- 18 Ekim 2014
- 445
- 329
arkadaşa katılıyorum böle saçmalıklardan vazgecın artık yok ılk bebeğe kurtajolunca bebek olmazmısta vsvsvs ben bır sağlıkçıolarak ınsanların böle yanlış dusuncelerle bılgılerle doldurulmasına sınıroluyorum ayrıca kurtajdan sonra bebek bıdaha zor olsaydı dünya nüfusu sımdıye kadar cökmustu bıleSiz ilk gebelikte kürtajdan sonra hamile kalamama riskini nerden cikarttiniz. Bir de burda forumda yazmaniz ne düsüncesizce. Benim bebegim karnimda öldü ilk hamileligimdi, mecburen kürtaj oldum benim doktorum asla bana böyle bir sey söylemedi. Tek bir doktorada degil 4 farkli doktora gittim. Asla gelecekteki hamileliklerim icin problem olmayacagini söylediler. Lütfen emin olmadiginiz konularda böyle yorumlar yapmayin. Farkinda degilsiniz ama can acitiyorsunuz.
Ben de yengem kürtaj yaptıracağı zaman yanındaydım. İlk gebeliğiydi, kürtaj yaptırmak istemişti, doktor tekrar hamile kalamama riskinin olduğunu söylemişti. Gittiğimiz klinik Ankaradaydı. O yüzden ilkinde kürtaj yaptırmadı. Ama daha sonra 2 defa yaptırdı ve tekrar hamile kaldı, Buna göre söylüyorum yani. Kafamdan uydurmuyorum. Daha önce de annemler konuşurken de duymuştum aynı şeyi. Buna dayanarak söyledim. Zaten bebeği karnında ölenlere diyeceğim bişey yok. Mecbur kürtaj yapılıyor. Orada kalacak hali yok bebeğin. Can acıtma maksadım da yoktu.Siz ilk gebelikte kürtajdan sonra hamile kalamama riskini nerden cikarttiniz. Bir de burda forumda yazmaniz ne düsüncesizce. Benim bebegim karnimda öldü ilk hamileligimdi, mecburen kürtaj oldum benim doktorum asla bana böyle bir sey söylemedi. Tek bir doktorada degil 4 farkli doktora gittim. Asla gelecekteki hamileliklerim icin problem olmayacagini söylediler. Lütfen emin olmadiginiz konularda böyle yorumlar yapmayin. Farkinda degilsiniz ama can acitiyorsunuz.
Ayrıca bir siteden az önce buldum bunu kürtaj öngörülen ve görülemeyen riskleri diye bir yazıdan aldım bu kısmı, link vermek yasak kkda yazının içinden aldım bu kısmıSiz ilk gebelikte kürtajdan sonra hamile kalamama riskini nerden cikarttiniz. Bir de burda forumda yazmaniz ne düsüncesizce. Benim bebegim karnimda öldü ilk hamileligimdi, mecburen kürtaj oldum benim doktorum asla bana böyle bir sey söylemedi. Tek bir doktorada degil 4 farkli doktora gittim. Asla gelecekteki hamileliklerim icin problem olmayacagini söylediler. Lütfen emin olmadiginiz konularda böyle yorumlar yapmayin. Farkinda degilsiniz ama can acitiyorsunuz.
bırılerının kürtaj yaptırıpta rahatlayacak kadar asalak ınsanlar deılız su konuda anlsalım hanı yazmışsın ya tam olarak emın olmadan yargılamayın dıye emın ol kendı adıma konuşuyorum senın kulaktan duyma aladıgın bılgılerden daha cok bılgım var cunku 12 senelik hemşireyim ve mantıklı olarak senden daha cok tıbbı bılgım olduğu kanatındeyım ve bu 12 yıllık hemşirelik hayatım boyunca kadın doğum klınıgıdede calıstım doğumda yaptırdım kurtajada gırdım ayrıca arkadaş cocugunu aldırı yada aldırmaz bu benı ılgılendırmıyor lütfen yorumlarını cocgunu aldırsında sızde rahatlayın tarzda aşağılayıcı sekılde yapma ınsanların ozel hayatı ıster çocuk sahıbı olurıster olmaz bızım arkadaşla derdımız burada ınsanlara kulaktan dolma bılgılerle doldurmaAyrıca bir siteden az önce buldum bunu kürtaj öngörülen ve görülemeyen riskleri diye bir yazıdan aldım bu kısmı, link vermek yasak kkda yazının içinden aldım bu kısmı
Hijyen koşullarına uyulmadığında steril olmayan vajinadan, açık olan rahim ağzından steril olan rahim içine, oradan kanala doğru mikroplar çıkarak enfeksiyon oluşturabiliyor. Daha sonra enfeksiyon kanalları tıkayarak kısırlığa veya kanalda gebeliğin yerleşmesine (dış gebelik)neden olabiliyor.
