• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmalı mıyım

Çocuklarımın velayetini alabilir miyim boşanan biri olarak size sormak istiyorum
Çocukların velayeti 4-5 yaşına kadar anneye verilir diye biliyorum. Anne bakımına muhtaç sonuçta. Ekonomik durumunuz iyi mi? Çocuğun ihtiyacını karşılayacak kadar iyiyse çocuğu size verirler. Anne uyuşturucu bağımlısı, çocuğuna şiddet gösteren, ruh hastası biri değilse almazlar öyle kolay kolay

Çocukların velayeti 4-5 yaşına kadar anneye verilir diye biliyorum. Anne bakımına muhtaç sonuçta. Ekonomik durumunuz iyi mi? Çocuğun ihtiyacını karşılayacak kadar iyiyse çocuğu size verirler. Anne uyuşturucu bağımlısı, çocuğuna şiddet gösteren, ruh hastası biri değilse almazlar öyle kolay kolay
şu an çalışmıyorum ama ailemin ekonomik durumu orta

Şiddet gördüğüm ana değinmek istiyorum. Güzellemek için değil. Ailesiyle sorun yaşadı. Yeni evliyiz. Bir anda birbirleriyle kavga etmeye başladılar. Ben olayın dışındayım. Sonra kardeşiyle dövüşmeye başladılar resmen. Ben de o anın etkisi sinirlendim her şey senin yüzünden diyip tokat attım o da bana saldırdı
Ya ne diye adama ailesinin içinde tokat atıyorsunuz ki? Size ne ne karışıyorsunuz, ailesiyle birbirlerini yesinler karışmasaydınız.
Bir şey diyeyim mi? Sizde de ciddi sorunlar var. Sizinle geçinmek asla kolay değil.
Adam karısını milletin içinde dövecek biri, ona zaten yorum yok. Ama sizde de var.

Ya ne diye adama ailesinin içinde tokat atıyorsunuz ki? Size ne ne karışıyorsunuz, ailesiyle birbirlerini yesinler karışmasaydınız.
Bir şey diyeyim mi? Sizde de ciddi sorunlar var. Sizinle geçinmek asla kolay değil.
Adam karısını milletin içinde dövecek biri, ona zaten yorum yok. Ama sizde de var.
Konu bizdik. Kayınvalidem yüzünden çıktı aslında. Annesiyle o tartıştı ardından kardeşiyle. Ya çok karışık orası. Ben de nereye düştüm ben diyerek o an tepki verdim. Ama evet ben de normal bir psikolojiye sahip değilim

herkese merhaba. Çok arafta kaldığım bir süreçteyim. Sizlerden destek ve fikir almak istiyorum. 4 yıl olacak yazın evleneli. 2. Çocuğum doğalı 1 ay olmadı. Eşimi çok seviyorum onun beni sevdiğine inanıyor muyum bilmiyorum. En ufak bir şeyde beni dünyanın en kötü insanı yapıyor. Tartışmalarımızın boyutu gittikçe artıyor. Bana karşı tartışmadığımız zamanlarda çok iyi. Ama kavga ettiğimizde içinden başka biri çıkıyor sanki. Beni sevmeyen hatta nefret eden biri. Ömrüm boyunca bu süreçle nasıl başa çıkarım bilmiyorum. Sorunlar basit bile olsa onun karakter değişimi yüzünden işin içinden çıkılmıyor. 1 aylıkken evliyken şiddet gördüm. Herkesin içinde. Bir daha yapmadı ama ben ona birkaç kez uyguladım. Onun bu değişimini görünce çaresiz kalıyorum o konuştukça susturmak için ben de bunu silah olarak kullanıyorum resmen o da bunu biliyor. Hatalıyım ben de. En son kavgamızda (dün) bana beni sevmediğini ölürsem veya evlenirsem kurtulacağını söyledi beni zorla arabadan atmaya çalıştı. Annemlere götürüp çöp gibi oraya bırakacağım seni vs dedi. Çocukları almadan gitmem onları da ver gideyim dedim. Onları alamazsın sen gidiceksin diyor. O bunu yaptıkça bana kğfredip hakaret edip bağırdıkça ben de ona vurdum. Çocuklar bu süreçte çok kötü etkilendi. Bugün ise ona karşı bomboşum. Çok seviyorum hala ama bunun hiçbir şeye çare olmadığını da biliyorum. Çok karışık yazdım aynı kalbim ve aklım gibi. Ne yapmalıyım?
Konuyu ilk okuduğumda bu yazıyı görmedim sonra mi eklediniz bilmiyorum yeni fark ettim.
En son kavgamızda (dün) bana beni sevmediğini ölürsem veya evlenirsem kurtulacağını söyledi beni zorla arabadan atmaya çalıştı. Annemlere götürüp çöp gibi oraya bırakacağım seni vs dedi. Çocukları almadan gitmem onları da ver gideyim dedim. Onları alamazsın sen gidiceksin diyor. O bunu yaptıkça bana kğfredip hakaret edip bağırdıkça ben de ona vurdum.

