• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma ve eski eşin soyadı

İkinci evliliğin sonundayım boşanmak için iki üç ay zamana ihtiyacım var (maddi konulardan dolayı) 19 aylık bir oglum var, bu arada 32 yaşındayım, kızlar sorum size saçma gelebilir ama benim için önemli sizden yorum almak istedim
Boşandıktan sonra cocugumla soyadım farklı olacak doğal olarak, ama bu zor bir durum okulda filan, ne biliyim seyahate çıktığımızda ben onun annesiyim ama soyisimler farklı
1. Acaba diyorum babasıyla konuşsam hem kendi baba soyadım hemde onun soyadını kullanmama izin verir mi (şu an sadece onun soyadını kullanıyorum) ama pek sıcak bakacağını da sanmıyorum
2. Bir diger secenek cocuğuma kendi babamin soyadını verme ihtimalim var mı ama bu da çok zor bir şey sanırım
3. Boşanma diyebilirsiniz ama aldatılma, çalışmama konularımız var yani bu çok mümkün görünmüyor
4. Yarın birgün başka bir evlilik yapmayı düşünmüyorum yine de büyük konuşmak istemiyorum ama çocuğumun gözüne kapama tedavisi yapıyoruz ve yaklaşık 10 yaşına kadar sürecek yani ben zaten 10 yıl kendimi sadece çocuğuma adamak istiyorum, zaten çalışıyorum kalan tüm vaktim onunla olsun istiyorum
Sonuç olarak siz olsanız ne yapardınız eski eşin soyadını kullanır miydiniz
(Ondan nefret filan etmiyorum, ona karşı herhangi bir duygum da yok nötr yani sadece cocugumun babasi)
Teşekkürker şimdiden ❤
benim de çok çok yakın tanıdığım , boşandıktan sonra çocuklarının soyadıyla aynı soy adını taşımak istediği için, söyledi eski eşine boşanmadan önce. tamam dediler. şuan eski eşinin soyadını kullanıyor. hatta öyleki, telefuzu zor diye eski eşi soyadını değiştirdiler ailecek, adam, eski eşinin de soyadının yeni soyadı olarak bile düzeltti. olabilir yani böyle şeyler, izah edin siz de çocuklarınızla aynı soyadı taşımak istiyorum diye. umarım anlayışla karşılar.

Annemle soyadım farklı hiç sorun yaşamıyorum.
Ama istiyorsanız evlilik soyadıyka devam da edebilirsiniz.
Ben soyada pek anlam yüklemediğim için Önemsiz geliyor bana hangi soyadla mutlu olacaksanız onu kullanın.

Ay sizde haklısınız teşekkürker 😊 ama evlenmeyi düşünmüyorum ayrıca bu saatten sonra 3.evlilik bunu kim kabul edebilir en azından karşımdakinin de 2-3 evlilik yapmış olması lazım o zaman bu durumu anlayabilir şakası bile komik değil ya 😔
Boşverin olmadı evlenmeden bır ortak hayat surersınız.
Artık zaten evlılıgın sadece adı var.
Önceden karşıydım artık normal bakıyorum bırlıkte yasayana işine gelmeyınce bas tekmeyı gıtsın.
Hayırlısı olsun uzulmeyın ınsan tek yasasa da olur kı yavrunuz var zaten

Neden başka evlilik düşünmüyorum sinyalini bu adama vermek istiyorsunuz? Sizinle alakalı olumlu düşüncesi olsa size bunları yaşatır mı? Çok mu güzel soyadı? Size kolaylık mı sağlayacak? Hayır
Evet soyadı güzel sayılır baba soyadımla da uygun 😊
Insan ne yaparsa kendine yapar o yüzden yaptığı şeyler bana değil kendine zarar veriyor cinsel yolla bulaşan hastalığı varmış
Ilahi adalet

Küçüklüğümden beri annemle soyadımız farklı, herhangi bir sorun olmuyor. Hele ki artık büyük çoğunluk anne-çocuk soyadının farklı olmasına alıştı.

Bunu çok dert etmeyin bence. Zaten çocuğunuz küçük, kendini bildi bileli soyadınız farklı olacağı için alışma güçlüğü falan da çekmez.

İkinci evliliğin sonundayım boşanmak için iki üç ay zamana ihtiyacım var (maddi konulardan dolayı) 19 aylık bir oglum var, bu arada 32 yaşındayım, kızlar sorum size saçma gelebilir ama benim için önemli sizden yorum almak istedim
Boşandıktan sonra cocugumla soyadım farklı olacak doğal olarak, ama bu zor bir durum okulda filan, ne biliyim seyahate çıktığımızda ben onun annesiyim ama soyisimler farklı
1. Acaba diyorum babasıyla konuşsam hem kendi baba soyadım hemde onun soyadını kullanmama izin verir mi (şu an sadece onun soyadını kullanıyorum) ama pek sıcak bakacağını da sanmıyorum
2. Bir diger secenek cocuğuma kendi babamin soyadını verme ihtimalim var mı ama bu da çok zor bir şey sanırım
3. Boşanma diyebilirsiniz ama aldatılma, çalışmama konularımız var yani bu çok mümkün görünmüyor
4. Yarın birgün başka bir evlilik yapmayı düşünmüyorum yine de büyük konuşmak istemiyorum ama çocuğumun gözüne kapama tedavisi yapıyoruz ve yaklaşık 10 yaşına kadar sürecek yani ben zaten 10 yıl kendimi sadece çocuğuma adamak istiyorum, zaten çalışıyorum kalan tüm vaktim onunla olsun istiyorum
(Ondan nefret filan etmiyorum, ona karşı herhangi bir duygum da yok nötr yani sadece cocugumun babasi)
Teşekkürker şimdiden ❤
hayatta kullanmam çünkü ileriki dönemde sıkıntı olabilir hayatına ciddi biri girebilir bu ona yanlış gelebilir yada eşinin hayatında sorun yaratabilir yanlış bence

Teşekkürker şimdiden ❤
yeni bir kanun çıktı diye hatırlıyorum, anne çocuğuna soyadını verbilecek diye..araştırın...ama bence bu düşünceniz saçma...

