O tarz hic bisey yok ama kendi bildigini okuyan ve annesinin etkisinde kalan bi adama bu saydiklarinda olmadiginicin hep dusunuyorum yanlismi yaparim diyeŞiddet ihanet kumar eve bakmama var mı?yok sadece anlaşamıyorum dıyorsan bekle,hormonlardandır,hamılelıkte yaşanır ,sabret bıraz daha
Gitmez ki soylesem denesem acaba ise yarar mi on yargilida olmak istemiyorum yani icinden cikamadigim bi olay kimseyle paylasamiyorum kucuk yerde yasiyorum hep elalem ne der diye dusunuyorum .. Annem artik evime gelmiyo esimin yuzunden beni uzgun gordukce cik gel hic cekme diyo ama yapamiyorum bu halde hamileyim bu durumu sonlandirmalimiyim bilmiyorum gunahindanda korkuyorum 3 aylikÖnce evlilik terapisi
Eğer o da işe yaramazsa o zaman boşanmak çözüm olabilir
Evet boşanmak bir çözüm, benim karmakarışık evliliğimin çözümü oldu. Mutsuzluğumun, huzursuzluğumun, nedensiz başağrılarımın çözümü oldu.
Hayat kısa, bu hayata birileri bizi üzsün diye gelmiyoruz.
Ama önce evlilik terapisi.
Evet sanki elim kolum baglandi bu nasil bi isti bende anlamadim inan ki bu cok isin icinden cikilmaz durum rabbimm kimsenin yuvasina huzursuzluk vermesinTartışma var ama evleniyosun tartışma var ama çocuk yapıyosun... Bence devam et evliliğine.
Tartışmaların sebebi ve boyutu nedir??? Biz bunu bilmeden nasıl bişey söyleyelim yahuu! Zaten şu durumda kolay boşanamazsınız. Hakim 1 seneden önce kolay kolay boşamıyor, hele de hamileysen. Şiddetli geçimsizlik falan olması lazım. Bunun için de 2 şahit istiyorlar bir seneden önce.Esimle basindan beri tartismalar yasamama ragmen duzelir diye hep iyisini dusunerek bile bile lades dedim suan mutsuzum ve napacagimi bi turlu bilmiyorum derdimi daha once yazdigim icin suan sadece kararimi sizle paylasarak fikrinizi almayi. Birazda yolumu cizmemde sizin yardiminizi istiyorum 8 aylik evliyim ve bu arada 3 aylik hamileyimde ama dusuncelerimi karmakarisik bi hale soktum daha cikamiyorum bu bataktan yardim edin lutfen bosanmak caremidir??
Arkadaşın da ne güzel akıl vermiş... Çocuk olsun değişirmişmiş. Hamilelikte bunları yapan adam çocuk olunca değişir mi? Bu nasıl zihniyettir? Sakın çocuğunu aldırma. Sakınnnn! İlk gebelikte kürtajdan sonra bir daha hamile kalamama riski var. Şu an bebeğin canlı. O bunu hak etmiyor. Küçücük bebek yahu... Günahtır. Ha 10 yaşında çocuğunu öldürmüşsün ha 3 aylık doğmamış bebeği. Hiç bir farkı yok dinen bunun. Annemin babaannesi çok dindar bir kadındı. 89 yaşında ve çok hastaydı. Nasıl ölecem diyordu. Endişelenme babaanne sen abdestli namazlı temiz kalpli kadınsın, cennete gidersin diye gülmüştüm. O da nasıl gideyim kızım çocuk düşürdüm. O düşürdüğüm bebekler ne olacak demişti. Neden böyle bişey yaptın diye sordum. Bunlar ne yiyecek dedim demişti. Çok pişmandı. Ölmeden önce endişelendiği tek günahı buydu. İleride çok pişman olursun. Yapma... Boşanacaksan yine boşan.Siddet olmadi ama kalkisti yani zatenn yaptiklari siddetten beter ... Benim ailemle olan gorusmelerimi sorun yapiyo nerdeyse olaylari artik paranoyak bi sekilde kendi senaryosuyla harmanlayip iftira edecek boyuta getiriyo anneme karsi bi kin besliyo kadin hic bisey yapmadigi halde ama sorumlusu kayinvalidem esimi doldurup ustume saliyo ... Esim artik kendi bildigini okuyan kendi dogrularindan baska hic biseyi kabul etmeyen adam oldu ... Hamilelikte nasilnoldu anlamadim simdi skintilarimi bilen bi arkadasim cocuknolsun degisir diyo ama ben cok karasizim beni ailemden koparmak isteyen hep kendi istedigi olsun isteyen bi adam napacagimi.bilmiyorum
