Boşanmanın gerçekleriyle yüzleşmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır almadım,maddi olarak ona bütçe ayiramadim belki sonra..

Doğru tespitler.Mesela bana iki ay önce bir öğrenci geldi.Anne baba ayrılmış,baba başkasıyla evlenmiş yeni eşi hamile,çocuğun kendi annesi ben bakamıyorum deyip çocuğu babaya postalamis. Anne çocuğu bir yik boyunca ne yüz yüze ne uzaktan hiçbit şekilde çocuğu eğitime katmamis,okuma yazma öğretiyorum ve zehir gibi çocuk çok da hevesli..İşte böyle anne baba çocuğu birbirine paslayinca çocuklar sinik ya da agresif vs oluyo.Boyleleri çocukları mahvediyor

Mesela bizimkiler gibi..Anneme boşan diye o kadar ısrar ediyordum ki..bazı kişilerin yokluğu varlığından daha iyi..

Nikahları da kendilerinin olsun soyadlarida ne eş ne aile babası olmaya layık olamadılar gitti . Aldim bekarlik soyadı mi onurumla taşıyor ve yaşıyorum hiç olmazsa

Verdiğiniz kararın ve evladınızın arkasında kapı gibi durmalısınız.
Bir eğitimci olarak toplum baskısına en çok siz karşı çıkmalısınız oysa ki çok şaşırdım.

Ahlaka aykırı bir durummu var ki saklayacaksınız boşanmış olduğunuzu. Siz yapmayın bari.

Kendi soyadını vermek kapak olur aslında,iyi fikir...Evet her zorluğu kadın çeker,buna karşılık bir de utanmadan iki kuruş nafaka ödememek için kırk takla atarlar.

Ne büyük serefsizlik degilmi benimde bosandigim adam olamadik sanki bekar çocuksuz yirmilik delikanlı gibi Nisan kına düğün yapıp davetiye dağıttılar . İnsan gördükçe nasıl sevebilmiş im bunu koca diye nasıl alabilmiş demeden edemiyor.

Anneyim de aynı zamanda..Benim için problem değil ben utanılacak şey olarak görsem davayı açmaz ve surdurmezdim.oglumla empati yapitorum sadece arada..Yaşayan bilir bunu

Kendi soyadını vermek kapak olur aslında,iyi fikir...Evet her zorluğu kadın çeker,buna karşılık bir de utanmadan iki kuruş nafaka ödememek için kırk takla atarlar.

Onların caanlarini alın paralarini almayın . Zaten bağlanan iki kuruş onuda odemiyorlar

Onların caanlarini alın paralarini almayın . Zaten bağlanan iki kuruş onuda odemiyorlar
En baştan icraya konuldu,istemese de ödüyor avukati da beni de bir kaşık suda boğar sırf bu yüzden

Anneyim de aynı zamanda..Benim için problem değil ben utanılacak şey olarak görsem davayı açmaz ve surdurmezdim.oglumla empati yapitorum sadece arada..Yaşayan bilir bunu
Anne olduğunuzu anladım o yüzden evladınızın arkasında kapı gibi durun dedim.
Siz saklarsanız çocuğunuzda bunun kötü bir şey olduğunu düşünüp, bilinçaltında kendisini arkadaşlarından eksik yada farklı hissedecek.
Ben yaşamadım ama bekar bir anne olsam bu en son düşüneceğim şey olurdu.
Siz kendinize ve evladınızın geleceğine odaklanın. Bahane bulmak isteyen her şekilde bulur.

