Boşanmadan bu yaptığım etik mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne meslek etiği ne iş ahlakı var bu adamda. Hala evli bir kadına çiçek gönderiyor ve duygusal boşluğundan faydalanıyor. Her beğendiği müvekkiline aynı şeyi yapıyor olabilir. Gerçekten ahlaklı olsa boşanmanızı bekler ve sonrasında adım atardı. Hemen etkilenmeyin bence.

Aynısını yazacaktım, adamın niyeti iyi olsun veya av olsun ne olursa olsun fark etmez gerçekten ahlaksız biri. Kadın evli, yahu evli, evli bir kadına göz kırpan adamın ahlakından ne beklenir???

Bu arada sanırım kendi avukatım da anladı ki bana birkaç kere ondan bahsederek, çok iyi biri olduğuyla ilgili birkaç cümle söyledi laf arasında. Güvenilir biri vs.
Tavlama yok henüz:)

Yahu bunlar şaka mı, sen evlisin kardeşim evli, evli kadına kur yapan adam nasıl iyi ve ahlaklı bir insan olabilir???!

Zaten evlilik bitmiş, evet kâğıt üstünde evlisiniz ama etik olmayan bir durum olduğunu düşünmüyorum ben.

Bu süreçte sanki aramızda duygusal bir yakınlık oldu. Kendisinin hal ve hareketleri olsun, söylediği bazı şeyler olsun hepsi o yönde. Doğum günümde çiçek gönderdi, güzel hoş bir notla. Gelin görün ki bana hiç etik gelmiyor.
Boşanmak üzere de olsa kağıt üzerinde evli olan bir kadına komplimanlar yapan birinin yaptıklarını hem mesleki olarak hem de ahlaki olarak etik bulmam, böyle birine karşı dikkatli olurdum demek ki boşanmak üzere olan birçok kadına flörtöz yaklaşıyor, aldatmaya meyilli flörtöz bir karakter belirdi gözümde, avukatınızın da çöpçatanlık yapmaya çalışması, siz bilirsiniz tabii sizin özeliniz sizin hayatınız ama ben böyle adamları niyetini direkt söyleyenden daha tehlikeli ve sinsi bulurum.

Merhaba kızlar. Kasımın 26’sında anlaşmalı boşanma davam var. Anlaşmalıya dönmesi için çok uğraştım, kolay olmadı. Bu aşamada avukatımla sık sık görüştük, gerek ofisinde gerekse işler gereği dışarıda. Çok beyefendi bir avukatım var, çok memnunum. Dışarıda görüşmelerimizden birinde, oturduğumuz kafeye; görüşmemizin sonuna doğru aynı büroda çalıştığı bir arkadaşı geldi. Masaya davet etmek durumda kaldı avukatım. Gelen beyefendi de avukat, dediğim gibi avukatımla aynı bürodan. O da çok başarılı bir avukatmış. Benim avukatım 2 hafta kadar izinli olacaktı, yurt dışına çıkıyordu. Herhangi bir sorun olursa gelen beyefendiye de danışabileceğimi söyledi. Telefonlarımızı aldık. O da hikayemi öğrenmiş oldu. Bu süreçte sanki aramızda duygusal bir yakınlık oldu. Kendisinin hal ve hareketleri olsun, söylediği bazı şeyler olsun hepsi o yönde. Doğum günümde çiçek gönderdi, güzel hoş bir notla. Gelin görün ki bana hiç etik gelmiyor. Henüz boşanmadım, evet 1 aydan az bir süre kaldı ama neticede kağıt üstünde de olsa evliyim. Boşanma durumumdan sonra adım atacağını hissediyorum. Nasıl bir yol izleyeyim? Bu arada hem kültürel hem tip olarak çok hoş bir bey. Çok iyi bir üniversiteden mezun, bakımlı ve temiz. 32 yaşında. Benden 3 yaş büyük. Görünüş olarak oldukça etkileyici bir bey. Bilemiyorum, yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.

Ekleme: Benim hemen boşanır boşanmaz birini bulma amacım asla yok. Mutluluğun nereden geleceği belli de olmaz. Asla ilişki yaşamam artık da elbette demiyorum. Çok daha sağlam adımlar atmak istiyorum. Erkeksiz yaşayamam diyenlerden asla değilim:)
Avukatların boşanma arifesindeki kadınlara kur yaptığını maalesef duymuşluğum var ama bunlar gelecek vaad eden şeyler olmuyor genellikle. Daha çok duygusal boşluktan yararlanma amacı güdebiliyorlar. Her ne yaparsanız yapın temkinli olun. Kimsenin gönül eğlencesi olmayın.

Yahu bunlar şaka mı, sen evlisin kardeşim evli, evli kadına kur yapan adam nasıl iyi ve ahlaklı bir insan olabilir???!
Konuyu çok ciddiye aldınızzz. Benden yana bir ışık olmadı zaten. Şu an ister istemez sağlıklı düşünemeyebilirim (birkaç aydır boşanmayla uğraşıyorum), bunun farkında olduğum için fikir alıyorum. Görünene göre de işe yaradı, birçok kişi aynı şeyi söylüyor.

