- 3 Ekim 2018
- 702
- 344
- 32
-
- Konu Sahibi Beyazolsun
Bende boşanma aşamasındaym,2yil olcak hala bosanamdm allahm okadar zorki,bosanamann bir sitresi yeni birine kalbini bike açamıyorsun,kimseye guvenemiyorum,saklıyorum bilmiyorum vok zorMerhabalar. Uzun zamandır kk da boşanma ile alakalı bir bölüm olmasını istiyorum aslında. Hatta @Mune ye bunun için mesaj yazacaktım.
Bende 2 ,5 yıl oldu boşanalı. Tabi ki her ayrılık sancılıdır. Ama ben hep bu süreçte daha ne kadar kötü bir hayatım olabilir ki ? Diye düşündüm.
Benim naçizane tavsiyem kesinlike çalışın. İşiniz olsun, bir uğraşınız. Ayaklarınız üzerinde durmadan asla evlenmeyin.
Karşınızdakini ya olduğu gibi kabul edin ya da baştan ayrılın. İnanın kimse değişmiyor.
Diğer en önemli hususta baştan tavrınızı koyun. İstemediğiniz bir şeyi size diretirse boyun eğmeyin.
Benim boşanmamın en temel sebepleri aslında benim dik duramamam oldu.
He boşandım ne oldu ? Hayatım eskisinden çok daha şahane oldu.
Kendime güvenim bitmişti evvela onu kazandım. Hayata bakış açım değişti.
Şimdi hayatımda 1 senedir birisi var ve daha 2-3 ay evvel nişanlandık. İnşallah nişanlımla aramız hep iyi olur ama olmazsa da dünyanın sonu değil.
Boşanmak çok zor bir şey buna asla bir sözüm yok ama bu zorlukla başa çıkmanın tek çaresi sizsiniz.
Eski hayatınızda özlenecek bir şey olsa zaten boşanmazdınız. Kimse aylarca ,yıllarca düzelecek diye beklemesin. Ben asla inanmıyorum değişim olacağına. Değişim olmuyor ama siz kabullenip , normalleştiriyorsunuz.
Boşanan tüm hemcinslerim inşallah çok mutlu olur. Boşanmak bir son değil benim için yeni bir başlangıçtır.
Canım hayırlısı olsun.zor ama geçecek unutulacak her şey.Şiddetli geçimsizlik bugün davam var ve yarın işe başlayacağım çok sıkıntılı
7 yıl sizin için zor olmadimi,ben 4 ay evli kaldm,2 yil olcak daha kendime gelemedim bile,boşanmak çok acı bir şey,hep geçmişte kendisinin ve ailesinn yaptiklari gitmiyo akımdan,hala bosanamdm gerçi biterse unuturum heralde diyorumMerhaba arkadaşlar . bende 7 yıllık evliliğime henüz resmi olmasada noktayı koydum ve evden ayrıldım . 7 yıl sabrettim . ne vaatleri , ne maddi sıkıntısı , ne aile sıkıntısı hiç bitmedi , ve hiç birşey değişmedi değişmiyorda , aiem üzülülür onlara nasıl anlatırım vs.. diye yıllardır sabrettim ama şuan 4 ay oldu ve artık herkes öğrendi . evliliğimizdeki sorunları onun ailesi ilk günden biliyordu fakat hiç umursamadılar taki ben evden ayrılıncaya kadar ama artık çok geç. asıl boşanmaya cesaret etmek diyil korkulması gereken şey tekrar aynı mutsuz hayatı yaşamak . kimse sizden daha değerli diyil emin olun oyüzden yarın diye birşey yok ve bu dünyada değmeyecek biri için mutsuz yaşayıp o şekildede yok olmak çok acı ben artık mutlu olmaya seçtim herkese ve herşeye rağmen inşallah herkes için hayırlısı olur
Merhaba yeni katıldım bu sayfaya .ben de daha boşanmak icin cesaretini toplayamamış hamile bir bayanimeşimin ailesiyle senelerdir sorun yaşarız söyledikleri laflar oğullarını doldurusa getirmeleri artik biktim.6 aylık hamileyim geçenler de yine konu açıldı ben logusalik doneminde hakli olarak annemi isterim yanım da dedim bunu diyen sen misin.sen benim ailemi istemiyorsun annen de gelmeyecek bağır çağır. Herşeyi geçtim zaten bu bebeği zor bulduk bana değil ona bağırıyor sandım çok zoruma gitti şimdi konuşmuyoruz yokmusuz gibi davranıyoruz ve ben bu hamileliği yanlız geçiriyorum ailemde başka şehirde.artik son noktaya geldim .çalışıyorum da ama yeni hayatım nasıl olur korkusu var.icim eşime karşı hiç düzelmiyor severek te evlendik aslında ama sevgi o kadar basit kalıyor ki hissettikletimin yanında. Boşanicam bu böyle sürmez ama cesaret çok önemli.
