Boşanmak mı beklemek mi? Beklemekse neyi?

Eşiniz güçsüz, çok özür dileyerek söylüyorum ezik bir karaktere sahip.

Şu an ağlayıp "Sen kararını vermişsin zaten." diyorsa yapacak bir şey kalmıyor.
Boşanma durumunda bile "Güçlü olayım, ailemi toparlayayım." diye düşüneceğine sadece ağlıyor.
Ağlamak nedir Allah aşkına, sen ne verdin ki bu evliliğe ne bekliyordun?

Dün akşam konuşuldu mu, neler konuşuldu bunlar da önemli.
Eşiniz net bir şekilde güvenilmez biri.
Sizden habersiz para alması hırsızlık değil de ne?
Eş olunca habersiz para alınabiliyor mu?
Altınlar da gitti gelmez muhtemelen.

Istiyorsa -ağlamayı bırakıp gerçekten istiyorsa- bir şans daha verilebilir bu kadar sabrettikten sonra.

Kendi işi ile kazanıp evini geçindiremeyen adam kusura bakmasın ama işçi olarak çalışsın.
Çok üzüldüm size. Bayan halinizle evliliğinizin başından beri maddi kaygılarınız bitmemiş.

Sorumsuz bir adam, para idaresini bile bilmiyor.
Üstüne çocuk istiyor bir de..

Hemen ayrıl diyemem ama devam edersen de tüm para kontrolü sende olsun.
Tüm kart şifrelerini değiştir. Bir işe girsin işçi olarak ve ciddi olarak sen harçlık ver.
Böyle erkeklere bu şart..

ARKADAŞLAR MRB. İNTERNETİM OLMADIĞI İÇİN GİRİP YAZAMADIM AMA BENİM İÇİN FİKİRLERİNİZ VE ÖNERİLERİNİZ ÇOK DEĞERLİ OLDU HERZAMAN.
BU YÜZDEN SİZİ HABERSİZ BIRAKMAK İSTEMEDİM.

bU KONUYU AÇTIĞIM GÜN YANİ CUMA GÜNÜ DIŞARIDAYDIM, KAYINVALİDEM AKŞAM EVE GEL KIZIM OTURUP KONUŞALIM DİYE ARADI GÜN İÇİNDE BENDE ZATEN EVE GELİCEM DEDİM. AMA NİYETİM KONUŞMAK İÇİN GİTMEKTİ KENDİ ANNEMİDE ALIP, KV EVDE YOKMUŞ BENDE GİTMEDİM ANNEMDE KALDIM.
EVİ TERKETTİM MAYETİNDE DEĞİLDİ BU KALMA BİRAZ KAFAMI DİNLEMEK, BİRAZ CİDDİYETİMİ ANLAMALARI, BİRAZDA EŞİME KENDİ KENDİNE KALMASI İÇİN ZAMAN TANIMAKTI.

ÇÜNKÜ KONUNUN ATEŞLİ HALİNDEN SONRA EŞİMLE HİÇ OTURUP KONUŞMADIK. BENİM BOŞANMA İLE İLGİLİ BUKADAR CİDDİ OLDUĞUMUN FARKINDA DEĞİLDİ YANİ.

O CUMA AKŞAMI ERKENDEN YATTIM, SAAT 20.30 DU, EŞİM GELDİ. UYUYORDUM. ''ALMAYA GELDİM DEDİ'' GELMİCEM DEDİM UYKU SERSEMİ, ZATEN KAPIDAN İÇERİ BİLE GİRMEMİŞTİ. YANİ NORMALDE ANEME OTURMAYA GİTTİĞİMDE BENİ ALMAYA GELDİĞİ GİBİ GELMİŞTİ. ''PEKİ'' DEDİ GİTTİ.
UYUYORDUM, GECE TEKRAR GELDİ, YATAK ODASINA BAŞIMA KADAR GİRMİŞ, UYANDIRDI BENİ.
HADİ KALK GİDELİM DEDİ, GELMİCEM DEDİM.
''SENİN EVİN BURASI DEĞİL ORASI, KALK GİDELİM'' DEDİ. GELMİCEM BEN DEDİM, YATTIM.
EVE GİTMİŞ, BÜTÜN GECE AĞLAMIŞ. TABİR-İ CAİZSE DANK ETMİŞ ANLAYACAĞINIZ.

