Boşanmak mı beklemek mi? Beklemekse neyi?

Allah bol bol sabır versin, çok zor günler geçiriyorsunuz. Altın , para bir tarafa güveninizi bitirmiş. Benim fikrim 2 aileyide bir araya getirip her şeyi konuşun, son şans verdiğinizi tekrarında ayrılacağınızı kesin ve net bir şekilde söyleyin. Biraz zaman geçsin sabredin, baktınız aynı tas aynı hamam o zaman son kararınızı verirsiniz.

Boşanmayıp bir ömür ona mı baksın ben anlayamıyorum sizi. Artısı yokmuş ki kusura bakmayın ama evlilik sorumluluk ister ve özellikle erkekte. Bir erkek eşinin cüzdanından maaş kartını falan alıyorsa ondan gizli maaşını kullanıyorsa o an bitmiştir benim için. Ben böyle bir ailede büyüdüm annem asgari ücretle geçindirdi evi babam yan gelip yattı kirayı herşeyi annem ödedi. Anneme bir artısı oldumu peki ? Sinir hastası oldu çıktı en güzel günlerini ona heba etti. Değdimi asla. Peki ben babamı seviyor muyum ? Hayır. Öyle birinden hayır gelmez. Daha nişanlıyken belli etmiş kendini. Annesinden borç almış kadına icra gelmiş bu ne demek ya ? Ben burda bu zamana kadar kimseye boşanın demedim ama bu başka bunu yaşadım biliyorum.

bide böyle adamalara hep sizin gibi kadınlar düşer iyice yan gel yat osman olurlar nasılsa arkamı toplayan biri var nasılsa karım halleder

canım benim inan seni o kadar iyi anlıyorum ki... benzer şeyleri yaşıyoruz ve bende konu açmak için bi taslak hazırladım ama inan o konuyu açmak için bile cesaretim yok... ki kaldı ki ben 4,5 senelik evliyim. ölüyorum çocuk için ama kocama güvenip çocuk yapamam. yaşımda geçiyor... her günüm boşanmayı düşünerek geçti ama 4,5 yıldır bi arpa boyu yol alamadım. cesaretim yok ve babaocağına dönüşle ilgili seninle aynı şeyleri düşünüyorum.

benim kocamın para dışında artıları da var kötü alışkanlıklar gibi evliliğim boyunca bende çalıştım ve bi kuruş tasarrufum yok. 3 ayrı icra ödedim. [kocamın evliliğimiz öncesi borçları ki biri kefillikten (toplamda yaklaşık 20.000 TL)] ev alalım istedim. benim sicilim temiz ama konut kredilerinde aile siciline bakıldığından kredi çıkmadı. araba aldık (renault brodway o da yani) , bi arkadaşı emanet istedi içti içti kaza yaptı araba hurdaya çıktı. o emeklerimde boşa gitti. tabi bunlar yaşanırken gürültülü kavgalar yaşadık. ne sözler verildi ne yeminler edildi... haddi hesabı yok yani :) ama ne değişti hiçbirşey.

bak ben sana örnek olayım. bi insan 7sinde neyse 70inde de o oluyor :) 2 aya yaklaşıktır babaevindeyim. o kadar zor ki... sanki yabancı bi yere misafirliğe gitmiş gibiyim. ailem sonuna kadar yanımda ama bi kere çıktım o evden ve geri döndüm. hala daha yastığımı, terliğimi yadırgıyorum yani :) duş almak istemiyorum. daha bi salata bile yapmadım annecimin mutfağında :) ki yemek yapmayı çokkk severim. ama napim alışmak zorundayım. yıllarımı çürütemezdim ki 4,5 yılım ziyan oldu.

bu ay içerisinde davamı açacağım. tabi inş :) evimi iğneden ipliğe ben yaptım ve emeklerime kıyamıyorum. bu da benim cesaretimi kıran şey. ama gaza gelmeyi bekliyorum :)

herşeye rağmen en doğru kararı sen vereceksin. iyi düşün. gerekirse artıları eksileri bi kağıda yaz. üşünme gerçekten yaz. çevrendeki evliliklere bak. kıyaslamak için değil. bir evliliğin nasıl olması gerektiğini görmek için. rabbim yardımcın olsun ve yolunu her daim açık etsin inş... bak bugün cuma inş dualarımız kabul olur...

Hiç düşünme boşan bu adamdan
Harcadığın zamana, çektiğin sıkıntıya yazık

Para her zaman kazanılır, borç bir şekilde ödenir, haciz de geliiiiir aç da kalınır; yeter ki insanlar birbirilerine sonsuz güvenebilsinler.

