- 14 Nisan 2012
- 11.496
- 21.254
-
- Konu Sahibi Beyazolsun
Biz böyle dusunup yıyoruz kendımızı.Adamlar öyle relax öyle rahatki.Ama unuttukları bişey var.Allah var.Dua edelım kardesım.Rabbım ne olur bizi anlasınlar diye.Aynı duyguları yaşasınlar ne oldugunu anlasınlar.Bende inanmiyorum.. bu erkekler cok gamsiz cocuklari olsada olmasada
10 yıl tanıyanlarda boşanıo .Allah bicdan sahibi ahlak sahıbı ınsanlarla karsılastırsın.Anlattıklarına bakılacak olursa bu pislik senin ruhunu bozmuş. Hala yalvaran mesaj atmak nedir?
Allah aşkına kendine gel. Bak bende boşandım bir günden bir güne yalvarmayı geç konuşmaya tahammül edemiyordum.
Bak güzel kardeşim 6ay dediğin ne ki ? Şükür et bu pislikten erkenden kurtulmuşsun.
Tanımadığınız , bilmediğiniz adamların eşi olmayın Allah aşkına. Cidden ne desek boş ,sen bir söze bakıp yine döneceksin çünkü. Ama gidince bu sefer her şey çok daha kötü olacak.
Aynı acıyı yaşıyorum bende bebek gördüğümde dayanamyrum gelinliklere bakamyrum dışarıda bi çift görsem üzülüyorum.ben en son gece tokat yedim hergun dayak yemiyodum tabiki. Şuanda kendi kız kardeşi de nişanlıNe kadar güzel anlatmışsınız.Ağzınıza sağlık.Bende ayrıldım .Dayak yemedim ama görmediğim zulum vicdansızlık saygısızlık kalmadı.Sadece 3 ay 27 gün evli kaldım.İlk basta yataktan çıkamadım.Sürekli aglayıp uyuyodum.Kalkıodum su içip çikolata yiyip geri yatıodum.İnsan içinde duramıodum.Evlenmeden önce çalışıodum .Evlendikten sonrada işimi bırakmadım.İnsanlar bön bön bakıyolardı.Yaşadığım durumdan kendilerine dedikodu malzemesi çıkarıyolardı.Herkes sanki bana bakıomuş gibi hissediodum.İşten ayrılmayı bile düşündüm.Yaşadığım yer öyle küçükki iş bile yok.İnsan psıkolojık olarak ıyı olmayınca sağlıklı düşünemiyor.Ağlıodum .Anne ben kime ne yaptım anne diodum.Annemde benimle ağlıodu.Kızım onlar seni istememişler neden ağlıosun diyodu bebimle aglıodu.Ölezordukı.Sonra agrasıf bırı oldum kılo aldım kendıme bakmadım.Bir hün tartıldım.80 kılo olmusum.Hayatım boyunca 65 63 atasında gelıp gıderdım.Her sey zoruma gudıodu.Tedavı almaya başladım.Halada ılac kullanıorum.Bebı bı kac kişiyle tanıştırdılar.Onlarlada olmadı.Bazen allahım yalnızmı ölecegım diorum.Her seyım vardı ama huzurum yoktu.İlk deilsinsonda olmucaksın.Kendını baska seylere ver.Yaşın küçükse oku.Bir iş bul .Kendını gelıstır.Gecmısı dusunme.Sana saygı duymayan ınsandan ıntıkam alamazsın.Ama allah öle guzel kullarını korurki.Allah öle güzel ıntıkam alırki.Beddua etmemek gerekıomuş.İnsanız bazen nefsımıze uyuyoru.Bende beddua edıorum.Allah affetsın.3 tanede onun kız kardeşi var benden beter olsunlar benden helallık almadan ölmesinler diorum.Günah biliyorum.O yuvayı ellerimle kurdum.2 tane beyın amalıatı oldum yaralı yaralı çalıştımki her bir seyımız tam olsun yuvamız tütsün ocagımız pişsin.Allahtan evlat istedim.Iyıkı olmamış dedım.O streste cocuk zaten olmazdı.Ayrıca adamın kendıne guvenı yoktu zaten.Allahım hakkımda hayırlısını ver dıorum.Herkes bebek bekledi ben dava günü.Nir bebek görünce gözlerım dolar.Gelinlik görünce bogazıma sarılıolsr sanki.Ama yaşamak zorundayız.Ne acılar var.Rabbım saglık cersın.Lütfen kenfınıze gelın.Önce tedavı olun sonrada işe gırın.
