• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak???

Kaş yapayim derken goz cikarmayin, ne bicim laflar bunlar, "annen atti, baban atti, kocan kiymetini bilmedi, bosanamadin da" bilmem ne.. Ayiptir ayip..
Önce haddinizi sonra uslubunuzu bilin..anneniz atmış babanız atmış demek nedir ya..nasıl bir üslup bu nasıl bir ahlak davranışi?egitimden önce keşke ahlaki değerler öğretilse..

Laf sokucam ben birinci olucam ben haklı olucam o zaman ailesinden vurayim birazda assagilayayim ve ben kazandim:KK70::KK70::KK70:

Anne ve babamdan vurarak asagilayarak beni atletecegini sanıyorsunuZ yanılıyorsunuz ayriyetten olaya bakış açıniz karamsarlığıniz bencilliginiz elestiriyi kabul edemiyisiniz neresinden neyini yakalarım mantığıyla çoğu yazdıklarımı okuyusunuz en zayıf zannetiginiz yerlerden vurmaya calisip saldırıya gecisiniz nasıl bir çocukluk dönemi gecirdiginizi yeterince gösteriyor..doğru bir baba modelimiz olsaydı sizde bu kişilikte olmazdiniz eminim...

Anne ve baba figürüm modelim olmayarak bunlari yazdım zaten. Benim gibi çocuklarında nerde mutlu olabileceğini az cok biliyorum ve aşağılamaya çalıştığınız durumlardanda utanmiyorum..doğru insanla mutlu evlilikler yapılabilir..mutlu çocuklar yetişir..
@Mune sevgiler..
Gerçekten çok şaşırdım. Benim kendi halimde yazdığım mesaja muhalif olan tubicik idi. Cevap vermek de istemiyorum. Ama uzuyor birçok katılımcı ile. Bir önceki cevabımda amacımın kırıp dökmek olmadığını söyledim. Ayrıca mesajlarda bana sürekli bencillik vurgusu yapan da kendisi. Üslup konusunda da ondan önce onu uyarmıştım.
Vurun abalıya durumu oldu şu an. Benim kendi için yzdığım cümleleri kullanarak konu açmış konu sahibi. Mesajlarında ''boşanamıyorum, cesaretim yok'' demiş. ''Babam beni karısı yüzünden karakollarda bıraktı'' demiş. Eşi için de benim yazdığımdan daha kötü ithamlarda bulunmuş. Ben söyleyince neden kötü söz ya da hakaret olarak algılandı onu anlamadım?

İyi de 14 mayıs 2017 tarihli konunuzda bunları siz yazmışsınız. ''Babam beni karısı yüzünden karakolda bırakıp gitti'' demişsiniz. Ben hakaret olarak yazmak istemedim size. Bu konuda sizi üzmek de istemem. Sadece savunduğunuz konuda aslında sizin de çocukken mağdur olduğunuzu söylemek istedim. Kimseyi çocukluk dönemindeki travmalarla kırıp dökmek istemem. Amacım sizi bu konularda üzmek değil.

Her ne olursa olsun benim bu olayları yaşamam sizin hadsizce konuşmanız anlamına gelmiyor..
Haddinizi terbiyenizi bilin..

Ozelimi dertlesmek paylaşmak için yazdim tabi akıl edemedim sizin gibi çirkin bir insanın durumu sırf cevap verip haklı cikicam asagilayarak atledicem ,egomu tatmin edicem diye kullanabileceğini..

İnsanın acısını kullanarak haklı çıkmaya çalismak ne büyük ahlaksizliktir

Yazıklar olsun sizin gibi eğitimcilere..

Gerçekten çok şaşırdım. Benim kendi halimde yazdığım mesaja muhalif olan tubicik idi. Cevap vermek de istemiyorum. Ama uzuyor birçok katılımcı ile. Bir önceki cevabımda amacımın kırıp dökmek olmadığını söyledim. Ayrıca mesajlarda bana sürekli bencillik vurgusu yapan da kendisi. Üslup konusunda da ondan önce onu uyarmıştım.
Vurun abalıya durumu oldu şu an. Benim kendi için yzdığım cümleleri kullanarak konu açmış konu sahibi. Mesajlarında ''boşanamıyorum, cesaretim yok'' demiş. ''Babam beni karısı yüzünden karakollarda bıraktı'' demiş. Eşi için de benim yazdığımdan daha kötü ithamlarda bulunmuş. Ben söyleyince neden kötü söz ya da hakaret olarak algılandı onu anlamadım?
Mesela ben kendime bosandigim icin "dogru adami secememis" diyebilirim, kendime kizabilirim.. Ama bunlari siz diyemezsiniz, dersiniz belki ama benim dememle bir olmaz, bilmem anlatabildim mi? Amaciniz incitmek degildir muhakkak ama bu sekilde sozler duymak karsi taraf icin incitici olabilir..