O ödemese ana babası öder ödemek zorunda avukatım öyle dedi.kocaya nafaka verılmezBu konu ile ilgili bende bilgisizim 1 kızım var 1 yaşında eş kişisi çalışmıyor ben çalışıyorum
Ödemem nafaka hatta sen bana ödersin diyor
Öff tek kilo veremeyen benmıyim hala da yazarken yiyorum59 dan 48 e düştümhiç yaramadı maddi manevi kıyafetlerim olmuyor baya masraf cıktı
Umarim bundan sonrası sizin için güzel olur,Merhaba arkadaşlar, ben de 11 yıllık evliliğimi ikinci çocuğumla taçlandırdıktan sonra bitirme kararı aldım.Biri 8 kız diğeri 9 aylık erkek iki çocuğum var.Bir insan yedisinde neyse yetmişinde de oymuş.Bile bile ladesti benimki ama çok sevdim hala seviyorum, davayı ben açtım o kabullenmedi ama bir şekilde alesi ikna etti.Defter aynı olduktan sonra yeni sayfa açmanın bir manası yokmuş gerçekten.Duruşma eylüle kaldı inşallah bundan sonrası ikimizin hatta dördümüz için de hayırlı olur.Allaha şükür işim var evimi tuttum,yeni mobilya aldım çok eksiğim var çok da borcum olacak ama zamanla hepsi ödenir biter ben çocuklarımla geçireceğim zamana bakarım.Ailem de yanımda sağolsunlar oğluma bakacaklar okul çağına gelene kadar.Rabbim gazamızı mubarek eylesin :)
İnşallah öyle olur.Eşimle bu olaylarımızdan sonra bir kere karşılaştık çocuklarla görüşmeye geldi.Arada bi instagramdan ya da whatsappta bakmadan edemiyorum ama biliyorum hala ne cevizler kırıyordur,telefonu elimden bırakıp kitaba ya da işe sarıyorun.sizlerin de böyle gel gitleri oluyor mu??Umarim bundan sonrası sizin için güzel olur,
Benim ilk zamanlar oluyodu,ama artık yok her şeyini sil.ona ait,eğer unutmak istiyosan,sürekli aklına gelmesi normal, insan hemen unutamiyo tabiki ama azaltmak en iyisi,umrumda bile değil artıkİnşallah öyle olur.Eşimle bu olaylarımızdan sonra bir kere karşılaştık çocuklarla görüşmeye geldi.Arada bi instagramdan ya da whatsappta bakmadan edemiyorum ama biliyorum hala ne cevizler kırıyordur,telefonu elimden bırakıp kitaba ya da işe sarıyorun.sizlerin de böyle gel gitleri oluyor mu??
Ben instagramdan sileli baya oldu annemlerde ekli annem eşimin bir paylasımını gorse aa bak şunu koymuş bunu koymuş diyor.Whatsapptan da uzaklastırma kararı cıktıgından beri engellemiştim o da beni engellemiş kağıt gidince eline.Gecen hafta kızımla ablasına gıttıler tatile,ben de babamdan msj attım ev musaıtse kıtaplarımı alıcam dıye kilidi değiştirdim giremezsin yazmıs,hiç cvp vermedim.Benim ilk zamanlar oluyodu,ama artık yok her şeyini sil.ona ait,eğer unutmak istiyosan,sürekli aklına gelmesi normal, insan hemen unutamiyo tabiki ama azaltmak en iyisi,umrumda bile değil artık
Anladmm,biz tamamen ailecek görüşmüyoruz,çocuk olmadığı için arayı bağlayan bi durum yok,allah yardmcnz olsun sizinde benmde inş.Ben instagramdan sileli baya oldu annemlerde ekli annem eşimin bir paylasımını gorse aa bak şunu koymuş bunu koymuş diyor.Whatsapptan da uzaklastırma kararı cıktıgından beri engellemiştim o da beni engellemiş kağıt gidince eline.Gecen hafta kızımla ablasına gıttıler tatile,ben de babamdan msj attım ev musaıtse kıtaplarımı alıcam dıye kilidi değiştirdim giremezsin yazmıs,hiç cvp vermedim.