10yıl tanıyanda boşanabilir ama düşük bir ihtimalle. Ya sen ? Daha doğru düzgün iletişimin bile olmamış. Yemekmiş bilmem neymiş diye seni sindirmiş.10 yıl tanıyanlarda boşanıo .Allah bicdan sahibi ahlak sahıbı ınsanlarla karsılastırsın.
Benim hikayem çok uzun sıkılıp okumazsnz diye yazmadim ama biraz anlatym.ben görücü usluyle tanıştım birbirmzi sevdik 8 ay içinde evlendik çünkü esim yurtdisndydi fazla gorusemiyrduk bende yurtdışına gelin gittim.esim sevgisini belli etmeyen kinli hicbiseyi unutmayan kafasinda kuran ona inanan sert bi karaktere sahiptir bense neşeli gülen şaka yapmayı seven bi insanmdr etrafmdklr bile dedi bu adam çok soğuk kati nasıl anlascksnz diye dedim aynı evin içine girince anlasirz ya dedim.ve ben ailemden ayrilip yurtdisna gittim ilk baslarda evi temizleme derdi yerlesme derdim oldu sonra oraya alışma sürecim var tabi ben kendimi temizlge vurdum sonra bazen canim skliyodu arkdsm yoktu felan beyfendi senin buraya alisacgn yok felan dedi sonra ben onun huylarini bilmiyrm tabi geldiginde masa hazır olucakmis bense baba evinde öyle görmedim bizde işten gelen dinlenir sonra yemek yenirdi masayı hazır görmesin yemegi yemezdi ardindan çayı hemen gelicekmis tabi ben bilmiyrumya hemn çay icilmz bi yemegi otursun diye sonra demliyim dedim yok demleme geçti artık dedi dedim nolduki bi huyunu bilmiyrum mesla beni uyarmiyodu ben nerden bileyim peki bana soylemezsen.sonra ilk baslarda ben geceliklerim vardi onlari giyerdim o ya istemezdi yada görmezdi ben tesettrluydum kapıda görüntü sistemi var o geldigini goruyordum ve kafam açık aciyodum bunu bile bahane etti kafası açık aciyodu felan halbuki hemen açıp kenara cekiliyrdm ilk zamanlr kahvaltlrni hazrlrdim son aylarimda gece uykum olmamisti oyuzden kalkamiydm ona neyaptysam yaranamadim yemek yapardım bazen yer bazen yemezdi tok olurdu bi hatta yemekleri fazla yapiyorum diyede sinirlenirdi çamaşıra karisirdi mutfaga karisirdi benim annem babam arardı konusmazdi onlarla bende aileme hep yalan soylerdim iste diye.kufurleri vardı hep sustum hiç cevap vermedim o ne derse hep alttan aldim sen haklisin dedim çünkü kendisi biseyi kabullenmydu hep beni sucluydu en son 5.ayımda film izliyrduk ben birden aglamaya başladım çünkü dert sahibi olmustum bide ozman hamileymisim farkinda degildim hormonlrdn o ara esime ilk kez derdimi anlatym dedim annemi babamı özledim aslında dedim ozmana kadr soylememstm hic bi soyliyim dedim anlatym içimi dedim burda kimsem yok daraliyorum dedim kardeşin gelsin biraz kalsın yanimzda dedim onunla gezerz felan benim kardeşim gelemez senin annen baban çıkıp işten onlar gelsin diye çıkıştı bana sonra ogunden sonra yataklri ayirdi yanına yattim beni tekmeleyerk ensemdn tutup salona firlatti tabi hamileyim bilmiyrm ben ayrı yattim konusmadi benimle hic ne zaman yanına gitmye kalksam bardak fırlattı eşya firlatti ben tabi anneme babama anlatmyrm bunlri uzulmesn diye esim gitmis kaynanama anlatmış ben bunu istemiyrm anlasamyrz bundan kârı olmaz diye felan neyse ben 6.ayımda