BİDE O GECENİN NASIL GEÇTİĞİNİ BANA SORUN.
BEN Kİ GEZMEYE ANNEME GİTTİĞİMDE BİLE 1 SAAT FAZLADAN OTURAMAYAN, EVİNİ ÖZLEYEN İNSANIM. EVİMDE EVİM DİYE AĞLADIM BÜTÜN GECE KENDİ KENDİME. Bİ KARAR VERMEYE ÇALIŞTIM.
SÖYLEDİĞİNİZ HERŞEYİN GERÇEKLİĞİNİN FARKINDAYIM.
BU YAŞANANLARIN ÜSTÜNE BUNU SÖYLEMEYE UTANIYORUM BİLE AMA BEN BU ADAMI SEVİYORUMDA BİDE! EVET KAREKTER OLARAK BENİM KARŞIMDA ZAYIF KALAN Bİ ADAM AMA AŞKIYLA HER TÜRLÜ DOYURAN Bİ ADAM-DI EVLENİRKEN.

NEYSE, ERTESİ GÜN OLDU SAAT 5 FALANDI UYANDIM. BABAMIN GİTMESİNİ BEKLİYORUM Kİ ÇIKIP EVİME GİDİCEM.
VE SON KARARI VERİCEM.
BİKERE BANKALAR ARIYOR MADEM ÖYLE BANA PARA AYARLASIN MAAŞIMI HARCADIĞI İÇİN ÖDEMELERİMİ YAPAMADIM, E BİDE GİDEN ALTINLARIN AKIBETİNİ ÖĞRENMEM LAZIM. GERÇEKTEN BORÇMU VERİLDİ Kİ ÖYLEYSE ALTINLAR GELENE KADAR EVİ TERKETMİCEM EN AZINDAN ONLARI KURTARAYIM. YANINA KAR KALMASIN.

BİDE YENİ İŞE BAŞLAYACAĞIM KAHRETSİN Kİ BU KAFAYLA NASIL BAŞLAYACAĞIM.
EN AZINDAN İŞE BAŞLADIĞIM İLK GÜNLER EVİMDEN GİDİP GELEYİM, BU SIRADADA BİTİRECEKMİYİM NE YAPACAĞIM NETLEŞTİREYİM.

BU KARARA NEDEN BABA EVİNDE KARAR VERMİYORUM ONUDA SÖYLEYEYİM.
DEDİĞİMİZ GİBİ KÜÇÜK Bİ SEMTTE OTURUYORUM VE BEN ANNEMDE KALDIĞIM TAKDİRDE 1-2 GÜN İÇİNDE LOLA İLE X BOŞANIYORMUŞ DİYE DUYULMASI AN MESELSİ, EN AZINDAN EVİMDE OLURSAM OLAYLAR NETLEŞENE KADAR DEDİKODULARLA BAŞ ETMEK DURUMUNDA KALMAM.

EVİME GİTTİM SAAT 8.30 FALAN.
BENİMKİ OTURMA ODASINDA UYUYAKALMIŞ, GELDİĞİMİ GÖRÜNCE ŞAŞIRDI.
KV GELDİ YUKARI, NEDEN GELMEDİN AKŞAM DEDİ KONUŞAMAYA GELECEKTİM SEN YOKMUŞSUN DİYE GELMEDİM DEDİM. ŞİMDİDE EŞYALARIMI TOPLAMAYA GELDİM DEDİM.
OTURUN KONUŞUN YAVRUM FALAN DEDİ, DEDİM '' HERŞEY AYNEN BÖYLE DEVAM EDİCEKSE BEN YOKUM DEDİM'' YOK KIZIM DEVAM ETMİCEK MERAK ETME DEDİ KV.
O SIRADA EŞİM KALKTI ANNE SEN İN BİZ KONUŞURUZ DEDİ, AMA O DİK HALİNDEN ESER YOK. DANK ETMİŞ YANİ.

HERŞEYİ SAYDIM. ŞİMDİ BURADA ANLATMAYA KALKARSAM YAZMAK SAATLERİMİ ALIR
ÖZETLERSEK, ALTINLARI BORÇ VERMEMİŞ, İLK BİZ EV TAŞIRKEN Bİ TANE BİLEZİK ALMIŞ BOZMUŞ. SONRA DÜKKANINI TAŞIRKEN BOZMUŞ. SONRA DÜKKANLA İLGİLİ MASRAFLAR İÇİN BOZMUŞ DERKEN TEK TEK ALMIŞ BOZMUŞ YANİ. BEN HEP YERİNE KOYUCAM DİYE BOZDUM, AMA DELİK GİT GİDE BÜYÜDÜ DİYOR.