Düşünsene markete girdin alısveriş yaptın, tam ödeme yapıcan para yok, neden? Kocan sinsi sinsi gidip çekmiş. Bir haber vermeye bile tenezzül etmemiş.

Yapamazsın, mutlu olman cok zor.

Lola çok zor bir durumun içindeymişsin. Keşke tek sorunun son konu gibi çocuk olsaymış.
Daha nişanlıyken kendini gösteren bir adamla evlenmen bile bile lades olmuş canım.
Neyse olan olmuş bana göre olan bir şey sana doğru gelmeyebilir, ya da senin doğrun benim doğrum olmayabilir. O yüzden çok etkilenmeyeceksen eğer ben derim ki ben bu şekilde yaşamak istemezdim. en azından çocuğum da yokken kendimden başkasından sorumlu değilken, kararlarım tek kişilikken ve yaşım küçükken kendime bir yol çizerdim.
eşini belli çerçevede değiştirebilirsin. Çünkü bazı şeyler DNA lar gibidir değişmez. Anasının 25 yılda verdiğini sen 1 ayda değiştiremezsin maalesef. O yüzden demişler ya "insan 7 sinde neyse 70 inde de odur" diye.

Lola canım öncelikle Allah yardımcın olsun ve sana sabır versin inş.

Ben de boşanmış bir insanım. herkesi yükü kendine ağırdır elbette ki; evlilik denirse adına yaşadığım olaylarda dibi gördüğümü düşünürüm.
bu yaşadıklarımda da şunu öğrendim ki karşındaki insan sorunu çözmek ve toparlamak derdinde ise, zaten kendini kısa sürede toparlıyıp karşısındakine kulak veriyor. evlilikde zaten baştan hep kendini belli ediyor insanlar. istisnalar vardır ama çoğunluğunda başta nasılsa sonrada öle devam ediyor.

bu kadar zaman da düzelmemiş toparlamamışsa bence eşin daha da düzelmez.
senin çantandan habersız kartını paranı alması hırsızlıkdır, sana yalan konuşmuş.
yalanın olduğu, kandırmacaların olduğu, hırsızlığın olduğu ve güvenin bittiği evlilik de canım sonunda bitmeye mahkumdur.
hakkında hayırlısı olsun inş.

herşeyden önce güven dahaönemli değilmi..özellikle evlilikte
senden habersiz cüzdanını karıştıran adam, düzelir mi normal davranmaya başlarmı?
bunu kestirebilsen gerisi kolay
boşan demek kimsenin haddine değil, bekle demekte aynı şekilde
ne yaşadıgını en iyi sen bilirsin, ne yapman gerektiğinide
bi konuşma yap gerekirse ailesinide çağır
kararlı geri dönüşü olmayan bir adım atacağını söyle
düzenli gideceği bir işe başlasın, demekki bu adam kendi işinin patronu olmayı beceremiyor,bu sevadadan vazgeçsin
eve düzenli her ay para girerse harcamalarda giderlerde o düzende olur
dükkan işletmek hele hele para yoksa cok zordur, babamdan bilirim kirası, faturası eksiği gediği hiç bitmez, kazanınca güzelde paran olur ama bi iş olmadı mı işte o zaman zora düşersin
bi konuş bakalım canım ..önü alınmazsa bu şekilde davranmaya devam eder sesini çıkar mutlaka

Keşke tek sorununuz maddiyat olsaydı... eşinizin yaptığı çabalama falan değil kısa ve öz sizi kullanıyor emin olun...
çabalıyor olsaydı sabahın kör saatinde kalkar kendisine ait iş yerini açardı, sizden habersiz kartlarınızı alıp ne yaptığını bilmediğiniz yerlere vermezdi.. ben hiç sanmıyorum ki altınlarınızı da borç olarak arkadaşına vermiş olsun.. Böyle adamlar öyle güzel yalan söyler ki inan siz bile gerçekleri bildiğiniz halde ona inanırsınız...
sadece gözünüzü açın daha fazla hırpalayıp üzmeyin kendinizi..

Böyle bir adamı 9 yıl çektim ve boşandım.. Boşandıktan sonraki hissettiğim tek şey eşim tarafından dolandırıldım hissi idi, halende bunu atlatabilmiş değilim...

