• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmalı mıyım sizce ?

Beni çocuğumla tehdit edecek adamın ben..
Beni tehditini de geçtim, süt kuzusu bebeği anneden ayrı koymaya vicdani el verecek..
Yazık..
Maddiyat yok, aile desteği de yok.
Bebek de küçük olunca sanırım payınıza su anda sadece sabir düşüyor...
Kolaylıklar diliyorum 🙏

Hala aynı şeyleri tekrar etmişsiniz. Ben de diyorum ki konu sahibinin orada ifade etmek istedigi şey aslında sizin anladığınız gibi degil. İbadetlerin yerine getirmesi tek sebep degildir. Sadece onun için olumlu bir izlenip bırakmış ve güven vermiştir bir nebze.
Ben merhametli bir insan demedim, hayvanlara karsı merhametli bir insandı dedim. Çünkü alıntı yaptıgım üye hayvan sevgisi gibi yönlerine bakmayı tavsiye etmiş.
El hasıl ne tek başına ibadet, ne hayvan sevgisi... Hiçbir şey tek başına kimse için kriter olamaz. Hepsi sadece karşı tarafa fikir verir.
Aslında yazışmalarımız döngü haline geldi. Aynı şeyleri tekrar edip duruyoruz.
Bende öyle bir imada bulunmadım zaten. Ne için tercih ettiniz bilmiyorum ama eğer merhametli bir insan olsaydı gerek hayvana gerek insana karşı size de psikolojik şiddet uygulamazdı. Anlatmak istediğimin özet ana fikir bu.

Dini ibadet olarak ele almış burda konu sahibi. Bir insanın bütün ibadetlerini eksiksiz yerine getiriyor olması= güzel ahlaklı insan = iyi eş demek değil ne yazık ki. Evet bir insan ibadet eden bir insanla evlenmek isteyebilir ama ibadetine düşkün olduğu için evlendim demek bambaşka bir olay. Bizde o yüzden diyoruz ki ibadetten önce nasıl bir insan, ahlakı nasıl buna bakılmalıydı.

Hala aynı şeyleri tekrar etmişsiniz. Ben de diyorum ki konu sahibinin orada ifade etmek istedigi şey aslında sizin anladığınız gibi degil. İbadetlerin yerine getirmesi tek sebep degildir. Sadece onun için olumlu bir izlenip bırakmış ve güven vermiştir bir nebze.
Ben merhametli bir insan demedim, hayvanlara karsı merhametli bir insandı dedim. Çünkü alıntı yaptıgım üye hayvan sevgisi gibi yönlerine bakmayı tavsiye etmiş.
El hasıl ne tek başına ibadet, ne hayvan sevgisi... Hiçbir şey tek başına kimse için kriter olamaz. Hepsi sadece karşı tarafa fikir verir.
Aslında yazışmalarımız döngü haline geldi. Aynı şeyleri tekrar edip duruyoruz.

Sizin alıntıladığınız mesajda sadece hayvan sevgisi yok siz orayı cımbızlamışsınız. Yoksa yazan üye bütün olarak ele almış.

İşte benim kafamda oturmayan nokta ibadetlerini yerine getirmenin güven vermesi kısmı. Sebebini yine aynı şeylerle yazacağım o yüzden gerek yok dediğiniz gibi döngü haline geldi artık. Konu sahibi görür de yazarsa neyi ifade etmek istediğinizi aydınlanırız. İyi günler.

Hemen kendinize bir b planı yapıp adım adım yola koysanız. Mesela kendinize ya eğitim şansınverseniz, meslek edinseniz. Biraz maddi olarak iyi olabilmesi için tabi ki eğitim veya şans şart ama neden olmasın. Eninde sonunda bu işin sonu pek hayırlı değil sizin için, bir anda bırakıp gitmeniz mümkün değil. Anneniz ve babanız konusunda babayı hayattan çıkarmanız gerekiyor. Zaten sorununuzun kaynağı asıl o. Siz böyle birinden dolayı böyle bir adamı seçmişsiniz farkında olmadan ve şimdi size karşı bunu kullanıyor. Çocuk okula başlasa en azından sizin yarım gün yardımınıza anneniz babanızın aynı olmadığı ortamda bakabilir ileride. Canınızı sıkmayın, artık plan yapın.

