• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmalı mıyım sizce ?

Sizin alıntıladığınız mesajda sadece hayvan sevgisi yok siz orayı cımbızlamışsınız. Yoksa yazan üye bütün olarak ele almış.

İşte benim kafamda oturmayan nokta ibadetlerini yerine getirmenin güven vermesi kısmı. Sebebini yine aynı şeylerle yazacağım o yüzden gerek yok dediğiniz gibi döngü haline geldi artık. Konu sahibi görür de yazarsa neyi ifade etmek istediğinizi aydınlanırız. İyi günler.
Ben ibadetleri olsun konuşması olsun insanlara değer vermesi olsun baban değer vermesi vb elimden geldiğince dikkat ettim ama inanın sonradan bunların hepsi değişiyor aynı eve girip birde çocuk olunca bi bakıyorsunuz ne değer kalmış ne kıymet ne hayvan ne insan sevgisi .. değişiyor hepsi .. insanlar görüyorsunuz ki pozitif yöne doğru değil negatif yöne doğru gidiyor değişiyor :(

Babanız kimi neden taciz etti?
Anneniz neden hala evli onunla?
Hiç sormayın annemin de psikolojisi bozuk yıllarca babam gibi bir adamla yaşayınca attık silik bir benliği kalmış . Bu zamana kadar çektim bundan sonrada çekeyim kahrını başkalarına bulaşmasın çocuklarımı rahatsız etmesin diyor kendince .

Hiç sormayın annemin de psikolojisi bozuk yıllarca babam gibi bir adamla yaşayınca attık silik bir benliği kalmış . Bu zamana kadar çektim bundan sonrada çekeyim kahrını başkalarına bulaşmasın çocuklarımı rahatsız etmesin diyor kendince .
Kadıncağıza da yazık. O da boşansa ana kız beraber yaşardınız.

Bende öyle bir imada bulunmadım zaten. Ne için tercih ettiniz bilmiyorum ama eğer merhametli bir insan olsaydı gerek hayvana gerek insana karşı size de psikolojik şiddet uygulamazdı. Anlatmak istediğimin özet ana fikir bu.

Dini ibadet olarak ele almış burda konu sahibi. Bir insanın bütün ibadetlerini eksiksiz yerine getiriyor olması= güzel ahlaklı insan = iyi eş demek değil ne yazık ki. Evet bir insan ibadet eden bir insanla evlenmek isteyebilir ama ibadetine düşkün olduğu için evlendim demek bambaşka bir olay. Bizde o yüzden diyoruz ki ibadetten önce nasıl bir insan, ahlakı nasıl buna bakılmalıydı.

İnanın ahlak olarak da iyi bir insandı ama şimdi sinirli öfkeli küfür de ediyor ben yapma böyle diyince ‘beni bu hale sen getirdin ‘ yada ‘iş çok stresli ‘ diyor

Hayır 3 yasındaki bebek babaya verilmez çocugu annesiden ayırmazlar korkmayın çocuğunuz büyük olsa bile o istemediği sürece babaya vermezler sizi korkutmak için söylüyo

İnşallah böyle hüküm verir hakim 🙏

Babanız cinsel tacizden ceza evinde kalmış,velayet bende olursa annem bakarken babam da aynı evde olacak,çocuğumun başına bir şey gelir diye korkmayacak mısınız?Ben olsam güvenemezdim
Bence çocuğunuzu kreşe ya da okula bırakıp çalışabilecek duruma gelene kadar bekleyin

Haklısınız babam konusunda :(

Yapabildiğin kadar birikim yap. Hemen ayrılma. Şu an şartların çok müsait değil. Kendini doldurma. Mümkünse aile terapisi alın. Çaresizlikten orda duruyormuşsun gibi güçsüz bir hava da yaratma.

Eşimin aileside bakamazlar çocuğa kaynanam engelli , yani eşim alırsa da bakıcı tutarım diyor , ama bana asla göstermezmiş bebeğimi , ödetirim sana bunu diyor . Yani sakin selim bir insan değil maalesef oğlumun iyiliğini gözetmiyor kendi öfkesini gözetiyor

uzuldum cok, meleginiz de nobet gerektiriyormus.
biraz daha bu evliligi surdurmeye calisin derim ben.

Yapabildiğin kadar birikim yap. Hemen ayrılma. Şu an şartların çok müsait değil. Kendini doldurma. Mümkünse aile terapisi alın. Çaresizlikten orda duruyormuşsun gibi güçsüz bir hava da yaratma.
evet sabır ve beklemek düşüyor baba galiba 😔

Uzaklaştırma aldırırsınız.
Korkmak maalesef sonucu değiştirmiyor.

Avukatlara verecek birikimim bile yok ki boşanma avukatı ücreti ben kadar diye düşünürken bide babamla nasıl uğraşayım ☹️

Avukat mısınız? İnanın bu konuda dediğiniz gibi olduğundan emin olsam o kadar rahatlarım ki :( ama hakimin kararına bağlı diyorlar eşimin de ağzı acayip laf yapar kendini aşık eder karşısındakine o derece . Ya inan verirse hakim ben oğluşumsuz olmayı düşünemiyorum bile :(
Arkadasin dedigi tamamen dogru. Siz annesiniz. O yastaki cocuugu kimse sizden alamaz. Maddi gucunuz yoksa da babaya hem sizin hem de cocuk icin nafaka baglarlar. 7 yasina gelince cocuga soruluyormus ama hicbir cocuk da buyudugu evden ayrilmak istedigini soylemez. Esinizin tehditleri sizi korkutmasin.

Canım önce çocuk sende kalır. Ancak gerçekten boşanmaya hazır mısın çok zor ve sancılı bir süreç ve boşandıktan donrada çocuk olduğu için devam edecek bir süreç. Çocuk annede babadadan ziyade anne ve babanın olduğu huzur dolu bir ortamda büyümeli. Bugün sende okur 18 ine geldimi nasıl babama gideceğim dedimi ne yapabilirsinki? Evliliğinizde geri dönülemez veya ayrılığı mecbur kılacak sebepler yoksa önce düzeltmeye çalışmalısın. Ben soğudum demek kolay peki çocuğun babasından soğudu mu? Büyüyüp babamdan niye ayrıldın deyince soğudum mu diyeceksin. Boşanma basit bir şey değil. Hayatının belkide en önemli kararı aşamasındasın. Dikkatli düşünüp yanlış karar vermemeye özen göstetmelisin. İnşallah her şey gönlünce olur.

Şu şartlarda önceliğiniz çocuğunuz; zaten ayrılsanız bile küçük bebeğiniz var, ne yeni bir evlilik ne de cinsellik için vaktiniz olmayacak şayet şiddet yoksa babalık görevlerini yerine getiriyorsa eşiniz oğlunuz 5 yaşına gelene kadar bu evliliği layıkıyla devam ettirin bu arada para biriktirin, üniversite okuyabilirsiniz okuyun sağlık ile ilgili yüksek lisans yapıp öğretmenliğe bile geçebilirsiniz günlerinizi boşa harcamayın kendinize yatırım yapın güzel bir hayat sizi bekliyor olacak biraz sabır....

Bu arada oğlunuz iki yaşına gelince çalışma hayatına da başlayın derim....

Belki de guvenebilecegin bir bakici tutarsin. Annen de bakicinin yaninda durur.
Annemler benden çok uzak farklı bir ilde oturuyorlar hem babamdan uzak kalıp hem arada annemin geleceği biryer mümkün değil malesef

Back