- 26 Ekim 2015
- 8.397
- 20.245
- 348
Bak bunun tek bir çözümü var anlaşmaya gönlü olmak(karşılıklı olarak), yoksa ne daha zengini, ne daha kültürlüsü ne daha güzeli yakışıklısı bitmez. Evlilik bir anlayış meselesidir. Hani annelerimiz zamanından bahsediyorum. Sen, atıyorum ben kimseyi çekemem modunda isen ayrılmaya bahane çok gerçekten çok. Saçı döküldü, işten kovuldu, hasta oldu, çirkinleşti, artık tutkum kalmadı(kaç sene o tutkunun kalacağını sanıyorsa)heyecanlanmıyorum, artık tatmin olamıyorum falan filan bu uzar gider. Çünkü aşk sonsuza kadar sürmez. Bundan ayrılıp başkasıyla evlensen bir süre sonra o ilişki de monotona bağlayacak onun da görümcesi değil eltisi olacak belki vsvsvs. (bu paragrafta şiddet ve aldatma olaylarını varsaymıyorum) Boşanma olaylarının artma nedenlerinden biri de bu. Ömrümü bununla heba edemem düşüncesi...2. evliliğini yapanlar(ayrılma nedeni aşkın bitmesi olup da) mutlu olanlar varsa fikirlerini söylesinler :)
çok çok haklisin. ben mesela hic daha evlenmedim. uzun ilişkilerim oldu. aynı evide paylaştım.olmadı ayrıldım. bazi insanlar bireysel mutluluğunu ön planda tutar. bende şahsen beni aşırı kıran bir insanla devam edemem. şuanda nişanlıyım yine aynı düşünüyorum. birgün mutlu olmazsam ayrılırım. yasimi basimi aldim aşkın gecici oldugu kesin ama sevgi ve saygi varsa o evlilik tadından yenmez.
örümü heba edemem. bu aslında sağlıklı bir düşünce. heba niye edilsin? annelerimizin zamanında zorunluluk vardı. çoğu mutlu değil.50 yaşında bitkin piskolojileri darma duman. mecburiyetten sürülen bir evliliği ben istemem şahsen. anlayış ve saygi başka mutsuz bir hayatı sürdürmek bambaşka