Dogrudur cnm gorumce.de kv ve gorumceleryle cok kavga ederdi en sonunda kvsini evire cevire dovdu kocasi getirdi birakti bize istemiyorm kizini diye ama arada cock vardiyede bosanmaktan vazgectiler bosanmak istemediler suan kimseyle gorusmuyo oda esinin esjiden soyledigi sozler yuzunden cok kirgin ve nefret dolu bi yandanda simdiki cabalarini gorup bosanmak istemiyo

Çünkü sen bana, baban atmış annen atmış uslubuyla cümle kuramazsin haddini bileceksin...ve egonu tatmin etmek icin acimi kullanacak kadar zavallisin..

Aklınca beni aşağılamaya calisiyorsunda yazdıklarına nasıl biri oldugun gayet belli ..

Mesela ben kendime bosandigim icin "dogru adami secememis" diyebilirim, kendime kizabilirim.. Ama bunlari siz diyemezsiniz, dersiniz belki ama benim dememle bir olmaz, bilmem anlatabildim mi? Amaciniz incitmek degildir muhakkak ama bu sekilde sozler duymak karsi taraf icin incitici olabilir..
Ama benim öğretmenliğimle konunun alakası olmadığı halde ilk mesajından itibaren buna vurgu var. Hanımefendinin sanırım öğretmenlerle sorunu var. Oğlunun öğretmenine de şiddet uygulamış. Ben sorunlarımı böyle çözmem. Öğretmenliğimin de bu konularla alakası yok.
Toplu halde olmanız sizi haklı kılmıyor. Ve bence karşı tarafın yzdığı mesajlarda hukuki olarak irdelendiğinde hakaret var. Büyük ihtimal polemik sebebiyle banlanacağız ama, ben de az çok bu işleri biliyorsam, ikimiz de birbirimizden şikayetçi olsak aleni hakaret edilen tarafın ben olduğum kanıtlanır. Artık cevap atmayacağım, olağan hayatıma dönmeliyim. İyi akşamlar dilerim.

Ama benim öğretmenliğimle konunun alakası olmadığı halde ilk mesajından itibaren buna vurgu var. Hanımefendinin sanırım öğretmenlerle sorunu var. Oğlunun öğretmenine de şiddet uygulamış. Ben sorunlarımı böyle çözmem. Öğretmenliğimin de bu konularla alakası yok.
Toplu halde olmanız sizi haklı kılmıyor. Ve bence karşı tarafın yzdığı mesajlarda hukuki olarak irdelendiğinde hakaret var. Büyük ihtimal polemik sebebiyle banlanacağız ama, ben de az çok bu işleri biliyorsam, ikimiz de birbirimizden şikayetçi olsak aleni hakaret edilen tarafın ben olduğum kanıtlanır. Artık cevap atmayacağım, olağan hayatıma dönmeliyim. İyi akşamlar dilerim.
Neden olayları sadece kendin haklı cikacagin şekilde yazıp sergiliyorsun...herkes tüm yazdıklarımı okuyabilir..
Oğluma şiddet uygulayan bir öğretmene haddini bildirmem neden sana batıyor..
Ogrencisine şiddet uygulayan siddeti şiddetle öğreten bir öğretmeni kesip sadece benim davranışına odaklanman seninde nasıl bir egitimci olduğunu yeterince acikliyor

Ama çocuğa bir doğru model bulmak önemli değil mi..tüm hayatı omuzlarına yükleyen bir anne düşünün, çok bencilce..ona doğru model olacak bir babayla ne kadar mutlu bir çocuk yetidir..sizin dusunncenize gore o zaman kimse yetiştirme yurdundan evlat edinmesin.cunku ne anne ne baba öz değil..sadece özler annelik babalık yapabilir:) boyle olmaz sevgili hocam ,annelik babalık kişinin olgunluğundadir, yuregindedir...
Doğru insan seçimiyle mutlu çocuklar yetiştirilebilir..
çok çok çok çok güzel bir yorum...

