Boşanmak Çözüm Mü?

Eşinin altınlarını alırken kredi çektirirken hangi cinsiyetteydi?
Eşinizin biti kanlanmaya başlamış, arada sevgi de kalmadıysa boşanmak istiyorsanız vakit kaybetmeden açın davanızı, evlendikten sonra edinilen mallar yarı yarıyadır, ki eşiniz sayenizde erkkkkkek olmuş o zaman erkkkek olarak sizden aldığı altınları çektiğiniz krediyi ödesin üzerine çocuğuna da sağlam bir nafaka versin.

Bebeğiniz de babasız kalmaz merak etmeyin zaten akşamdan akşama 2 saat agu bugu yapmakla da babalık olmuyor.

Çok şaşırttı beni bu cevabınız. Sorunun temel noktası zaten sizin tanımadan evlenip hemen çocuk yapmanız. Dünyaya bir daha gelseniz yine aynı adamla evlenecekseniz, yine aynı şeyleri yaşamaya bu kadar istekliyseniz niye boşanıyorsunuz ki? Tüm sorunlarınızın çözümü yardımcı madem şartlar zorlayıp tutun yardımcı, boşanmayın kocanızla çocuğunuzla devam edin bir ömür.

Bunca kahrını eşin çeksin
üç kuruş para kazanınca da hemen ‘ben erkeğim de şöyle böyle’
Kız sende de ne sabır varmış
İşim gücüm yokken bu erkeklere katlanamıyorum
Bide memur feln olsam burnumdan kıl aldırmazmışım asdfghjjk
bdv yine şaşırtmadı

Yani cocuğuma sahip olmamak ve tüm bunları tekrar yaşamak arasında seçim yapmam gerekse evet tekrar yaşarım. Şu an kazandığı para evin ihtiyaçlarını ve krediyi ödüyor. Yardımcı tutabilmemiz icin şoforlerden birini isten çıkarıp kendisinin çalışmasi gerek. Ama eşim bunu istemiyor, bir çocuğa bakıp evi idare edemiyorsun diyor. Yani hem çalışmayacak, hem evde sorumluluk almayacak hem de ben evi sürekli temiz tutup,çocuğa bakıp,yemek yapacağim. Bunu başaran insanlar vardır eminim cok da takdir ediyorum ama ben başaramadim

Bana arkadaşını söyle sana seni söyleyim. Karısını aldatan insanlarla boş boş arkadaşlık edip kahve kahve gezen biri de karısını aldatır. Otur düzgünce konuş. Sınırlarını çiz. Günde bir saat gördü birisi için tüm çocuklar can atar. Mesela kızım her hangi bir komşuyu da götse cana atar. O baba evlat bağı değil ki

Farkında mısınız size göre hep başkaları suçlu. Siz hiç kendinize dönüp bakmamışsınız.
-bana hizmet ettirdiler - etmeyin
-beni zorla götürdü - gitmeyin
yani böyle adama gidip altın vermişsiniz. Bu ne pısırıklık? Lütfen dönüp kendi hatalarınıza bakın ve o hataları yapmayın artık. Bu adamdan ayrılın ve yeni bir düzen kurun. Mutlu olmanın yolu bu. Yoksa sizde o aldatılalardan olacaksınız, belli.

değer vermiyen adamın yanında ne olur durma sonra inan giden yılların için çok ağlarsın..çoçuğunuzada gelincede zaten babayı görmeyen bir çoçuk özlüyor ve oşekilde tepki veriyor

Siz yaşadıklarınızdan zerre ders çıkartmamışsınız bu durumda. Eşiniz çalışmıyor değil aslında işe gitmiyor olabilir ama gitmese de yürüyen bir işi ve geliri var. Bu durumda çalışmıyor denemez bence. Evde sorumluluk zaten başından beri almıyormuş. Böyle görmüş evlenmiş çocuk yapmışsınız. Az tanıyarak evlenmek sizin seçiminiz. Seçimlerinizin sonuçlarınızı yaşıyorsunuz. Ben kendi adıma boşanacağınızı da düşünmüyorum. Günde 2 saat çocuk sevmeyi babalık sanan bir adamın babalığını sebep göstererek boşanmayacaksınız bence. O zaman size önerim hiç değilse durumu kabullenin çocuk evde kavga gürültüyle büyümesin.