(Adam ölsen de kurtulsam diyor çocuğun önünde kavga ediyorsunuz onun da psikolojisini bozmuşsunuz. Ne yaptığınızın farkında mısınız? Bir de eşinizi övüp duruyorsunuz ev işleri, çocuk bakımında yardım ediyor her şeyi yapıyor bana önem veriyor diye. Bu mu sevgi cidden soruyor bu mu ya!

Konu bizdik. Kayınvalidem yüzünden çıktı aslında. Annesiyle o tartıştı ardından kardeşiyle. Ya çok karışık orası. Ben de nereye düştüm ben diyerek o an tepki verdim. Ama evet ben de normal bir psikolojiye sahip değilim
İyi de kocanıza niye vuruyorsunuz o ortamda?
Ya hadi diyelim vurdunuz kocanız niye karşılık olarak sizi dövdü? Ben ola ki benimkine vurdum, bana vurmaz ya karşılık olarak.
Bilemedim, ikiniz de çok acayipsiniz. İki tane çocuğun huzurla yaşayabileceği bir evlilik ortamı yok sizde. Çocuksuz olsanız birbirinizi yiye yiye ne yaparsınız yapın denir geçilirdi de işte...

Şiddet gördüğüm ana değinmek istiyorum. Güzellemek için değil. Ailesiyle sorun yaşadı. Yeni evliyiz. Bir anda birbirleriyle kavga etmeye başladılar. Ben olayın dışındayım. Sonra kardeşiyle dövüşmeye başladılar resmen. Ben de o anın etkisi sinirlendim her şey senin yüzünden diyip tokat attım o da bana saldırdı
Eşiniz de siz de normal değilsiniz. Adam kardeşiyle tartışıyor siz ona tokat atıyorsunuz o da size saldırıyor.

Sonra dediniz ki bizim askimiz cok siddetlendi bu aski bir cocukla taclamdiralim dediniz. Sonra baktiniz kavgalarin dozu artti 2.cocuktan sonra duzelir dediniz. Korunuyordunuz ama kaza ile 2.cocuk geldi dimi?

Konuyu ilk okuduğumda bu yazıyı görmedim sonra mi eklediniz bilmiyorum yeni fark ettim.
En son kavgamızda (dün) bana beni sevmediğini ölürsem veya evlenirsem kurtulacağını söyledi beni zorla arabadan atmaya çalıştı. Annemlere götürüp çöp gibi oraya bırakacağım seni vs dedi. Çocukları almadan gitmem onları da ver gideyim dedim. Onları alamazsın sen gidiceksin diyor. O bunu yaptıkça bana kğfredip hakaret edip bağırdıkça ben de ona vurdum.

(Adam ölsen de kurtulsam diyor çocuğun önünde kavga ediyorsunuz onun da psikolojisini bozmuşsunuz. Ne yaptığınızın farkında mısınız? Bir de eşinizi övüp duruyorsunuz ev çocuk bakımında yardım ediyor her şeyi yapıyor bana önem veriyor diye. Bu mu sevgi cidden soruyor bu mu ya!
Hanımefendi bunları yapıyor mu diye soruldu evet dedim

Hanımefendi bunları yapıyor mu diye soruldu evet dedim
Bu evlilikte saygı,sevgi kalmamış. Eşiniz sizi arabadan atmaya çalışmış "Seni çöp gibi annenlere bırakıp gideceğim. Evlensen ya da ölsen de kurtulsam" demiş. Yani ne halin varsa gör diyor kısacası. Hem kendinize hem de çocuklara yazık etmeyin. Bu evlilik böyle devam etmemeli. Psikolojik destek almalısınız en kısa zamanda

Bence herkesin içinde sana şiddet uygulamasını aşamadın. Gururun kırıldı, yediremedin kendine ve karşılık veriyorsun. Ailesinin yanında mı yaptı bunu? Kendince intikamını, öfkeni böyle çıkartıyorsun. Konunfa dikkatimi çeken şey, herkesin içinde bana şddet uyguladı demen oldu. ‘Herkes’ olayı senin içine işlemiş olabilir. Tamamen kişisel yorumum bu, psikolog değilim.

Bu evlilikte saygı,sevgi kalmamış. Eşiniz sizi arabadan atmaya çalışmış "Seni çöp gibi annenlere bırakıp gideceğim. Evlensen ya da ölsen de kurtulsam" demiş. Yani ne halin varsa gör diyor kısacası. Hem kendinize hem de çocuklara yazık etmeyin. Bu evlilik böyle devam etmemeli. Psikolojik destek almalısınız en kısa zamanda
Teşekkür ederim

Bence herkesin içinde sana şiddet uygulamasını aşamadın. Gururun kırıldı, yediremedin kendine ve karşılık veriyorsun. Ailesinin yanında mı yaptı bunu? Kendince intikamını, öfkeni böyle çıkartıyorsun. Konunfa dikkatimi çeken şey, herkesin içinde bana şddet uyguladı demen oldu. ‘Herkes’ olayı senin içine işlemiş olabilir. Tamamen kişisel yorumum bu, psikolog değilim.
Kalbime dokunduğunuzu hissettim

Back
X