Allaha yalvardm bi mucize olsun bi bebegm olsun diye içime doğmuş gibi gidiyim bi test alıyım dedim yaptm baktım hamileyim ben seviniyorum adama atiyorum adam bana al g.t.ne sok dedi kufr etti git babanın evinde büyüt dedi sonra neyse bizi barıştidalr benim mide bulantm depresyonm artmsti kokulardn tiksiniydm ne yemek yiyeblydm ne yapablydum yerimden kalkamydm bu bikere sabah geldi işten bana kahvalti hazirlmya gelmis sozde sucuklu yapmış kokuyo yiyemiyrum zaten halbuki kendine yapmis bende hormonlrmdn sen beni sevmiyosun dedim oda evet sevmiyorum dedi sonra yine bi gürültü en son günümde ben uyuya kalmışım gece beni kaldirdi soru soruyo oturum iznim bitck feln turkiyeye gitmk istymsn diyo dedim uyku sersemi yarin konuşalım adam bi cildirdi kaldirdi yataktan dayak yedim kapıya koydu tekrar aldi bagirdi çağırdı senin amacın ne kızım diye ertesi gün de turkiyeye gonderdi git kafan dagilsn diye meğersem bosanmakmis niyeti baba evime gonderdi burdanda kaynanmlra gittik duzelsn diye orda kaldim odadan cikmiyrum diye yemiyorum diye ordanda kandirilark baba evine tekrar biraktlr en sonunda çocuğa noldu derseniz baba evine geldigmde düştü ve daha çok şey var anlatlck ama iste
Böyle iğrenç bir kocadan,Benim hikayem çok uzun sıkılıp okumazsnz diye yazmadim ama biraz anlatym.ben görücü usluyle tanıştım birbirmzi sevdik 8 ay içinde evlendik çünkü esim yurtdisndydi fazla gorusemiyrduk bende yurtdışına gelin gittim.esim sevgisini belli etmeyen kinli hicbiseyi unutmayan kafasinda kuran ona inanan sert bi karaktere sahiptir bense neşeli gülen şaka yapmayı seven bi insanmdr etrafmdklr bile dedi bu adam çok soğuk kati nasıl anlascksnz diye dedim aynı evin içine girince anlasirz ya dedim.ve ben ailemden ayrilip yurtdisna gittim ilk baslarda evi temizleme derdi yerlesme derdim oldu sonra oraya alışma sürecim var tabi ben kendimi temizlge vurdum sonra bazen canim skliyodu arkdsm yoktu felan beyfendi senin buraya alisacgn yok felan dedi sonra ben onun huylarini bilmiyrm tabi geldiginde masa hazır olucakmis bense baba evinde öyle görmedim bizde işten gelen dinlenir sonra yemek yenirdi masayı hazır görmesin yemegi yemezdi ardindan çayı hemen gelicekmis tabi ben bilmiyrumya hemn çay icilmz bi yemegi otursun diye sonra demliyim dedim yok demleme geçti artık dedi dedim nolduki bi huyunu bilmiyrum mesla beni uyarmiyodu ben nerden bileyim peki bana soylemezsen.sonra ilk baslarda ben geceliklerim vardi onlari giyerdim o ya istemezdi yada görmezdi ben tesettrluydum kapıda görüntü sistemi var o geldigini goruyordum ve kafam açık aciyodum bunu bile bahane etti kafası açık aciyodu felan halbuki hemen açıp kenara cekiliyrdm ilk zamanlr kahvaltlrni hazrlrdim son aylarimda gece uykum olmamisti oyuzden kalkamiydm ona neyaptysam yaranamadim yemek yapardım bazen yer bazen yemezdi tok olurdu bi hatta yemekleri fazla yapiyorum diyede sinirlenirdi çamaşıra karisirdi mutfaga karisirdi benim annem babam arardı konusmazdi onlarla bende aileme hep yalan soylerdim iste diye.kufurleri vardı