Boşanmak üzereyim, çok kötüyüm yardim

Uyku problemim yok dün çok , bugün daha az ağladım. Zaten yarın okul var. Kendimi toplamaliyim miniklerim beni bekler Kilo çok ani bi kayıp yok zaten iki üç gündür ciddiye bindi . Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun artik. Ama belki garip gelebilir Size ama abimin düğününe denk gelebilecek olması beni gerçekten uzuyor. Rol çalmak gibi zaten kendim becerememisim evliliği bide herkesin mutluluğuna gölge düşürmus olucam ... bunu düşünmem sağlıklı mı bilmiyorum
Kız herşeyinin değerlendirmesini yapma;) teee nerelere gitmişin:) sen şimdiki sorununa odaklan ama boşanma odaklı değil illa yürütücem odaklı da olma. Önce kendini toplayıp bi uzaklaş sonrasına bakarsın. Arayıp arayıp da daha da uzaklaştırma. Her arama ya da konuşma isteğinde kendine bi mola ver yarım saat aramqyınca daha iyi hissedecksin emin ol;)

Psikiyatri gonderirse gidilebiliyor mesela ozel hastanelerde.Ilk once psikiyatriden sonra ra devu almak gerekiyordu.Olme esegim olme.

Sgknın bir oranda karşıladığı özellerde bu şekilde oluyor değil mi :110: Hatta bu uygulama da sonradan geldi biliyorum. Aslında bir nevi hastayı koruma da söz konusu, ama o da uzun hikaye girmeyeyim. Yine de bu ülkede genel olarak maalesef akıl ve ruh sağlığı için tam olarak uzman desteği almak çok zor, tamam yurt dışında da insanlar yüksek meblağlarla gidiyor ama zaten ortalama gelirleri yüksek. Bizde ancak ciddi ruhsal hastalıklar varsa cebinden çok çıkmadan tedavi olabiliyor insan, tabi bu da bir şeydir ama arada sırada sallananlarımız, desteğe ihtiyaç duyanlarımız için bu işler zor malesef.

Umarım siz de konu sahibi de ihtiyacınız olan desteği size fazla tuzluya patlamadan bulursunuz..

Son düzenleme:
Uyku problemim yok dün çok , bugün daha az ağladım. Zaten yarın okul var. Kendimi toplamaliyim miniklerim beni bekler Kilo çok ani bi kayıp yok zaten iki üç gündür ciddiye bindi . Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun artik. Ama belki garip gelebilir Size ama abimin düğününe denk gelebilecek olması beni gerçekten uzuyor. Rol çalmak gibi zaten kendim becerememisim evliliği bide herkesin mutluluğuna gölge düşürmus olucam ... bunu düşünmem sağlıklı mı bilmiyorum

Kız herşeyinin değerlendirmesini yapma:KK66: teee nerelere gitmişin:) sen şimdiki sorununa odaklan ama boşanma odaklı değil illa yürütücem odaklı da olma. Önce kendini toplayıp bi uzaklaş sonrasına bakarsın. Arayıp arayıp da daha da uzaklaştırma. Her arama ya da konuşma isteğinde kendine bi mola ver yarım saat aramqyınca daha iyi hissedecksin emin ol:KK66:
Yok ben uyku problemi ani kilo alıp verme öfke sorunu ağlama varsa direk psikiyatriste gidebilirsin, psikolog bulamasan da demiştim, ondan konu sahibi öyle cevap verdi :KK66:

Şimdi arkadaşlar benim belki de hatam bu , bazı arkadaşların yorumlarına hem hak veriyorum hem de kendimi yanlış veya eksik aksettirdigime inanıyorum bu yorumlarda. Hatam dediğim şey şu, ben hep kendi hatalarimà odaklanarak onlar hakkında düşünürüm. Nasıl böyle davrandım diye kendimi eleştirirım. Bir tür suçluluk psikolojisi belki. Bu nedenle karşımdaki kişinin hatalarını abartmam, büyütmem hatta unuturum. Emin olun yazdiklarimda eşim çok daha fazla üzerime geldi ama ben kendi hatalarima odaklı olduğum için en çok kendiminkileri anlattım. Gerçekten psikolojim alt üst durumda. Eşim çok zor biri. Ben sadece huzursuzlukların uzamaması arzusunda oldum hep. Ama başaramadım .
her ne kadar kendi vicdanını da rahatlatmak adına bu kadar şey yazmışsan da canım şuna emin ol ki, her zaman daha fazla hatalı olan taraf pişman olur ve hatası olanın vicdanı susmaz. yani evet eşinin de mutlaka hataları vardır ama sonuçta yaşanan ortak olayda sen eşinin yanına gitmeye gerek görüyorsan senin hatan daha fazladır.
hayatın genel kuralı böyledir. sadece evlilikte değil tüm ilişkilerde. o yüzden hepimizin yaşadığı bir durum.
çok fazla üstüne düşersen de iyice kendini haklı görecek. o yüzden dengeli davran derim