Çocuklar bosaninca neden babasız kalıyor? Çocuğunu aynı evde yasamsyinca sevmeyen ilgilenmeyen adam zaten iyi baba değildir. Bahanelerle kul köle oluyorsunuz şu adamlara.

Hala kendinizden şüphe edip kendinizi suçluyorsunuz ya inanılır gibi değil.

Akilli bir kadına benziyorsunuz, uzun uzun yazip gereksiz laf kalabaligi yapmak istemiyorum. Bosandiginizda olmayan yuvaniz yikilmayacak ama cocugunuza huzurlu bir yuva vermis olacaksiniz. Huzurlu ve psikolojisi duzgun, kafasi rahat bi anne cocugun en buyuk ihtiyaci.

Nasıl dayanıyorsunuz böyle bir adama? Kısa sürede evlenmişsiniz en büyük hata bu bence aman olan olmuş. Maddi sıkıntı çekmeyecekmişsiniz zaten bu adamı boşayın.

Benim genel problemimdir bu zaten. O an olay yasanirken sabrederim ve uyum saglarim ama sonrasinda yasanilan sey cok yük olur bana ve bu konuda sorumlu tuttugum kisiyle kavga ederim. Aninda müdahale ve sınir cizme yok bende.

Boşanma konusunda gerçekten cok cesur olsam zaten burada böyle bir konuyu gündeme getirip fikir almam.Direkt aile mahkemesine veririm dilekceyi Aslinda belki boşanan arkadaslar cocuklarin bu durumdan nasil etkilendigi ile ilgili bir fikir verir dusuncesi ile de yazmistim. Çogunlugun fikri bosanmayip mutsuz bir anne ile buyumesindense bosanip az gördüğü bir baba ile büyümesinin daha iyi olacagı yönünde. Dedigim gibi insan hata yapiyor ama her hatayi deneyimlemek icin cok kisa bir yaşam süremiz var. Bu durumda yasadigimiz seylere benzer şeyler yaşayan insanlardan fikir almak cok daha akıllıca

Başlığınıza istinaden; evet boşanmak çözüm.
Ne gerek var, niye çekiyorsunuz bu köleliği? "Erkek adam çocuk bakmaz" gibi mağara devrinden kalma saçmalıkları dinlemek için mi?

4 ayda bir adamla ayni eve girmeye, 32-33 yillik aliskanligi 4 ayda birakmaya cesaret etmişsiniz.
Simdi 2 yillik aliskanligi terketmek zor diyorsaniz bunlar sadece bahanedir bilginiz olsun.

Burda bir suru bosanmis anne var, hepsi de huzurlu aman kocamla tekrar evlenecegim diyen hic görmedim. Ama kendine bahane yaratip mutsuz evliligiyle aci ceken kadin cok gordum.

Kendinizi seviyorsaniz dogru cevabin ne oldugu ortada. Ha diyorsaniz ki cocugum ne olacak? Kendini sevmeyen bir annenin cocugunun mutlu oldugunu, duzgun yetistigini de hic gormedim.

Kusura bakmayın ama aceleniz ne?
Bir sene korunup yapabilirdiniz.
Evlendikten sonra tanımadan direk çocuk yapmak nekadar saçma.
Ve boşanmak çözüm. Yoksa kölelik yaparak hayatınızı sürdürmek zorunda kalırsınız.

Benim genel problemimdir bu zaten. O an olay yasanirken sabrederim ve uyum saglarim ama sonrasinda yasanilan sey cok yük olur bana ve bu konuda sorumlu tuttugum kisiyle kavga ederim. Aninda müdahale ve sınir cizme yok bende.
Bosansaniz bile bu soruna çözüm bulmazsaniz hayatınızda yine farklı sıkıntılar çekersiniz.
Sizin şu an profesyonel yardım almaya ihtiyacıniz var terapi alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…