Boşanmadan bu yaptığım etik mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba kızlar. Kasımın 26’sında anlaşmalı boşanma davam var. Anlaşmalıya dönmesi için çok uğraştım, kolay olmadı. Bu aşamada avukatımla sık sık görüştük, gerek ofisinde gerekse işler gereği dışarıda. Çok beyefendi bir avukatım var, çok memnunum. Dışarıda görüşmelerimizden birinde, oturduğumuz kafeye; görüşmemizin sonuna doğru aynı büroda çalıştığı bir arkadaşı geldi. Masaya davet etmek durumda kaldı avukatım. Gelen beyefendi de avukat, dediğim gibi avukatımla aynı bürodan. O da çok başarılı bir avukatmış. Benim avukatım 2 hafta kadar izinli olacaktı, yurt dışına çıkıyordu. Herhangi bir sorun olursa gelen beyefendiye de danışabileceğimi söyledi. Telefonlarımızı aldık. O da hikayemi öğrenmiş oldu. Bu süreçte sanki aramızda duygusal bir yakınlık oldu. Kendisinin hal ve hareketleri olsun, söylediği bazı şeyler olsun hepsi o yönde. Doğum günümde çiçek gönderdi, güzel hoş bir notla. Gelin görün ki bana hiç etik gelmiyor. Henüz boşanmadım, evet 1 aydan az bir süre kaldı ama neticede kağıt üstünde de olsa evliyim. Boşanma durumumdan sonra adım atacağını hissediyorum. Nasıl bir yol izleyeyim? Bu arada hem kültürel hem tip olarak çok hoş bir bey. Çok iyi bir üniversiteden mezun, bakımlı ve temiz. 32 yaşında. Benden 3 yaş büyük. Görünüş olarak oldukça etkileyici bir bey. Bilemiyorum, yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.

Ekleme: Benim hemen boşanır boşanmaz birini bulma amacım asla yok. Mutluluğun nereden geleceği belli de olmaz. Asla ilişki yaşamam artık da elbette demiyorum. Çok daha sağlam adımlar atmak istiyorum. Erkeksiz yaşayamam diyenlerden asla değilim:)
Kariyer sahibi olabilir, çok yakışıklı olabilir ama namusu ve iş etiği olmayan bir adammış. Siz şu anda kağıt üzerinde olsa bile evlisiniz farkında mısınız?

Kariyer sahibi olabilir, çok yakışıklı olabilir ama namusu ve iş etiği olmayan bir adammış. Siz şu anda kağıt üzerinde olsa bile evlisiniz farkında mısınız?
Evet, evliyim. Onun için zaten konu açma sebebim. Ben bu adamla evlenicem demiyorum ki. Olur da boşanmadan sonra bir şeyler olursa ne yapayım sizce diyorum.

Katılıyorum size. Biraz dikkatli davranın ancak önünüze çıkan fırsatları da değerlendirmelisiniz.
Nedense adamla yarın evlenicem gibi algılandı. Ben sadece fevri hareket etmek istemedim. Farklı kişilerden farklı fikirler almak her zaman iyidir. Keşke asabiyetle cevaplar gelmese.

Lütfen sakin olun:) Benim çok hoşuma giden bir şey olsa buraya yazıp da fikir almak istemem direkt harekete geçerim. Etik olmadığının farkındayım, başlığa da yazdığım üzere. Kendi avukatımı da yıllardır tanırım. Boşanmadan yeni bir ilişkiye asla başlamam ama takdir edersiniz ki mutsuz bir ilişkiden çıkıp, mutlu olabileceğim durumları sırf kuruntularım yüzünden kaybetmek de istemem. Sağlam adımlar atıcam artık.
Mesleğini kötüye kullanan insanları sevmiyorum. Siz ne yaşamak istiyorsanız yaşayın, bunun ahlaki açıdan yanlış olduğunu bildiğinizi söylüyorsunuz zaten.

Burada neden konu açtınız ki bu durumda ? Bu 2 avukatın kim olduğunu bilsek, konuyu okuyanlara da bir faydası olurdu belki konunuzun.

Avukat bey sizin boşluğunuzu fırsat bilip sizi tavlamaya çalışıyor, çok güven vermedi. Mesleki olarak etik görünmüyor. Sizin şu anki önceliğiniz kesinlikle boşanmak olmalı. Anlaşmalı boşanma davanız sonuçlanana kadar riskli bir harekette bulunmayın. Boşandıktan sonra zaten kimse ne yapacağınıza karışamaz, isterseniz daha yakından tanırsınız. Bu konuda bize laf düşmez. Ama önce kazasız belasız boşanın.