Yukarda yazmis bi arkadas erkekler evlilik hayatina bizden gec uyum sagliyorlar gercekten biraz sabretmek lazim yoksa her evlilik ilk yillarinda biter illaki uyusmayan taraflar olacak zamanla asilacak

Yok ben uyku problemi ani kilo alıp verme öfke sorunu ağlama varsa direk psikiyatriste gidebilirsin, psikolog bulamasan da demiştim, ondan konu sahibi öyle cevap verdi :KK66:
Ben son cümlesi için yazdım bunu düşünmem normal mi demişm ya abisinin düğününü gölgeleyeği konusunda..ondan şeyettim:) sevgiler

Bak arkadasm simdiye kadar buraya hic yorum yazmadim ama bi kac bisey yazmak geldi icimden
Evlilik kolay kolay olmuyor tabi birbirinize alisirken birbirnizin sivri yerlerinizi ister istemez torpuleycksiniz bunlar hep olur yeter ki kararli olun
Lutfen bosanmayi da care olarak gorme bosanma lafini zihninden cikar cozum nasil olur ona odaklan tabi esini hala seviyorsan
Çok haklısınız. Malesef ki evlilikte boşanmayi sakız eden ben oldum . Ama ciddiyetini yeni kavrıyorum. Bazen dayanılmaz olduğunda tutamıyorum kendimi söylüyorum. Bu olayda da yine ilk ben aldım ama çok ustelememistim önceki hatalarından ders aldigim için. Kurtulursun az kaldı filan dedim bir iki laf arasında. O da bu yüzden bekar evi diye aramış neler lazım olur diye. Öyle dedi. Hani beni bırakıyorum ya. Sonra fotoğraf muhabbeti filan derken sıkıya gelemeyiz o da kullandı. O çok az kullanır. Ben istemediğimi duzeltebilecegimizi söyledim çok kez de adım attım ama istemiyor.

Evliliğin ilk yılları çok zordur o yüzden genellikle ilk 5 yıl içinde olur boşanmalar bizde eşimle defalarca geçtik o dönemeçlerden 7 ay ayrı yaşadık mesela hemde küçük bebeğimize rağmen ama oluyor işte bu tür sorunlar, eşiniz çocuk ruhlu kesinlikle daha tam olgunluğa ulaşamamış ama sizinde ondan kalır bi yanınız yok bence çünkü kavglarda keşke başarabilsek bi taraf sinirliyken diğer taraf susabilse ve kavgalar bu kadar büyümese ama olmuyor ne yazıkki bu kadar ağır laflar etmeseydiniz keşke bana kalırsa eşinizle sakince bi kere daha konuşun eğer ayrılmaya çok kararlıysa bile hemen ayrılmayın bi süre ayrı yaşayın zaman tanıyın birbirinize bu süre zarfı içinde sağlıklı bi karar vereceğinizi düşünüyorum bi yuva kolay kurulmuyo yazık etmeyin umarım en doğru kararı verirsiniz Allah yolunuzu açık etsin
Onun bu cocuksulugu, beni ilgilenmedigimde çileden çıkartısi ve bunu günlerce soğuk savaşa dönüştürmesi benim de sabrımi tüketiyor. Gerçekten böyle biriyle yaşayan bilir. İyiyken çok iyidir çok dusuncelidir. Öyle sürekli sürpriz yapan biri değildir ama hani şikayet edilen vurdumduymaz, sorumsuz,ilgisiz kocalardan değildir. Beni çok sevdiğini de biliyorum ama su durumda emin değilim. Kizdiginda put gibi buz gibi hissi oluyor. Çok teşekkür ederim yorumunuz için . Size de mutluluklar dilerim