ZATEN HEP BEN KONUŞTUM O MAHÇUP BİR İFADEYLE SADECE DİNLEDİ.
NORMALDE ÇOK KAVGACIDIR EŞİM, GURURUNU KIRACAK ONCA LAF SÖYLEDİM Kİ ARTIK HAKKETTİ, GIKINI ÇIKARMADI.
BANA UYGULADIĞI PSİKOLOJİK BASKIDAN, İŞ KONUSUNDAN, ÇOCUK KONUSUNDAN, HERŞEYDEN...

BENİM KAFAMDA HERŞEY BİTTİ DEDİM. SON KEZ KONUŞMAYA GELDİM, EĞER BEN BÖYLEYİM BENİM ELİMDEN GELEN BU DİYPRSAN BEN EŞYALARIMI TOPLAYIP GİDEYİM DEDİM. EĞER BURADAYSAM BOŞANDIKTAN SONRA ''ACABA Bİ ŞANS DAHA VERSEMİYDİM'' DEMEMEK İÇİN DEDİM.
EĞER DEVAM ETMEK İSTİYORSAN DÜKKANI KAPATACAKSIN, GİRECEKSİN BİYERDE ÇALIŞACAKSIN MAAŞINIDA GETİRİP ELİME SAYACAKSIN DEDİM.

TABİ BU KONUŞMALAR BÖYLE SIRAYA GEÇMEDİ. ARALIKLI ARALIKLI.
BEN DİĞER ODAYA GİTTİM, YANIMA GELDİ.
NEKADAR PİŞMAN OLDUĞUNDAN, HATA YAPTIĞINDAN, BENİ KAYBETMEK İSTEMEDİĞİNDEN, BENİM İÇİN HERŞEYİ YAPABİLECEĞİNDEN YAKINDI.

VELHASIL KELAM 1 ŞANS DAHA VERDİM.

ŞİMDİ DİYECEKSİNİZ Kİ ''KLASİK SONUÇ''.
EVLİLİK BU ARKADAŞLAR, HİÇ KOLAY DEĞİL KESTİRİP ATMAK. KALDIKİ HATALARINDAN DERS ALMIŞ (GİBİ GÖRÜNEN) Bİ ADAM VAR KARŞIMDA.

O GÜN VE CUMARTESİ OLMAK ÜZERE 2 GÜN DÜKKANI AÇMADI, AÇTIRMADIM. ARTIK BİTTİ DÜKKAN GİTMENE GEREK YOK DEDİM.
BAŞKA YERLERE GÖRÜŞMELERE GİTTİ. BUGÜNDE 1 YERE GÖRÜŞMEYE GİTTİ VE ALLAH KISMET EDERSE %80 OLUMLU GÖRÜNÜYOR.

''HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMEZ'' YADA ''Bİ İNSAN 7 SİNDE NEYSE 70 NDEDE ODUR''

BU SÖZLERE BENDE İNANIYORUM, AMA BEN BU ŞANSI ONA DEĞİL, KENDİME VERDİM İNANIN.
ÇÜNKÜ BU ADAM ART NİYETİNDEN DEĞİL, CAHİLLİĞİNDEN BU DURUMA DÜŞTÜ. Bİ İŞ YAPMAYA KALKTI BATAKLIĞA SAPLANDI KURTULMAK İÇİN ÇIRPINDIKÇA DAHA ÇOK BATTI. BATTIKÇA YALANLARA SIĞINDI YALANLAR ONU DAHADA BATIRDI...

''ÇOK PİŞMANIM, SEN NASIL İSTİYORSAN HERŞEY ÖYLE OLACAK'' DİYEN Bİ ADAMA 1 ŞANS VERMEZSEM GELECEKTE ACABALAR BENİM YAKAMI BIRAKMAYACAKTI.

ÇOK DEĞİL 3-5 AY İÇİNDE KENDİNİ BELLİ EDECEKTİR.

EVİNİN ASAL İHTİYAÇLARINI KARŞILASIN, YALAN DOLANA BAŞVURMASIN, BİDE ŞU HIR-GÜRDEN KURTULURSAK BENİM ONDAN BAŞKA Bİ BEKLENTİM YOK ZATEN.

KENDİSİNE DE ANNESİNEDE DEFALARCA VE SON KEZ BU SABAHTA BELİRTTİM.
BENİM KAFAMDA BİKERE BİTTİ, BEN EMİN OLMAK İÇİN SON 1 ŞANS VERDİM. EĞER BU ŞANSI DEĞERLENDİREMZSE İKİNCİ KEZ BİTİRMEK EMİN OLUN DAHA KOLAY OLACAKTIR DEDİM.