hanım efendi son yorumumdur. Bu konuyu artık takip etmeyeceğim. El kaldırmalar yazısından ben şiddet algılarım. Lütfen abartmayın o halde. “İnsanlar soruyordu o lise mezunu diyorlardı. Ben gönlümü verdim diyordum.” siz o zamandan da bu duruma takıyormuşsunuz. Yahu kimse bana bunu söyleyecek hadde sahip değil. Ama siz çevrenin etkisinde kalmışsınız. Umarım ayılmanız da geç olmaz ama yazdıklarınızı sırf haklı olabilmek, sırf boşan densin diye yazmayın. Ben şu an konuda daha nereleri abarttığınızı merak ediyorum. Beni bile şaşırttınız. Size kolay gelsin Müdür hanım.
hayır hanımefendi bir abartı Yok. Boşanmak için yazmıyorum yardım bir yorum alabilmek için yazıyorum... yanlış anlamayın. Biz çok çalkantılı bir dönemden geçtik onu anlatmaya çalışmıştım... eşimde bende Melek değiliz demeye çalıştım...

yükselince mi seviceksin? duygularını harekete geçireceğini düşündüğün şey oldukça enteresan.Sana şöyle diyim,o toplantılarda gördüğün cilalı parlak sükseli adamlar evinde karısına çöp muamelesi yapıyor.Şiddet göstereni mi istersin,aldatanı mı hakaret edeni mi? Benim eski eşim yüzbaşı şu anda. O kadar bakımlı o kadar masum güzel yüzü vardı ki.Başkalarına kibarlıktan ölürdü.Ama bana? hakaretlerin küfürlerin en tazeleri,iftiraların yaftaların günyüzü görmemişleri ve şiddet uygulayan bir adam hayal et.İşte oydu kendisi.Şu an aklıma gelmesi bile rahatsız ediyor onun.Görüntüye bu kadar değer vermen seni yanlışlara sürükleyebilir dikkatli ol derim.Heyecan arayışı başlamış gibime geldi.Sen rüyaya dalmışssın.İyi bir eşin olduğunu o iki yüzlü eğitimli maske takan çapkın erkekleri tanıyınca anlamaman dileğiyle.
Teşekkür ederim dileğiniz için.
Ama tezat yorumlar aceba hangisi size mantıklı geldi merak ettim dogrusu
farklı farklı seçeneklerden ve kişilerden aldığım yorumlar mantıklı gelebilir. Hepsini dikkate alarak düşünmeye çalışıyorum.

Ben sizin ogretmenliginizi konusmadim zaten, ogretmen oldugunuzu bile bilmiyordum.. Tum mesajları da okumadım.. "Anan atti, baban atti" kisimlari sinirimi bozdu ve bu yuzden yazdim.. Her neyse.. Iyi aksamlar..

evlenmeden önce yokmuydu aranız da eğitim kültür farkı. o zaman neredeydi aklın. eve hiç bir katkısı yok diyorsun araba kredisi oduyor diyorsun sen binmiyormusun o arabaya. bu nasıl bir mantıktır böyle.

bebeğim büyüdüğünde beni suçlar diye korkuyorum. Ve mahalle baskısı olayı var ne deyip ayrılabilirim? Adam her şeyi dört dörtlük yapmaya başladı. Kötü biri olduğumu düşünüyorum bazen, kendimi çok suçluyorum
Sen otur bir akşam haberleri seyret karısına çocuğuna yapmadık işkence bırakmayan ama yinede sabrredip yavrusu için dayanan kadınları bir görün yazık çok yazık Allah gözünü doyursun çok para kazanıyorum diye bu kibir nedir üç günlük dünya yalan Dünya ayrilirsin sonra gelir belalı birini bulursun eşinin tırnağını ararsın ama iş işten geçmiş olur sakın ahıni alma suçsuz yere esinin madem adam iyi ömrü billah yüzün gülmez parada guldurmez seni...

