• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma ve Pişmanlık

son pişmanlık fayda etmez. geri dönersin kusura bakma ama eskisi gibi olmaz senin aklın evlendiğinden beri boşanma kelimesi geçmiş ve hep düşüe düşüne boşandin...
bunu okuyunca daha iyi anladim kendinimi
ailem arkamda diyip boşaniyor millet.
nerdeee o anneanne babaanne dedelerin mutmutlu evlilikleri...
dövüp de kalkip gidemezlerdi. şimdi çok degişti herkes neredeyse.

çekilecek dert değilsiniz ya.
nasıl bir kişilik bu!
adam sizin gibi birine inanıp dönerse ahmağın teki demektir.
düşüncesizlik diz boyu. şımarıklıktan başka şey değil yaptıklarınız. inanamadım.
çalışmayan bir kadına göre fazla cesursunuz. baba evine geri dönüşlerde durumlar böyle oluyor. kadının işi gücü yoksa her şeyi batıyor söz konusu anne baba bile olsa. huzursuzluk oluyor.
eşinizi de hiç sevmemişsiniz. ben olsam geri dönmeye çalışmazdım. bu kadar yüzsüzlük etmezdim sanırım. kendi hayatımı yeniden kurmak için biraz çabalardım, adım atardım.
geçmişi düşünüp üzülmek beyhude ve mantık dışı.

boşanırken kimse seni ikna edemezdi ya, en mantıklı şeyin boşanmak olduğunu düşündün ya işte şimdi de geri evlenmek senin için en mantıklı şey,beynin öyle diyor şu anda sana.

bu yüzden de gerekçe olarak eşinin ne kadar iyi olduğunu ,çocuğunun babasını çok istediğini söylüyorsun.çünkü annenlerde rahat etmedin.

ha bana sorarsan evet şu anda senin için en mantıklı şey: eğer istiyorsan o da seni geri istiyorsa ve tekrar biriyle birleşeceksen o kişi çocuğunun babası olsun.

ama artık kıymetini bil ,fevri tutkulu kararlara alma.

bir de şu var ,eğer kocana bencillik edersen birleştikten sonra (bundan önce etmişsin) bu bencillik sana rahat vermez hayatın boyunca.bunu da bil.bi şekilde hep kaybedersin.bu da hayatın kanunu.

Yanlış anlamayın ablacığım, bekara boşanmak kolaydır da diyebilirsiniz ama ben olsam eski eşinizin yerinde, o kapıdan çıkmanızla tüm gönül ilişkimi iç hatlarımın terminaline yollamıştım. Gerçi boşanmak tek bekara değil size de kolay gelmiş sanırım...
Sizi düşünmek durumunda olduğumuz gibi bence sizinle hayat sürecek insanı da düşünmeliyiz. Seversiniz, pişman olursunuz, çok özlersiniz dönmek istersiniz olabilir insanlık hali. Eski eşiniz sever, pişman olur, çok özler yeniden başlamak ister insanlık hali bu da olabilir ama geçer. Her şey sevmekle pişman olmakla olmuyor ne yazık ki.
Bence adım atmayın, net. Bırakın o abi de hayatına baksın. Gittiğiniz hiç kimseye geri dönmeyin hatta. Bıraktığınız asla bıraktığınız yerde yıllarca kalmaz. Bir süre oyalanır ne yapacağını bilemez çünkü. Sonra bakar herkes kendi hayatında o da bir yol tutturur. Bence bırakın en azından kendi yolunda yaşasın.

Çok yazık etmişsin eşine en zor zamanında bi tekme de sen vurmuşsun. Şimdi babanın evinde rahat olmadığın için belki de tekrar eşine dönmek istiyorsun rahat olsaydın aklına bile gelmezdi belkide.

kocanın günahını çok çekersin sen daha ,

benım ablamda kocası aldattı diye boşanmaya kalktı , madem boşanmak istiyorsun boşan biz senın arkandayız dedik , çalışmıyor ve iki çocuk , ve sonunda biz suçlu olduk neymiş biz boşanmasını allahtan arıyormuşuz , kusura bakma ama annene hiç suç bulma , ne yapsaydı annen sana benı ilgilendirmez ne halın varsa gör kızımmı deseydi , , kocana ettiklerinin daha beterini ailene yaptın ki artık onlarda seni istemiyor , ben öyle anlıyorum ,