SİZİ HABERDAR EDİCEM ARKADAŞLAR 2-3 AY SONRA DURUMUN NE OLDUĞUNDAN

Şans verin tabiki, o tamamen size kalmış birşey. Nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın fakat bu arada arkasına sürekli bakın gerçekten düzelmeye mi çalışıyor yoksa günü mü kurtarıyor?

Birde belki yazmışsınızdır bilmiyorum da eşiniz ne üzerine dükkan açıyor?

Kredi kartinin ve banka kartinin sifresini degistir bari.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Son düzenleme:
inş. herşey istediğiniz gibi olur ve eşiniz düzelir mutlu olursunuz...

eevt cnm aynen, seni tutan ne?
Yazik degil mi sana.. sirtini kadinina dayayan erkege saygi mi duyulur? neden bir omru boyle gecireceksin ki? Azicik asin kaygisiz basin, calisiyorsun, senin esine ihtiyacin yok ki, kendi basina yasar gidersin, bir gun karsina daha duzgun bir insan cikar..

edit: pardon, son bir sans karari verilmis. Umarim, duzeltirsiniz herseyi. mutluluklar..

Son düzenleme:
Bu şansla düzelir inşallah.
Maaşı gerçekten elinize saysın ve siz harçlık verin.
Çok üzücü ama böyle bir erkeğe bu şart.
Umarım artık her şey gönlünüzce olur..

senin için inşallah hayırlı karardır canım ama şunu unutmayı can çıkmayınca huy çıkmaz. bir insan gözünün içine baka baka yalan söylüyorsa ne bekliyorsun ondan. ev düzeni evlilik çok önemli helede maddi konular benim için çok önemlidir. bende evlenince eşimin 1 yalanıyla karşılatım çok zor atlattım adam kredi çekmiş araba almış borcunu söylemedi bana evlenince ödemeye devam. hala bu konuya takıyorum. altın vs. konusunda benden izinsiz birşey yapamaz kasayı kendi üzerime yaptım biraz sıkışınca başka yollara bakıyoruz ve her seferinde söylerim 1 altın bozdur 1 daha bozdur dersek bugün kendimizi kurtarır ama geleceğimize en büyük yatırım olan altınlarımızı bitiriz.

Çekilir iş değil; yalan var, hırsızlık var
Yakma hayatını, aileni dinle

Yazık etme kendine, bekleyişin boş.. değişmez

Bir evliliği bitirmek acıdır tabi. Ama sizin durumunuzda gerekli görünüyor. bir çocuğunuz olmadan son verin. Allah yardımcınız olsun...

Esinin sorumsuzluklarini yarisindan sonra okuyamadim
Gına geldi cunku... Bosan bence
Allahin her gunude boyle yasanmaz ki...kalbin ne durumda? Seviyor musun?

arkadaşlar merhaba.
eşim maaşını kuruşu kuruşuna elime saymak şartıyla yeni bir işe başladı elemen olarak, bugün 2. günü.
bende kalan son altınım olan setimi bozdum onun bana bıraktığı diğer borçları ödedim evet o set benim tek garantimdi ama artık gözden çıkardım 10.000 küsürlük altınım gitmiş buda varsın gitsin dedim. 1 tane aylık 200 lirakık tasidim var 18 ay okadar.

onun dışında düzenli işe başladı, para idaresinide bana bırakacağına söz verdi (inşallah). Her nekadar giden tek sermayemize, güvenime, umutlarıma yansamda unutmaya önüme bakmaya çalışıyorum. Ama geri kazanacağımdan şüphe ettiğim şeyler var.

Ben bu adamla evlenirken tek dilediğim huzurlu sevgi dolu bi hayattı. Geri kalanı birlikte yaparız diyordum, ama olmadı. Zaten istediğim standartta bi evlilik yapmamıştım şimdi beni iyice standartın altına düşürdü.

Ne yaşadığım yer, ne oturduğum ev, nede bana sunduğu maddi-manevi hayat beni tatmin etmiyor.
Ben kolay kolay pişmanım demem ama özellikle bu yaşadığım son olaylardan sonra bu adamla evlendiğime çok pişman oluyorum.
Çünkü tek teselli kaynağım olan yukarıda altı çizili belirttiğim değerleride kaybettim.

Boşanmayı göze alamıyorum, ama benim istediğim maddi-manevi standartlarada ulaşabilirmiyiz bilmiyorum.
Şuan evli olmamın hiçbi anlamı yok. Evliliğim boyuncada olmadı zaten, çünkü hissettiğim sorumluluktan başka bişey değildi.

