- 14 Ocak 2012
- 11.835
- 73.709
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet biliyorum kasim ayında yapıyorlar.Ya bizim rehberlikci bile bu kafada,daha ne olsun ötekilere suç bulmamak lazimHoşlanmadığım bir durum aslında çocukların etiketlenmesi ama sebebi bence şu: Rehberlik servisi sınıf risk haritası çıkarılmasını istiyor. Boşanmış aile çocukları da yüksek risk grubunda sınıflandırılıyor. Bu haritalar ilgili birimlere gönderiliyor falan.
Kötü niyetle yapılmıyor tabii ki ama işte bilimsel olarak bile ayrı şekilde sınıflandırılmışEvet biliyorum kasim ayında yapıyorlar.Ya bizim rehberlikci bile bu kafada,daha ne olsun ötekilere suç bulmamak lazim
Boşanmak şu ülkemizde tü ka ka lıktan bir gün umarım çıkar çocukların yaşadığı şeylere öyle üzülüyorum ki berbat eğitimsiz insanların olduğu bir ülkede yaşıyoruzHayır tabikide. Çocuğun sürekli kavga, gürültü, şiddet içinde büyümesindense böylesi çok daha iyi…
Daha geçenlerde olmuş mesela. Karı koca kavga ediyor. Adam sinirlenip karısını vuruyor. Oğluna söylüyor anneni vurdum surdan git al vs diye…
Benim cevremde olan da gectiğimiz günlerde, boşanmıyorlar devam ediyorlar. Kadın kendini kesmiş katlanamıyorum artık diye. Hastaneye yetiştirildi kadın. Kurtarıldı da. Ama komşuya kadının kızı demiş ki “ ayse teyze annem öldüğünde senin kapına geldim. Sen açmadın. Ben çok korktum “ demiş. Kadın demiş evet kızım evde değildim ama annen yaşıyor bak. İyi şimdi falan. “ yok yok ayse teyze annem kanlar içindeydi. Benim annem öldü öldü” demiş ufacık cocuk…
Şimdi bunların hepsi bizim ülkemizde yaşanıyor. Çok uzaklarda değil. Milyonlarca da örneğini yazabilirim buraya. Şimdi sorduğun soruyu tekrar düşün. Sence ayrılınca mı cocuklar daha çok etkilenir, ayrılması gereken çiftler bir arada yaşarken mi ?
Hiç üzülme. Emin ol ki anlaşamayan çiftlerin ayrılması kişiler için de, çocuklar için de en doğru olanı
Öğretmenler böyleyse o zaman dışarıdaki dedikoducu kadınlara laf dememek iyi olacak eğitimlisi de bunu yapıyorsa içler acısıEvet biliyorum kasim ayında yapıyorlar.Ya bizim rehberlikci bile bu kafada,daha ne olsun ötekilere suç bulmamak lazim
Kendi soyadımı kullanıyorum deyinKayitta formda soruluyor çocuk kimle yaşıyor anne adı soyadı fln
Varoş bir aileden çıkmış öğretmen olabilir o yüzdendir bu tutumlar çevresinde boşanan kadına ah vahhh vahhh diye bakanlar vardır.Türkiye'de ki öğretmen kalite düşüklüğü ve liyakatsizliği arşa çıktı iyice. Bu nasıl eğitimci kafası, bu insanların yetiştirdiği çocuktan hayır bekleyelim bizde. Kimse boşanmak için evlenmiyor ancak tüm pedegoglar, kavga gürültü, saygı olmayan bir evlilik yerine boşanmış bir anne baba ilişkisinin daha sağlıklı olduğunu anlatıyor zaten. Ayrıca oğlunuzun öğretmeni olan arkadaşınız formasyon derslerinde uyumuş sanırım. Böyle bir olay olsa bile bir eğitimcinin arkadaşı bile olsa eğitimci olarak olayı anlatış tarzı bu mu yani? Bence hem çocuğunuzun öğretmenini hem de arkadaşlarınızı bir gözden geçirin diyorum .
