Boşanmadan bu yaptığım etik mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Erkeksin olmaz diyorsan bence hiç bulaşma çünkü belliki senden bahsetmiş avukatın ve tezgah düzenlemişler sana . Karşılaşma tesadüf değil asla inanmadım çok başarılı bir avukat olmadı ilişki anlamında iyi bir sevgili olacağı anlamına da gelmez

senin yaptığında etik olmayan bişey yok sonuçta adamla ilişkiye başlamış değilsin
zaten kocanla boşanma kararını da dün almadın, kim bilir ne kadar zamanlık bir süreç bu
araya zaman koy diyenlere katılmıyorum, zaten artık duygu beslemediğin birinden boşandığın için yas tutacak değilsin

sadece şu var, senin boşanma aşamasında olduğunu bilen bir avukatın bu yaptığı doğru değil
ben böyle biri için şunu düşünürüm, demek ki müvekillere potansiyel av gözüyle bakan birisi
yani bugün sana böyle yaklaşan yarın başkasına da böyle yaklaşır
o nedenle ciddi düşünmeyeceksen istediğini yaşa geç ama ciddi düşünülecek bir karakter yok bence adamda.

Boşanma davası açıldıktan sonra yani kişi evliliği bitirmeye karar verdikten sonra bana göre etik. Ama hukuk böyle söylemiyor. Bu tamamen şahsi fikrim. Yapılmış hatalı bir evlilik nedeniyle kimsenin hayatına ipotek konulmamalı.
Boşanmış ol ya da olma, kendini hazır hissedip hissetmediğin önemli. Eski ilişkinde yaşadıklarını atlatabildin mi bakalım. Hızlı karar vermemeni tavsiye ederim.

Yargıtay, eşlerin boşanma davası açtıktan sonra da “sadakat” başta olmak üzere evlilik birliğinin devamıyla ilgili yükümlülüklerinin devam ettiğine ilişkin önceki içtihatlarını değiştirdi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nin ilke kararlarında “dava tarihinden sonra gerçekleşen olayların kusur belirlemesinde dikkate alınamayacağı” belirtildi.

Böylece özellikle uzun yıllar süren boşanma davaları süresince tarafları bağlayan sadakat yükümlülüğü de ortadan kalktı. Yeni içtihada göre, boşanma davası açıldıktan sonra tarafların başka kişilerle ilişki kurmaları nedeniyle tazminat, nafaka ve velayet konularında aleyhte karar verilmeyecek.
Yargıtay, uzun yıllardır, boşanma davaları açıldıktan sonra da tarafların evlilikten kaynaklanan yükümlülüklerinin devam ettiğine hükmediyordu. Buna göre, boşanma davasına ilişkin karar kesinleşmeden önce tarafların sadakat yükümlülüğü de devam ediyordu. Ayrıca boşanma davası sürerken tarafların her türlü davranışları da kusur durumlarının belirlenmesinde etkili oluyordu.

Ancak Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, bu içtihadı değiştirdi. Dairenin ilke kararlarında “dava tarihinden sonra gerçekleşen olayların dikkate alınamayacağı” belirtildi. Daire bir kararında boşanma davasının davalısı olan kadının eşinin boşanma davası sürerken, sadakat yükümlülüğünü ihlal ettiği iddiasına ilişkin “dava tarihinden sonra gerçekleşen olayın kusur belirlemesinde dikkate alınamayacağının tabii olduğuna” işaret ederek temyiz itirazlarını reddetti.

Yargıtay bugüne kadar evli biriyle birlikte olan kişilere diğer eşin açtığı tazminat davalarını “haksız fiil” gerekçesiyle kabul ediyordu. Ancak boşanma davası açıldıktan sonra eşlerin sadakat yükümlülüğü ortadan kalktığı için bu davalarda da farklı kararlar çıkabilecek.

Teşekkürler bilgi için, haberim yoktu.

koca kişisinin yapabileceği maksimum şey anlaşmalıdan vazgeçip çekişmeliye döndürmek olur
sadakatsizlikten yürüyebilmesi için somut delillerle ilişkiyi kanıtlaması lazım
ortada bir ilişki yok kanıt da yok
diğer tarafın çiçek yollaması bir ilişki kanıtlamaz

ayrıca konu sahibinin bir suçu yok kadına bu tarz yorumlar yapmanız çok garip duruyor
kadın mutsuz bir evliliği bitiriyor ve boşandıktan sonra hayatına tabii ki devam edecek
kim bilir ne kadar zamandır huzura ihtiyacı var
boşandıktan sonra huzurlu bir ilişki yaşama ihtimali kendisini heyecanlandırmış olabilir, bu çok insani bişey
ve gelmiş burada bir soru soruyor fikir almak istiyor
ha aday kişi iyidir kötüdür o çok başka bir konu
ama konu sahibinin bir suçu yok, bu tarz yorumları da hak etmiyor bence.

ayrıca, yanlış biliyorsunuz sevgili şermin
dava açıldıktan sonraki durumlarla alakalı düzenlemeler değişti.

