- 19 Nisan 2019
- 1.445
- 1.318
- 48
- 37
- Konu Sahibi Jupiter neptun
-
Amin cok sağolun aynen bende biliyorum o konuyu hatta o zaman dikkatimi cekmişti şimdi bende aynısını yasıyorum ama burda coğunluga anlatamadım derdimi tesekkürlerHande Ataizi böyle birşey istemişti.
Annesi 2. Evliliğini yapmış, soyadı hep annesiyle başka olduğu için, kardeşleriyle farklı soyadı kullandığı için sorun yasamis. Şimdi kendi bosaninca eşinden soyisminin kalmasını istemişti. Sonuç ne oldu bilmiyorum.
Çocuğunuz için çok geçmiş olsun. Rabbim şifa versin
O zaman soyadınızı değiştirmeyin. Sizin soyadınızı alsa bu sefer babamınki niye farklı diye düşünür.Cevre önemli değil benim için sadece cocugumla aynı soyadım olsun ya benm baba soyadım ya da mecbur o Baska seçenek yok :)
Evet ya birde o var dimi onu hiç düşünmemiştim, farklı bir pencere actınız cok sağolunO zaman soyadınızı değiştirmeyin. Sizin soyadınızı alsa bu sefer babamınki niye farklı diye düşünür.
Rica ederim. Ben sizi anlıyorum. Siz hangi soy adını kullanırsanız kullanın bunları gözünüzde çok büyütmeyin. Önemli olan anne ve babanın çocukta derin acılar bırakmaması. Insallah her şey gönlünüzce olur.Evet ya birde o var dimi onu hiç düşünmemiştim, farklı bir pencere actınız cok sağolun ❤
Eyvallah cok sagolun haklısınızRica ederim. Ben sizi anlıyorum. Siz hangi soy adını kullanırsanız kullanın bunları gözünüzde çok büyütmeyin. Önemli olan anne ve babanın çocukta derin acılar bırakmaması. Insallah her şey gönlünüzce olur.
Hastanede 14 numara deniliyor veya hasta kimse o sesleniliyor.. Dıdısının dıdısı denmiyor... Bence bu soyadı çok abartılıyor okulda annenin soyadı nerden bilinecek, etkinliklerde nerden bilinecek anons mu ediyor anne baba bilmediğim için soruyorum..
bende haklısınızRica ederim. Ben sizi anlıyorum. Siz hangi soy adını kullanırsanız kullanın bunları gözünüzde çok büyütmeyin. Önemli olan anne ve babanın çocukta derin acılar bırakmaması. Insallah her şey gönlünüzce olur.
Aynen bende egolu davranmak istemiyorum yoksa tabiki o adamın soyadına meraklı değilim dediginiz gibi çocuğun yararı herşeyin önünde geliyor ❤Yukarıda ilk yazdığım örnek vardı
İki hafta önce etkinlikte anneanne anne ve çocuk vardı
Adlarını anons ettiler 3. Sınıfa giden oğlum hepsinin soyadı farklıymış dedi
Okulda da öğretmenin bilip bilmemesi falan değil ki olay
Örneğin okulumuzun girişinde kartlı sistem var
Sistem bozuktu görevli giriyordu isimleri
Soyadı neydi diye sordu arkadaş tam kendi soyadını söylüyordu ki çocuğun mu diye sordu o da evet dedi söyledi
basit bir isim girmek bile sıkıntı olabilir
Ya da okuldan eve veli adı yazılı kağıtlar geliyor veli adı soyadı ile yazılı, okuyor öğretmen çocuk alıyor vs
Bu arada çok eski eş soyadına düşkün gibi göründüm de ben evliyim ve iki soyadım var toplam 17 harf ve 4 kelime ama bu şekilde İspanyol gibi kullanıyorum
Ben bu konuda çocuğun yararının anne ya da bacanın egolarından önemli olduğunu düşünüyorum sadece
Ben olsam kendi bekarlık soyadımı alırdımİkinci evliliğin sonundayım boşanmak için iki üç ay zamana ihtiyacım var (maddi konulardan dolayı) 19 aylık bir oglum var, bu arada 32 yaşındayım, kızlar sorum size saçma gelebilir ama benim için önemli sizden yorum almak istedim
Boşandıktan sonra cocugumla soyadım farklı olacak doğal olarak, ama bu zor bir durum okulda filan, ne biliyim seyahate çıktığımızda ben onun annesiyim ama soyisimler farklı
1. Acaba diyorum babasıyla konuşsam hem kendi baba soyadım hemde onun soyadını kullanmama izin verir mi (şu an sadece onun soyadını kullanıyorum) ama pek sıcak bakacağını da sanmıyorum
2. Bir diger secenek cocuğuma kendi babamin soyadını verme ihtimalim var mı ama bu da çok zor bir şey sanırım
3. Boşanma diyebilirsiniz ama aldatılma, çalışmama konularımız var yani bu çok mümkün görünmüyor
4. Yarın birgün başka bir evlilik yapmayı düşünmüyorum yine de büyük konuşmak istemiyorum ama çocuğumun gözüne kapama tedavisi yapıyoruz ve yaklaşık 10 yaşına kadar sürecek yani ben zaten 10 yıl kendimi sadece çocuğuma adamak istiyorum, zaten çalışıyorum kalan tüm vaktim onunla olsun istiyorum
Sonuç olarak siz olsanız ne yapardınız eski eşin soyadını kullanır miydiniz
(Ondan nefret filan etmiyorum, ona karşı herhangi bir duygum da yok nötr yani sadece cocugumun babasi)
Teşekkürker şimdiden ❤
Evet yazanlar oldu sağolunYorumların hepsini okumadım. Yazan oldu mu bilmiyorum. Artık anne kendi soyadını vekaleti altındaki çocuğuna verebiliyor. Bir araştırın derim.
