Erkeksin olmaz diyorsan bence hiç bulaşma çünkü belliki senden bahsetmiş avukatın ve tezgah düzenlemişler sana . Karşılaşma tesadüf değil asla inanmadım çok başarılı bir avukat olmadı ilişki anlamında iyi bir sevgili olacağı anlamına da gelmezMerhaba kızlar. Kasımın 26’sında anlaşmalı boşanma davam var. Anlaşmalıya dönmesi için çok uğraştım, kolay olmadı. Bu aşamada avukatımla sık sık görüştük, gerek ofisinde gerekse işler gereği dışarıda. Çok beyefendi bir avukatım var, çok memnunum. Dışarıda görüşmelerimizden birinde, oturduğumuz kafeye; görüşmemizin sonuna doğru aynı büroda çalıştığı bir arkadaşı geldi. Masaya davet etmek durumda kaldı avukatım. Gelen beyefendi de avukat, dediğim gibi avukatımla aynı bürodan. O da çok başarılı bir avukatmış. Benim avukatım 2 hafta kadar izinli olacaktı, yurt dışına çıkıyordu. Herhangi bir sorun olursa gelen beyefendiye de danışabileceğimi söyledi. Telefonlarımızı aldık. O da hikayemi öğrenmiş oldu. Bu süreçte sanki aramızda duygusal bir yakınlık oldu. Kendisinin hal ve hareketleri olsun, söylediği bazı şeyler olsun hepsi o yönde. Doğum günümde çiçek gönderdi, güzel hoş bir notla. Gelin görün ki bana hiç etik gelmiyor. Henüz boşanmadım, evet 1 aydan az bir süre kaldı ama neticede kağıt üstünde de olsa evliyim. Boşanma durumumdan sonra adım atacağını hissediyorum. Nasıl bir yol izleyeyim? Bu arada hem kültürel hem tip olarak çok hoş bir bey. Çok iyi bir üniversiteden mezun, bakımlı ve temiz. 32 yaşında. Benden 3 yaş büyük. Görünüş olarak oldukça etkileyici bir bey. Bilemiyorum, yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.
Ekleme: Benim hemen boşanır boşanmaz birini bulma amacım asla yok. Mutluluğun nereden geleceği belli de olmaz. Asla ilişki yaşamam artık da elbette demiyorum. Çok daha sağlam adımlar atmak istiyorum. Erkeksiz yaşayamam diyenlerden asla değilim:)
Merhaba kızlar. Kasımın 26’sında anlaşmalı boşanma davam var. Anlaşmalıya dönmesi için çok uğraştım, kolay olmadı. Bu aşamada avukatımla sık sık görüştük, gerek ofisinde gerekse işler gereği dışarıda. Çok beyefendi bir avukatım var, çok memnunum. Dışarıda görüşmelerimizden birinde, oturduğumuz kafeye; görüşmemizin sonuna doğru aynı büroda çalıştığı bir arkadaşı geldi. Masaya davet etmek durumda kaldı avukatım. Gelen beyefendi de avukat, dediğim gibi avukatımla aynı bürodan. O da çok başarılı bir avukatmış. Benim avukatım 2 hafta kadar izinli olacaktı, yurt dışına çıkıyordu. Herhangi bir sorun olursa gelen beyefendiye de danışabileceğimi söyledi. Telefonlarımızı aldık. O da hikayemi öğrenmiş oldu. Bu süreçte sanki aramızda duygusal bir yakınlık oldu. Kendisinin hal ve hareketleri olsun, söylediği bazı şeyler olsun hepsi o yönde. Doğum günümde çiçek gönderdi, güzel hoş bir notla. Gelin görün ki bana hiç etik gelmiyor. Henüz boşanmadım, evet 1 aydan az bir süre kaldı ama neticede kağıt üstünde de olsa evliyim. Boşanma durumumdan sonra adım atacağını hissediyorum. Nasıl bir yol izleyeyim? Bu arada hem kültürel hem tip olarak çok hoş bir bey. Çok iyi bir üniversiteden mezun, bakımlı ve temiz. 32 yaşında. Benden 3 yaş büyük. Görünüş olarak oldukça etkileyici bir bey. Bilemiyorum, yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.