Avukat mısınız? İnanın bu konuda dediğiniz gibi olduğundan emin olsam o kadar rahatlarım ki :KK43: ama hakimin kararına bağlı diyorlar eşimin de ağzı acayip laf yapar kendini aşık eder karşısındakine o derece . Ya inan verirse hakim ben oğluşumsuz olmayı düşünemiyorum bile :KK43:

bir hakim başkasının konuşmasına bu derece inanarak, hayran kalarak karar veremez. somut şeyleri yorumlar ve kararını hukuka uygun verir.

Yahu hala ısrarla neden bir şeyler üretmeye çalışıyorsunuz. Amacınız polemik mi? Orada üye hayvan sevgisi vs diyerek birkaç kriter sıralamış. Ben de birinden örnek verdim. Yani öyle bir yazıyorsunuz ki sanki ben üyenin sadece hayvan sevgisine baktığını iddia etmişim de onu çürütmeye çalışmışım. Ben de zaten herkesin bir bütünü oldugunu söylüyorum. O üyenin sıraladığı kriterlerde de fiyasko cikabilir ( ör. Hayvan sevgisi) tıpkı bu konu açan üyenin kriterlerinden birinin ibadet mevzusunda oldugu gibi. Lütfen ya polemik amaçlı degil de bu üye ne demek istemiş diyerek okuyun yorumları.
Sizin kafanızda oturmamış olması kimileri için bir kriter olmasının yanlış bir düşünce oldugunu mu gösterıyor? Hayır. Burada bunu da izah ederdim ama dini konu ve yorum yasak.
Sizin alıntıladığınız mesajda sadece hayvan sevgisi yok siz orayı cımbızlamışsınız. Yoksa yazan üye bütün olarak ele almış.

İşte benim kafamda oturmayan nokta ibadetlerini yerine getirmenin güven vermesi kısmı. Sebebini yine aynı şeylerle yazacağım o yüzden gerek yok dediğiniz gibi döngü haline geldi artık. Konu sahibi görür de yazarsa neyi ifade etmek istediğinizi aydınlanırız. İyi günler.

İbadetine düşkün olduğu için evlenilir mi???
İnanç olarak önemli kriterleriniz tabi ki olabilir ama hayatın odağına ibadeti koyup başka hiç bir kriter koymassanız yaşayacaklarınızdan siz sorumlusunuz.
Bizim dinimiz zaten böyle bı din değil AKIL DİNİ...
İnançlarınız dışında başka detayları görmezden gelirseniz mutsuzluk kapınızdan eksik olmaz.
Birde görüyoruz ki para da mutluluk getirmiyor...

Merak etmeyin bebeğinizi sizden alamaz, tehdit ederse de çıkın müge anlı'ya, Esra Erol a vs vs o zaman kuzu kuzu me ne oluyor hepsi.
3 yaşına gelsede alamaz.
Anne hayat kadını dahi olsa, çocuk anneye verilir.

Yahu hala ısrarla neden bir şeyler üretmeye çalışıyorsunuz. Amacınız polemik mi? Orada üye hayvan sevgisi vs diyerek birkaç kriter sıralamış. Ben de birinden örnek verdim. Yani öyle bir yazıyorsunuz ki sanki ben üyenin sadece hayvan sevgisine baktığını iddia etmişim de onu çürütmeye çalışmışım. Ben de zaten herkesin bir bütünü oldugunu söylüyorum. O üyenin sıraladığı kriterlerde de fiyasko cikabilir ( ör. Hayvan sevgisi) tıpkı bu konu açan üyenin kriterlerinden birinin ibadet mevzusunda oldugu gibi. Lütfen ya polemik amaçlı degil de bu üye ne demek istemiş diyerek okuyun yorumları.
Sizin kafanızda oturmamış olması kimileri için bir kriter olmasının yanlış bir düşünce oldugunu mu gösterıyor? Hayır. Burada bunu da izah ederdim ama dini konu ve yorum yasak.

