• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak istiyorum ama karar veremiyorum

ayala22

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2023
10
-3
1
43
Merhaba konuya nasıl girsem bilmiyorum bosanmak istiyorum ama karar veremiyorum hemen hemen her akşam bana hakaret eden ve arada şiddet uygulayan bir kocam var sevgim bitti saygimda bitti sayılır artık yaşadıklarımı aileme anlatmadım hiç ama o kendisi ailemden abimi arayıp beni şikayet etti sandiki ailemde onun yanında olucak ama tam tersi oldu abim benim karar verip dönmemi istiyor ama 9 yaşında oğlum var babasına düşkün alıştığı ortamdan koparmak istemiyorum ayrildigimda şehir değiştirmem gerekiyor düşünmekten yoruldum artık bir haftadir konusmuyoruz hiç cocugumda etkileniyor sen bu evden git ama çocuğu sana vermem diye tehdit ediyor ben oglum olmadan yaşayamam napicagimi bilmiyorum

Arada şiddet uygulayan eşinize saygınız bitti sayılır ne demek?
Sizin kendinize saygınız bitmiş farkında değilsiniz.
Şiddet fiziksel veya sözlü fark etmez ispatlayın, çocuğunuzu rahatlıkla alırsınız.

9 yaşındaki çocuk evde olan her şeyin farkındadır lütfen onu gerçekten düşünüp bir adım atmalısınız.

Ne bekliyorsunuz sevgi yok saygı bitmis üstüne şiddet eklenmis çocugun sevgisiz siddetli bir ortamda büyümesi daha mı iyi olacak onun icin?

Çok üzücü bir durum siz her türlü şiddete maruz kalıyorsunuz arada bir fiziksel ama her gün psikolojik şiddet. Destek veren biri varken uzanan eli tutun. Çocuğunuz için kararı mahkeme verir. Mutlu olmadığınız bir durum içinde olmak süreklilik arz eder ama o ortamdan çıkmanız geçici mutsuzluğa neden olur. Başlamak için geç kalmayın lütfen

Ne deseniz çok haklısınız yasadiklarimi anlatsam belki bana daha çok kizacaksiniz oğlum herşeyin farkında ve ben seninle gelmek istiyorum diyor

Ne deseniz çok haklısınız yasadiklarimi anlatsam belki bana daha çok kizacaksiniz oğlum herşeyin farkında ve ben seninle gelmek istiyorum diyor
Al çocuğunu git. Hatta o sığırın ne yapacağı belli olmaz darp raporu al,abini çağır abin alsın sizi.İsminiz yaşamasın,siz yaşayın.

9 yaşında oğlum var babasına düşkün alıştığı ortamdan koparmak istemiyorum

Buna rağmen çocuğum çok düşkün diyerek bahanelere tutunmayın lütfen.O evde yokken eşyalarınızı toplayıp gidin.Korkuyorsanız abinizi arayın anlatın,o gelsin sizi alsın.

Psikolojik şiddet fiziksel şiddetten daha çok acıtıyor insanın canını
Çocuğunu düşünüyorsun ya hani şöyle düşün. Sağlıklı anne babaya ihtiyacı var fiziksel ve ruhsal olarak. Babayı attık çöpe. Sen ne kadar iyi olursan çocuğun o kadar iyi olur. Kolay diyemem babasız büyütmek,anne değilim. Ama mevcut durumdan çok daha iyi,sağlıklı ve güvende olacağı belli.

Çocuğunu düşünüyorsun ya hani şöyle düşün. Sağlıklı anne babaya ihtiyacı var fiziksel ve ruhsal olarak. Babayı attık çöpe. Sen ne kadar iyi olursan çocuğun o kadar iyi olur. Kolay diyemem babasız büyütmek,anne değilim. Ama mevcut durumdan çok daha iyi,sağlıklı ve güvende olacağı belli.
Evet çok haklısınız şuan bende normal bir psikolojide değilim 1 haftadır düşünmekten beynim yoruldu yaşadığım şehirde hiç akrabam yok tanidiklarimda onun vasıtasıyla tanıdığım insanlar güvenip anlatamıyorum buraya yazip burdan sizin dusuncelerinizi almak istedim

Evet çok haklısınız şuan bende normal bir psikolojide değilim 1 haftadır düşünmekten beynim yoruldu yaşadığım şehirde hiç akrabam yok tanidiklarimda onun vasıtasıyla tanıdığım insanlar güvenip anlatamıyorum buraya yazip burdan sizin dusuncelerinizi almak istedim
Çok bile düşünmüşsün. Ailen yanındaymış bak gel diyorlar. Maalesef o kadar çok kadın var ki ailesinden o desteği göremeyen. Lütfen topla kendini ve dön ailenin yanına.

Merhaba konuya nasıl girsem bilmiyorum bosanmak istiyorum ama karar veremiyorum hemen hemen her akşam bana hakaret eden ve arada şiddet uygulayan bir kocam var sevgim bitti saygimda bitti sayılır artık yaşadıklarımı aileme anlatmadım hiç ama o kendisi ailemden abimi arayıp beni şikayet etti sandiki ailemde onun yanında olucak ama tam tersi oldu abim benim karar verip dönmemi istiyor ama 9 yaşında oğlum var babasına düşkün alıştığı ortamdan koparmak istemiyorum ayrildigimda şehir değiştirmem gerekiyor düşünmekten yoruldum artık bir haftadir konusmuyoruz hiç cocugumda etkileniyor sen bu evden git ama çocuğu sana vermem diye tehdit ediyor ben oglum olmadan yaşayamam napicagimi bilmiyorum
Ne desek boş gibi duruyor.

Sizce bir insan düzelir mi
O halde neden hala çocuğunuzu bahane ediyorsunuz boşanmamak için?
Oğlum sadece ev degistirmiycek şehirde degistiricek gidince ben dönmek istiyorum derse ben onun psikolojisiyle nasıl baş ederim aslında kararım belli biliyorum düzelir dersem kendimi kandirmis olurum benim sanırım adımı aticak cesaretim yok

Sizce bir insan düzelir mi

Oğlum sadece ev degistirmiycek şehirde degistiricek gidince ben dönmek istiyorum derse ben onun psikolojisiyle nasıl baş ederim aslında kararım belli biliyorum düzelir dersem kendimi kandirmis olurum benim sanırım adımı aticak cesaretim yok
Ne için dönmek istesin?Yanında kalmak istemediği babası için mi?Ya da size uyguladığı şiddeti oğlunuza bir gün yapmayacağı ne malum?Artık bahanelerin arkasına sığınmasanız keşke.

Ne güzel tek çocuğunuz var ve aileniz arkanızda oglunuza güzel şekilde anlatırsınız inşaallah hayirla sonuca ulaşır

Back