Ekleme: Benim hemen boşanır boşanmaz birini bulma amacım asla yok. Mutluluğun nereden geleceği belli de olmaz. Asla ilişki yaşamam artık da elbette demiyorum. Çok daha sağlam adımlar atmak istiyorum. Erkeksiz yaşayamam diyenlerden asla değilim:)
Teşekkürler bilgi için, haberim yoktu.Yargıtay, eşlerin boşanma davası açtıktan sonra da “sadakat” başta olmak üzere evlilik birliğinin devamıyla ilgili yükümlülüklerinin devam ettiğine ilişkin önceki içtihatlarını değiştirdi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nin ilke kararlarında “dava tarihinden sonra gerçekleşen olayların kusur belirlemesinde dikkate alınamayacağı” belirtildi.
Böylece özellikle uzun yıllar süren boşanma davaları süresince tarafları bağlayan sadakat yükümlülüğü de ortadan kalktı. Yeni içtihada göre, boşanma davası açıldıktan sonra tarafların başka kişilerle ilişki kurmaları nedeniyle tazminat, nafaka ve velayet konularında aleyhte karar verilmeyecek.
Yargıtay, uzun yıllardır, boşanma davaları açıldıktan sonra da tarafların evlilikten kaynaklanan yükümlülüklerinin devam ettiğine hükmediyordu. Buna göre, boşanma davasına ilişkin karar kesinleşmeden önce tarafların sadakat yükümlülüğü de devam ediyordu. Ayrıca boşanma davası sürerken tarafların her türlü davranışları da kusur durumlarının belirlenmesinde etkili oluyordu.
Ancak Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, bu içtihadı değiştirdi. Dairenin ilke kararlarında “dava tarihinden sonra gerçekleşen olayların dikkate alınamayacağı” belirtildi. Daire bir kararında boşanma davasının davalısı olan kadının eşinin boşanma davası sürerken, sadakat yükümlülüğünü ihlal ettiği iddiasına ilişkin “dava tarihinden sonra gerçekleşen olayın kusur belirlemesinde dikkate alınamayacağının tabii olduğuna” işaret ederek temyiz itirazlarını reddetti.
Yargıtay bugüne kadar evli biriyle birlikte olan kişilere diğer eşin açtığı tazminat davalarını “haksız fiil” gerekçesiyle kabul ediyordu. Ancak boşanma davası açıldıktan sonra eşlerin sadakat yükümlülüğü ortadan kalktığı için bu davalarda da farklı kararlar çıkabilecek.
koca kişisinin yapabileceği maksimum şey anlaşmalıdan vazgeçip çekişmeliye döndürmek olurEşiniz şu anda bir avukatla görüşüp, anlaşmalı boşanmadan cayar; size gelen çiçek vb hediyeleri de belgeleyip, evlilik birliği içinde sadakatsizlik sebebiyle sizden tazminat vb talep ederse de gülersiniz umarım.
ayrıca, yanlış biliyorsunuz sevgili şerminEşiniz şu anda bir avukatla görüşüp, anlaşmalı boşanmadan cayar; size gelen çiçek vb hediyeleri de belgeleyip, evlilik birliği içinde sadakatsizlik sebebiyle sizden tazminat vb talep ederse de gülersiniz umarım.
Yargıtay, eşlerin boşanma davası açtıktan sonra da “sadakat” başta olmak üzere evlilik birliğinin devamıyla ilgili yükümlülüklerinin devam ettiğine ilişkin önceki içtihatlarını değiştirdi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nin ilke kararlarında “dava tarihinden sonra gerçekleşen olayların kusur belirlemesinde dikkate alınamayacağı” belirtildi.
Böylece özellikle uzun yıllar süren boşanma davaları süresince tarafları bağlayan sadakat yükümlülüğü de ortadan kalktı. Yeni içtihada göre, boşanma davası açıldıktan sonra tarafların başka kişilerle ilişki kurmaları nedeniyle tazminat, nafaka ve velayet konularında aleyhte karar verilmeyecek.