Biliyor musun acıdım ..çocuğuna
Konuyu saptırmayalım, demogoji yapmayalım. Evlat edinilen çocuğun hiç annesi babası olmamıştır, önündeki tek gerçek yetimhanedir ve evlat edinilmek onun en iyi seçeneğidir, şansıdır. Ben onla ilgili bir şey söylemedim.
Tüm hayatı omuzlarına yükleyen bir anne neden kötü olsun? Benim annem boşandı, çalışıyor. Hayatı boyunca kocasıyla kavga etti, keşke diyorum daha önceden boşansaydı. Ben daha mutlu bir çocuk olurdum. Keza siz, babanız başka bir kadın için sizi sokağa atmış. Babanız kendi mutluluğunu düşündü çünkü. Anneniz başka bir adam için sizi sokağa atmış. Anneniz kendi mutluluğunu, aşkı tercih etti çünkü. En çok sizin böyle düşünmeniz şaşırtıcı... ebeveynleriniz sizi göz ardı etmiş. Kocanıza sığınmışsınız, o da özverilerinizi görmemiş, sizi ihmal etmiş, mutsuzsunuz.
Bakın, ben bir evlilik yaşadım ve boşandım. Keza çocuk da yapmadım. Çünkü ondan ne baba ne koca olurdu. Sonra sisin tercih etmediğiniz bekar hayatı, toplumun önyargılarına rağmen, omuzlarımda var olmak yüküyle yaşadım. Gittim eşşek gibi çalıştım, bana göz ucuyla acıyan herkesi dize getirdim, önüme dizdim el pençe divan ettim, maddi manevi sizin sırtına yüklenen anne dediğiniz modelden oldum, evlendim, çocuk yaptım. Ve mutluyum. Ama hayat bu, gün gelir boşanırsam çocuğumun başkasına baba demesini istemem. İlla gönlüm birine kayacaksa çocuğuma yanaştırmadan da aşk yaşayabilirim. İçimize girmesine, hayatımın ortasına müdahil olmasına lüzum yok.
Bir de şu var, bizim kadınlar evliliğin etiketine inanıyor. O yüzden, tıpkı sizin gibi mutsuz olduğu bir evliliği bitiremiyor, ve bu şekilde çocuğuna iyi örnek olduğunu zannediyor. Evlilik her şey değildir. Aşk da değildir. Çocuk her şeydir. Zira ben 34 ümde saHip oldum oğluma. Her şeyden kıymetlidir benim için. Benim mutluluğumdan da.
Hayat, çocuk olduktan sonra kendi çapında fedakarlıklar ister. Ben bu fedakarlıkları yapabilirim. Siz yapamazsanız o sizin tercihiniz. İlk siz mesaj attınız ''neden başkası ile evlenilemezmiş'' diye.lütfen uzatıp, şahsi tercihleri birbirimize dayatmayalım. Zira mesaj dilinizden, bana hitap şeklinizden hiç hoşlanmadım.
Bu hayatta herkes tercihlerini yaşar.
Konuyu saptırmayalım, demogoji yapmayalım. Evlat edinilen çocuğun hiç annesi babası olmamıştır, önündeki tek gerçek yetimhanedir ve evlat edinilmek onun en iyi seçeneğidir, şansıdır. Ben onla ilgili bir şey söylemedim.
Tüm hayatı omuzlarına yükleyen bir anne neden kötü olsun? Benim annem boşandı, çalışıyor. Hayatı boyunca kocasıyla kavga etti, keşke diyorum daha önceden boşansaydı. Ben daha mutlu bir çocuk olurdum. Keza siz, babanız başka bir kadın için sizi sokağa atmış. Babanız kendi mutluluğunu düşündü çünkü. Anneniz başka bir adam için sizi sokağa atmış. Anneniz kendi mutluluğunu, aşkı tercih etti çünkü. En çok sizin böyle düşünmeniz şaşırtıcı... ebeveynleriniz sizi göz ardı etmiş. Kocanıza sığınmışsınız, o da özverilerinizi görmemiş, sizi ihmal etmiş, mutsuzsunuz.
Bakın, ben bir evlilik yaşadım ve boşandım. Keza çocuk da yapmadım. Çünkü ondan ne baba ne koca olurdu. Sonra sisin tercih etmediğiniz bekar hayatı, toplumun önyargılarına rağmen, omuzlarımda var olmak yüküyle yaşadım. Gittim eşşek gibi çalıştım, bana göz ucuyla acıyan herkesi dize getirdim, önüme dizdim el pençe divan ettim, maddi manevi sizin sırtına yüklenen anne dediğiniz modelden oldum, evlendim, çocuk yaptım. Ve mutluyum. Ama hayat bu, gün gelir boşanırsam çocuğumun başkasına baba demesini istemem. İlla gönlüm birine kayacaksa çocuğuma yanaştırmadan da aşk yaşayabilirim. İçimize girmesine, hayatımın ortasına müdahil olmasına lüzum yok.
Bir de şu var, bizim kadınlar evliliğin etiketine inanıyor. O yüzden, tıpkı sizin gibi mutsuz olduğu bir evliliği bitiremiyor, ve bu şekilde çocuğuna iyi örnek olduğunu zannediyor. Evlilik her şey değildir. Aşk da değildir. Çocuk her şeydir. Zira ben 34 ümde saHip oldum oğluma. Her şeyden kıymetlidir benim için. Benim mutluluğumdan da.
Hayat, çocuk olduktan sonra kendi çapında fedakarlıklar ister. Ben bu fedakarlıkları yapabilirim. Siz yapamazsanız o sizin tercihiniz. İlk siz mesaj attınız ''neden başkası ile evlenilemezmiş'' diye.lütfen uzatıp, şahsi tercihleri birbirimize dayatmayalım. Zira mesaj dilinizden, bana hitap şeklinizden hiç hoşlanmadım.

