Boşanmak???

Pardon da konuyu çok yanlış bi yerden değerlendirdiniz.. bir kadın evi geçindirmek zorunda değil ama erkek zorunda.. bu adamın parası ne kadının ne çocuklarının boğazından geçmemiş.. üstüne bide karısından harçlık alıyor.. kimse kusura bakmasın ben karısından harçlık isteyen bir erkeğe normal bakamam.. ayrıca çalışan kadınlar genelde kocalarından harçlık almıyo.. üstelik yıllarca kendi ailesine karşı ezdirmiş konu sahibini.. kadın boşanacam deyince gelip özür dilemiş.. o zamana kadar aklı nerdeymiş.. madem parası yetmiyo ya motoru ya arabayı satar bi insan..

Ha bu arada ben çalışmıyorum.. eşim evi geçindiriyo ben ev işleri çocuklarla ilgileniyorum.. bu şekilde anlaştık en başta.. bu kimseyi ilgilendirmez.. ama hiç bir kadın ki burda konu sahibi eşinin masraflarını karşılamak istemiyor.. o bu şekilde yaptıkça eşinden soğuyor bı da gayet normal..
 
İyide adamın parası eve girmiyor..
 
Neden evlenmemeli,doğru insanı bulduktan sonra mutlu olmak kadininda hakki.mutlu olsunki çocuğunuda mutlu yetisirsin
 
Sevgim bitti başka bir şey öne sürülen argümanlar başka. Sevgim bitti dese başka yorumlar yapardım. Ama argümanları bence sağlıklı değil. Bu da benim fikrim tabi kimseyi bağlamaz. Ama o zaman erkeklere de kızmayın ayrılmak istediklerinde...
Peki şunu sorayım eşlerden biri çalışamayacak duruma gelirse ne olacak bence aynı şey olacak. Ev geçindirmek neden yalnızca erkeğin görevi olsun. Hani hayat müşterekti. Tüm erkekler inanılmaz paralar kazanamıyor çoğu ailede karı koca çalışarak bir yere geliyorlar. O kadınlar mecburen çalışıyor üstelik. Ne yapsınlar sen ne biçim erkeksin evi geçindiremiyorsun deyip ayrılsınlar mı? Konu sahibi evlenirken zaten maaş farkı ortadaymış evlendikten sonra mı oluşmuş maaş farkı kaldı ki ne farkeder evlendikten sonra eşi sakat da kalabilirdi o zaman ne olacaktı? Konu sahibi son söz şunu söyleyeceğim, sen eşine buradan "aristo desen beyaz eşya markası der" gibi bir cümleyi kurabilmişsen ve burda bu kadar aşağılamışsan ayrıl zaten canım kardeşim...O evlilikten hayır gelmez.
 

ama öyle zaten. adam mutsuz ve sevmiyorsa boşansın zaten. eşine saygısı kalmamışsa zaten boşansın. selametle gitsin yoluna. insanlar mutsuz hayat sürdürmek zorunda degilki. bazı kadın dayak yer... o benim kocam der ve yutar diğeri değini ister. aynı hakka erkeklerde sahipdir. ite kaka evlilik yürümez.
aktiv avukatlık yaparken bazen erkekler sadece tatminsiz cinsellik yüzünden boşanıyordu (ben almanyadayim) belki tr de bu sebep değildir. bu onunda doğal hakkidir
 

Galiba bir ikimiz kaldık konuda:) Bence evlilik cinsel tatminsizlik ile son bulabiliyorsa bu evliliklerin %90 ında görülebilecek bir durum. En azından bu tarz insanlar çocuk yapmasın
 




Adamın aklı başına gelse özür dilese ayrı bir dert , hatasının farkına varmayıp devam etse ayrı bir dert. Biraz insaf yahu !!


Ayrıca ne güzel söylemişsiniz eşler bazı durumları evlenmeden önce konuşurlar ve bu durumlarla birbirlerini kabul ederler ki evlenirler.Muhtemelen konu sahibi de evlenmeden önce eşinin iş ve eğitim durumdan haberdardır diye düşünüyorum.
 
Kadın severken zaten bunları dert etmemiş ki evlenmiş... ama adam onu ailesine karşı ezdirdikçe kadın soğumuş adamdan ve sevgisi bitmiş.. bu da boşanma sebebi gayette.. üstelik adam çalışıyor ama eve 5 kuruş bi faydası yok bide karısından harçlık alıyo.. cebinde 5 kuruş parası yok kendine araba ve motor almış.. üstelik konu sahibi arabaya binmiyormuş bile.. o adam o evde ne iş yapıyor diye sormazlar mı?? Konu burda çalışmaymış şuymuş buymuş değil.. adam 6 yıl da soğutmuş kendinden..
 
Adamın aklı başına gelmiş ama geç gelmiş bu süreçte kadının sevgisi bitmiş ve severken kabul edip görmediği şeyler gözüne batmaya başlamış.. ben boşansın diye bir yorum da yapmadım zaten.. madem aklı başına geldi bi şans ver artılarını eksilerini değerlendir dedim..
 
