- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.538
- 248
- Konu Sahibi Jupiter neptun
-
ne olursa olsun boşanmış olduğun bir insanın soyismini taşımazdım. yarın bir gün aşık olduğunu ve yeniden evlenmek istediğini bir düşünsen. Ayrıca oğlunla senin soyisimin farklı olması bence onun açısından sorun yaratmaz çünkü bu bilinçle büyüyecekİkinci evliliğin sonundayım boşanmak için iki üç ay zamana ihtiyacım var (maddi konulardan dolayı) 19 aylık bir oglum var, bu arada 32 yaşındayım, kızlar sorum size saçma gelebilir ama benim için önemli sizden yorum almak istedim
Boşandıktan sonra cocugumla soyadım farklı olacak doğal olarak, ama bu zor bir durum okulda filan, ne biliyim seyahate çıktığımızda ben onun annesiyim ama soyisimler farklı
1. Acaba diyorum babasıyla konuşsam hem kendi baba soyadım hemde onun soyadını kullanmama izin verir mi (şu an sadece onun soyadını kullanıyorum) ama pek sıcak bakacağını da sanmıyorum
2. Bir diger secenek cocuğuma kendi babamin soyadını verme ihtimalim var mı ama bu da çok zor bir şey sanırım
3. Boşanma diyebilirsiniz ama aldatılma, çalışmama konularımız var yani bu çok mümkün görünmüyor
4. Yarın birgün başka bir evlilik yapmayı düşünmüyorum yine de büyük konuşmak istemiyorum ama çocuğumun gözüne kapama tedavisi yapıyoruz ve yaklaşık 10 yaşına kadar sürecek yani ben zaten 10 yıl kendimi sadece çocuğuma adamak istiyorum, zaten çalışıyorum kalan tüm vaktim onunla olsun istiyorum
Sonuç olarak siz olsanız ne yapardınız eski eşin soyadını kullanır miydiniz
(Ondan nefret filan etmiyorum, ona karşı herhangi bir duygum da yok nötr yani sadece cocugumun babasi)
Teşekkürker şimdiden ❤
Çocuğun babası var
Okul etkinliğine vs de geliyor zaten
Soyadı da yazılan çizilen her ortamda yeniden açıklama zorunda bırakmamak için
Ben böyle düşünüyorum Adamdan boşandım asla soyadını istemem diyeni de anlarım
Konu sahibi de bu aşamada soyadını Adamın soyadı değil çocuğun soyadı olarak düşünüp kullanmak istiyor
Örneğin Hastane sırasında Arda Demir in annesi Büşra Yazgı olarak seslenilmesini istemiyor (isimleri uydurdum bu isimde gerçek kişiler varsa özür dilerim )
Evet kabul ediyorum duygusal düşündüğümü zaten mantıklı düşünseydim bu adamla evlenmezdimcok aşırı duygusal dusunuyorsunuz
dunyada mılyonlarca cocugun soyadı annesınden farklı :)
zaten babasından ayrılmıssınız ? tam aksıne ılerde babamdan ayrısınız neden onun soyadını hala kullanıyorsun derse ? ben olsam oyle derdım mesela
soyadınızın farklı olması onun annesı oldugunuz gercegını degıstırmez okulda da bırkac ogretmenden baska kımse bılmeyecek hanı okulda aaa annenın soyadı farklı dıye dalga gecen olmayacak kendısıyle kı muhtemelen kendısı soyleyecek okulda annem babam ayrı dıye
yanı karsısına olumsuz sekılde cıkacagı bır durum yok kı ?