çocugunu kullan ufak ufak yanaş kocana , benım ablam öyle yaptı ,

SON GELISMELERI YAZARMISIN
MERAKLA BEKLIYORUM
cok benzer bi durumunu yasamistim 1 kizim vardi 4 yasinda ufak kavgalar ve maddi sorunlar disinda iyiydik esimle..ama aksamlari arkadaslariyla cikmasi gec gelmesi evin gecimini zor saglamamiz filan derken bi gece gec ve alkollu tamda gergin oldugumuz bi donemdi kavga buyudu bagirdim saydim sovdum ama sizdi kaldi hirsimi alamamistim sabahinda hemen annemleri aradim yok yaa bu boyle olmaz bundan ne koca ne baba olur vs. Vs..abarttim annemlerde en basindan beri cok inanmadi evliligimize ve ona..
Oda benim bu ani kararima bu kadar cabuk aceleci davranip bosanmak istememe kizdi ve bi hisimla 15 gun icinde anlasmali bosandik calisiyodum o zaman ailemin yanina gittim ama aklim hep ondaydi sinirim 1 haftaya gecti pismanliklar basladi...tabi ondada..derken annemlerde cok zorlanip onunla olan her animi aramaya balsadim
Uzun lafin kisasi 1 ay ayri kaldim sonra tekrar nikah..suan ikinci nikahin ustunden 4 sene gecti kizlarim 2 oldu ve iyiki diyorum ondan baskasiyla yapamazmisim iyiki onunlayim babalarina asik iki kizim var isi gucu o deli fisek halleri hepsi duruldu ufak defek seyler oluyo tabi ama geciniyoruz
Eger CEKILMEYECEK SORUNLAR YOKSA VE BI NEBZE SEVGI SAYGI VARSA IKINCI BI SANSI HAK EDIYO BU EVLILIK
hakkinda hayirlisi olsun ama denemeye deger tabi birden adim atma arkadaslarin dedigi gibi once birlikte cocukla vakit gecirmeyi teklif edin bu ara cok hassas surekli soruyor birlikte vakit gecirmek istiyor deyin bir aradayken hareklerinden anlarsiniz bi umut varmi diye once cocukla birlikte gorusmelere gitmekle baslayin sonra bu gorusmeleri artirin aceleci davranmayin once onu bi analiz edin biri varmi hayatinda sizinle ilgili ne dusunuyo onu anlamaya bakin insallah iyi olur yaa insallah hala unutmamistir sizi

Bu aileyi suçlama hali de hiç değişmiyor " boşanacaktım destek olmadılar , hayatım mahvoldu ", " boşanmak istedim ailem destek oldu, şimdi pişmanım onların yönlendirmesi yüzünden boşandım, suçlu ailem". Peki de ne yapsınlar bu aileler anlamadım, gazeteler damat şiddetinden hayatını kaybeden anne babalar ile dolu, ama hala aile suçlu, aileniz sizi zorla evlendırmedıyse hıc de suçlu falan değiller. Boşanmak istiyorsanız tabi ki biz destek oluruz diyecekler , başka ne desinler en uygun cümle bu !

Çocuğunuzun Doğum günününde bir organizasyon düzenleyin Doğum gününde ikimizi bir arada görmek istiyor falan deyin eski eşinize de sonra üçünüz kutlayın o arada da bir nabzını yoklayın bakalım

Kızlar merhaba.

Derdim çok büyük ve dışardan birilerinin tavsiyesine çok ihtiyacım var.

6 yaşında bir oğlum var ve bundan 2 yıl kadar önce eşimden boşandım. Boşanmayı ben istedim. O kadar cok istedim ki boşanmayı önüme dağlar çıksa onları da yıkar geçer yine de o evde durmazdım.

Ufak tartışmalarımız oluyordu ama o akşamki çok kötüydü. O akşam yine tartıştık ve tartışma kavgaya döndü.