hep sustum hiç cevap vermedim o ne derse hep alttan aldim sen haklisin dedim çünkü kendisi biseyi kabullenmydu hep beni sucluydu en son 5.ayımda film izliyrduk ben birden aglamaya başladım çünkü dert sahibi olmustum bide ozman hamileymisim farkinda degildim hormonlrdn o ara esime ilk kez derdimi anlatym dedim annemi babamı özledim aslında dedim ozmana kadr soylememstm hic bi soyliyim dedim anlatym içimi dedim burda kimsem yok daraliyorum dedim kardeşin gelsin biraz kalsın yanimzda dedim onunla gezerz felan benim kardeşim gelemez senin annen baban çıkıp işten onlar gelsin diye çıkıştı bana sonra ogunden sonra yataklri ayirdi yanına yattim beni tekmeleyerk ensemdn tutup salona firlatti tabi hamileyim bilmiyrm ben ayrı yattim konusmadi benimle hic ne zaman yanına gitmye kalksam bardak fırlattı eşya firlatti ben tabi anneme babama anlatmyrm bunlri uzulmesn diye esim gitmis kaynanama anlatmış ben bunu istemiyrm anlasamyrz bundan kârı olmaz diye felan neyse ben 6.ayımda Allaha yalvardm bi mucize olsun bi bebegm olsun diye içime doğmuş gibi gidiyim bi test alıyım dedim yaptm baktım hamileyim ben seviniyorum adama atiyorum adam bana al g.t.ne sok dedi kufr etti git babanın evinde büyüt dedi sonra neyse bizi barıştidalr benim mide bulantm depresyonm artmsti kokulardn tiksiniydm ne yemek yiyeblydm ne yapablydum yerimden kalkamydm bu bikere sabah geldi işten bana kahvalti hazirlmya gelmis sozde sucuklu yapmış kokuyo yiyemiyrum zaten halbuki kendine yapmis bende hormonlrmdn sen beni sevmiyosun dedim oda evet sevmiyorum dedi sonra yine bi gürültü en son günümde ben uyuya kalmışım gece beni kaldirdi soru soruyo oturum iznim bitck feln turkiyeye gitmk istymsn diyo dedim uyku sersemi yarin konuşalım adam bi cildirdi kaldirdi yataktan dayak yedim kapıya koydu tekrar aldi bagirdi çağırdı senin amacın ne kızım diye ertesi gün de turkiyeye gonderdi git kafan dagilsn diye meğersem bosanmakmis niyeti baba evime gonderdi burdanda kaynanmlra gittik duzelsn diye orda kaldim odadan cikmiyrum diye yemiyorum diye ordanda kandirilark baba evine tekrar biraktlr en sonunda çocuğa noldu derseniz baba evine geldigmde düştü ve daha çok şey var anlatlck ama iste
Haklisiniz sindirdi beni oyuzden bu haldeyim zaten.bekarkenki halimden eser kalmadi10yıl tanıyanda boşanabilir ama düşük bir ihtimalle. Ya sen ? Daha doğru düzgün iletişimin bile olmamış. Yemekmiş bilmem neymiş diye seni sindirmiş.
Neden bunu kendine reva görüyorsun ?
Öyleyse artık kimse salak olmasın.Konu sahibinin anlattıklarından yola çıkarak yazıyım: Bazıları Türkiyeden "gözü açılmamış", kolay kontrol edilebilecek, hizmetkar kadinlarla evlenmek istiyorlar. Istedikleri gibi cikmalsalar kadınlara büyük sıkıntı oluyor çünkü yurtdisinda kimseleri yok genelde ve erkege muhtaç yaşıyorlar. Etrafta böylelerine şahit oldum. Konu sahibinin yazdıklarına bakarsak tam da öyle hasta ruhlu birinin eline düşmüş
Ben turkiyeden azerbaycana gittim gelinAyrıca ben olsam yurtdışına geri dönerdim.
Devlet yardımı alır geleceğime bakardım.
