- 13 Ağustos 2014
- 13.046
- 22.236
- 598
- Konu Sahibi Jupiter neptun
-
Asla kullanmazdım. Bir sorun da olmuyor çocukla soyadı uyumsuzluğunuz. Ben babamın soyadıyla büyüdüm (hiç tanımadığım halde) -ki bundan 38 yıl önceden bahsediyorum- biz sorun yaşamadıysak siz niye yaşayasınız? Bu fikirlerden bi an önce kurtulun. Sizi aldatan bi adamın soyadına da tenezzül etmeyin.İkinci evliliğin sonundayım boşanmak için iki üç ay zamana ihtiyacım var (maddi konulardan dolayı) 19 aylık bir oglum var, bu arada 32 yaşındayım, kızlar sorum size saçma gelebilir ama benim için önemli sizden yorum almak istedim
Boşandıktan sonra cocugumla soyadım farklı olacak doğal olarak, ama bu zor bir durum okulda filan, ne biliyim seyahate çıktığımızda ben onun annesiyim ama soyisimler farklı
1. Acaba diyorum babasıyla konuşsam hem kendi baba soyadım hemde onun soyadını kullanmama izin verir mi (şu an sadece onun soyadını kullanıyorum) ama pek sıcak bakacağını da sanmıyorum
2. Bir diger secenek cocuğuma kendi babamin soyadını verme ihtimalim var mı ama bu da çok zor bir şey sanırım
3. Boşanma diyebilirsiniz ama aldatılma, çalışmama konularımız var yani bu çok mümkün görünmüyor
4. Yarın birgün başka bir evlilik yapmayı düşünmüyorum yine de büyük konuşmak istemiyorum ama çocuğumun gözüne kapama tedavisi yapıyoruz ve yaklaşık 10 yaşına kadar sürecek yani ben zaten 10 yıl kendimi sadece çocuğuma adamak istiyorum, zaten çalışıyorum kalan tüm vaktim onunla olsun istiyorum
Sonuç olarak siz olsanız ne yapardınız eski eşin soyadını kullanır miydiniz
(Ondan nefret filan etmiyorum, ona karşı herhangi bir duygum da yok nötr yani sadece cocugumun babasi)
Teşekkürker şimdiden ❤
Haklisiniz kadinlar neden bunu yasamak zorunda ki evlen soyadın değişsin, boşan yine değişsin çok saçma, haklısınız son yazdiginizi söylemeyi düşünüyorum bende, çocuk olmasa böyle bir konu da olmazdıHerkes yok aldatan adamın soyadını taşımam falan demiş. Bunun üstüne kadınlar ne kolay kimlik değiştiriyor diye düşündüm. Benim soyadım benim kimliğimdir. Boşandıktan sonra asla değiştirmem artık. Her ne sebeple bosanirsam bosanayim. Hatta başkası ile de sırf şu soyadı rezilliğini tekrar yaşamamak
İçin de evlenmem.
Ben 32 yaşında evlendim. Eski soyadım çok uzun olduğu ve iki tane ismim olmadığı için eskisini yenisiyle beraber kullanmadım. Ve bir günde resmen kimliğim değişti. Bu bende çok büyük rahatsızlık yarattı. Bunu asmam da uzun sürdü.
Bence kocanın soyadını taşımaya devam edin. Eğer izin vermez ise oğlunuza kendi soyadınızı verebilirsiniz. Bu şekilde hareket edecebinizi söylersiniz. O da muhtemelen izin verir.
Boşandığınız gerçeğini kabul ettikten sonra çocuk, soyadına mı takılacak allahaşkına..
Asıl amaç detaylarda saklı. Adamın soyadını taşımanın bidaha evlenmeyeceğiniz anlamına gelmesi ve adamın size çirkin iddialarını ıspat için hala adama yaranma derdindesiniz. Boşanmayın hiç, daha iyi..