Dün senin yüzünden agladigim sabah kalp ağrısıyla uyanmama sebep olan assagilik varlık
Dilerim yasadigim caresizligin bin beterini yaşar ,ettiğim ahla kimseye bu şeref haysiyet onur yoksunu yazınla yazmamayi ogrenirsin

Bence ben değil ,insanı acısını kullanarak vurmaya çalısmanla sen acınacak durumdasin...
Allah senin gibilerin kapisini hep kapatsın inşallah...bu kadar içten diliyorum bunu..

Şimdi yaptiginin terbiyesizligie hakettigin hakaretleri söylediğime göre gönül rahatlığıyla banlanabilirim..

tamamiyle saçma sapan düşünceler içindesin. o senden daha fazla kazansa ve bu düşünceye girseydi ne kadar üzülürdün öyle değil mi? kv görümce için boşanmak çok saçma ailesiyle mesafe koyar gerektiği kadar görüşürsün. onun ailesine düşkün olması iyi birsey çünkü sende onun ailesisin ve bu bağı sen yakalayaadıgın için kendinden utanmalısın. bazen karşımızdakini sevmediğimizi düşünürüz ama o anki ruh halinden dolayı böyle düşünüyorsun kendine ve eşine fırsat vermelisin. yuvayı dişi kuş ayakta tutar. üstelik annesin bence annelik zor geldi sana ondan böylesin

Ne kadar korkunç insanlar var,yıllar sonra bu mesajını okuduğumda şunu farkettim.
Hiç sevilmemiş,işin kötüsü kendini sevmeyi öğrenememiş,şefkatten yoksun,empatiden uzak,başkalarinin zayıf noktalarını bulup kendince aşağılayarak 'kendi aşağılık kompleksini' tatmin eden yansımalarını görmek çok üzücü.Size bunu kim öğretti(yaptı)
Birini inciteyim derken kendi travmalarını/incinmişliklerini döküp saçmış.

Ne kadar korkunç insanlar var,yıllar sonra bu mesajını okuduğumda şunu farkettim.
Hiç sevilmemiş,işin kötüsü kendini sevmeyi öğrenememiş,şefkatten yoksun,empatiden uzak,başkalarinin zayıf noktalarını bulup kendince aşağılayarak 'kendi aşağılık kompleksini' tatmin eden yansımalarını görmek çok üzücü.Size bunu kim öğretti(yaptı)
Birini inciteyim derken kendi travmalarını/incinmişliklerini döküp saçmış.
Konu 2017 den kalma fark ettiniz mi?