Demek ki risk her zaman var. Size bahsettiğim yengemin ilk doğumunda da gazlı bezi rahminde unutmuşlardı. O çok sıkıntı yaşadığı için ilk gebeliği ve doğumunda, hepsini çok iyi hatırlıyorum. Bence siz tam olarak emin olmadan insanları yargılamayın. Ben arkadaşın kürtaj yaptırmaması için bişeyler söylüyorum siz gelip neler söylüyorsunuz, iyi aldırsın bebeğini hepiniz rahatlayın!
Offff. Okuma yazmaktan mı haberiniz yok, benim mi yanlışım var? Risk hep vardır. Sen 12 yıllık hemşireysen, teyzem de 16 yıllık hemşire. O da öyle söylemişti. Sen benim muhatabım mısın ki sana yazmadığım şeye cevap veriyorsun? Konu sahibi bir şey sormuş, ben görüşümü belirttim. Ayrıca isterseniz özelden link de atarım, orada paylaştığım yazıyı kaç senelik jinekolog yazmış. Siz mi daha iyi bilirsiniz o mu? Önceki yazdığım mesajı okumadan kendi kendinize hemşireyim diye havalara girmişsiniz. Siz hemşiresiniz, uzman jinekolog değilsiniz. Ben aynı şeyi hem jinekologdan duydum hem de alıntıladığım yazı da bir jinekoloğa ait. Bu durumda onlar da sizden bilgili olduğuna göre yorumuma atlayıp, polemik çıkarmayın lütfen. Konu sahibine yorumunuzu yapıp çıkın. Sanki uzman jinekolog da gelmiş beni küçümsüyor. İyi o zaman ben uzman gazeteciyim diye burada siyasi sayfalarda yalan yanlış yorum yapan herkese sataşayım. İşinize bakın lütfen. Ben arkadaşa kürtaj yaptırmak için gittiğimizde uzman jinekologun bize söylediği şeyi ilettim.bırılerının kürtaj yaptırıpta rahatlayacak kadar asalak ınsanlar deılız su konuda anlsalım hanı yazmışsın ya tam olarak emın olmadan yargılamayın dıye emın ol kendı adıma konuşuyorum senın kulaktan duyma aladıgın bılgılerden daha cok bılgım var cunku 12 senelik hemşireyim ve mantıklı olarak senden daha cok tıbbı bılgım olduğu kanatındeyım ve bu 12 yıllık hemşirelik hayatım boyunca kadın doğum klınıgıdede calıstım doğumda yaptırdım kurtajada gırdım ayrıca arkadaş cocugunu aldırı yada aldırmaz bu benı ılgılendırmıyor lütfen yorumlarını cocgunu aldırsında sızde rahatlayın tarzda aşağılayıcı sekılde yapma ınsanların ozel hayatı ıster çocuk sahıbı olurıster olmaz bızım arkadaşla derdımız burada ınsanlara kulaktan dolma bılgılerle doldurma
ben bosandim.. basliga cevaben; benim evliligimde careydi, son care.. Allah'a cok sukur pisman degilim..Siddet olmadi ama kalkisti yani zatenn yaptiklari siddetten beter ... Benim ailemle olan gorusmelerimi sorun yapiyo nerdeyse olaylari artik paranoyak bi sekilde kendi senaryosuyla harmanlayip iftira edecek boyuta getiriyo anneme karsi bi kin besliyo kadin hic bisey yapmadigi halde ama sorumlusu kayinvalidem esimi doldurup ustume saliyo ... Esim artik kendi bildigini okuyan kendi dogrularindan baska hic biseyi kabul etmeyen adam oldu ... Hamilelikte nasilnoldu anlamadim simdi skintilarimi bilen bi arkadasim cocuknolsun degisir diyo ama ben cok karasizim beni ailemden koparmak isteyen hep kendi istedigi olsun isteyen bi adam napacagimi.bilmiyorum