Bir sorun olmayacağını tabiki bende biliyorum sadece çocuğumla aynı soyadını kullanmak istiyorum hepsi bu kimse için değil kendim için sadece benim için öyle bir adam yokAsla kullanmazdım. Bir sorun da olmuyor çocukla soyadı uyumsuzluğunuz. Ben babamın soyadıyla büyüdüm (hiç tanımadığım halde) -ki bundan 38 yıl önceden bahsediyorum- biz sorun yaşamadıysak siz niye yaşayasınız? Bu fikirlerden bi an önce kurtulun. Sizi aldatan bi adamın soyadına da tenezzül etmeyin.
Soyadlarınızın farklı olması bir şeyi değiştirmiyor. Çocuğun kimliğinde anne adı kısmında sizin adınız yazıyor sonuçta.
Çok çok teşekkürkeradamın soyadını taşımak neden bir daha evlenmeyeceği anlamına gelsin ki
okul çağında çocuklar için sorun olabilir
ortaokulda veli toplantısı sonrasında sınıfta imza listesi kalmış
neyse bakıyor sınıf ahalisi birden hiç bilmediğimiz bir soyadı olan bir isim
40 kişilik sınıfta o soyadı ile kimse yok
çocuğu da annesinin adını da hatırlıyorum yaşım 40 olmasına rağmen hala
çünkü çocuk o benim annem dedi ve soyadlarının neden farklı olduğunu anlatmak istemedi üzüldü vs
ben neden farklı olabileceğini biliyordum ama bilmeyenler çoğunluktaydı
bir de günümüzde insanlar çok meraklı
soyadı farklı olunca başlıyorlar ay ne zaman ayrıldın yok neden ayrıldın bir daha evlenmeyecek misin vs vs
sırf bu sorularla muhatap olmamak için bile eski eşin soyadını kullanırım ki çocuğum gerilmesin
bu arada resmi işlemlerde sıkıntı olmaz evet ama tam resmi olmayan işlemlerde sıkıntı olabiliyor yanlış yazılıyor ya da her türlü bağı kurmak için sürekli boşanma ilamı ya da nüfus kayıt örneği ile gezmek hoş olmuyor
çocuğun velisi olarak işlem yapmıştı da velisi olduğunu bir ispatlasın hatalı mı yazılmış isimler yoksa bu şekilde mi diye resmi yazı göndermişti kurum
uzattım ama soyadı kullanılması fikrini destekliyorum
Buna istinaden yazmıştım.Boşandıktan sonra cocugumla soyadım farklı olacak doğal olarak, ama bu zor bir durum okulda filan, ne biliyim seyahate çıktığımızda ben onun annesiyim ama soyisimler farklı
Çok çok teşekkürkerderdime derman oldunuz resmen bende tam olarak bunlardan bahsetmek istemiştim ve çok masumane olarak cocugumla kendi soyadım aynı olsun istiyordum yazdiklarinizdan sonra bunun daha doğru olduğunu anladım çok sagolun iyiki konuyu açmışım ❤
Evet sizinki de farklı bir durum ama aşmışsınız ne güzel evlenmişsiniz mutluluklar ❤ ama zaten benim de 2.evlilikti tekrar evlenmeyi düşünmediğim için benim için böylesi daha güzel olur diye düşünüyorumBenim de ikinci evliliğim. İlk evliliğimden 6 yaşında bir oğlum var. İkinci evliliğimden de 8 aylık bir oğlum. Bizimki tamamen daha karışık bir durum oğlum acısından. Ama üç sene farklı soyadlarla yaşadık oğlumla. Ben hiç düşünmedim bile babasının soyadını kullanmayı. Evet okulda ya da kurumlarda garip geliyor önce ama kimseden saçma sapan bir tutum görmedim. Şimdi anlıyor artık durumu. Sorun yok yani şükür ki idrak etmesi açısından durumu daha iyi bence
Ooo dimi neler var evet daha sonra özelden konuşursak çok daha iyi olurbu konuda ilerleyen süreçlerde de isterseniz özelden de konuşuruz
çok değişik versiyonlarını gördüm
boşanırken eşinin soyadını alıp sonra vazgeçen, boşanırken almayıp sonra alan, eşi vefat edince çocukları olmasına rağmen baba soyadına dönen, ikinci kez evlense de en azından çocuklarımın soyadı bende de olsun diye soyadını isim değişikliği olarak ekletmek isteyen....
. Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Uzman değilim ama bu durum oglunuzun kafasını daha çok karıştıracaktır bence ileride.Evet sizinki de farklı bir durum ama aşmışsınız ne güzel evlenmişsiniz mutluluklar ❤ ama zaten benim de 2.evlilikti tekrar evlenmeyi düşünmediğim için benim için böylesi daha güzel olur diye düşünüyorum
[
adamın soyadını taşımak neden bir daha evlenmeyeceği anlamına gelsin ki
okul çağında çocuklar için sorun olabilir
ortaokulda veli toplantısı sonrasında sınıfta imza listesi kalmış
neyse bakıyor sınıf ahalisi birden hiç bilmediğimiz bir soyadı olan bir isim
40 kişilik sınıfta o soyadı ile kimse yok
çocuğu da annesinin adını da hatırlıyorum yaşım 40 olmasına rağmen hala
çünkü çocuk o benim annem dedi ve soyadlarının neden farklı olduğunu anlatmak istemedi üzüldü vs
ben neden farklı olabileceğini biliyordum ama bilmeyenler çoğunluktaydı
bir de günümüzde insanlar çok meraklı
soyadı farklı olunca başlıyorlar ay ne zaman ayrıldın yok neden ayrıldın bir daha evlenmeyecek misin vs vs
sırf bu sorularla muhatap olmamak için bile eski eşin soyadını kullanırım ki çocuğum gerilmesin
bu arada resmi işlemlerde sıkıntı olmaz evet ama tam resmi olmayan işlemlerde sıkıntı olabiliyor yanlış yazılıyor ya da her türlü bağı kurmak için sürekli boşanma ilamı ya da nüfus kayıt örneği ile gezmek hoş olmuyor
çocuğun velisi olarak işlem yapmıştı da velisi olduğunu bir ispatlasın hatalı mı yazılmış isimler yoksa bu şekilde mi diye resmi yazı göndermişti kurum
uzattım ama soyadı kullanılması fikrini destekliyorum
Adam benim umrumda bile değil ya, öyle biri yok yani benim için o yüzden yanlış anlamış olabilirsiniz
Benim derdim oğlumla aynı soyadı kullanmak istemem sadece bu yani
Yoksa çocuk olmasa tabiki böyle bişey düşünmem, ayrıca yaptıkları da umrumda değil çünkü benim hayatımda bir anlam ifade etmiyor nefret öfke bile yok o derece yok yaninötr 0
Madem bu kadar zorluklar yaşanıyor boşanmasın o zaman kadınlar, çeksin çilesini otursunlar.
Yapmayın allahaşkına ya, çocuğa annem babam ayrı diyebilecek aklı ve özgüveni kazandırmaktansa ömür billah ait olmadığımız ailenin soyismini mi taşıyalım.
Bu mantıkla aynı soyismini taşıyıp ayrı yaşamakta ayrı sorun. Madem bu kadar laf söz oluyor, kadın çocuğuyla aynı soyisim ama tek yaşıyor/ailesiyle yaşıyor/ koca yok etrafta/anne, baba dışında biriyle evli ve sosyal ortamlara katılıyor/baba başka biriyle evli ve sosyal ortamlara katılıyor. Bu örnekler üzerinden çıkabilecek dedikoduları nasıl engelleyeceksiniz. Düşünsenize anne çocukla aynı soyisimde, babayla evli sanılıyor sosyal çevrede, ama tek yaşıyor çocuğuyla, veli toplantılarına yada çocuğun etkinliklerine tek geliyor vs. Ortada dönecek dedikoduları engellemek için bu seferde çocuk üzülmesin diye sahte baba mı yaratalım..
Ayrıca konu sahibi kendisi söylemiş bir daha evlenmeyeceğimin göstergesi gibi eşimin sevinmesi lazım diye.. ki haklı, madem eski eşinin soyadını taşıyor bir daha evlenip soyismini de değiştirmez herhalde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?