Amacım polemik değil ama her mesaja ısrarla paragraf paragraf cevap yazarak uzatma çabasında olduğunuza göre sizin öyle. Evet yaptığınız aynen bu üye bir bütün olarak yazmış siz birini seçmiş almış onu çürütmek için uğraşıyorsunuz. Kafamda oturmuyor demişim yanlış dememişim bana önerdiğiniz şeyi önce kendiniz uygulasanız keşke böyle düşünen olabilir anlarım diye de yazmışım genelleme yapmıyorum, kesin konuşmuyorum kendi düşüncemi ifade ediyorum. Sizden izah istemiyorum zira fazlaca sahiplendiniz ama konu sahibi siz değilsiniz.

Son düzenleme:
4 yıllık evliyim 1 yaşında bebeğim var . Kocamla aşık olmasamda bana değer verdiği için güvendiğim için ibadetine düşkün olduğu için evlendim . Fakat şimdi namaz bile kılmıyor . Ailesiyle anlaşamadığım için ve ailesine düşkün olduğu için baban değer verecek şekilde davranmıyor . Cinsellik sıfır . Birbirimizden soğuduk . Artık onun için yaptığım ütü vs şeyleri hep görev gibi yapıyorum kapıdan uğurlamıyorum bile içimden gelmiyor . Ama bebeğim çok küçük ben çalışsam bakacak kimsem yok . Ki zaten eşim almak istiyor . Bir iki kez tartışarak konuştuk yani tehdit etti beni üstü kapalı bebeği hakim sana verir ama 3 yaşında bana verir o zaman ödetirim sana gerçeği dedi. Ne yapmalıyım bilmiyorum ? Hakim ben çalışsamda babasının maddi durumu iyi olduğu için evi arabası bakıcı tutmaya imkanı olduğu için ona mı verir ? Çünkü boşanma sebebimizde şiddet yada babasının yaptığı kötü bişe yok ? Böyle aynı evde iki yurt arkadaşı oda arkadaşı gibi yaşamak mı doğru nereye kadar ? :KK43:
Terapiste gidin aşırı bir nefret yoksa ki varsa bile ikna edip terapiste gidin

Okey, sen aşırı haklısın sevgili üye.
Amacım polemik değil ama her mesaja ısrarla paragraf paragraf cevap yazarak uzatma çabasında olduğunuza göre sizin öyle. Evet yaptığınız aynen bu üye bir bütün olarak yazmış siz birini seçmiş almış onu çürütmek için uğraşıyorsunuz. Kafamda oturmuyor demişim yanlış dememişim bana önerdiğiniz şeyi önce kendiniz uygulasanız keşke böyle düşünen olabilir anlarım diye de yazmışım genelleme yapmıyorum, kesin konuşmuyorum kendi düşüncemi ifade ediyorum. Sizden izah istemiyorum zira fazlaca sahiplendiniz ama konu sahibi siz değilsiniz.

Bebek , hanımefendinin ailesiyle kalacak, eğer velayet annede kalırsa. Ve hanımefendinin babasi cinsel suctan hapis yatmış. Bu kosullarda bebek anneye verilirse dogru olmaz bence
Anne kendine ayri bir ev acamaz mi? Acabilir. Bebegi de krese verebilir. Bir suru cozum bulunabilir.

teşekkür ederim cevaplarınız için . Bebeğim henüz 1 yaş olduğu için mecburen annem baksın ben çalışayım diye ailemle kalmak zorunda kalırım . Yani çalışıp yeni eve çıkarım ama biraz büyüyene kadar annem bakar . Babamda işsiz güçsüz bir adam gelir kalır bizle muhakkak . Babamın istediklerini yapmazsam da beni annemle tehdit eder ‘annemi alıp götürmekle ‘ bu türlü şartlara maruz kalabilirim :KK43: maalesef
Bebegi krese verebilirsin. Artik calisan anneler icin sifir yas kresleri de var. Babanizla ayni ortamda olmasin bebek.