Yok zaten çocuğa kendi soyadimi vermek daha mantıklı geliyor şu an.. Bir yere yazarken bile onun soyadindan rahatsız olurken yapamazmisim zaten

Boşver istedikleri kadar mutlu görünmeye çalışsınlar, hatta gerçekten olsunlar da uzak dursunlar.
Biz daha mutlu ve güçlü olacağız, çiçek gibi açacağız

En baştan icraya konuldu,istemese de ödüyor avukati da beni de bir kaşık suda boğar sırf bu yüzden
Yakın arkadaşim 20 sene evli kaldılar 3 çocuk var ve kadın trafik kazası geçirdi omurgası ve beli sorunlu adam ayda.hepsi için 1750 TL ödüyor . Ev bark hicbirsey yok başka .20 yıl kadınlık yapmış kadına baş bas bagirdu git çalış bana guvenme diye bu nasıl acımasızlık ya ne nankorler

O tür anne baba, evli kalsa çokmu şahane anne baba olacaklardi? Yook, yine çocuk tartişmalar, soğuk savaşlar içinde ve mutsuzluk içinde büyüyecekti.

Ülkece çocuk ve cocuk eğitimi sorunu var. Maddi manevi düşünmeden doğuranlar var. Burdaki konulari oku istersen. Çocugun üzerine fazla titreyip, youtubetan bir iki 'pedagog'u dinleyip ve yanliş anlayip, çocuğuna sınirsiz özgürlük taniyan, bağimli yetiştirenler var. Tüm yük annede, babanin hiçbirşey yamadiği aileler ama ona rağmen 3-4 çocuk yapan var,..

Bunun ile beraber çocuklarda adhd, çesitli gelişimsel sıkıntilar, stress, dijital dünyaya ayak uydurmak gibi şeyler var fakat sistem buna hazir değil.

Yani boşanmiş ailelerin çocuklari.. gibi cümleler kurmak doğru değil.

Bir yaşındayken ben boşanmış annemle babam. Üniversiteye kadar hocalarımın hepsinin parmakla gösterdiği hep birinci olan hep uyumlu olan hep sakin çocuktum. Üniversitede de normal orta seviye bir öğrenciydim. İşimi kurdum, gayet güzel bir hayatım oldu. Ben de yanlış bir evlilikle o güzel hayatı bozmuştum ama boşandım ve çoooook mutluyum. Sakın böyle çomar çomar düşünceler yüzünden üzmeyin kendinizi. Asıl mutsuz ortamda büyüyenler sorunlu. Bence “boşanmış aile çocuğu mu of” derken de bunu kastediyorlardır. Kavga gürültü huzursuzluk görmüş çocuktur diye.

Bence mesajımı doğru okumamışsınız. Ben boşanmış ailelerin çocukları sorunlu olur, evlilik birliği içinde yetişen çocuklar sağlıklı olur, demedim. Sancılı boşanma süreçlerinde bulunan ve bunu çocuğuna yansıtan ebeveynlerin çocuklarında duygusal ve davranışsal sorunlar olması doğal, dedim. İkisi farklı şeyler.

tam tersi boşanmış aile çocukları değil sorunlu anne babası davranış bozukluğu olan ebeveynleri olan çocuklar asıl sorunlu okulda.bir nevi ailelerinin aynası onlar okulda.

Bence boşanmış değil boşanamamış ailelerin çocuklari tam tersi sorunlu oluyor anne babalarinin sürekli kavgasına şahit olmaktan..Gecinemiyorsan boşanmak en dogru eylem.Zaten boşanmaya kadar bir kadin geldiyse elinden gelen herşeyi yapmıştır son aşama,son çaredir artik boşanmak.Hatta cesur kadınlar boşanmayı seçer..Bosanma;sonrasindaki süreç,toplum baskısı vs bunlarin hepsi sağlam bir psikoloji gerektirir.Meslektaslarinizin cocuklar arasinda bu sekilde ayrim yapmasina hem cok üzüldüm hem de cok sasirdim.Ben öğretmen olsam o çocuklardan yaka silkmek yerine onlarla extra ilgilenirdim.Ögretmen olmayi geçtim vicdanli olmak bunu gerektirir.Belliki meslektaslariniz saati doldurup eve gitmenin derdindeler.Puani yeten ogretmen olunca bu sonuc kacinilmaz oluyor demekki...
Bence eşinizin soyadini kesinlikle sürdürmeyin.Kendi soyadinizla yepyeni bir sayfa açin kendinize.Eger esinizle aranizda bir faciaya sebep olmayacaksa cocugunuza kendi kizlik soyadinizi verin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…