Hangi ülkede yaşıyordunuz?
Ne kadar şanslı imisin ki adam kendiliğinden bırakmış seni bu şansına sevin kardeşim .Benim hikayem çok uzun sıkılıp okumazsnz diye yazmadim ama biraz anlatym.ben görücü usluyle tanıştım birbirmzi sevdik 8 ay içinde evlendik çünkü esim yurtdisndydi fazla gorusemiyrduk bende yurtdışına gelin gittim.esim sevgisini belli etmeyen kinli hicbiseyi unutmayan kafasinda kuran ona inanan sert bi karaktere sahiptir bense neşeli gülen şaka yapmayı seven bi insanmdr etrafmdklr bile dedi bu adam çok soğuk kati nasıl anlascksnz diye dedim aynı evin içine girince anlasirz ya dedim.ve ben ailemden ayrilip yurtdisna gittim ilk baslarda evi temizleme derdi yerlesme derdim oldu sonra oraya alışma sürecim var tabi ben kendimi temizlge vurdum sonra bazen canim skliyodu arkdsm yoktu felan beyfendi senin buraya alisacgn yok felan dedi sonra ben onun huylarini bilmiyrm tabi geldiginde masa hazır olucakmis bense baba evinde öyle görmedim bizde işten gelen dinlenir sonra yemek yenirdi masayı hazır görmesin yemegi yemezdi ardindan çayı hemen gelicekmis tabi ben bilmiyrumya hemn çay icilmz bi yemegi otursun diye sonra demliyim dedim yok demleme geçti artık dedi dedim nolduki bi huyunu bilmiyrum mesla beni uyarmiyodu ben nerden bileyim peki bana soylemezsen.sonra ilk baslarda ben geceliklerim vardi onlari giyerdim o ya istemezdi yada görmezdi ben tesettrluydum kapıda görüntü sistemi var o geldigini goruyordum ve kafam açık aciyodum bunu bile bahane etti kafası açık aciyodu felan halbuki hemen açıp kenara cekiliyrdm ilk zamanlr kahvaltlrni hazrlrdim son aylarimda gece uykum olmamisti oyuzden kalkamiydm ona neyaptysam yaranamadim yemek yapardım bazen yer bazen yemezdi tok olurdu bi hatta yemekleri fazla yapiyorum diyede sinirlenirdi çamaşıra karisirdi mutfaga karisirdi benim annem babam arardı konusmazdi onlarla bende aileme hep yalan soylerdim iste diye.kufurleri vardı hep sustum hiç cevap vermedim o ne derse hep alttan aldim sen haklisin dedim çünkü kendisi biseyi kabullenmydu hep beni sucluydu en son 5.ayımda film izliyrduk ben birden aglamaya başladım çünkü dert sahibi olmustum bide ozman hamileymisim farkinda degildim hormonlrdn o ara esime ilk kez derdimi anlatym dedim annemi babamı özledim aslında dedim ozmana kadr soylememstm hic bi soyliyim dedim anlatym içimi dedim burda kimsem yok daraliyorum dedim kardeşin gelsin biraz kalsın yanimzda dedim onunla gezerz felan benim kardeşim gelemez senin annen baban çıkıp işten onlar gelsin diye çıkıştı bana sonra ogunden sonra yataklri ayirdi yanına yattim beni tekmeleyerk ensemdn tutup salona firlatti tabi hamileyim bilmiyrm ben ayrı yattim konusmadi benimle hic ne zaman yanına gitmye kalksam bardak fırlattı eşya firlatti ben tabi anneme babama anlatmyrm bunlri uzulmesn diye esim gitmis kaynanama anlatmış ben bunu istemiyrm anlasamyrz bundan kârı olmaz diye felan neyse ben 6.ayımda Allaha yalvardm bi mucize olsun bi bebegm olsun diye içime doğmuş gibi gidiyim bi test alıyım dedim yaptm baktım hamileyim ben seviniyorum adama atiyorum adam bana al