ha desenız kı benım onun soyadındayken bır iş saygınlıgım oldu soyadım marka oldu bosanınca degıstıremeyecegım soyadım markam oldugundan benımle yasamak zorunda yasantımı idame ettırıyorum dıye tamam anlarım... sezen aksu gıbı oda eskı esının soyadını tasıyor ivana sert gıbı
oyle bır durumunuz yoksa ne munasebet adamı adınızla yasatacaksınız aldatmıs sızı hıc muhattap olmayın
Siz bu olayı yaşadığımızda ortaokulda miydiniz ve hala hatırlıyorsunuzadamın soyadını taşımak neden bir daha evlenmeyeceği anlamına gelsin ki
okul çağında çocuklar için sorun olabilir
ortaokulda veli toplantısı sonrasında sınıfta imza listesi kalmış
neyse bakıyor sınıf ahalisi birden hiç bilmediğimiz bir soyadı olan bir isim
40 kişilik sınıfta o soyadı ile kimse yok
çocuğu da annesinin adını da hatırlıyorum yaşım 40 olmasına rağmen hala
çünkü çocuk o benim annem dedi ve soyadlarının neden farklı olduğunu anlatmak istemedi üzüldü vs
ben neden farklı olabileceğini biliyordum ama bilmeyenler çoğunluktaydı
bir de günümüzde insanlar çok meraklı
soyadı farklı olunca başlıyorlar ay ne zaman ayrıldın yok neden ayrıldın bir daha evlenmeyecek misin vs vs
sırf bu sorularla muhatap olmamak için bile eski eşin soyadını kullanırım ki çocuğum gerilmesin
bu arada resmi işlemlerde sıkıntı olmaz evet ama tam resmi olmayan işlemlerde sıkıntı olabiliyor yanlış yazılıyor ya da her türlü bağı kurmak için sürekli boşanma ilamı ya da nüfus kayıt örneği ile gezmek hoş olmuyor
çocuğun velisi olarak işlem yapmıştı da velisi olduğunu bir ispatlasın hatalı mı yazılmış isimler yoksa bu şekilde mi diye resmi yazı göndermişti kurum
uzattım ama soyadı kullanılması fikrini destekliyorum
Ne demek istediğinizi gayet iyi anlıyorum çünkü annemle babam yaklaşık 8-9 yıldır ayrılar hiç görüşmüyorlar ama resmi olarak evliler hala ki bana kalsa çoktan boşanmalarını isterdim ama kendi tercihleri başka kadın yada adam yok annem kendini bize adamış babam başka yerde kendi başına, yani demem o ki benim için aile olmanın anlamını size ifade edemem yani bu konuda kendimi yeterince anlatamayabilirimMadem bu kadar zorluklar yaşanıyor boşanmasın o zaman kadınlar, çeksin çilesini otursunlar.
Yapmayın allahaşkına ya, çocuğa annem babam ayrı diyebilecek aklı ve özgüveni kazandırmaktansa ömür billah ait olmadığımız ailenin soyismini mi taşıyalım.
Bu mantıkla aynı soyismini taşıyıp ayrı yaşamakta ayrı sorun. Madem bu kadar laf söz oluyor, kadın çocuğuyla aynı soyisim ama tek yaşıyor/ailesiyle yaşıyor/ koca yok etrafta/anne, baba dışında biriyle evli ve sosyal ortamlara katılıyor/baba başka biriyle evli ve sosyal ortamlara katılıyor. Bu örnekler üzerinden çıkabilecek dedikoduları nasıl engelleyeceksiniz. Düşünsenize anne çocukla aynı soyisimde, babayla evli sanılıyor sosyal çevrede, ama tek yaşıyor çocuğuyla, veli toplantılarına yada çocuğun etkinliklerine tek geliyor vs. Ortada dönecek dedikoduları engellemek için bu seferde çocuk üzülmesin diye sahte baba mı yaratalım..
Ayrıca konu sahibi kendisi söylemiş bir daha evlenmeyeceğimin göstergesi gibi eşimin sevinmesi lazım diye.. ki haklı, madem eski eşinin soyadını taşıyor bir daha evlenip soyismini de değiştirmez herhalde..
Sagolun ama bu tavırda değilim 1 kere boşandım 3 yıl bekardım hiç de bir sorunla karşılaşmadım bu konuda, işte oğlunuz bunu anlayacak yaştaymış ne güzel ama benimki daha bebekÇocuğunuz şu an soyadını idrak edecek yaşta değil. Büyüyünce babasının soyadını taşıdığını anlatırsınız. Ben bu konuda ilk başlarda oğlumun tepkisiyle karşılaştım ama nedenini anlatınca bir daha bu konuyu açmadı. Herhangi bir yerde de sorun olmadı. Sanki boşanmış olmak ayıp kimse bilmesin gibi bir tavır takınmayın rahat olun.
