bosanmak care midir?

arkadaşa katılıyorum böle saçmalıklardan vazgecın artık yok ılk bebeğe kurtajolunca bebek olmazmısta vsvsvs ben bır sağlıkçıolarak ınsanların böle yanlış dusuncelerle bılgılerle doldurulmasına sınıroluyorum ayrıca kurtajdan sonra bebek bıdaha zor olsaydı dünya nüfusu sımdıye kadar cökmustu bıle

Tesekkurler ins duzelir nolur dua edin bana cok zor durumdayim ve dayanilmaz bi aci icindeyim isin icinden cikamiyorum...

boşanmak yeni bir sen olmak için ilk adım bence.
ama düzeledebilirsiniz yani bilemiyorum..
destek alsanız?

Ben de yengem kürtaj yaptıracağı zaman yanındaydım. İlk gebeliğiydi, kürtaj yaptırmak istemişti, doktor tekrar hamile kalamama riskinin olduğunu söylemişti. Gittiğimiz klinik Ankaradaydı. O yüzden ilkinde kürtaj yaptırmadı. Ama daha sonra 2 defa yaptırdı ve tekrar hamile kaldı, Buna göre söylüyorum yani. Kafamdan uydurmuyorum. Daha önce de annemler konuşurken de duymuştum aynı şeyi. Buna dayanarak söyledim. Zaten bebeği karnında ölenlere diyeceğim bişey yok. Mecbur kürtaj yapılıyor. Orada kalacak hali yok bebeğin. Can acıtma maksadım da yoktu.

Ayrıca bir siteden az önce buldum bunu kürtaj öngörülen ve görülemeyen riskleri diye bir yazıdan aldım bu kısmı, link vermek yasak kkda yazının içinden aldım bu kısmı
Hijyen koşullarına uyulmadığında steril olmayan vajinadan, açık olan rahim ağzından steril olan rahim içine, oradan kanala doğru mikroplar çıkarak enfeksiyon oluşturabiliyor. Daha sonra enfeksiyon kanalları tıkayarak kısırlığa veya kanalda gebeliğin yerleşmesine (dış gebelik)neden olabiliyor.
Demek ki risk her zaman var. Size bahsettiğim yengemin ilk doğumunda da gazlı bezi rahminde unutmuşlardı. O çok sıkıntı yaşadığı için ilk gebeliği ve doğumunda, hepsini çok iyi hatırlıyorum. Bence siz tam olarak emin olmadan insanları yargılamayın. Ben arkadaşın kürtaj yaptırmaması için bişeyler söylüyorum siz gelip neler söylüyorsunuz, iyi aldırsın bebeğini hepiniz rahatlayın!

bırılerının kürtaj yaptırıpta rahatlayacak kadar asalak ınsanlar deılız su konuda anlsalım hanı yazmışsın ya tam olarak emın olmadan yargılamayın dıye emın ol kendı adıma konuşuyorum senın kulaktan duyma aladıgın bılgılerden daha cok bılgım var cunku 12 senelik hemşireyim ve mantıklı olarak senden daha cok tıbbı bılgım olduğu kanatındeyım ve bu 12 yıllık hemşirelik hayatım boyunca kadın doğum klınıgıdede calıstım doğumda yaptırdım kurtajada gırdım ayrıca arkadaş cocugunu aldırı yada aldırmaz bu benı ılgılendırmıyor lütfen yorumlarını cocgunu aldırsında sızde rahatlayın tarzda aşağılayıcı sekılde yapma ınsanların ozel hayatı ıster çocuk sahıbı olurıster olmaz bızım arkadaşla derdımız burada ınsanlara kulaktan dolma bılgılerle doldurma

Offff. Okuma yazmaktan mı haberiniz yok, benim mi yanlışım var? Risk hep vardır. Sen 12 yıllık hemşireysen, teyzem de 16 yıllık hemşire. O da öyle söylemişti. Sen benim muhatabım mısın ki sana yazmadığım şeye cevap veriyorsun? Konu sahibi bir şey sormuş, ben görüşümü belirttim. Ayrıca isterseniz özelden link de atarım, orada paylaştığım yazıyı kaç senelik jinekolog yazmış. Siz mi daha iyi bilirsiniz o mu? Önceki yazdığım mesajı okumadan kendi kendinize hemşireyim diye havalara girmişsiniz. Siz hemşiresiniz, uzman jinekolog değilsiniz. Ben aynı şeyi hem jinekologdan duydum hem de alıntıladığım yazı da bir jinekoloğa ait. Bu durumda onlar da sizden bilgili olduğuna göre yorumuma atlayıp, polemik çıkarmayın lütfen. Konu sahibine yorumunuzu yapıp çıkın. Sanki uzman jinekolog da gelmiş beni küçümsüyor. İyi o zaman ben uzman gazeteciyim diye burada siyasi sayfalarda yalan yanlış yorum yapan herkese sataşayım. İşinize bakın lütfen. Ben arkadaşa kürtaj yaptırmak için gittiğimizde uzman jinekologun bize söylediği şeyi ilettim.

