinizde baskin tarafin agirlikli olarak siz olmasi. Adamda da en kucuk seyde kavga cikiyor, spontene bir sey yaptik diye 1 ay trip yedik algisi olusmussa, saklama egilimine girmis olabilir. Butun yorumlarinizi okumadim. ilk yazdiginizdan edindigim izlenim bu sadece.
Umarim siz hakli degilsinizdir ve aldatilmiyorsunuzdur.
1 hafta 10 gun diye cikilan yol sonradan 1 aya dönünce istemedim zaten, ama yapti. Gitmeni istemiyorum dedim, gitti. Kolundan zorla nasil tutabilirim bir insani. Cocugum değil ki. Onun gozunde cok buyutulecek bir sey degilmis, bu tartışılabilir. Ama donunce yaptiklarini da gizleyip ustune telefonunu da gizledi. Bosanma asamasinda degildik. Hic oyle bir sey yoktu, planlarimiz bamkaydi sozde. Baska saniyordum ben yani. Belki de o, farkli sulara yelken açıp kendi planlarini yapti. Anlatmiyor yani.Siz yıllardır bu tavırlara alışık diyorsunuz ama bir süre sonra eşiniz de kendini bekar gibi hissetmeye, sizin varliginizi unutmaya başlamış olabilir. Engelleyip 1 ay konuşmama meselesi çok garip. Ben kavga edelim yazmasın 5. Saatinde saydiririm sanırım hem de haklı olduğum bir konuda kendini açıklamayıp beni şüphe içinde bırakacak. Herkesin düşüncesi farklı tabi de kimse de eşini 1 ay yani 30 gün tatile göndermez 3 gün olsa da iletişimde olsanız da neyse. O da sen de zaten boşanma asamasindaydiniz adamın kapıldığı fikir de budur ve istediğini yapmıştır bence
Aldatmayı geçtim bu bile bir boşanma sebebi değil mi sizin gitme dediğinize gitmesi, yapma dediğinizi yapması ki birkaç gün uzatma da değil adam 20 gün uzatmış tatili. Peki size ben şu gün dönüyorum, nasılsın, doğudasin teksin nasılsın falan demedi mi bu adam. Siz bu tatilden sonra nasıl devam ettiniz bu ilişkiye1 hafta 10 gun diye cikilan yol sonradan 1 aya dönünce istemedim zaten, ama yapti. Gitmeni istemiyorum dedim, gitti. Kolundan zorla nasil tutabilirim bir insani. Cocugum değil ki. Onun gozunde cok buyutulecek bir sey degilmis, bu tartışılabilir. Ama donunce yaptiklarini da gizleyip ustune telefonunu da gizledi. Bosanma asamasinda degildik. Hic oyle bir sey yoktu, planlarimiz bamkaydi sozde. Baska saniyordum ben yani. Belki de o, farkli sulara yelken açıp kendi planlarini yapti. Anlatmiyor yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?