Boşanma ve eski eşin soyadı

Asla kullanmazdım. Bir sorun da olmuyor çocukla soyadı uyumsuzluğunuz. Ben babamın soyadıyla büyüdüm (hiç tanımadığım halde) -ki bundan 38 yıl önceden bahsediyorum- biz sorun yaşamadıysak siz niye yaşayasınız? Bu fikirlerden bi an önce kurtulun. Sizi aldatan bi adamın soyadına da tenezzül etmeyin.

Haklisiniz kadinlar neden bunu yasamak zorunda ki evlen soyadın değişsin, boşan yine değişsin çok saçma, haklısınız son yazdiginizi söylemeyi düşünüyorum bende, çocuk olmasa böyle bir konu da olmazdı

adamın soyadını taşımak neden bir daha evlenmeyeceği anlamına gelsin ki

okul çağında çocuklar için sorun olabilir

ortaokulda veli toplantısı sonrasında sınıfta imza listesi kalmış

neyse bakıyor sınıf ahalisi birden hiç bilmediğimiz bir soyadı olan bir isim

40 kişilik sınıfta o soyadı ile kimse yok

çocuğu da annesinin adını da hatırlıyorum yaşım 40 olmasına rağmen hala

çünkü çocuk o benim annem dedi ve soyadlarının neden farklı olduğunu anlatmak istemedi üzüldü vs

ben neden farklı olabileceğini biliyordum ama bilmeyenler çoğunluktaydı

bir de günümüzde insanlar çok meraklı

soyadı farklı olunca başlıyorlar ay ne zaman ayrıldın yok neden ayrıldın bir daha evlenmeyecek misin vs vs

sırf bu sorularla muhatap olmamak için bile eski eşin soyadını kullanırım ki çocuğum gerilmesin

bu arada resmi işlemlerde sıkıntı olmaz evet ama tam resmi olmayan işlemlerde sıkıntı olabiliyor yanlış yazılıyor ya da her türlü bağı kurmak için sürekli boşanma ilamı ya da nüfus kayıt örneği ile gezmek hoş olmuyor

çocuğun velisi olarak işlem yapmıştı da velisi olduğunu bir ispatlasın hatalı mı yazılmış isimler yoksa bu şekilde mi diye resmi yazı göndermişti kurum

uzattım ama soyadı kullanılması fikrini destekliyorum

Bir sorun olmayacağını tabiki bende biliyorum sadece çocuğumla aynı soyadını kullanmak istiyorum hepsi bu kimse için değil kendim için sadece benim için öyle bir adam yok

Soyadlarınızın farklı olması bir şeyi değiştirmiyor. Çocuğun kimliğinde anne adı kısmında sizin adınız yazıyor sonuçta.

anne adı kısmında sadece isim yazıyor aslında ad soyad yazsa olur belki

zira çocuğun anne adı Zeynep örneğin yüzlerce binlere Zeynep var

adı her Zeynep olan o çocuğun annesi olmadığı için de nüfus kayıt örneği ve mahkeme kararını taşımak gerekebiliyor resmi işler için

Benim de ikinci evliliğim. İlk evliliğimden 6 yaşında bir oğlum var. İkinci evliliğimden de 8 aylık bir oğlum. Bizimki tamamen daha karışık bir durum oğlum acısından. Ama üç sene farklı soyadlarla yaşadık oğlumla. Ben hiç düşünmedim bile babasının soyadını kullanmayı. Evet okulda ya da kurumlarda garip geliyor önce ama kimseden saçma sapan bir tutum görmedim. Şimdi anlıyor artık durumu. Sorun yok yani şükür ki idrak etmesi açısından durumu daha iyi bence

Çok çok teşekkürker derdime derman oldunuz resmen bende tam olarak bunlardan bahsetmek istemiştim ve çok masumane olarak cocugumla kendi soyadım aynı olsun istiyordum yazdiklarinizdan sonra bunun daha doğru olduğunu anladım çok sagolun iyiki konuyu açmışım ❤

bu konuda ilerleyen süreçlerde de isterseniz özelden de konuşuruz

çok değişik versiyonlarını gördüm

boşanırken eşinin soyadını alıp sonra vazgeçen, boşanırken almayıp sonra alan, eşi vefat edince çocukları olmasına rağmen baba soyadına dönen, ikinci kez evlense de en azından çocuklarımın soyadı bende de olsun diye soyadını isim değişikliği olarak ekletmek isteyen....

