How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Boşanmanın gerçekleriyle yüzleşmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Babam vefat ettikten sonra annem kendi soyadıyla devam etti benim. İlkokulda da soyadlarımız ayrıydı kimse annemi tanımaz ama illaki veli olarak biliyorlardı soyadını. Bu beni çok rahatsız ederdi. İnanılmaz rahatsız olurdum bilmiyorum yazmak istedim. Öğretmensiz ve herkes soyadınızı bilecek, cocuga illaki akranları soracak bu konuda bir destek alsanız?
Benim annem babam ayrılmadı soyadı değişikliği de olmadı ama öyle olsaydı arkadaşlarım arasında benim gibi olan yoksa sanırım çok üzülürdüm.Gerci erkek çocukları kızlar kadarr kadar ince düşünmüyor

bunlar nasıl öğretmen ya, neden bu ülkede eğitimci kalitesi yükselmiyor?
bizim zamanımızda da öğretmenler tek tek anan baban ne iş yapar diye sorardı. bu da ayrımcılığa sebep olurdu. kimisi babam doktor diye hava atardı, kimisi işçi diye utanırdı. kaybetmiş olanlara değinemiyorum bile. ben de gerilirdim yani annem ev hanımı, babam serbest meslek, geliri falan düzenli değildi. serbest meslek dediğimde üstüme daha çok gelip nasıl yani, tam olarak ne yapıyor diyen ruh hastaları bile vardı. o off yine mi boşanmış aile çocuğu diyenlerin aynı şeyleri yaşamasını diliyorum en yürekten. ülkenin aydınlık yüzü olması gereken meslek grubunda böylelerinin sayısı hiç az değil, biliyoruz. utanç kaynağı.

Malesef boşanmış aile çocuğu olarak bildiriyorum soruyorlar makesef. Bunun çözümü şu vekayeti alınca kendi soyadınızı verme hakkınız var. Yani kendi kizlik soy adınızı çocuğunuza verebilirsiniz. Bu konuda eminim. Bir avukat ile görüşün
Bilmediğim için soruyorum, soyadı değişikliği için bir gerekçe sunmak gerekiyor mu mahkemeye? Sadece çocuğun çevresi tarafından incitilmemesi gibi gerekçelerle yapılabiliyor mu? Hani isim değiştirirken ya da sildirirken bile şahitler vs isteniyor. Bunda da böyle bir prosedür var mı?

Üzmeyin kendinizi. Heeksin hayati dişardan iyi durur içini bilemezsiniz. Siz dogru bildiginiz yolda ilerleyin

Selamlar hanımlar,çok konum var, bilenler biliyor da bilmeyenlere özet geçeyim önce: 2 yıl fiili bir evlilikten sonra hakaret, aşağılama,evden kovma, aldatılma şüphesi sebepleriyle çekişmeli boşanma davası açtım bir yıl dolmak üzere,daha çok yolum var.Evden çıktıktan sonra ayrı evde yaşadığım iki yıllık süreçte 4-5 defa eve döndüm, ısrarları üzerine...3 yaşında oğlum var, ben öğretmenim çalışıyorum.

O şahıs bana boşanma davası açtım açalı çok cirkeflikler yaptı,çok doğru bir karar vermişim,bir an önce bitmesini bekliyorum.

Canımı sıkan meseleye gelecek olursam,okulda meslektaşlarım arasında "boşanmış aile çocukları" diye bir sınıflandırma yapılıyor.Bosanmis aile çocuklarından her türlü davranış bozuklugu ve başarısızlık beklentisi var.Uf yine mi boşanmış aile çocuğu geldi bana,bütün sorunlu çocuklar bende toplandı gibi yakınmalar duyuyorum.Benim oğlum da boşanmis aile çocuğu olacak ve 3 sene sonra benim okuluma başlayacak ins.Bu etiketlendirme ve yorumları duydukça çok üzülüyorum.Oyle ki acaba boşandıktan sonra oğlumun ilkokulu bitene kadar soyadimi değiştirmesem mi diye bile düşündüm soyadimizin farklı olduğu okulda arkadaşlarinin dikkatini çekmesin,oğlum açıklama yapmak zorunda kalmasın diye.. oysaki nefret ediyorum o şahıstan da soyadindan da..Ben bır arkadaşımı çocuğuma öğretmen diye seçebileceğim ama çocuğumu isteyecekler mi acaba diye düşünmeye başladım.

Bu arada boşanma davam olduğunu söyleyecek kadar bir arada oturma zamanımız olmuyor ama en azından biraz dikkat etsinler diye ayrıntıya girmeden boşanmakta olduğumu laf arasında söyledim o kişilere..Bana acınası bakıldığını da hissettim, neyse..

Öyle işte biraz iç dökmek istedim,çocukla boşanma işleri zormuş ve belkide henüz bisry görmedim....
Bide bunlar ögretmen.
Cocugun gbtsini mi cıkarıyorlar?Hayır öyleyse veli olarak bizde gizlilik kararı aldıralım.
Ne sacma yani
Yine bosanmıs aile cocugu falan lafları.
Bu zır cahillere mi göre sekillenecek hayatımız.
Ögretmen olmus ama okumus cahil.
Baska acıklaması yok.