Galiba bir ikimiz kaldık konuda:) Bence evlilik cinsel tatminsizlik ile son bulabiliyorsa bu evliliklerin %90 ında görülebilecek bir durum. En azından bu tarz insanlar çocuk yapmasın

buluyor tabii. bu sebepler yüzünden avukatlığı birakdim ben. bir tanesi eşi fantezi yapmıyor diye dava acıdı 63 yaşında türk amcası. birde diyor... kızım mali mülkü kopar. o kari hic çalışmadı. la havle cekdim. dedim ben bunu mahkemeye sunamam ki. sonunda boşadı ama. pol an sevgilisi varmış. konuyu sapıtırdım ama mutsuzsa boşanması en sağlıklısı. mutsuz depresif bir anne asla çocuğuna verimli olamaz
 
Yuhh.. terbiyesiz adama bak ya.. o yattı ben mal yaptımmış..
 
Yuhh.. terbiyesiz adama bak ya.. o yattı ben mal yaptımmış..

gercekden mesleğimden soğudum. erkeklerin boşanma sebeplerini açıklasam şok geçirirsiniz. biride resmen kadının cinsel organını beğenmezmiş. laf şu: harita gibi...param parça.... gelde dalma. kadın 3 çocuk doğurmuş sanki kendi marlon brando
 
Aynen.. hiç aynaya bakmakta yok bunlarda..
 
EE neden eleştiriyorsunuz sevgisi bu nedenle bitmiş olamaz mı? :)
 
EE neden eleştiriyorsunuz sevgisi bu nedenle bitmiş olamaz mı? :)

estetik var... cillop gibi olur. parayı bana vereceğine gitsin doktora versin.
diyorumya... mutsuzsa boşanması en sağlıklısı. şaka bir yana, ben genç kurulan evliliklerde bunu çok gördüm. gençlik aşkı ile evlenilip olgunlukla fos gibi sönen evlilikler.20 li yaşlarda samanlık seyranlık oluyor 30 larda çiğ gibi sorunlar...
 
Siz sevmiyorsunuz artık.

Biraz ayrı kalıp düşünün bence,söyleyin açıkça senden soğudum bana biraz zaman verir misin diye.Çocuk var diye acı çekmek zorunda değilsiniz,Türk filmi tadında yaşamayın hayatı,çocuğunuzunki hayat sizinki de hayat,siz mutsuz olduktan sonra o da güle oynaya yaşamaz zaten.

Baktınız özlemiyorsunuz,hayat ayrı güzel,anlaşıp boşanırsınız.Olağan bir şey bu,zaman zaman ilişki monotonlaşır saçma gelir,bazen eski çekim hissedilmez falan belki kafanız da karışık olabilir yani,duygularınızı net bir şekilde anlayıp karar verin.
 
Bak bunun tek bir çözümü var anlaşmaya gönlü olmak(karşılıklı olarak), yoksa ne daha zengini, ne daha kültürlüsü ne daha güzeli yakışıklısı bitmez. Evlilik bir anlayış meselesidir. Hani annelerimiz zamanından bahsediyorum. Sen, atıyorum ben kimseyi çekemem modunda isen ayrılmaya bahane çok gerçekten çok. Saçı döküldü, işten kovuldu, hasta oldu, çirkinleşti, artık tutkum kalmadı(kaç sene o tutkunun kalacağını sanıyorsa)heyecanlanmıyorum, artık tatmin olamıyorum falan filan bu uzar gider. Çünkü aşk sonsuza kadar sürmez. Bundan ayrılıp başkasıyla evlensen bir süre sonra o ilişki de monotona bağlayacak onun da görümcesi değil eltisi olacak belki vsvsvs. (bu paragrafta şiddet ve aldatma olaylarını varsaymıyorum) Boşanma olaylarının artma nedenlerinden biri de bu. Ömrümü bununla heba edemem düşüncesi...2. evliliğini yapanlar(ayrılma nedeni aşkın bitmesi olup da) mutlu olanlar varsa fikirlerini söylesinler :)
 

Siz de haksız değilsiniz aslında.

Kadınların birçoğunda var bu ''birlikte olduğum kişi benden daha bilgili,daha çalışkan,daha zeki,daha bla bla olsun'' .Aslında bu evrimsel bir durum sanırım,doğada da örnekleri var çünkü.Güçlü (önde) olan erkek dişilere hep çekici gelir.
Erkekler de bu durum daha farklı oluyor bence,onlar da zaten hep bir ön planda olma isteği olduğu için dişinin kendisinden geride kalması normal geliyor sanırım.

Neyse demek istediğim katılıyorum söylediğinize,bir benzerini erkekten duysak ayıplarız ne var eşin deriz,ama kadın deyince biraz daha sakin yaklaşıyoruz sebebi de yukarıdaki durum olabilir.Emin değilim,konu sahibi için hala aynı şeyi söylüyorum yani duygularının bitmesi normal anlayış bitmiş olabilir ama sizi de haksız bulmadım,bir benzerini erkeğin düşünmesi de doğal olmalı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…