Kalbi kara insanlara karşı iyi insanların da olduğunu görmek beni çok mutlu ediyor Teşekkür ediyorum, beni anladığınız ve anlattığınız için

ayrıca, yanlış biliyorsunuz sevgili şermin
dava açıldıktan sonraki durumlarla alakalı düzenlemeler değişti.
Değişmesine üzülmüşlerdir eminim. Ben sanki bir sadakatsizlik yaptım evlilik birliğim içinde. Hoş şu anda da yaptığım bir ayıp yok. Nedense çok yanlış anladılar ve yorumladılar. Korkunç kara kalpler…

Kalbi kara insanlara karşı iyi insanların da olduğunu görmek beni çok mutlu ediyor Teşekkür ediyorum, beni anladığınız ve anlattığınız için
aslında Z zxshermine kötü kalpli biri değildir, iyi biridir ama bu konuya yazdığı yorumlara çok şaşırdım.
ortada senin yaptığın yanlış bişey yok, ortada bir aday var ve sen değerlendiriyorsun sadece
bir karar almadın, uygulamadın, hayata geçirmedin
hayatına devam edeceksin ve geleceğini düşünüyorsun çok normal olarak
kocan adam olsaydı da kalbinde kalsaydı, hayatında kalsaydı yani ne denir ki?

yıldız tilbe'nin bir şarkısında şöyle güzel bir söz geçiyor:

Sevmek de haktır ayrılmak da
Güzel olsaydı
Orda dursaydı
Hatırlı kalsaydı

Ben farklı bir şey söyleyeceğim. Siz çok fazla iyi niyetlisiniz bence. Avukatı tanıdığınızı söylüyorsunuz hemen koruma kalkanlarınız devreye giriyor. Aslında bu ikinci esas oğlan olmaya meyilli çakalın da iyi niyetli olduğunu düşünüyorsunuz biraz koruyorsunuz. Çok özür diliyorum ama biz aynı yastığa baş koyduğumuz adamları tanımamışız dalımızı kırmışlar. Bunlar kim ki siz bu kadar güveniyorsunuz? Herkes 1 şüphelenirken bence siz 5 şüphelenin. Sizin gerçekten iyi niyetli olduğunuz ortada. Lütfen biraz kötü niyetli insanlara karşı kendinizi koruyun. Uzun oldu kusura bakmayın :)

çok saçma bir uygulamaydı zaten
seneler süren boşanma davaları var. sırf kendi çıkarı uğruna sündürüyor taraflardan biri senelerce
ortada sevgi yok aşk yok, sadece hırs var, inat var, kötülük var
neymiş efendim bir de sen sırf hırsı, çıkarları uğruna bu insana senelerce sadık kalacaksın?
öyle bir dünya olabilir mi? insan doğasına aykırı
değişmesi çok iyi oldu
davanın açıldığı tarih baz alınıyor.

Benim boşanma davam 1,5 yıl sürdü maalesef çekişmeliydi . Zaten evlendiğimiz günden beri yapayalnızdım. Boşanma davam sonuçlandıktan 2,5 ay sonra yeniden evlendim.

Boşanma davam devam ederken avukatımın bilgisi dahilinde şimdiki eşimle görüştüm. Herhangi bir fiziksel yakınlaşma yaşamadım. Zaten aile yapıma ve yetiştiğim kültüre ters acayip durumların içine sokmadım kendimi. Naçizane tavsiyem sen de önce arkadaş ol. Niyetini öğren. Uzatmalı sonu belli olmayan sevgililik mi istiyor ? Yol ver gitsin yeniden incinme. Sakın hemen kaptırma kendini. Bu arada sen onun müvekkili değilsin ortada etik olmayan bir durum yok.

Boşanma davası açılmış, mahkeme günü verilmiş, anlaşmaya varılmış. Başka bir erkek ile görüşmen hukuken kusur oluşturmuyor. ( T.C. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi 2014/20330 E., 2015/9692 K., T. 11.5.2015 kararı )

Bugün açtığın konuyu görünce avukatıma danıştım hemen. Sıkıntı yok merak etme içini rahat tut.

Bir süre sosyal medya hesabını ya kapat, ya da ortak arkadaşlarınız ile olan iletişimini bıçak gibi kes. Birlikte resim çekmeyin yine de. Mesafeli davran. Merak etme iftira atarlarsa da ispat yükümlülüğü karşı tarafa ait. Dava açıldıktan sonra sadakat yükümlülüğü yok. Aleyhte karar verilecek durumlar söz konusu değil.

Kısmetin nereden geleceği belli olmaz. Demek ki güzel alımlı bir kadınsın ki hemen dikkatini çektin . Avukatlar ve doktorlar zor beğenir. Erkeklerin kriteri güzellik ise , kadınların da kriteri pekala statü ve maddiyat olabilir. Çekici, kültürlü, kariyerli bir erkeğin seninle ilgilenmesi bence seni mutlu etmeli.

Velev ki sırtlan çıktı kendini suçlama denemekten zarar gelmez.. sakın gönül defterini kapatma ama çok dikkatli ol. Hayat devam ediyor, sevilmek gibisi yok, yuva kurmaya olan inancını kaybetme kuzum.

Hakkında hayırlısı bakalım inşallah bu adam seni çok mutlu eder kırılan dağılan kalbini onarır. Kendine iyi davran olur mu negatif yorumları hiç umursama okuma.

Güzel günlerin olsun..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…