Yaa kiyamam canım benimBende aynı dertteyim ve çocuklar bunlara takılmaz demeyin , bende boşandım ve 2. Evliliğimi yaptım o zaman kızım 2 yaşındaydı şuan 7 yaşında okula başlayınca fark etti durumu ve çok üzüldü uzun uzun anlatmama rağmen idrak edemedi ,2. Evliliğimden kardeşi de var , hepinizinki aynı benim ki neden farklı dedi anlattım ama yine de ara ara aklına takılıp soruyor senin soyismin neydi okulda sorarlarsa ne deyım diyor
Bende araştırayım soy isim alabiliyor muyum
Konuştum ama kabul etmedi , bu gerçekle yaşamak zorunda dediYaa kiyamam canım benimişte bende bunları düşünüyorum, ilk eşinizle konuşsanız 2.esinizin soyadını kullansa kızınız olur mu acaba
Şöyle olabilir mi acaba siz hem kızlık soyadınızı hem 2.Eşinizin soyadını kullansanız, kızınız da velayet sizde olduğu için sizin kızlık soyadını alsa en azından ikinizin soyadı da aynı gibi olur, acaba böyle olur muKonuştum ama kabul etmedi , bu gerçekle yaşamak zorunda dedi
Bu konu üzerine avukatımı aradım danıştım , velayet bende olduğu için soyisim davası açabılırmişim , çocuğun psikolojisi için hangisi uygunsa mahkeme ona karar verir dedi.
Bayramdan sonra dava alacağım inşallah
Bir arkadasim ilk esinden olan kizi üzüldugu icin dava acti ve simdi 2. Esinin soyadini aldilar cocuga da,bir tek onun soyadi farkliydi ve kardesi dogmustu szin durumunuz gibi.Yalniz 2.ese baba diyordu kiz ,cok seviyordu ve kendi babasini hic gormuyordu.Bende aynı dertteyim ve çocuklar bunlara takılmaz demeyin , bende boşandım ve 2. Evliliğimi yaptım o zaman kızım 2 yaşındaydı şuan 7 yaşında okula başlayınca fark etti durumu ve çok üzüldü uzun uzun anlatmama rağmen idrak edemedi ,2. Evliliğimden kardeşi de var , hepinizinki aynı benim ki neden farklı dedi anlattım ama yine de ara ara aklına takılıp soruyor senin soyismin neydi okulda sorarlarsa ne deyım diyor
Bende araştırayım soy isim alabiliyor muyum
Kızlık soyadı değil de şimdiki eşim onun ailesi ve kardeşi kuzeni hepsi farklı kendi ayrı olduğu için üzülüyor, eşimin soyismini alması için uğraşacağım ☺Şöyle olabilir mi acaba siz hem kızlık soyadınızı hem 2.Eşinizin soyadını kullansanız, kızınız da velayet sizde olduğu için sizin kızlık soyadını alsa en azından ikinizin soyadı da aynı gibi olur, acaba böyle olur mu
Bizim durum ile birebir aynı , kendi babasının görüş günü var fakat gelmiyor , kızım 2 yaşından beri sadece iki kere gördü babasını , şimdiki eşimi babası olarak biliyor ve çok seviyor asla ondan ayrılmak istemiyor, aynı şekilde kuzeni ve kardeşi doğdu sadece benim soyadım farklı diye üzülüyor.Bir arkadasim ilk esinden olan kizi üzüldugu icin dava acti ve simdi 2. Esinin soyadini aldilar cocuga da,bir tek onun soyadi farkliydi ve kardesi dogmustu szin durumunuz gibi.Yalniz 2.ese baba diyordu kiz ,cok seviyordu ve kendi babasini hic gormuyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?