Sizin kosullarinizda bebegin babada kalmasi daha dogru gibi geldi bana.
Yani gercekten bir sorununuz yok esinizle aslinda, iyi de bir baba. Tamam sizin kriterlerinze uymuyor es olarak ama, baba olarak sorun yok. Sizden daha iyi kosullarda bakacak. Babanizin durumu sizin icin ciddi bir eksi puan. He derseniz ayni evde yasamayacagim babamla diye, o zaman farkli. Ama su an onceliginiz bebeginizin en saglikli ortamda buyumesi olsun. Sadece kendi acinizdan degerlendirmeyin durumu.

Birikiminiz var mı boşanma durumuna karşılık? Yada bi mesleğiniz? Çocuğumuz kreş dönemine gelene kadar aileniz baksa sizde çalışsanız. Sonrasında yeni bi hayat kursanız en mantıklısı böyle gibi
Birikimim yok maalesef ama mesleğim var ebeyim

Sizin kosullarinizda bebegin babada kalmasi daha dogru gibi geldi bana.
Yani gercekten bir sorununuz yok esinizle aslinda, iyi de bir baba. Tamam sizin kriterlerinze uymuyor es olarak ama, baba olarak sorun yok. Sizden daha iyi kosullarda bakacak. Babanizin durumu sizin icin ciddi bir eksi puan. He derseniz ayni evde yasamayacagim babamla diye, o zaman farkli. Ama su an onceliginiz bebeginizin en saglikli ortamda buyumesi olsun. Sadece kendi acinizdan degerlendirmeyin durumu.
Eşimin aileside bakamazlar çocuğa kaynanam engelli , yani eşim alırsa da bakıcı tutarım diyor , ama bana asla göstermezmiş bebeğimi , ödetirim sana bunu diyor . Yani sakin selim bir insan değil maalesef oğlumun iyiliğini gözetmiyor kendi öfkesini gözetiyor

Bebegi krese verebilirsin. Artik calisan anneler icin sifir yas kresleri de var. Babanizla ayni ortamda olmasin bebek.
Teşekkür ederim araştıracağım bunu fakat ben yeri geliyor 24 st nöbet tutuyorum o zaman ilgilenecek kimse yok oğlumla :(

Anne kendine ayri bir ev acamaz mi? Acabilir. Bebegi de krese verebilir. Bir suru cozum bulunabilir.

İşim gereği 24 st nöbet tutmam gerekiyor ayda 7-8 kez en az. Kreşler 24 st bakamazki malesef :(

Hemen kendinize bir b planı yapıp adım adım yola koysanız. Mesela kendinize ya eğitim şansınverseniz, meslek edinseniz. Biraz maddi olarak iyi olabilmesi için tabi ki eğitim veya şans şart ama neden olmasın. Eninde sonunda bu işin sonu pek hayırlı değil sizin için, bir anda bırakıp gitmeniz mümkün değil. Anneniz ve babanız konusunda babayı hayattan çıkarmanız gerekiyor. Zaten sorununuzun kaynağı asıl o. Siz böyle birinden dolayı böyle bir adamı seçmişsiniz farkında olmadan ve şimdi size karşı bunu kullanıyor. Çocuk okula başlasa en azından sizin yarım gün yardımınıza anneniz babanızın aynı olmadığı ortamda bakabilir ileride. Canınızı sıkmayın, artık plan yapın.
Çok teşekkür ederim bana da en mantıklısı bu gibi geliyor . Mesleğim var elhamdulillah. Yani çıkıp iş baksam özel hastanelerde bir iki aya kadar bulurum . Fakat bebek bakımıyla birlikte işimi yürütemem 24 st nöbetlerim olacak çünkü . Bu sebepten şimdiden kıyıya köşeye 3-5 kuruş biriktirerek bebeğimin büyüyene kadar sabredeceğim . Şimdi ayrılmasam bile dediğiniz gibi bu ilişkinin uzun vadeli bir geleceği yok malesef. :( şu an için kendi başımın çaresine bakmak oğlum için iyi olmayacak gibi görünüyor .

Back