Boşanmak istemiyorum

misstulip

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
45
9
Merhabalar. Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim. Eşim şiddetli geçimsizlikten dolayı boşanma davası açtı. 2. Celsede onun şahiti dinlendi. 3. Ceksede onun yine bir şahidi ve benim 3 şahidim dinlenecek. 2. Celsede dinlenen şahidi tartıştığımıza şahit olduğunu söyledi hakim de tartışma esnasında herhangi bir fiziksel şiddet veya hakaret olayı görüp görmediğini sorunca görmedim dedi. Eşim delil olarak kavga Cd mizi sunmuştu fakat benim haberim olmadan sesimi kaydettiği için hakim kabul etmedi cd yi. Fakat dilekçelerinde kayıtta benim hakaretlerimin ve eşime şiddet uyguladığımın olduğunu belirtmişlerdi. Diğer şahit de aynı olayı anlatacaktır. Delil olarak eşime "kafası çalışmayan aptal bir kocam var" yazdığım whatsapp mesajı var. Ben hakime eşimi sevdiğimi ve tekrar denemek istediğimi söyleyeceğim. Hakim bu mesaja dayanarak ben eşimi sevdiğimi ve boşanmak istemediğimi söylersem boşama kararı alır mı yoksa reddeder mi? Karar şahitlerin dinleneceği 3. Celsede mi alınır yoksa hakim düşünmek için erteler mi davayı?

Merhaba;
Devam etmekte olan bir dava ile ilgili dosyası görmeden yorum yapmak doğru bir yaklaşım olmadığı gibi sadece sizin anlattıklarınızla sağlıklı bir kanaat bildirmem mümkün değil. Ancak anlattıklarınıza göre şu kadarını söyleyebilirim ki; Hakim tüm tanıklar dinlendikten sonra taraflara tanık anlatımlarına karşı beyanda bulunmak için süre verir, bu arada kendisi de dosyayı inceler ve (anlattıklarınıza göre) yüksek ihtimalle boşanmaya karar verir.
İyi günler dilerim.

Boşanmaya karar vermesinin sebebi ne olur peki? Çünkü şahitlerin ifadesinde eşimle olan bir kavga yok hakaret yok. Ses kaydı delil kabul edilmedi.

Necdet Bey esasa ilişkin son beyan için 1 hafta süre verildi? Bu beyan nedir ne için verilir? Sonra ne olur?

Necdet Bey esasa ilişkin son beyan için 1 hafta süre verildi? Bu beyan nedir ne için verilir? Sonra ne olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…