Bunu onada söyledim. ''Ben evliliğimden keyif almak, hayattan keyif almak istiyorum. Aşk ve heyecan duymak istiyorum. ve bunun için bişeyler yapmalısın'' dedim.

Aklım okadar karışık ki, kalbimde tekrar aynı sıcaklığı, aynı heyecanı hissedememekten korkuyorum.

Zaten karekter olarakta beni uğrattığı bi hayalkırıklığı var bu yaşadığımız olaylarla alakalı değil, daha dar bi çembere ait o. Açık görüşlü olmayışı vs. gibi...
Şimdi bunlar dahada gözüme batıyor.
Zamanla düzelirmiyiz bilmiyorum.
Düzelememekten korkuyorum.

Bu şansla düzelir inşallah.
Maaşı gerçekten elinize saysın ve siz harçlık verin.
Çok üzücü ama böyle bir erkeğe bu şart.
Umarım artık her şey gönlünüzce olur..

İnşallah öyle olacak.
Bende isterdim akıllı, işini bilen bi adam olsun evinide benide çekip çevirsin, sırtımı ona yaslayabileyim ama malesef.
Bunu yapamıyorsun, bari batırmasaydın ama ne yazıkki işte...

Gelişmeler 6 ve 7. sayfalarda var canım. Yorumlarınız için çok teşekkürler.

sımdılık hersey yoluna gırmış maddı olarak tabı..
zaten ılk adım bu olmalıydı..
gerısınıde sen zamanla göreceksın..
evlılıgın adına fedakarlık yapmaktan cekınme,elınden gelenı sonuna kadar yapkı
bıgun hıc caba sarfetmedım hıssıne kapılma..
herseyın hayırlısı lola..
belkı düzelecek..cok cok 6 ay,olmadı 1 senenı ona verırsın ızlemek adına..

o duzelırse emınım yenıden canlanabılır askında..

Esinin sorumsuzluklarini yarisindan sonra okuyamadim
Gına geldi cunku... Bosan bence
Allahin her gunude boyle yasanmaz ki...kalbin ne durumda? Seviyor musun?

OOOOOFFF Offf.

İşte o soruyu bende soruyorum kendime ama ne olumlu nede olumsuz bi yanıt bulamıyorum.

Seviyormuyum ?

Çok hayal kırıklığına uğrattı beni çooook.

Her konuda. Bu son yaşadıklarımızı geç, bikere ben çok modern açık görüşlü bi kadınım kariyer hedeflerim var o ise ne çalış der ne çalışma ama işi bırakıp evde otursam çok hoşuna gider.
Durmadan kıyafetime vs karışır.
Zaten bana ne nişanlıyken nede sevgiliyken vaadettiği hiçbişeyi gerçekleştiremedi.
Bikere benim yaşamak istediğim hayat sıtandartı maddi-manevi bu değildi. Burdan kaybetti zaten başta.

Yukarıda bi yerlerdede yazdım, şuan evli olmamın bana verdiği hiçbir haz yok. Tek hissettiğim sorumluluk. Belki maddi imkanlarımızın rahatlamasıyla biraz aktif hale gelirsek hayattan dolayısıylada evlilikten keyif almaya başlayabilirim. ki buna çokmu çok ihtiyacım var.

Ben ona süre vermedim o bana 3 ay ver toparlamam için dedi. Tamam dedim. Ama ben kafadan 6 ay verdim kendime. Mutlu olmak adına.
Eğer 6 ay sonrada bişeyler yoluna girmediyse yada girdiysede ben mutlu değilsem oturup tekrar bir durum değerlendirmesi yapılacaktır benim tarafımdan.

Şimdi işe başladı, bakalım işinde istikrarlı olacak mı? Hadi insanlık halidir belki bu yerde olmaz ama ayrıldıysa neden ayrıldı? Çünkü öyle zırt pırt işte değiştirilmez.

Bende diyorum ki, ben bu zamana kadar sorumluluklardan evliliğin keyfine varamadım.
Belki maddi olarak ferahladığımızda kendimize, zevklerimize, daha çok para ve vakit ayırıcaz ve ozaman hayattan keyif almaya başlayacağım belkide.
Bu ay bende yeni bir işe başlıyorum, oda. Yeni maaşlarımızla yeni bir başlangıç yapalım bakalım durum neleri gösterecek.

yazdığın uzuun gelısmlerın gectıgı yazıyı sımdı okudum..
tabıkı bır sans daha vereceksın..duzelıyormu dıye bakacaksın,kestırıp atmak olmaz..
cunku sımdılık umut vaadedıyor..

Arkana bilee bakma

İmza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…