Bence yaptığınız etik çünkü insanlar bazen boşanma kararı alıyor ve yıllarca boşanamıyor ve bu süreçte hayatlarına başkalarını almamaları gerektiği bana doğru gelmiyor. Kağıt üstünde olan evliliğinizin size bir sadakat borcu getirdiğini düşünmüyorum .duygusal olarak ve sözle karşıya bir bağlılık ifade etmiyorsanız ve bitirdiğinizi uzun süre önce belirtmişseniz gerisi onun insiyatifinde ve tabii hukukun o yüzden yine de adama çok da güvenmeden yavaş yavaş tanıyabilirsiniz diye düşünüyorum Sadece adam bana çok güven vermedi

Avukatın yaptığı hiçbir açıdan doğru gelmedi bana. Her hoşuna giden kadına nedir ne değildir demeden yürüme ihtimali yüksek.
Sırf bu sebeple bile uzak durulması gereken bir tip.

En son bir tanıdığıma eşine uzaklaştırma kararı almak için eve gelen polis yakınlık kurmaya çalışmıştı. Resmen kadınların duygusal boşluğundan yararlanmaya çalışan düşük erkek profili bunlar.

Konuyu çok ciddiye aldınızzz. Benden yana bir ışık olmadı zaten. Şu an ister istemez sağlıklı düşünemeyebilirim (birkaç aydır boşanmayla uğraşıyorum), bunun farkında olduğum için fikir alıyorum. Görünene göre de işe yaradı, birçok kişi aynı şeyi söylüyor.

KOnu sahibesi, bak , madem boşanma evresindesin kafanda bitirdin insansın hoşlanabilirsin bir şey demem. Demedim de zaten, sen ahlaksızsın gibi bir şey yazmadım. Öte yandan adam gerçekten rezil biri. Bana kalırsa da av peşinde, her gün tonla boşanan kadın müvekkile görüyor bu avukatla sadece sana mı göz kırpıyor sanıyorsun?

Avukatın yaptığı hiçbir açıdan doğru gelmedi bana. Her hoşuna giden kadına nedir ne değildir demeden yürüme ihtimali yüksek.
Sırf bu sebeple bile uzak durulması gereken bir tip.

En son bir tanıdığıma eşine uzaklaştırma kararı almak için eve gelen polis yakınlık kurmaya çalışmıştı. Resmen kadınların duygusal boşluğundan yararlanmaya çalışan düşük erkek profili bunlar.
Evet, mesleği asla kötülemek için söylemek istemiyorum, benim gözümde kutsaldır ama bazı polislerde ben de saçma hareketler gördüm.

KOnu sahibesi, bak , madem boşanma evresindesin kafanda bitirdin insansın hoşlanabilirsin bir şey demem. Demedim de zaten, sen ahlaksızsın gibi bir şey yazmadım. Öte yandan adam gerçekten rezil biri. Bana kalırsa da av peşinde, her gün tonla boşanan kadın müvekkile görüyor bu avukatla sadece sana mı göz kırpıyor sanıyorsun?
Hayır, öyle bir iddiam yok. Tam tersi bir iddiam da yok. Çünkü bir bilgim yok. Onun için konuyu açtım.

Boşanma süreciniz uzun sürse (çekişmeli) o zaman derim ki evet olabilir duygusal şeyler. Ama sizin daha yeni, boşanma gerçekleşmemiş, bekarlığı yaşayıp, eski şeyleri geride bırakmadan bi ilişki yaşamak ne kadar doğru bilemedim.

Bide avukatın resmi boşanması gercekleşmemiş birisine çiçek göndermesi, ilgisini belli etmesi hoş değil

Lütfen sakin olun:) Benim çok hoşuma giden bir şey olsa buraya yazıp da fikir almak istemem direkt harekete geçerim. Etik olmadığının farkındayım, başlığa da yazdığım üzere. Kendi avukatımı da yıllardır tanırım. Boşanmadan yeni bir ilişkiye asla başlamam ama takdir edersiniz ki mutsuz bir ilişkiden çıkıp, mutlu olabileceğim durumları sırf kuruntularım yüzünden kaybetmek de istemem. Sağlam adımlar atıcam artık.
Katılıyorum size. Biraz dikkatli davranın ancak önünüze çıkan fırsatları da değerlendirmelisiniz.

Boşanma süreciniz uzun sürse (çekişmeli) o zaman derim ki evet olabilir duygusal şeyler. Ama sizin daha yeni, boşanma gerçekleşmemiş, bekarlığı yaşayıp, eski şeyleri geride bırakmadan bi ilişki yaşamak ne kadar doğru bilemedim.

Bide avukatın resmi boşanması gercekleşmemiş birisine çiçek göndermesi, ilgisini belli etmedi hoş değil
İlişki yaşamak gibi bir amacım yok ama konuda da yazdım, beni mutlu edebilecek ihtimalleri kuruntularım sebebiyle kaybetmek istemem. Mutluluğum elbette bir ilişkiye bağlı değil ama mutlu bir ilişki de neden olmasın?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X