Teşekkürker şimdiden ❤
Bosanma asamasinda her anne galiba bu ayrintilara takikiyor hatta bende eski es kisisinden boyle bir talepte bulundum. Hangi akilla bulundum onu da vilmiyorum cevap asla izin vermiyorum dedi ki cok da lazim degilmis. Iyi ki ka uk etmemis. Demem o ki ilk zamanlar oyle oluyor ama sonra takilmiuorsunuz. Cunku herkes sizin bosandiginizi bilecek ve evladiniz da biraz buyuyunce ablayacak. Benim oglum dort bucuk yasinda su an ve bizim bosandigimizi biliuor.

Bosanma asamasinda her anne galiba bu ayrintilara takikiyor hatta bende eski es kisisinden boyle bir talepte bulundum. Hangi akilla bulundum onu da vilmiyorum cevap asla izin vermiyorum dedi ki cok da lazim degilmis. Iyi ki ka uk etmemis. Demem o ki ilk zamanlar oyle oluyor ama sonra takilmiuorsunuz. Cunku herkes sizin bosandiginizi bilecek ve evladiniz da biraz buyuyunce ablayacak. Benim oglum dort bucuk yasinda su an ve bizim bosandigimizi biliuor.
Herkes için değil kendim ve oglum için böyle düşünüyorum tabiki bosandigimizi bilecek ama resmi işlemler okul hayatı vs.o konular kafama takılıyor belki babası da istemez bilmiyorum 🤔

Soyadlarınızın farklı olması bir şeyi değiştirmiyor. Çocuğun kimliğinde anne adı kısmında sizin adınız yazıyor sonuçta.

Benim görümcem eşinden yıllardır ayrı eşi pislik adamın teki neyse. Kızı 11 yaşında mahkemeye soyadı başvurusunda bulundu eski eşinin yaptıklarını sundu mahkemeye kızıma kendi soyadımı vermek istiyorum dedi ve 3 ayın sonunda kabul edildi çok Bi para da ödemedi 200 Lira civarı sanırım bu sene oldu daha ama soy bağından devlet Red verebiliyormuş görümcemin eski eşi çok pis Bi adam olduğundan kolay halloldu sabıkası filan vardı öyle yani umarım sizinde kolay olur

Benim bir arkadaşımda durum ayni dediğiniz gibi. Yani soy isimler farklı. Onlar hiç dert etmedi, pek sorunda olmadi. Annesi sonra tekrar evlendiği için annenin soyadi tekrar degisti. Onunki kaldı. Bence sizin isminizi alamadiktan sonra böyle kalsın.

Herkes yok aldatan adamın soyadını taşımam falan demiş. Bunun üstüne kadınlar ne kolay kimlik değiştiriyor diye düşündüm. Benim soyadım benim kimliğimdir. Boşandıktan sonra asla değiştirmem artık. Her ne sebeple bosanirsam bosanayim. Hatta başkası ile de sırf şu soyadı rezilliğini tekrar yaşamamak
İçin de evlenmem.

Ben 32 yaşında evlendim. Eski soyadım çok uzun olduğu ve iki tane ismim olmadığı için eskisini yenisiyle beraber kullanmadım. Ve bir günde resmen kimliğim değişti. Bu bende çok büyük rahatsızlık yarattı. Bunu asmam da uzun sürdü.

Bence kocanın soyadını taşımaya devam edin. Eğer izin vermez ise oğlunuza kendi soyadınızı verebilirsiniz. Bu şekilde hareket edecebinizi söylersiniz. O da muhtemelen izin verir.

Boşandığınız gerçeğini kabul ettikten sonra çocuk, soyadına mı takılacak allahaşkına..

Asıl amaç detaylarda saklı. Adamın soyadını taşımanın bidaha evlenmeyeceğiniz anlamına gelmesi ve adamın size çirkin iddialarını ıspat için hala adama yaranma derdindesiniz. Boşanmayın hiç, daha iyi..

Herkes için değil kendim ve oglum için böyle düşünüyorum tabiki bosandigimizi bilecek ama resmi işlemler okul hayatı vs.o konular kafama takılıyor belki babası da istemez bilmiyorum 🤔
Resmi islemler okul hayati dedigimoz sey iste herkes kelimesinin altina giriyor bence. Benim oglum okula da gidiyor evet soyadlarimiz farkli hatta soran bir iki velimiz bile oldu kisaca anlattim bitti gitti.

Boşandığınız gerçeğini kabul ettikten sonra çocuk, soyadına mı takılacak allahaşkına..

Asıl amaç detaylarda saklı. Adamın soyadını taşımanın bidaha evlenmeyeceğiniz anlamına gelmesi ve adamın size çirkin iddialarını ıspat için hala adama yaranma derdindesiniz. Boşanmayın hiç, daha iyi..
Adam benim umrumda bile değil ya, öyle biri yok yani benim için o yüzden yanlış anlamış olabilirsiniz
Benim derdim oğlumla aynı soyadı kullanmak istemem sadece bu yani
Yoksa çocuk olmasa tabiki böyle bişey düşünmem, ayrıca yaptıkları da umrumda değil çünkü benim hayatımda bir anlam ifade etmiyor nefret öfke bile yok o derece yok yani 😎 nötr 0

Back