Selamlar hanımlar,çok konum var, bilenler biliyor da bilmeyenlere özet geçeyim önce: 2 yıl fiili bir evlilikten sonra hakaret, aşağılama,evden kovma, aldatılma şüphesi sebepleriyle çekişmeli boşanma davası açtım bir yıl dolmak üzere,daha çok yolum var.Evden çıktıktan sonra ayrı evde yaşadığım iki yıllık süreçte 4-5 defa eve döndüm, ısrarları üzerine...3 yaşında oğlum var, ben öğretmenim çalışıyorum.

O şahıs bana boşanma davası açtım açalı çok cirkeflikler yaptı,çok doğru bir karar vermişim,bir an önce bitmesini bekliyorum.

Canımı sıkan meseleye gelecek olursam,okulda meslektaşlarım arasında "boşanmış aile çocukları" diye bir sınıflandırma yapılıyor.Bosanmis aile çocuklarından her türlü davranış bozuklugu ve başarısızlık beklentisi var.Uf yine mi boşanmış aile çocuğu geldi bana,bütün sorunlu çocuklar bende toplandı gibi yakınmalar duyuyorum.Benim oğlum da boşanmis aile çocuğu olacak ve 3 sene sonra benim okuluma başlayacak ins.Bu etiketlendirme ve yorumları duydukça çok üzülüyorum.Oyle ki acaba boşandıktan sonra oğlumun ilkokulu bitene kadar soyadimi değiştirmesem mi diye bile düşündüm soyadimizin farklı olduğu okulda arkadaşlarinin dikkatini çekmesin,oğlum açıklama yapmak zorunda kalmasın diye.. oysaki nefret ediyorum o şahıstan da soyadindan da..Ben bır arkadaşımı çocuğuma öğretmen diye seçebileceğim ama çocuğumu isteyecekler mi acaba diye düşünmeye başladım.

Bu arada boşanma davam olduğunu söyleyecek kadar bir arada oturma zamanımız olmuyor ama en azından biraz dikkat etsinler diye ayrıntıya girmeden boşanmakta olduğumu laf arasında söyledim o kişilere..Bana acınası bakıldığını da hissettim, neyse..

Öyle işte biraz iç dökmek istedim,çocukla boşanma işleri zormuş ve belkide henüz bisry görmedim....
Ben de yeni boşanmış çocuğu olan öğretmen bir anne olarak yorum yapmak istiyorum
Öğretmenlik yaptığım okulda o kadar çok boşanmış aile çocuğu var ki öğretmenler nu duruma adapte olmuş durumda hatta bu açıdan şanslıyım evde kavga gürültü olan kadının dayak yedigi birçok evliliğe şahit olduk bütün öğretmenler keske boşansalar da su kadın ve cocuk kurtulsa diye bakıyor olaylara sizinkiler örümcek kafalıymış maalesef
Boşanma sonrası cocuk durumu icin ben de burda konu açmıştım gerçekten en sıkıntı yaşadığım konu bu oldu hala da üzüldüğüm oluyor çocuğum icin ama ben ona bu üzgünlügü yansıtıırsam çocuğun bu durumdan sağlam psikoloji ile çıkması mümkün degil
Siz biraz duygusal anlarınızda yazıyorsunuz sanırım buraya çocuğunuza yaklaşımınızın bu kadar duygusal olduğunu düşünmüyorum bir eğitimci olduğunuzu düşünerek.
Boşanmak zorlu bir süreç ben terapi aldım iyi geldi şükür ama hala tam olarak atlatmış değilim
Bir imtihandı kabul edelim ve boşanma o kadar çok arttı ki önceki zamanlarda bunu yaşasaydık ne yapardık öyle düşünelim
Allah yardımcınız olsun boşanmanız kesinleşince psikolojinizin çok daha yerine geleceğini ve bu zorluklarla daha çok mücadele edeceğinizi düşünüyorum

Bu ulkenin okumusuda cahil
Okumamisida.. ogretmenler nasil oyle ayrim yapar akil
Alir gibi degil.. buarada kavga gurultu siddet icinde buyuselerdi cocuklar yeterki bosanmis ebeveyn cocugu olmasin.. tabii sorunlarin hepsi bosanmayla alakali cunku😐😂 buarada ayrildiktan sonra 3-5 defa geri donmeyi dogru bulmuyorum.

Bence degistirme soyismini simdilik sonra halledersin

Bu ulkenin okumusuda cahil
Okumamisida.. ogretmenler nasil oyle ayrim yapar akil
Alir gibi degil.. buarada kavga gurultu siddet icinde buyuselerdi cocuklar yeterki bosanmis ebeveyn cocugu olmasin.. tabii sorunlarin hepsi bosanmayla alakali cunku😐😂 buarada ayrildiktan sonra 3-5 defa geri donmeyi dogru bulmuyorum.

Bence degistirme soyismini simdilik sonra halledersin
Davadan önceydi geri dönüşler,çocuk üzerinden fazlaca baskı vardı üzerimde,denedim olmadığını gördüm denedigime pişman değilim o yüzden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back