Benim davam zaten sonuçlanmadi henüz Yargıtay' sürecinde.Soyadlarimiz formda aynı.Ailelerin özel bilgileri verilmemeli diyen arkadaşa bunun form yoluyla öğrenildiğini söylemek istedimKendi soyadımı kullanıyorum deyin
Ben köy çocuğuyum annem de babamda köyde büyümüş. Ben annem babam öyle diye öyle olmadım, gerçek eğitim bunu kazandırır zaten. Üniversite okuyan insanın bir farkı olmalı. Hoş Türkiye'de kaç tane gerçek üniversite var orası da tartışılır, Anadolu'nun ücra illerinde açılan üniversitelerde tek etkinliği kafelerde takılmak olan insanlardan oluşan bir sözde eğitimli insandan daha fazlasını beklememek lazım. Boşanmış aile çocukları özel değerlendirilmelidir, rehberlik servisleri tarafından bu doğru ancak bunun nedeni her türlü kötü davranışı o çocuklar yaptığı için değil, ailevi durumları nedeni ile başta veli ile ilişkiler konusu olmak üzere ilişkilerde daha dikkat edilerek özen gösterilmesi gerektiği içindir. Yoksa şiddet ve geçimsizlik olan bir evde büyüyen bir çocuk çok daha fazla risk grubudur. Rehberlik öğretmenleri bile bunun ayrımında değilse vay o okulda okuyan çocukların haline.Varoş bir aileden çıkmış öğretmen olabilir o yüzdendir bu tutumlar çevresinde boşanan kadına ah vahhh vahhh diye bakanlar vardır.
Ben köy insanına varoş asla dememBen köy çocuğuyum annem de babamda köyde büyümüş. Ben annem babam diye öyle olmadım, gerçek eğitim bunu kazandırır zaten. Üniversite okuyan insanın bir farkı olmalı. Hoş Türkiye'de kaç tane gerçek üniversite var orası da tartışılır, Anadolu'nun ücra illerinde açılan üniversitelerde tek etkinliği kafelerde takılmak olan insanlardan oluşan bir sözde eğitimli insandan daha fazla beklememek lazım. Boşanmış aile çocukları özel değerlendirilmelidir, rehberlik servisleri tarafından bu doğru ancak bunun nedeni her türlü kötü davranışı o çocuklar yaptığı için değil, ailevi durumları nedeni ile başta veli ile ilişkiler konusu olmak üzere ilişkilerde daha dikkat edilerek özen gösterilmesi gerektiği içindir. Yoksa şiddet ve geçimsizlik olan bir evde büyüyen bir çocuk çok daha fazla risk grubudur. Rehberlik öğretmenleri bile bunun ayrımında değilse vay o okulda okuyan çocukların haline.
Bu ülkede doğru dürüst öğretmen sayısı az eski öğretmenlerde de şiddet vardı maalesef bu ülke gram ileriye gidemez yeni nesilde de iyi öğretmen sayısı azBizim zamanımızın öğretmenleri ile simdikilerin (istisna ama çoğu) alakası yok gerçekten...Bu forumda okuduklarimdan, bir de samimi olduğum birkaç öğretmen ile bir arada vakit gecirdigimizde konusulanlardan bu kanıya vardım ..Hani böyle bazı meslekleri gozunuzde büyütürsunuz de kutsal gelir ya ..Keşke mesleğin hakkını verseler de öyle kalsalar..
Öyle şeyler konuşuyorlar ki vay be bu da eğitimli,eğitici,oğretici bir insan öyle mi diyorum..Bu konu da tam öyle dememe sebep bir konu.. Ve okullarda çoğu yeni nesil öğretmenlerin..Yani eskisi gibi yaşlı başlı öğretmen göremiyorum pek..Daha açık görüşlü ya da bilinçli olmaları gerekir..