Merhaba duruşmanız nasıl geçti, nafakaya hükmedildi mi. Ben de bekliyorum da cekismeli bosanma davasında son dilekçe asamasındayızben şaşırmıyorum da etrafımdaki herkes çok şaşırıyor. neden biliyor musun çünkü adam sevgisiz, duygusuz, vicdansız bir ailede büyümüş ve kendisi de öyle olmuş. hiçbirinde duygu yok ve sadece birbirlerini düşünüp birbirlerini seviyorlar aslında sevmiyorlar da etraflarında kimse olmadığı için birbirlerine mecburlar bu nedenle günahıyla sevabıyla birbirlerini kabul ediyorlar ama diğer kişileri asla. herşey .ok güzel olacak ben inanıyorum.
bu arada 2 hafta sonra benim ön inceleem duruşmam var artık şu nafaka bağlansa da rahatlasam bi.
Ben 9 yıl çektim. Sürec nedir merak ettimBende eşimden soğudum artık. Hayatının kumandası onların elindeymiş gibi 33 yaşındaki adamın abisinin babasının sözünü dinlemesi, yeni yuva kurduğunun aile olduğunun farkında olamaması, eski bekar hayatına devam etmek istemesi ( eve 1 buçuktan aşağı gelmemesi). Abisi ve arkadaslarıyla sürekli şehir dışı geziler düzenlemesi, ailesine dur diyememesii onların dolduruşuna gelmesi soğuttu. Kısacaası 7 aylık evlilikte hiç kendimi yeni evli gibi hissedemedim. Evde akşama kadar akşamdan da sabaha kadar cam kenarında koca bekledim. Artık ben de yoruldum bittim tükendim. 2 gündür ben annemlerdeyim ne aradı ne sordu, burdan 9 saat uzaklıktaki bir şehre geziye gitmiş abisi ve arkadaşlarıyla. Sonraki süreci çok merak ediyorum ..
Anlatamıyorum kiMerhaba arkadaşlar bu konuyu açma sebebim boşanma sürecinde olan kadinlarimiza destek vermek amaciyladir.ne hayallerle kurdugumuz o yuvanın yıkılması zordur.bosanmayi ister kadın istesin ister erkek veya ikiside sonucta bir yuva yikiliyor belkide ortada bir çocuk var her insan bu aşamada zorlanabiliyor konuşmak dertlesmek istiyor içini dökmek istiyor.isterseniz nefret edin ona karşı ama yinede üzülebiliyoruz çünkü biz hayallerimizi verdik haketmeyenlere verdik malesef bilemedik.Bosanma aşamasında ve yeni boşanmış kadınlarımız sizlerin bu süreçten nasıl geçtiğinizi diğer kadinlarimizada destek olmak amaclı yazmanızı isterim.hep birlikte dertlerimize derman olalım.Derdinizi üzüntünüzü yazın rahatlayin bu konuyuda birbirimize güç vermek moral vermek adına açıyorum.tum evli çiftlerimize bir ömür mutluluklar diliyorum.Bu süreçte olanlarada Allah yar ve yardımcısı olsun yüzünüz hep gülsün İnşallah
Keşke cesaretim olsahadi güzel bir hikaye anlatayım size o zaman moraller yerine gelsin :) ben düşünülebilecek en zor durumda boşandım. bir tanesi kucağımda bir tanesi karnımda olan iki kızım vardı. üzerime kalan binlerce liralık borç. elde avuçta zerre bir şey yok. ben bu adamla aileme rağmen evlenmiştim ve ailem her ne kadar yanımda gibi olsa da alttan alttan biz sana demiştik mesajları :) insanların bir kısmı karnımdaki çocuğun adamdan olmadığı için onun beni boşadığı dedikodusuyla ortalığı yıkıyordu bir de bu sırada. ortada aldatma şiddet falan da yoktu soğumuştum ama nefret gibi güçlü bir duygum da yoktu. ama bitmesi doğru olan bir evlilik vardı. bitirdim. geçirdiğim zamanların, krizlerin bir de çocuğuma zarar vermemek için gösterdiğim çabanın tarifi yok. bir daha yaşamaya asla katlanamayacağım bir zaman dilimi. ama hadi sorun şimdi nasılsın diye? gayet iyiyiz 3 kişilik kızlar ekibiyiz:) sağlıkla doğdu kızım büyüdü bile. babalarıyla iyi kötü bir ilişkileri var. borçlarımızı bitirdik. üstüne bir araba bile aldık. geziyoruz eğleniyoruz hayat daha bitmemiş :) hatta artık zaman zaman çapkın bakışlar da atmaya başladım etrafa :):) sonsuz çile sonsuz acı yok hepsi bitiyor ve mutluluk geliyor bir yerlerden...