Evden gitmesini istedim ama o gitmeyince o zaman ben gidiyorum dedim. Ailemi aradım, onlar gelene kadar da oğlumun ve kendimin birkaç esyamızı toplayıp valize koydum. Bu arada eşim sürekli, lütfen konuşalım yapma etme deyip duruyordu. Ama o evde kalamazdım, kalmaya zerre kadar tahamülüm yoktu. Eve de ona da tahamülüm kalmamıştı. Ailem gelince de onlara tek laf ettirmeden, oğlumu da aldım ve gittik. Annemin evine döndüm. İçimde hiç üzüntü yoktu ve daha öncede birkaç defa boşanmayı düşündüğüm için kararımı vermiştim boşanacaktım. Şimdi o günleri düşündüğümde annemin de beni olumsuz yönlendirdiğini fark ediyorum. Bana hiç yapma kızım demedi. Kızım sen gel dedi biz sanada torunumuzada bakarız dedi. O ilk günler okadar rahattımki sanki omuzlarımdan büyük bir yük kalkmıştı. Kuş gibi hafiftim ve özgürdüm. Bir ay sonrada eşyalarımın tamamını aldım, evlenirken ailemin aldığı ve evliliğimiz süresince aldığım tüm eşyaları aldım. Sonra eşimin karşısına geçip onu sevmediğimi, hiç saygımın kalmadığını, annemin evinde çok ama çok mutlu olduğumu ve boşanmak istediğimi söyledim. Karşımda güçlü durmaya çalışıyordu ama biliyorum içi paramparça olmuştu. Biliyorum çünkü çok duygusal bir insandır. Sonra kalktım konuşmamız bu kadar diyip evden çıktım. Hiç sesini çıkarmadı çıkaramazdı çünkü çok kararlıydım. Ertesi gün bütün sosyal mecralarda eşimi engelledim. Hiçbirinde beni göremiyordu artık. 3 ay önce işten çıkarılmıştı, sürekli iş arıyordu. İnşaat mühendisiydi ama iş bulamıyordu. Oğlumu hergün okuldan alıyor parkta oynatıyor annemlere bırakıyordu. Bundan dolayı oğlum sürekli babasını soruyordu. Asla göstermemezlik etmedim oğlumu eşime. Bu kadar baba diyeceğini hiç düşünmemiştim, oğlum sürekli babayı sayıklıyordu. Oğluma babayla anlaşamadığımızı ama onu ikimizinde çok sevdiğini söylüyordum ama anlamıyordu daha 3,5-4 yaşındaydı. Şu anda 6 yaşında ve hala babacı benim oğlum.

Sunuda belirteyim eşim asla aldatmadı beni, elini bir kere bile kaldırmadı, sigara kullanmaz, alkolü yoktur. işinden dolayı çok geç geldiği olurdu. Bazen banyo yapmadan yatardı, ayaklarını bile yıkamazdı... son zamanlarda herseyi batar olmuştu, bazen telefonda oyun oynardı ve bu beni çıldırtırdı... o telefonu camdan fırlatasım gelirdi. O evde ne yemek yapıyordum ne de ütü, hiçbirşey içimden gelmiyordu.

4 yıl çalıştığı son firmada maaşını hep geç alırdı hatta 3 ay maaş almadığı oldu ve benim kartlarım sonuna kadar doluydu. Maaşını yalvar yakar, yarım yamalak alır kredi kartlarımızı öderdi. Sonra işten çıkardılar, tazminatını bile zor ödediler. Kalan maaşlarını ödeyemediler, iflas ettiler. Ailelerimiz bize destek olamazlardı emeklilerdi ve bütçeleri belliydi. Bu da evi terk etmemde ayrı bir etkendi. Anlayışım, sabrım, tahamülüm, sevgim, hersey tükenmişti. Para önemli değildi ama önemliydi işte, çıkıp bir çay içemezdik. Bütün olanaklarımızı oğlumuza aktarırdık. Ve tüm bunlar beni çok bunalttı ve boşanmamda etkili oldu. Şunu belirtmeliyim boşanma esnasında beni hiç zorlamadı (ben onu çok zorladım). Anlaşmalı boşandık ve boşanma protokolünde çocuğumuzla ilgili 1-2 maddeye itiraz etti ve isteklerimin hepsine evet dedi.

Ailem ilk başta bana ve oğluma karşı çok iyiydiler fakat boşanana kadar sürekli beni destekleyen annem ve babam boşanmadan sonra bambaşka oldular. Düzenleri bozulduğu için bana da oğluma da kızgınlar. Ve ailemle çok problem yaşamaya başladık. Oğlumun saçını okşayıp oturup bir kez oyun oynamadılar. Oğlumla hiç ilgilenmediler. Onlarında elinde telefon sürekli sosyal sitelerdeler ya da televizyon izliyorlar.

Kimseyle beraber olmadım. Eşim ne yaptı ne yapıyor bilmiyorum. Belki de hayatında birileri vardır.