Allah kolaylık versin diyorum... eşinin altınlar konusunda da sana yalan söylediğini düşünüyorum. eşin ergen serseri çocuklarını geçmiş, kusura bakma ama... ne hakla habersiz cüzdanından kartlarını alıp çekebiliyor.. aslında ilk yaptığında şifrelerini değiştirmeliydin... güvensen sıkıntı değil ama güven vermiyor eşin... dükkanı işletebildiğini bile düşünmüyorum... zorla kaldırıp göndermeler felan. maddiyat sorunun olsa sabret düzelir denir. sadece sorunun maddiyat değil...

karar senin. inş. hayırlı bir karar verirsin...

Bence de sorunun maddiyatın çok ötesine geçmiş
Sana söylemek istediğim çocuk düşünme sakın
İyice işin içinden çıkamazsın
Sen çalış çabala,eşin maaşını çeksin,ergen çocuklar gibi kredi kartını alsın para çeksin,habersiz altınlarını alsın,bir de işe bile kalkıp erken gitmeye erinsin
İyi düşün,bu huylar düzelecek gibi durmuyor

Bence artık aranızda konuşulacak bir şey kalmamış. Sizde de gram suç göremedim. Aksine yani nasıl hâlâ acaba bırakmasam mı diye düşünüyorsunuz onu da bilmiyorum. Arkanızdan bu kadar iş çeviren bir insanın bahanesi de olamaz.

KONUYU AÇTIM, ÇIKMAK ZORUNDA KALDIM ARKADAŞLAR KUSURUMA BAKMAYIN.
şUN TEK TEK CEVAP VEREMİYORUM AMA VKTİM OLDUĞUNDA TEK TEKDE YAZICAM.
sİZE HERŞEYİ ANA HATLARIYLA ANLATTIM. DETAYA GİREMEDİM BİLE.
BİTMEK BİLMEYEN KVGALAR, TARTIŞMALAR, HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ TAVIRLARI.

''O ALTINLAR 1 AY İÇİNDE GELMESİN BAK SENİDE O ADAMID NASIL REZİL EDİYORUM'' DEDİM DİYE ÜZERİME YÜRÜDÜ İTTİ KAKTI!

ÇOK UZUN SÜREDİR EVDE HUZURUMUZ YOK. EFTEN PÜFTEN HERŞEYDEN KAVGA EDER OLDUK.

ŞUAN BOŞANMAYI DÜŞÜNDÜĞÜMÜ BİLİYOR. ANNESİDE BİLYOR. BEN DIŞARDAYIM ŞUAN, ODA EVDE AĞLIYORMUŞ KAYINVALİDEM ARADI AKŞAM EVE GEL KONUŞALIM DEDİ. OĞLUNUN HATASINI KBUL EDİYOR AMA SADECE ALTIN KONUSUNDA, DİĞER KONULARDA Bİ YORUM YAPMADI. AMA CİDDİYETİMİN FARKINDA HEPSİ.
ANNEM GİTME DİYOR.
AKŞAM MADEM KONUŞMAK İSİYORLAR BENDE ANNEMİ ALIP GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM AMA ANNEMİ ALIP GİDERSEM EŞYALARIMI TOPLAYIP ÇIKMAM GEREK O EVDEN.

ÇEKİP GİTMİYORSAM, TEK SEBEBİ HANİ ''DÜKKAN İŞ YAPMIYOR, İŞLER DÜZENE GİRİN HERŞEY HALLOLACAK'' DİYOR YA, SABRETMEDİN, BEKLEMEDİN DEMEMESİ.
KALDIKİ TEK SORUN İŞ DEĞİL ASLINDA FARKINDAYIM.
ÇOK ZOR Bİ KARAR ÇOOOK.
ASLINDA KAFAMDA BİTİRDİM, AMA BİTTİ DEMEYE CESARETİM YOK.

biran önce kurtulmaya bak.böyleleri sadece paranı değil ömrünüde yer bitirir.ayrılıyorum de bak nasıl yeminler eder vaadler sunar kararlı olmazsan düşmez de yakandan.ben 18 yıldır çekiyorum böylesini zararın neresinden dönersen kardır bakma gözyaşına sakın iflah olmaz böyleleri...

canım sakın eve yalnız gitme.dediğin gibi annenle git.ama istersen eşya toplama falan bunu hemen yapma.önce bi konuşun

Bu iş cesaret işi değil lola. Biterse biterdi zaten. Sen git konuş belki bir şans daha sonrasına o zaman karar verirsin ya da anneni al git konuşun sonra da cık o evden, yeter ki yalama olmasın ilişki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…