Evet böyle bi gerçek var .Boşanmıs aile çocuğu …Merhabalar,bir okulda öğretmenim.Cocugum var 1.sinifa başladı benim okulumda.
Okulda öğretmen arkadaşlarım anne babası boşanmış çocuklara hep bir ön yargı ile yaklaşıyorlar.Biri tembelse ya da davranış problemi varsa, içine kapanıksa örneğin kesin boşanılmış onlara göre.Bunlar hep anne babası boşanmış olduğu için onlara göre.
Bu tür konuşmalari dinlerken haliyle ben de kendi çocuğum adına üzülüyorum, kırılıyorum.Bir sürü çocuk var aile ortaminda büyüyen ama derse ilgisiz, davranış problemi olan ya da içe kapanık fln.Tam tersi boşanmış aile çocuğu olup gayet her şeyi yerinde olan.
Nasil böyle bir genelleme yapıyorlar.
Oğlum bu arkadaşlardan birine düştü.Gecen bir yerde oturduk birkaç arkadaş sohbet ediyoruz.Oglum hakkında acınası bakış ve sözlerde bulundu.(Bu arada gayet uyumlu diyor iyi ki bana düşmüş diyor)Acinasi olduğunu düşünmüyorum ama bu on yargıya maruz kalmasından da nefret ediyorum.Odum kopuyo bir eksiği olacak da boşanmaya bağlayacaklar diye..Çok sinir bozucu gerçekten.
Paylasmak istedim.
ay çüş affedersiniz neyin riskini taşıyor ki bu çocuklar?? evde terör estiren erkek yok diye eksik mi büyümüş oluyorlar (?!)Hoşlanmadığım bir durum aslında çocukların etiketlenmesi ama sebebi bence şu: Rehberlik servisi sınıf risk haritası çıkarılmasını istiyor. Boşanmış aile çocukları da yüksek risk grubunda sınıflandırılıyor. Bu haritalar ilgili birimlere gönderiliyor falan.
Bir okula tayinim çıkmıştı.Rehber Öğrt ilk gün sınıfa geldi ve fısır fısır "Bak şu şu çocukların anne babası boşanmış,şu çocuğun babası hapiste,şu şu çocukların anneleri bebekken terk etmiş." vs diyip gitmişti.Bunlarin benimle ne alakası var diye düşünmüştüm.Hassas davran anlamında söylemiş olduğunu umuyorum.Ben köy çocuğuyum annem de babamda köyde büyümüş. Ben annem babam öyle diye öyle olmadım, gerçek eğitim bunu kazandırır zaten. Üniversite okuyan insanın bir farkı olmalı. Hoş Türkiye'de kaç tane gerçek üniversite var orası da tartışılır, Anadolu'nun ücra illerinde açılan üniversitelerde tek etkinliği kafelerde takılmak olan insanlardan oluşan bir sözde eğitimli insandan daha fazlasını beklememek lazım. Boşanmış aile çocukları özel değerlendirilmelidir, rehberlik servisleri tarafından bu doğru ancak bunun nedeni her türlü kötü davranışı o çocuklar yaptığı için değil, ailevi durumları nedeni ile başta veli ile ilişkiler konusu olmak üzere ilişkilerde daha dikkat edilerek özen gösterilmesi gerektiği içindir. Yoksa şiddet ve geçimsizlik olan bir evde büyüyen bir çocuk çok daha fazla risk grubudur. Rehberlik öğretmenleri bile bunun ayrımında değilse vay o okulda okuyan çocukların haline.
Çok saçma bir harita.Ulkede dünyanın şiddetini görüp bazı nedenler yüzünden bosanamayan çiftler var ya da ailesinden her gün sopa yiyen hakarete maruz kalan çocuklar.Bu çocuklar risksiz benimki riskli gruba giriyor şimdiay çüş affedersiniz neyin riskini taşıyor ki bu çocuklar?? evde terör estiren erkek yok diye eksik mi büyümüş oluyorlar (?!)