ben bosandim.. basliga cevaben; benim evliligimde careydi, son care.. Allah'a cok sukur pisman degilim..
bosanmis biri olmama ragmen, kolay kolay bosan demem, zira sen bosanma konusunda emin degilsin ve hamilesin de..
esinle duzgunce konus, boyle yaparsa birbirinizden soguyup karsilikli mutsuz olacaginizi, yazik olacagini soyle..
esinin nasil biri oldugu canlandi zihnimde az cok.. zordur oyle insanlar..
dilerim duzelirsiniz.. sen elinden geleni fazlasiyla yap.. Allah'a sigin.. olmuyorsa da, bosanmak dunyanin sonu degil.. ben simdi evli oldugum zamanlardan kat kat fazla mutluyum Allah'in izniyle..
sakin ol, hakkinda hayirlisi..

senın teyzem benım muattabım deıl teyzenın 16 yıllık hemşirelıgınden bananenesenın muattabım deılım cunku sen benımle muattap olacak sewıyede bıle deılsın ayrıca arkadaşa yazmışsın ordakı konuda aynı gorusu savunduğum ıcın cvp yazdım burası ortak forum alanı eger bır kısıye laf yetıstıreceksen gıtt özeline yaz bu arada benımmeslegımı yargılamak sanadusmez yokjınekologmuymuussun neymıssın ınsanların yaptıkları ıslere mesleklerine saygı gostermeyı ogren once benım kımseyı kucumsedıgım yoksen küçümseme gormemıssın emın ol küçümseyecek olsam çok farklı yazardım ewet anladım kı muattabımız deılsın

O zaman senin mesleğinden bana ne arkadaşım??? Seviyemi de sen belirleyecek değilsin. Bana söylediğin şeyleri kendin uygulamayı denesen sorun çıkmaz belki. Ne dersin? Orada bana cevap yazan sendin, ben sana durduk yere bişey yazmadım yani... Mesleğini ortaya atan da sensin. Ben de mantık çerçevesi içinde cevabımı yazdım sana. Tezini çürütmek maksatlı yani... Muhatabınız değilsem yorumuma yorum yapıp polemiğe yol açmayın lütfen. Küçümseme konusunda da daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Tarzım değil çünkü...

Tesekkurler ins duzelir nolur dua edin bana cok zor durumdayim ve dayanilmaz bi aci icindeyim isin icinden cikamiyorum...
Allah yardımcın olsun canım. Sen bilirsin yine ama çocuğuna bişey yapma olur mu? Riskini falan geçtim, sadece günahını düşün... O bir canlı. Bunu sakın unutma. Dualarım sizinle...

offf yeterr senlemı ugrascam
Ha ben senle uğraşıyorum yani? Arkadaşım, benle uğraşmak istemiyorsan yorumuma yorum yapma. Polemik çıkarma. Konu sahibine yorumunu yap çık yahu! Kusura bakma, sen benimle ilgili bir şey söylersen benim cevap hakkım doğar. Ben senin gibi kendi kendime ona buna sataşmadım. Git aşağı yaz yorumunu, benim yorumumu alıntılama. Hem suçlu hem güçlüsün ya. Alemsin yani. Pes!

Valla bencede pess ne cok konusacak sey buluyosun oyle son kez ve tekrar soyluyorum ortak bi forum burasi yazdigin seylere cvp almicaksan elestiriye acik deilsen yazmucaksin buraya ozeline yazcaksin herkezin benim asil sinirimi bozan yazmissin ya en basta cocugunu aldirsin sizdee rahatlarsiniz diye iste bunu demek icin insanin nasil bir halinde olmasi gerekiyor merak ediyorum

Klasik yorumlardan yapimmm hormonel dengesizlik şimdi bide ortada bebiş var çok çok fazla düşün öyle karar ver madem bile bile lades dedin evlendin bari çocuk etmeyeydin bea

Madem sorunlar var neden hamile kaldinki kuzum...olan olmuş.eğer kocanim içinde istek yoksa yüzünde o mutluluk yoksa çocuk olsa daolmasada ddeğişmez.umarim ben hayali cikalrim ama.bunuyapmasinin bir sebebi olmali

Teşekkür ederim arkadaşım, vallahi okuyunca nasıl sinirim bozuldu..

Allahın dağındaki hijyenik olmayan hastanelerde rahimde unutulan gazlı bezlerle savaş içinde olmak çok aşırı bir örnek, biz burda normal şartlarda olan kürtajlardan bahsediyoruz. Ben de kimsenin bebeğini aldırmasını istemem ama bu şekilde akıl da vermem. Yanlış çünkü.
Siz yazdıklarınızı dönüp bir daha okuyun, bir de hamilesiniz şaşılacak şey. Sıfır hassasiyet, sıfır empati. Yazık..

Konu açmadım ben dikkatini çekerim. Konuşacak şeyi de sen açıyorsun. Eleştiriye açık olmayan konu sahibi konu açmayacak buraya. Ayrıca senin yaptığın da eleştiri değil resmen saldırı... Sen önce okumayı yazmayı, Türkçe'yi öğren, sonra gel millete sataş arkadaşım. İşimiz gücümüz yok senle mi uğraşacağız. O yazıyı sana yazmadığıma göre, sazan gibi atlamayacaksın. Sus artık. Lafı kıvıramayınca sağdan soldan sallayıp durmuşsun. Kendini daha fazla rezil etme.

8 ay da ne tartışması arkadaşım ya..Sevmedin mi sevmesen saygı da mı göstermediniz birbirinize..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…