Konu 2017 den kalma fark ettiniz mi?
Evet hatirlattiğiniz için teşekkürler ama hiçbir şey için geç değil. Bu benim tericihim ve cevap hakkım;)
O zamanki eğitimim ve ögrencilik halimle cevabını verememiş ve sadece üzüntümü dile getirmişim.
5 yıl sonra cevap hakkımız elimizden alınmıyor:)
Türevleri de 2017 de bitmiyor.
Bu çok cevaplarda hala aynı şeyler.
Sevgiler:)

Evet hatirlattiğiniz için teşekkürler ama hiçbir şey için geç değil. Bu benim tericihim ve cevap hakkım;)
O zamanki eğitimim ve ögrencilik halimle cevabını verememiş ve sadece üzüntümü dile getirmişim.
5 yıl sonra cevap hakkımız elimizden alınmıyor:)
Türevleri de 2017 de bitmiyor.
Bu çok cevaplarda hala aynı şeyler.
Sevgiler:)
Farkinda degilsiniz sandim o yuzden. 😉Tarihi gorunce konuyu okuma geregi duymadim konu ne bilmiyorum bile sadece uyarmak istedim sizi 😅

Merhaba kızlar. Öncelikle belirteyim 2. Üyelikle yazıyorum fake hesap değil :)

Ben size şöyle anlatmaya başlayayım. Sorunum eşime karşı sevgimin azalması. Eşimle 6 yıl önce tanıştık 3 yıl flört 3 yıl evlilik. Evliliğimizin ilk 2 yılı çok iyiydik. Ben ona hala aşıktım. Her durumda herkese karşı savunurdum. Ama bu sene artık yaşadıklarımız beni doldurdu mu ya da ben hepsini içime kilitledim onlar oradan firar mı etti bilmiyorum. Yaşadığımız sorunlar klasik kv görümce olayları. Şöyle açayım; sürekli kızını kayıran herkesten üstün gören ve kızına sürekli para yardımı yapan bi kv(bizden alıp kızına vermekten bahsediyorum). Her şeyi sorun eden sürekli küsen bir görümce. Ve anneci bir eş... o kadar çok şey yaşadık ki. Hepsini unutmaya kapatmaya çalışsam da çok yaralandım. En son evi terkettim. 10 gün ailemle kaldım. Bu arada 11 aylık bebeğim var. Bebeğimle beraber annemlerde kaldım. Sonra eşim geldi özür diledi her şey değişecek sesi. Annesi aradı özür diledi. Ve eve döndüm. Evet her şey değişti eşim ilgili. Beni kırmıyor artık annesi için. Kv aramaz sormaz rahatsız etmez oldu. Süt liman. Ama? Ama ben eskisi gibi değilim.

Şimdi eşimden soğuduğumu hissediyorum. Her şey gözüme batıyor. Eşimin lise mezunu bir memur, benim bir işyerinde müdür olmam... aramızdaki eğitim farkı. Kültür farkı. Oturup iki çift laf edememek. Eşime bazen harçlık veriyor olmak. Ondan çok kazanmak. Eşimin eve maddi hiçbi desteğinin olmaması(kredi ödüyor ve maaşı anca kapatıyor krediyi. Kredi ile de bir araba ve kendine motorsiklet aldı). Evin her şeyi bende. Elektrik su kira doğalgaz internet bebeğin eşimin benim ihtiyaçlarımız, her şey bende. O kadar bunaldım ki. İş yerime geliyorum dengim insanlarla oturup kalkmak o kadar iyi geliyor ki yanlış anlamayın. Denk derken, eğitim seviyesi kültür seviyesini kastettim. Eşimden gün geçtikçe soğuyorum. Birlikte olmak istemiyorum o istediğinde, bazen kendim gidiyorum ona birlikte olmak için o da çok nadir. Ne dese batıyor ne yapsa batıyor.

Umarım anlatabilmişimdir. Umarım karışık olmamıştır.

Tüm bunların sonucu olarak, boşanma düşüncesi içimde o kadar yer etti ki, eskisi gibi sevmiyorum mutsuzum, her gün biraz daha uzaklaşıyorum. Ve bu yükün altında eziliyorum. Sanki hayatımı mahvetmişim gibi hissediyorum. Keşke evlenmeseydim diyorum... bazen çekip gitmek istiyorum... ne yapmalıyım?
Iyi düşünün..bu hayat sizin ,nasıl mutlu olacağınızı düşünüyorsanız öyle yapın,sonradan pişman olursaniz adamı bıraktığınız yerde bulamayabilirsiniz ama..iyi biri diyorsunuz ,memur diyorsunuz,taliplisi de olur yani..Ben en çok bebeginize üzüldüm..

Back