senın teyzem benım muattabım deıl teyzenın 16 yıllık hemşirelıgınden bananenesenın muattabım deılım cunku sen benımle muattap olacak sewıyede bıle deılsın ayrıca arkadaşa yazmışsın ordakı konuda aynı gorusu savunduğum ıcın cvp yazdım burası ortak forum alanı eger bır kısıye laf yetıstıreceksen gıtt özeline yaz bu arada benımmeslegımı yargılamak sanadusmez yokjınekologmuymuussun neymıssın ınsanların yaptıkları ıslere mesleklerine saygı gostermeyı ogren once benım kımseyı kucumsedıgım yoksen küçümseme gormemıssın emın ol küçümseyecek olsam çok farklı yazardım ewet anladım kı muattabımız deılsınOffff. Okuma yazmaktan mı haberiniz yok, benim mi yanlışım var? Risk hep vardır. Sen 12 yıllık hemşireysen, teyzem de 16 yıllık hemşire. O da öyle söylemişti. Sen benim muhatabım mısın ki sana yazmadığım şeye cevap veriyorsun? Konu sahibi bir şey sormuş, ben görüşümü belirttim. Ayrıca isterseniz özelden link de atarım, orada paylaştığım yazıyı kaç senelik jinekolog yazmış. Siz mi daha iyi bilirsiniz o mu? Önceki yazdığım mesajı okumadan kendi kendinize hemşireyim diye havalara girmişsiniz. Siz hemşiresiniz, uzman jinekolog değilsiniz. Ben aynı şeyi hem jinekologdan duydum hem de alıntıladığım yazı da bir jinekoloğa ait. Bu durumda onlar da sizden bilgili olduğuna göre yorumuma atlayıp, polemik çıkarmayın lütfen. Konu sahibine yorumunuzu yapıp çıkın. Sanki uzman jinekolog da gelmiş beni küçümsüyor. İyi o zaman ben uzman gazeteciyim diye burada siyasi sayfalarda yalan yanlış yorum yapan herkese sataşayım. İşinize bakın lütfen. Ben arkadaşa kürtaj yaptırmak için gittiğimizde uzman jinekologun bize söylediği şeyi ilettim.
O zaman senin mesleğinden bana ne arkadaşım??? Seviyemi de sen belirleyecek değilsin. Bana söylediğin şeyleri kendin uygulamayı denesen sorun çıkmaz belki. Ne dersin? Orada bana cevap yazan sendin, ben sana durduk yere bişey yazmadım yani... Mesleğini ortaya atan da sensin. Ben de mantık çerçevesi içinde cevabımı yazdım sana. Tezini çürütmek maksatlı yani... Muhatabınız değilsem yorumuma yorum yapıp polemiğe yol açmayın lütfen. Küçümseme konusunda da daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Tarzım değil çünkü...senın teyzem benım muattabım deıl teyzenın 16 yıllık hemşirelıgınden bananenesenın muattabım deılım cunku sen benımle muattap olacak sewıyede bıle deılsın ayrıca arkadaşa yazmışsın ordakı konuda aynı gorusu savunduğum ıcın cvp yazdım burası ortak forum alanı eger bır kısıye laf yetıstıreceksen gıtt özeline yaz bu arada benımmeslegımı yargılamak sanadusmez yokjınekologmuymuussun neymıssın ınsanların yaptıkları ıslere mesleklerine saygı gostermeyı ogren once benım kımseyı kucumsedıgım yoksen küçümseme gormemıssın emın ol küçümseyecek olsam çok farklı yazardım ewet anladım kı muattabımız deılsın
Allah yardımcın olsun canım. Sen bilirsin yine ama çocuğuna bişey yapma olur mu?Tesekkurler ins duzelir nolur dua edin bana cok zor durumdayim ve dayanilmaz bi aci icindeyim isin icinden cikamiyorum...