Siz ilk gebelikte kürtajdan sonra hamile kalamama riskini nerden cikarttiniz. Bir de burda forumda yazmaniz ne düsüncesizce. Benim bebegim karnimda öldü ilk hamileligimdi, mecburen kürtaj oldum benim doktorum asla bana böyle bir sey söylemedi. Tek bir doktorada degil 4 farkli doktora gittim. Asla gelecekteki hamileliklerim icin problem olmayacagini söylediler. Lütfen emin olmadiginiz konularda böyle yorumlar yapmayin. Farkinda degilsiniz ama can acitiyorsunuz.Arkadaşın da ne güzel akıl vermiş... Çocuk olsun değişirmişmiş. Hamilelikte bunları yapan adam çocuk olunca değişir mi? Bu nasıl zihniyettir? Sakın çocuğunu aldırma. Sakınnnn! İlk gebelikte kürtajdan sonra bir daha hamile kalamama riski var. Şu an bebeğin canlı. O bunu hak etmiyor. Küçücük bebek yahu... Günahtır. Ha 10 yaşında çocuğunu öldürmüşsün ha 3 aylık doğmamış bebeği. Hiç bir farkı yok dinen bunun. Annemin babaannesi çok dindar bir kadındı. 89 yaşında ve çok hastaydı. Nasıl ölecem diyordu. Endişelenme babaanne sen abdestli namazlı temiz kalpli kadınsın, cennete gidersin diye gülmüştüm. O da nasıl gideyim kızım çocuk düşürdüm. O düşürdüğüm bebekler ne olacak demişti. Neden böyle bişey yaptın diye sordum. Bunlar ne yiyecek dedim demişti. Çok pişmandı. Ölmeden önce endişelendiği tek günahı buydu. İleride çok pişman olursun. Yapma... Boşanacaksan yine boşan.
Allah sabir versin.benim eşimde ilk evlendiğimizde anneme karşı hep önyargılıydı ama kayınvalidem çok iyi biridir ne eşimin ailesinin nede benim ailemin bundan haberi olmadı kimselere bir şey söylemedim annem eşimi tavırlarından anlıyordu bende anneme amaaan boşver anne sen onu, sinirli o, öyle işte deyip anneme teselli veriyordum.ama içime atıyordum.sonraları eşimle konuşmaya başladım bu yaptığının doğru olmadığını beni çok üzdüğünü aynısını ben senin annene yapsam ne düşünürsün falan filan eşm baya değişti .ama canım annem 3 ay önce vefat etti.işiniz zor ALLAH yardımcınız olsun.
Çocuk oluncada bişey değişmiyo bacım emin olSiddet olmadi ama kalkisti yani zatenn yaptiklari siddetten beter ... Benim ailemle olan gorusmelerimi sorun yapiyo nerdeyse olaylari artik paranoyak bi sekilde kendi senaryosuyla harmanlayip iftira edecek boyuta getiriyo anneme karsi bi kin besliyo kadin hic bisey yapmadigi halde ama sorumlusu kayinvalidem esimi doldurup ustume saliyo ... Esim artik kendi bildigini okuyan kendi dogrularindan baska hic biseyi kabul etmeyen adam oldu ... Hamilelikte nasilnoldu anlamadim simdi skintilarimi bilen bi arkadasim cocuknolsun degisir diyo ama ben cok karasizim beni ailemden koparmak isteyen hep kendi istedigi olsun isteyen bi adam napacagimi.bilmiyorum