Merhaba kızlar. Kasımın 26’sında anlaşmalı boşanma davam var. Anlaşmalıya dönmesi için çok uğraştım, kolay olmadı. Bu aşamada avukatımla sık sık görüştük, gerek ofisinde gerekse işler gereği dışarıda. Çok beyefendi bir avukatım var, çok memnunum. Dışarıda görüşmelerimizden birinde, oturduğumuz kafeye; görüşmemizin sonuna doğru aynı büroda çalıştığı bir arkadaşı geldi. Masaya davet etmek durumda kaldı avukatım. Gelen beyefendi de avukat, dediğim gibi avukatımla aynı bürodan. O da çok başarılı bir avukatmış. Benim avukatım 2 hafta kadar izinli olacaktı, yurt dışına çıkıyordu. Herhangi bir sorun olursa gelen beyefendiye de danışabileceğimi söyledi. Telefonlarımızı aldık. O da hikayemi öğrenmiş oldu. Bu süreçte sanki aramızda duygusal bir yakınlık oldu. Kendisinin hal ve hareketleri olsun, söylediği bazı şeyler olsun hepsi o yönde. Doğum günümde çiçek gönderdi, güzel hoş bir notla. Gelin görün ki bana hiç etik gelmiyor. Henüz boşanmadım, evet 1 aydan az bir süre kaldı ama neticede kağıt üstünde de olsa evliyim. Boşanma durumumdan sonra adım atacağını hissediyorum. Nasıl bir yol izleyeyim? Bu arada hem kültürel hem tip olarak çok hoş bir bey. Çok iyi bir üniversiteden mezun, bakımlı ve temiz. 32 yaşında. Benden 3 yaş büyük. Görünüş olarak oldukça etkileyici bir bey. Bilemiyorum, yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.

Ekleme: Benim hemen boşanır boşanmaz birini bulma amacım asla yok. Mutluluğun nereden geleceği belli de olmaz. Asla ilişki yaşamam artık da elbette demiyorum. Çok daha sağlam adımlar atmak istiyorum. Erkeksiz yaşayamam diyenlerden asla değilim:)

Cıks bu hikaye bana geçmedi. Özellikle son paragraf. 😒

Evet, evliyim. Onun için zaten konu açma sebebim. Ben bu adamla evlenicem demiyorum ki. Olur da boşanmadan sonra bir şeyler olursa ne yapayım sizce diyorum.
Hanımefendi siz evliyken sizinle flört eden biri var farkında mısınız? Diyelim ki sorunsuz boşandınız bu adama gerçekten ne kadar güvenebilirsiniz? Hatta artırıyorum siz bu beyle her şey iyi güzel gittiniz yeni bir yuva kurdunuz güveneniz nasıl sorunsuz devam edicek ? nerden biliyorsunuz evli bir müvekkiline daha yazmayacağını? Kusuruma bakmayın ama ben böyle biri ile görüşüp kendime olan özsaygımı bozmam.

Konuyu çok ciddiye aldınızzz. Benden yana bir ışık olmadı zaten. Şu an ister istemez sağlıklı düşünemeyebilirim (birkaç aydır boşanmayla uğraşıyorum), bunun farkında olduğum için fikir alıyorum. Görünene göre de işe yaradı, birçok kişi aynı şeyi söylüyor.
Benden yana bir ışık olmadığını diyorsunuz sürekli. Ben buna inanmıyorum. Sizden yana bir ışık görmese o adam size doğum günü çiçeği gönderemez. Basbayağı sizden ışık görmüş ki bu hamleyi yapmış. Siz de etkilenmişsiniz ki buraya konu açmışsınız. Kağıt üzerinde olsa da evlisiniz. Etik vs.bunlari önemseyen bir avukat olsaydı iş ahlakı olurdu. O zaman her davasını gördüğü kadına çiçek yollasın. Bunda mantık var mı?

Ben yine de sakin olun ve kapılmayın derim. Etik olmaması bir yana yara bandı sendromu da olmasın

Bence yaptığınız etik çünkü insanlar bazen boşanma kararı alıyor ve yıllarca boşanamıyor ve bu süreçte hayatlarına başkalarını almamaları gerektiği bana doğru gelmiyor. Kağıt üstünde olan evliliğinizin size bir sadakat borcu getirdiğini düşünmüyorum .duygusal olarak ve sözle karşıya bir bağlılık ifade etmiyorsanız ve bitirdiğinizi uzun süre önce belirtmişseniz gerisi onun insiyatifinde ve tabii hukukun o yüzden yine de adama çok da güvenmeden yavaş yavaş tanıyabilirsiniz diye düşünüyorum Sadece adam bana çok güven vermedi
O öyle olmuyor. Adamın soyadını taşıyor. Siz duygusal kopukluk desenizde resmiyette her şeyiniz evli görünüyor. Tanıyacaksa boşandıktan sonra tanısın. Acelesi ne?

Benden yana bir ışık olmadığını diyorsunuz sürekli. Ben buna inanmıyorum. Sizden yana bir ışık görmese o adam size doğum günü çiçeği gönderemez. Basbayağı sizden ışık görmüş ki bu hamleyi yapmış. Siz de etkilenmişsiniz ki buraya konu açmışsınız. Kağıt üzerinde olsa da evlisiniz. Etik vs.bunlari önemseyen bir avukat olsaydı iş ahlakı olurdu. O zaman her davasını gördüğü kadına çiçek yollasın. Bunda mantık var mı?
Çiçekten sonra anladım ben zaten. Etkilenmek derken evet hem zeka olarak hem de dış görünüş olarak bana hitap ediyor. Dediğim gibi fikir almak amaçlı bu konuyu açtım. Benim göremediklerimi görenler yazsın diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X