AynenÇocuğun babası var
Konu sahibi de bu aşamada soyadını Adamın soyadı değil çocuğun soyadı olarak düşünüp kullanmak istiyor
Örneğin Hastane sırasında Arda Demir in annesi Büşra Yazgı olarak seslenilmesini istemiyor (isimleri uydurdum bu isimde gerçek kişiler varsa özür dilerim )
Okudum canım çok teşekkürler olayın Diyarbakır'da geçmesi helal olsun yaaha buldum
Yargıtay da Onayladı: BoÅanan Kadın ÃocuÄuna Kendi Soyadını Verebilir
Anayasa Mahkemesinin 2015'te verdiÄi hak ihlali kararının ardından Yargıtay da benzer bir karara imza attı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boÅanan kadınların ail...onedio.com
Bebek olması durumu kabullenmesini kolaylaştırır. Benimki 8 yaşında boşanmamıza tepki verirken ilk sorduğu anne senin soyadın değişecek mi oldu. Sizin bebeğiniz büyüdüğünde sorabilir ama yadırgamaz en azından.Sagolun ama bu tavırda değilim 1 kere boşandım 3 yıl bekardım hiç de bir sorunla karşılaşmadım bu konuda, işte oğlunuz bunu anlayacak yaştaymış ne güzel ama benimki daha bebek
Bebek olması durumu kabullenmesini kolaylaştırır. Benimki 8 yaşında boşanmamıza tepki verirken ilk sorduğu anne senin soyadın değişecek mi oldu. Sizin bebeğiniz büyüdüğünde sorabilir ama yadırgamaz en azından.
Ya yavrum nerden aklına gelip de sormuş size de çok geçmiş olsun, aynı soyadını kullanmak mantıklı o zaman dimiBebek olması durumu kabullenmesini kolaylaştırır. Benimki 8 yaşında boşanmamıza tepki verirken ilk sorduğu anne senin soyadın değişecek mi oldu. Sizin bebeğiniz büyüdüğünde sorabilir ama yadırgamaz en azından.
Aynen katılıyorum öyle düşünen arkadaşlar bekar yada çocukları yok sanırım yada bakış açısı saygı duyuyorum ama en iyisi aynı soyadı kullanmak yani kararım bu yöndeÇocuklar bunu bilmez dert etmez diyen arkadaşlar bunun çocuklar için önemli olduğunu bu örnekten anlayabilirler
Hayır eğer siz sadece çocuk için kullanmak isterim derseniz henüz bebek olduğu için öyle alışır zorluk çekmez. Bir durumdan başka duruma geçmek çocuk için daha zor. Tabii ki etkilenecek her türlü. Benim oğlum şu an bunu sorun etmiyor. Okulda velisi benim imza gerekiyor bazen. Soyadımı kabullendi diyebilirim. Içten içe her çocuk üzülür. Kullanmak isterseniz yine siz bilirsiniz. Demek istediğim çevreyi sorun etmeyin öğretmenler biliyor zaten. Sonuçta ortada aldatma varsa ben olsam taşımam o soyadı.Ya yavrum nerden aklına gelip de sormuş size de çok geçmiş olsun, aynı soyadını kullanmak mantıklı o zaman dimi
Hastanede 14 numara deniliyor veya hasta kimse o sesleniliyor.. Dıdısının dıdısı denmiyor... Bence bu soyadı çok abartılıyor okulda annenin soyadı nerden bilinecek, etkinliklerde nerden bilinecek anons mu ediyor anne baba bilmediğim için soruyorum..Çocuğun babası var
Cevre önemli değil benim için sadece cocugumla aynı soyadım olsun ya benm baba soyadım ya da mecbur o Baska seçenek yok :)Hayır eğer siz sadece çocuk için kullanmak isterim derseniz henüz bebek olduğu için öyle alışır zorluk çekmez. Bir durumdan başka duruma geçmek çocuk için daha zor. Tabii ki etkilenecek her türlü. Benim oğlum şu an bunu sorun etmiyor. Okulda velisi benim imza gerekiyor bazen. Soyadımı kabullendi diyebilirim. Içten içe her çocuk üzülür. Kullanmak isterseniz yine siz bilirsiniz. Demek istediğim çevreyi sorun etmeyin öğretmenler biliyor zaten. Sonuçta ortada aldatma varsa ben olsam taşımam o soyadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?