Dostlar ben çok pişmanım. Bu pişmanlık okadar ağırki inanın taşıyamıyorum. Pişmanlık beni öldürüyor. Fakat kapıları okadar sert kapattımki eşime nasıl döneceğimi bilmiyorum. Oğlum gece gündüz baba diyor ve hep onu aramak istiyor, konuşmak istiyor. Görüştüklerinde de babasını bırakmak istemiyor, ağlıyor. Onun daha fazla üzülmesini istemiyorum.

Çevremde boşanıp tekrar aynı kişiyle evlenen örnekler var ama onlar benim gibi giderken yakıp yıkmadılar. Ben çok kötü davrandım :KK43:

Ne olur bana yol gösterin. Soracagınız sorular varsa onları da memnuniyetle cevaplarım yeter ki yardımcı olun fikir verin.
Bukadar dusuneceginize arayin hata yaptim diyin tekrar bir aile olun .Ortada cok buuk bir sevep yok.

nefes bile almadan okudum :KK43:
Aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyorum. Her gün eşimle konuşmak için cesaret toplayıp konuşamıyorum boşanma işini. Evin içinde iki yabancıya döndük. Mevzular aynı para pul iş annesi vs. Ama eşim çok iyi tıpkı eski eşin gibi... ve benimde bir oğlum var.

Bu konu bi işaret mi acaba bana, gerçekten pişmanmısın? Çok merak ediyorım şu anda. Belki içinde bir ilgi boşluğu vardır? Annen baban bunaltmıştır??

madem eşin iyi ne olur boşanma
kucuk cocugun var hıc degılse ona acı
kavga gurultu aldatma saygısızlk yoksa lütfen idare et

Ekle kız, çocukla zilyon foto at şimdi,on kilo civarında yeterli olur, altına bi şey yazma kalp mali at,yakında babalar günü var boyama makama yaptır, altına babasına verecekmiş yaz. Yalan da değil çocuk babasını seviyor, deli oluyor diyorsun. Haftaya fln ekle, instagramı mı açık? Fcebook mu? Gururlu olma gerekirse rezil et kendini, adamı alacaksın inanıyorum :21:
Kızlar size de sinir oldum çocuğunun babası,pişman olmuş zaten, artık iyi bi şey için destek olsanıza, :sinirli:
32 yaşında kadın sorumluluk almayi bilmiyor, bencil ve nankör biri neyin desteğini vereceğiz? Ailesi gereken kadar desteği vermiş, 30 yaşında vermiş olduğu karar için ailesini suçluyor, gören de sanır ki 0-5 yaş arası çocuk da ailesi doğru olan yola yönlendirmemiş. Bu kadın yarın bir gün barışır, sonra adamla kavga eder, gelir sana atar topu da. Sen ver bizim yerimize akılları bakalım ne olacak, takipteyiz. :kahve:

32 yaşında kadın sorumluluk almayi bilmiyor, bencil ve nankör biri neyin desteğini vereceğiz? Ailesi gereken kadar desteği vermiş, 30 yaşında vermiş olduğu karar için ailesini suçluyor, gören de sanır ki 0-5 yaş arası çocuk da ailesi doğru olan yola yönlendirmemiş. Bu kadın yarın bir gün barışır, sonra adamla kavga eder, gelir sana atar topu da. Sen ver bizim yerimize akılları bakalım ne olacak, takipteyiz. :kahve:
ınsanlar hakkında cok rahat konusabılıyorsunuz hayretle okuyorum bencıl nankor ne ya .. Hakaret gıbı gorusunu daha ılımlı bı uslupla soylesenız ne olur ?kımse burda hakaret duymak ıcın derdını acmıyor ..

Benım ablamla enıstemde cahıllık ettıler bı anda anlasmalı bosandılar .. Kadın ben sucluyum dıyor ama mutlaka adamında vardıt kusuru kadın kadar olmasada .. Ablamla rnıstem gerı evlendıler yaklasık bır yıl sonra ablam da olmaz dedı ama enıstem ne yaptı ne ettı gerı kazandı onu ıyıkı gerı evlnmısler cok mutlular kıymet bıldıler 2 bebıslerı oldu 4 ay once .. InsAllah hayırlısıyla yenıden saglam bı yuva kurarsınıxz.. Aldatma yok bıse yok ıllr agır aldatlmalar mı olmamlı ınsan ıstr hata yapmıs farkına varmıs duzelmeye sansı yok mu yaa..ıns barısırsınız gulum kocanın kıymetunı bılırsın mutluluklar

Back