Evet sizinki de farklı bir durum ama aşmışsınız ne güzel evlenmişsiniz mutluluklar ❤ ama zaten benim de 2.evlilikti tekrar evlenmeyi düşünmediğim için benim için böylesi daha güzel olur diye düşünüyorum

Ooo dimi neler var evet daha sonra özelden konuşursak çok daha iyi olur

Ben olsam o adamin soy adini tasimam baska birinin soy adini tasimak normalde bile sacma geliyor cocugunuz sizin soy adinizi alabilir bi bayan almisti gecen aylarda haberlerde gormustum oda coxugumla farkli soy adi tasimak istemiyorum annesi olarak demisti

. Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Uzman değilim ama bu durum oglunuzun kafasını daha çok karıştıracaktır bence ileride.

cok aşırı duygusal dusunuyorsunuz
dunyada mılyonlarca cocugun soyadı annesınden farklı :)
zaten babasından ayrılmıssınız ? tam aksıne ılerde babamdan ayrısınız neden onun soyadını hala kullanıyorsun derse ? ben olsam oyle derdım mesela

soyadınızın farklı olması onun annesı oldugunuz gercegını degıstırmez okulda da bırkac ogretmenden baska kımse bılmeyecek hanı okulda aaa annenın soyadı farklı dıye dalga gecen olmayacak kendısıyle kı muhtemelen kendısı soyleyecek okulda annem babam ayrı dıye

yanı karsısına olumsuz sekılde cıkacagı bır durum yok kı ?

ha desenız kı benım onun soyadındayken bır iş saygınlıgım oldu soyadım marka oldu bosanınca degıstıremeyecegım soyadım markam oldugundan benımle yasamak zorunda yasantımı idame ettırıyorum dıye tamam anlarım... sezen aksu gıbı oda eskı esının soyadını tasıyor ivana sert gıbı

oyle bır durumunuz yoksa ne munasebet adamı adınızla yasatacaksınız aldatmıs sızı hıc muhattap olmayın

Madem bu kadar zorluklar yaşanıyor boşanmasın o zaman kadınlar, çeksin çilesini otursunlar.

Yapmayın allahaşkına ya, çocuğa annem babam ayrı diyebilecek aklı ve özgüveni kazandırmaktansa ömür billah ait olmadığımız ailenin soyismini mi taşıyalım.

Bu mantıkla aynı soyismini taşıyıp ayrı yaşamakta ayrı sorun. Madem bu kadar laf söz oluyor, kadın çocuğuyla aynı soyisim ama tek yaşıyor/ailesiyle yaşıyor/ koca yok etrafta/anne, baba dışında biriyle evli ve sosyal ortamlara katılıyor/baba başka biriyle evli ve sosyal ortamlara katılıyor. Bu örnekler üzerinden çıkabilecek dedikoduları nasıl engelleyeceksiniz. Düşünsenize anne çocukla aynı soyisimde, babayla evli sanılıyor sosyal çevrede, ama tek yaşıyor çocuğuyla, veli toplantılarına yada çocuğun etkinliklerine tek geliyor vs. Ortada dönecek dedikoduları engellemek için bu seferde çocuk üzülmesin diye sahte baba mı yaratalım..

Ayrıca konu sahibi kendisi söylemiş bir daha evlenmeyeceğimin göstergesi gibi eşimin sevinmesi lazım diye.. ki haklı, madem eski eşinin soyadını taşıyor bir daha evlenip soyismini de değiştirmez herhalde..

Böyle diyorsunuz ama kendiniz yazmışsınız benim başkalarıyla olduğumu ima ediyor hem ona ispat gibi olur, bidaha evlenmeyeceğimin göstergesi sevinmesi lazım diye..

Çocuğun babası var

Okul etkinliğine vs de geliyor zaten

Soyadı da yazılan çizilen her ortamda yeniden açıklama zorunda bırakmamak için

Ben böyle düşünüyorum Adamdan boşandım asla soyadını istemem diyeni de anlarım

Konu sahibi de bu aşamada soyadını Adamın soyadı değil çocuğun soyadı olarak düşünüp kullanmak istiyor

Örneğin Hastane sırasında Arda Demir in annesi Büşra Yazgı olarak seslenilmesini istemiyor (isimleri uydurdum bu isimde gerçek kişiler varsa özür dilerim )

Arkadaşım bu şekilde eski eşinin soyadını kullandı ama onlar bu şekilde aldatma ile değil ,aynı evde uzuuuun yıllar zaten hiç iletişim kurmayarak boşanma aşamasına gelmişlerdi.Yuksek lisanstan doktoraya ,çeşitli mesleki sertifikalara kadar herşey eski soyadinaydi ve alanda eski soyadıyla yaptığı bir isim vardı...uzun lafın kısası sadece çocuğumla aynı soyadı tasimak için ayrıldığım adamın soyadını tasimam ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…