g.t.ne sok dedi kufr etti git babanın evinde büyüt dedi sonra neyse bizi barıştidalr benim mide bulantm depresyonm artmsti kokulardn tiksiniydm ne yemek yiyeblydm ne yapablydum yerimden kalkamydm bu bikere sabah geldi işten bana kahvalti hazirlmya gelmis sozde sucuklu yapmış kokuyo yiyemiyrum zaten halbuki kendine yapmis bende hormonlrmdn sen beni sevmiyosun dedim oda evet sevmiyorum dedi sonra yine bi gürültü en son günümde ben uyuya kalmışım gece beni kaldirdi soru soruyo oturum iznim bitck feln turkiyeye gitmk istymsn diyo dedim uyku sersemi yarin konuşalım adam bi cildirdi kaldirdi yataktan dayak yedim kapıya koydu tekrar aldi bagirdi çağırdı senin amacın ne kızım diye ertesi gün de turkiyeye gonderdi git kafan dagilsn diye meğersem bosanmakmis niyeti baba evime gonderdi burdanda kaynanmlra gittik duzelsn diye orda kaldim odadan cikmiyrum diye yemiyorum diye ordanda kandirilark baba evine tekrar biraktlr en sonunda çocuğa noldu derseniz baba evine geldigmde düştü ve daha çok şey var anlatlck ama iste
Öyleyse artık kimse salak olmasın.
İnternet denen şey parmaklarımızın ucunda.
Bende yurtdışına gelin geldim.
Dil yoktu bişey yoktu.
Hele dövseydi bakayım..
Yazarım internete polis numarası sığınma olanakları bilmem ne.
Yani yurtdışındasın dayak yiyorsun ve susuyorsun.
Sonra seni postalıyor evde oturup hala gelmesi için yalvarıyorsun.
Hemen bilet alıp dönecekti yurtdışına.
Bir darp raporu.
Bulacaktı çevirmen birini.
En kötü hiçbişey bilmiyorsan sokağa çıkıp yardım edin diye ağlarsın ya.
İnanılır gibi değil.
Konu sahibi kusura bakma ama,
6 ay beraber olduğun bir insan için böyle kendini rezil etmek normal değil.
Hayır 6 ay önce de yaşamıyor muydunuz?
Bu adamlar ne veriyor da,böyle vazgeçilmez oluyor?
Benim buna kafam basmıyor.
Birbirimize dua edelimAynı acıyı yaşıyorum bende bebek gördüğümde dayanamyrum gelinliklere bakamyrum dışarıda bi çift görsem üzülüyorum.ben en son gece tokat yedim hergun dayak yemiyodum tabiki. Şuanda kendi kız kardeşi de nişanlıvallahi hiçbirine hakkimi helal etmiyorum hepside göz yumdular oğlum ne derse o olur dediler sustular herşeye Allah onlarada cektirsin
Aynen öyle.İlk zamanlar hep zordur.Kimşer zorlanmıyor.Hepimiz zorlandık ağladık .Mesela ben arada öyle bir karabulıt çöküyorki.Açıyorum seccademı dua edıorum.Kitap okuorum.Spor yapıorum.Ne bıleyım sureklı kendımı baska seylere vermeye calılıotum.Çünkü düşündükce kendıme zarar verıorum.İlk basta tedavı olmayı kavul etmedım.Kalbim carpıodu aklıma gelınce vucudum döküodu.Dedımkı bu işin sonu iyi deil.Kalk git hastaneye.Gittim sadece agladım.Doktor once biraz kendıne gelmen gerek dedı.Ney üzdü senı bu kadar dedı.Kayınpederıme kefıl olmadım dıye boşanıorum dedım.Zaten kır kanaat gecınıosunuz ıyıkı böyle bir sey yapmamışsınız dedı.Kefıl olsam borclu ayrılcaktım.Onların borcunu odeyıp hem boşanmış hem sırtımda bir ton borcla devam edecektım.10yıl tanıyanda boşanabilir ama düşük bir ihtimalle. Ya sen ? Daha doğru düzgün iletişimin bile olmamış. Yemekmiş bilmem neymiş diye seni sindirmiş.
Neden bunu kendine reva görüyorsun ?