Boşanmalı mıyım?

Allahim yarabbim neler oluyor bize. Daha gecen ay ilk kez duymuşken clossdresser i ne kadar da cok karsimiza cikar oldu. Bu kadar meyilli miyiz bozulmaya ooff.
Sorunun cevabina gelecek olursak eger gercekten pisman ve tedavi olmak istiyorsa bence bir şansı hak ediyordur. Tedavi seyrinde gozlemle eger evet degisti dersen devam edersin yoksa mecburen bosanirsiniz canjm

Tedavi sürecindeyse ayrılma destek ol bir an Kafası karışmış hata yapmış olabilir . Her insan hata yapar . Önce bir şans ver baktın eğilimleri devam ediyor o zaman ayrıl

cinsellikde bir yere kadar sınırlar olmayabilir bunu anlarım fakat Eşinizin durumu başka bir şey.

ben olsam sanırım bu olayı unutamaz ona bir daha asla guvenemezdim

böyle şeyler sapkinlik gibi geliyor bana ürkütücü buluyorum

sapkınlık veya değil.
sence bu aldatılmak değil mi?

googledan kadın araştırıp telefonla mastürbasyon yapsa, yine tedavi olmasını mı isteyecektin?

erkekle olunca aldatma sayılmıyor mu?

bu sapkınlık evlenince ortaya çıkmadı ya. mutlaka öncesi var. evlenmeden önce tedavi olsaydı o zaman.

Kardeşim burdan ne yardım bekliyorsun sana mı uzuleyim yorumlara mı sinirleneyim bilemedim. 8 yıldır tanıdığın insanı sen bilirsin ne hissedıyosan o sekılde davran burası önyargı merkezi yanlış yerdesin . Desteğinizi alın zamana bırakın Allah yardmcınız olsun.

Çok zor bir durum canım, Allah yardımcın olsun. Evet bir hata yapmış ama böyle bir adama ben güvenemezdim sanırım... Erkeklere de meyli var bence bu ne ilk ne de son olacak. Cinsel eğilimlerin tedavi ile değiştirilebileceğini düşünmüyorum şayet çocukluğunda ya da ergenliğinde bununla ilgili bir travması yoksa...

Madem bir defa yapmış ve pişman olmuş ne diye yazışmaları tutuyor hala? Ne diye o şahsın telefonu duruyor? Bence sen yakalamasaydın devam edecekti ve hatta eyleme dökecekti...

Sevgili konu Sahibi alıntı yaptığım arkadaşımızın sözlerine katılıyor ve ekliyorum geçmişinde bir travması yada bir erkek tarafından tacize uğraması ve bunu baskılar sonucu saklaması hatta unutmaya çalışması söz konusu olabilir bu sebeple hiç değilse insani açıdan destekçi olun tedavi sonrası karar verirsiniz ama şimdi değil

Tedavi gormeyi kabul etmisse bi sansi hakediyor diye dusunuyorum yine de karar sizin

+1. sonuçta hasta olduğunu kabul etmiş ve psikiyatra gitmiş. bence bu bile büyük cesaret. psikiyatra durumu anlatmak baya zor olmuştur. ama bence yanlış kapı çalmış. psikolog daha mantıklı olurdu. psikiyatr ilaç verip yollayan bir dr. bu ilaçlık bir durum değil.

benim hiççççççççççççç anlamadığım tarafı bu konuşma bir iki gün telefon da mı kalmış. insan ayıp bir şeyi örtbas eder. WhatsApp zırt pırt girip çıktığın bir uygulama en nihayetin de

Benim tavsiyem sizin de ayrıca psikoljik destek almanız. İnşalalh herşey düzelir kolaylıklar diliyorum.

Ağlama nöbetleri geçiren bir erkek hiç görmedim, görsem gülermiydim acırmıydım bilemedim Ama gözüm bir daha o adamı görmek istemezdi.Midem almazdı sanırım.

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlarım değerli yorumlarınız için. Şu an için düşüneceğim dediğiniz gibi psikiyatr doktorumuz psikoloğa da yönlendirdi bizi. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Tedavi sürecine geçmiş kendi isteğiyle rahatsızlığının o da farkında ve kabul etmiş ne diyeceğimi bilemedim Allah yardımcınız olsun.