Ha ben senle uğraşıyorum yani? Arkadaşım, benle uğraşmak istemiyorsan yorumuma yorum yapma. Polemik çıkarma. Konu sahibine yorumunu yap çık yahu! Kusura bakma, sen benimle ilgili bir şey söylersen benim cevap hakkım doğar. Ben senin gibi kendi kendime ona buna sataşmadım. Git aşağı yaz yorumunu, benim yorumumu alıntılama. Hem suçlu hem güçlüsün ya. Alemsin yani. Pes!offf yeterr senlemı ugrascam
Valla bencede pess ne cok konusacak sey buluyosun oyle son kez ve tekrar soyluyorum ortak bi forum burasi yazdigin seylere cvp almicaksan elestiriye acik deilsen yazmucaksin buraya ozeline yazcaksin herkezin benim asil sinirimi bozan yazmissin ya en basta cocugunu aldirsin sizdee rahatlarsiniz diye iste bunu demek icin insanin nasil bir halinde olmasi gerekiyor merak ediyorumHa ben senle uğraşıyorum yani? Arkadaşım, benle uğraşmak istemiyorsan yorumuma yorum yapma. Polemik çıkarma. Konu sahibine yorumunu yap çık yahu! Kusura bakma, sen benimle ilgili bir şey söylersen benim cevap hakkım doğar. Ben senin gibi kendi kendime ona buna sataşmadım. Git aşağı yaz yorumunu, benim yorumumu alıntılama. Hem suçlu hem güçlüsün ya. Alemsin yani. Pes!
Teşekkür ederim arkadaşım, vallahi okuyunca nasıl sinirim bozuldu..arkadaşa katılıyorum böle saçmalıklardan vazgecın artık yok ılk bebeğe kurtajolunca bebek olmazmısta vsvsvs ben bır sağlıkçıolarak ınsanların böle yanlış dusuncelerle bılgılerle doldurulmasına sınıroluyorum ayrıca kurtajdan sonra bebek bıdaha zor olsaydı dünya nüfusu sımdıye kadar cökmustu bıle
Allahın dağındaki hijyenik olmayan hastanelerde rahimde unutulan gazlı bezlerle savaş içinde olmak çok aşırı bir örnek, biz burda normal şartlarda olan kürtajlardan bahsediyoruz. Ben de kimsenin bebeğini aldırmasını istemem ama bu şekilde akıl da vermem. Yanlış çünkü.Ayrıca bir siteden az önce buldum bunu kürtaj öngörülen ve görülemeyen riskleri diye bir yazıdan aldım bu kısmı, link vermek yasak kkda yazının içinden aldım bu kısmı
Hijyen koşullarına uyulmadığında steril olmayan vajinadan, açık olan rahim ağzından steril olan rahim içine, oradan kanala doğru mikroplar çıkarak enfeksiyon oluşturabiliyor. Daha sonra enfeksiyon kanalları tıkayarak kısırlığa veya kanalda gebeliğin yerleşmesine (dış gebelik)neden olabiliyor.
Demek ki risk her zaman var. Size bahsettiğim yengemin ilk doğumunda da gazlı bezi rahminde unutmuşlardı. O çok sıkıntı yaşadığı için ilk gebeliği ve doğumunda, hepsini çok iyi hatırlıyorum. Bence siz tam olarak emin olmadan insanları yargılamayın. Ben arkadaşın kürtaj yaptırmaması için bişeyler söylüyorum siz gelip neler söylüyorsunuz, iyi aldırsın bebeğini hepiniz rahatlayın!
Konu açmadım ben dikkatini çekerim. Konuşacak şeyi de sen açıyorsun. Eleştiriye açık olmayan konu sahibi konu açmayacak buraya. Ayrıca senin yaptığın da eleştiri değil resmen saldırı... Sen önce okumayı yazmayı, Türkçe'yi öğren, sonra gel millete sataş arkadaşım. İşimiz gücümüz yok senle mi uğraşacağız. O yazıyı sana yazmadığıma göre, sazan gibi atlamayacaksın. Sus artık. Lafı kıvıramayınca sağdan soldan sallayıp durmuşsun. Kendini daha fazla rezil etme.Valla bencede pess ne cok konusacak sey buluyosun oyle son kez ve tekrar soyluyorum ortak bi forum burasi yazdigin seylere cvp almicaksan elestiriye acik deilsen yazmucaksin buraya ozeline yazcaksin herkezin benim asil sinirimi bozan yazmissin ya en basta cocugunu aldirsin sizdee rahatlarsiniz diye iste bunu demek icin insanin nasil bir halinde olmasi gerekiyor merak ediyorum
Esimle basindan beri tartismalar yasamama ragmen duzelir diye hep iyisini dusunerek bile bile lades dedim suan mutsuzum ve napacagimi bi turlu bilmiyorum derdimi daha once yazdigim icin suan sadece kararimi sizle paylasarak fikrinizi almayi. Birazda yolumu cizmemde sizin yardiminizi istiyorum 8 aylik evliyim ve bu arada 3 aylik hamileyimde ama dusuncelerimi karmakarisik bi hale soktum daha cikamiyorum bu bataktan yardim edin lutfen bosanmak caremidir??