Yargıtay, uzun yıllardır, boşanma davaları açıldıktan sonra da tarafların evlilikten kaynaklanan yükümlülüklerinin devam ettiğine hükmediyordu. Buna göre, boşanma davasına ilişkin karar kesinleşmeden önce tarafların sadakat yükümlülüğü de devam ediyordu. Ayrıca boşanma davası sürerken tarafların her türlü davranışları da kusur durumlarının belirlenmesinde etkili oluyordu.
Ancak Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, bu içtihadı değiştirdi. Dairenin ilke kararlarında “dava tarihinden sonra gerçekleşen olayların dikkate alınamayacağı” belirtildi. Daire bir kararında boşanma davasının davalısı olan kadının eşinin boşanma davası sürerken, sadakat yükümlülüğünü ihlal ettiği iddiasına ilişkin “dava tarihinden sonra gerçekleşen olayın kusur belirlemesinde dikkate alınamayacağının tabii olduğuna” işaret ederek temyiz itirazlarını reddetti.
Yargıtay bugüne kadar evli biriyle birlikte olan kişilere diğer eşin açtığı tazminat davalarını “haksız fiil” gerekçesiyle kabul ediyordu. Ancak boşanma davası açıldıktan sonra eşlerin sadakat yükümlülüğü ortadan kalktığı için bu davalarda da farklı kararlar çıkabilecek.
Kalbi kara insanlara karşı iyi insanların da olduğunu görmek beni çok mutlu ediyorkoca kişisinin yapabileceği maksimum şey anlaşmalıdan vazgeçip çekişmeliye döndürmek olur
sadakatsizlikten yürüyebilmesi için somut delillerle ilişkiyi kanıtlaması lazım
ortada bir ilişki yok kanıt da yok
diğer tarafın çiçek yollaması bir ilişki kanıtlamaz
ayrıca konu sahibinin bir suçu yok kadına bu tarz yorumlar yapmanız çok garip duruyor
kadın mutsuz bir evliliği bitiriyor ve boşandıktan sonra hayatına tabii ki devam edecek
kim bilir ne kadar zamandır huzura ihtiyacı var
boşandıktan sonra huzurlu bir ilişki yaşama ihtimali kendisini heyecanlandırmış olabilir, bu çok insani bişey
ve gelmiş burada bir soru soruyor fikir almak istiyor
ha aday kişi iyidir kötüdür o çok başka bir konu
ama konu sahibinin bir suçu yok, bu tarz yorumları da hak etmiyor bence.
Değişmesine üzülmüşlerdir eminim. Ben sanki bir sadakatsizlik yaptım evlilik birliğim içinde. Hoş şu anda da yaptığım bir ayıp yok. Nedense çok yanlış anladılar ve yorumladılar. Korkunç kara kalpler…ayrıca, yanlış biliyorsunuz sevgili şermin
dava açıldıktan sonraki durumlarla alakalı düzenlemeler değişti.
aslında Z zxshermine kötü kalpli biri değildir, iyi biridir ama bu konuya yazdığı yorumlara çok şaşırdım.Kalbi kara insanlara karşı iyi insanların da olduğunu görmek beni çok mutlu ediyorTeşekkür ediyorum, beni anladığınız ve anlattığınız için
çok saçma bir uygulamaydı zatenDeğişmesine üzülmüşlerdir eminim. Ben sanki bir sadakatsizlik yaptım evlilik birliğim içinde. Hoş şu anda da yaptığım bir ayıp yok. Nedense çok yanlış anladılar ve yorumladılar. Korkunç kara kalpler…
Evet, değil kesinlikle ama nasıl anlatsam, kelimelere de dökemiyorum da. Yukarıda da yazdım, yaklaşımı mesafeli aslında. Sadece hoşlantısı olduğunu fark ettim. Açık açık bir şey demedi, rahatsız edici bir şey de yapmadı. Birkaç jest, hoşuma gidecek detaylar vs.
Konunuz yorumlara kapatılmıştır.Mune konumu kapatır mısın?