Yalniz esim bu yazdiklarimi okusa adamin gozleri yasarirbir
Çok haklısınız. Malesef ki evlilikte boşanmayi sakız eden ben oldum . Ama ciddiyetini yeni kavrıyorum. Bazen dayanılmaz olduğunda tutamıyorum kendimi söylüyorum. Bu olayda da yine ilk ben aldım ama çok ustelememistim önceki hatalarından ders aldigim için. Kurtulursun az kaldı filan dedim bir iki laf arasında. O da bu yüzden bekar evi diye aramış neler lazım olur diye. Öyle dedi. Hani beni bırakıyorum ya. Sonra fotoğraf muhabbeti filan derken sıkıya gelemeyiz o da kullandı. O çok az kullanır. Ben istemediğimi duzeltebilecegimizi söyledim çok kez de adım attım ama istemiyor.
Sen kararli ol bosanmayi agzina alma mutlaka gelecege bebege yonelik hayalleriniz vardir ondan bahset esiniz sizi cok seviyor ve suan onun yaninda mutsuz oldugunuzu dusundugu icin ev arayisina girmistir emin olun erkekler boyle cunku icleri kan aglasada belli etmezler ve sirf esinin sevdigi ve rahati bozulmasin diye kendi rahatini duzenini feda eder

Canim arkadasim kimse mukemmel dort dortluk degil ki esinin olumlu huy ve davranislarina odaklan ve ona kararli bi dille senden asla bosanmayacagim seninle beraber yaslanmak istiyorum cocuklarimin babasi sen olacaksin de lutfen kararli oldugunu goster

Bnde ilk zaman lar bosanmayi cok agzima aliyordum ve hep bn diyordum senden bosanacagim diye biz bayanlara gore bunlar laf tan ibaret ama erkekler bunu inanki cok ciddiye aliyorlar ve suan esin senin onu sevmedigini ve her kavgada oldugu gibi bosanmayi dusunuyor diye dusunuyordur bu yuzden buz gibidir

Bnde ilk zaman lar bosanmayi cok agzima aliyordum ve hep bn diyordum senden bosanacagim diye biz bayanlara gore bunlar laf tan ibaret ama erkekler bunu inanki cok ciddiye aliyorlar ve suan esin senin onu sevmedigini ve her kavgada oldugu gibi bosanmayi dusunuyor diye dusunuyordur bu yuzden buz gibidir

her ne kadar kendi vicdanını da rahatlatmak adına bu kadar şey yazmışsan da canım şuna emin ol ki, her zaman daha fazla hatalı olan taraf pişman olur ve hatası olanın vicdanı susmaz. yani evet eşinin de mutlaka hataları vardır ama sonuçta yaşanan ortak olayda sen eşinin yanına gitmeye gerek görüyorsan senin hatan daha fazladır.
hayatın genel kuralı böyledir. sadece evlilikte değil tüm ilişkilerde. o yüzden hepimizin yaşadığı bir durum.
çok fazla üstüne düşersen de iyice kendini haklı görecek. o yüzden dengeli davran derim
Ben vicdanımı rahatlatmak ısteseydim konumda daha taraflı davranırdim. Eşimin hatalarını ön plana çıkarırdim. Ben objektif yorumlar istediğim için burada sıkıntımı sizlerle paylaşıyorum.
Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır diyerek başlamak istiyorum ikinci tezinize. Çünkü eşim eşim olduktan sonra çok nadiren hatasını kabul etti bu bir elin parmaklarını geçmez. Bariz hatalı olduğu konularda bile kuyruğunu indirmez. Kaldı ki ben masumum gibi bir iddiam olmadı burada. Benim gitmemi nedeni onun gelmeyeceğini bilmem. Ve bu anlamsiz kusluklerden sıkılmam...

Bide insanlar kobralari bile egitiyor onlarla yasiyorlar bizim eslerimiz kobradan tehlikeli degiller ki tamam kotu huylari olabilir ama bizimde kotu huylarimiz var

Okuyor musun belmiyum bi tepki ver ne olur pes etme evliligin icin

Canim arkadasim kimse mukemmel dort dortluk degil ki esinin olumlu huy ve davranislarina odaklan ve ona kararli bi dille senden asla bosanmayacagim seninle beraber yaslanmak istiyorum cocuklarimin babasi sen olacaksin de lutfen kararli oldugunu goster
İyi diyosunuz hoş diyosunuz da o bosanmak istiyor şimdi de . Ben istemediğimi söyledim. Çok duygusalà girmiycem ama ben seninle olmak istiyorum dedim. Güzelce konuştum bugün kahvaltıya davet ettim. Artık bişey daha yapamam. Yapsam da sonuçsuz kalır emin olun. Öyle böyle bi inat değil ondaki.

Back
X