Herşeyi geçtim hatta aldatmayı bile ama bu çok iğrenç bir şey. Bilmiyorum ama ben şans vermezdim herhalde Allah'a büyük konuşmayım.

Merhaba. Ben uzm psikolog olarak konuya kayıtsız kalamadım ve fikrimi beyan etmek istiyorum. Öncelikle sakin olmalısınız. Bu durum bir psikoterapi süreci gerektiriyor ancak aynı zamanda aile terapisi de almanızı öneririm. Yani terapi sürecine birlikte dahil olun. Eşinizle çalışan kişinin bilinçaltı terapilerini uygulayan biri olması lazım. Emdr terapisi ya da hipnoterapi alabilir. Bunun mutlaka bilinçaltı düzeyine inilmesi lazım. Eğer bu bağımlılık düzeyinde değil de travmatik anılar yüzünden oluşan bir durumsa aşılması zor olmayacaktır. Ancak anladığım kadarıyla eşinizi seviyorsunuz, onun desteği Size iyi gelecektir. Eğer bu cinayet tercih olsaydı sizinle o kadar yıl beraber olup evlenmezdi diye düşünüyorum. Aile baskısı sonucu bu durumu kamufle etmek amacıyla bir görücü usulü bir evlilik yapardı. Ona şans verin. Ve asla ilgisiz olmayın. Sevginizi hissettirin. Bedensel bir rahatsızlık olsaydı eşinizi terk mi ederdiniz? Bu kurtulmak istediği bi durum. Onun tercihi değil. Doğru tedavi ve zaman Size iyi gelecektir. Sevgiler...

ben yorumunuzu anlayamadigim icin soruyorum , bir psikolog olarak siz bu durumun bir hastalik oldugunu mu dusunuyorsunuz?

Boşan diyenler, tedavi olsun sonra ayrıl diyenler, kınayanlar.. Hepiniz için üzülüyorum. Aynı veya benzer bir şeyle sınanmadan bu kadar kolay ahkam kesmek ne kadar kolay. Demek evladınız olsa sokağa atacaksınız. Açık açık pişman olup yardım isteyen bir insan var her şeyden önce.
Konu sahibi arkadaşım, sabret ve eşinin yanında ol. Onu utandırmadan , yüzüne vurmadan birlikte halledebileceğiniz bir konu olduğunu düşünüyorum. Belki unutulmayacak ama bir zaman sonra hatırlanmaya değer bir şey olarak da aklınızda kalmayabilir.
Sorunu görünce kaçmak yerine sorunu yöneterek çözme yolunu tercih edin. Çok dua edin. Evlililik herkes için bir sınav.
Yan odada evladınızın telefonla ne yaptığından ya da arkadaşlarıyla hangi konuları konuştuğundan ne kadar eminsiniz? Ortam çok kötü artık küçücük çocuklar bile cinselliğe dair şeyler hakkında bilgi sahibi oluyor konuşuyor vs. Önemli olan bunları fark ettiğimiz anda verdiğimiz tepkiler ve sonrasında yaptıklarımız. Bizim seviyemizi de bunlar belirler.
Eşiniz sizin hayat arkadaşınız. Bu demek değil ki tabi illa ömrünün sonuna kadar yaşayacaksın. Ama bir yola çıktıysan o yolda karşılaştığın zorylkları önce makul şekilde çözmeyi dene. Hiç bir şey kaybetmezsin. Aksine bambaşka şeyler de kazanarak devam edersin. İnsanı kaybetmek kolay , sen kazanmaya bak.
Unutma Allah sabredenlerle beraberdir.Sabırsızlık gösterip şeytanı sevindirme aksine eşine daha çok sahip çıkarak onu içinin girdiği girdaplardan karanlık şeylerden çıkart.Yapabilirsin eminim ki

Crosdresser ya da transseksüel olması değil de bunu size anlatamaması ve başkasıyla konuşması sıkıntı bence. Yönelimini önceden size söylemeliydi. Dürüst biri değilmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…