Boşanma sürecinde ve yeni boşanmış kadınlar toplanalım.😊

merhaba hanımlar bende boşanmaya mecbur kalanlardanım ne yazıkki. daha evleneli 8 ay oldu ve 2 aydırda ayrı yaşıyoruz aynı zamanda 5 aylık hamileyim ne yapacağımı bilmiyorum üzerimde bir sürü sorumluluk var. eşim beni kendisi görüp istemişti çok sevdiğini söylüyodu senelerce bana ulaşmaya çalıştığını benim için dualar ettiğini başlangıçta hiçmi hiç istemedim ailemde öyle istemediler ama sonra beni ikna etti bende ailemi zorla ikna ettim tabiki. kısa süre içinde evlendik. en fazla 3 ay doğru düzgün kalabildik beraber bu süreçtede doktor çocuğun olmaz demesine rağmen hamile kalmıştım ve hamile kaldığımı öğrenmemle eşimin yalanlarını öğrenmem bir oldu. okadar isterken anne olmayı eşimin yaptıklarını öğrenmek çok canımı yaktı. benden gizli saklı kumar oynadığını ve dünya kadar borca girdiğini öğrendim aynı zamanda benim hesaplarımdanda para çekmişti. sonrasında sırf bebek var diye borçlarını düzene koymaya çalıştım. ama bu süreçte rahat durmadı tabiki küfürler tehditler dayaklar hiç bitmedi. bir gün söz veriyodu bidaha oynamicam diye ertesi gün küfür tehditle para istiyodu benden. jandarma olduğu için silahıda vardı tabi öldürmeklede tehdit etti iftiralar attı iğrenç sözler söyledi aileme bana sonunda canıma tak etti bigün ve gidip emniyete şikayet ettim tedbir kararıyla ailemin yanına döndüm. sonrasında tabi çok yalvardı yakardı bebeği kullandı aileme yalvardı borcuma yardım edin bidaha yapmicam dedi. sırf bebeğim için gene borca girip kendisine yardım ettim. bi kısım borcunu ödeyip yoluna koymaya çalıştım söz verdi yeminler etti bende doğumdan sonra yuvama dönücem diye hayaller kurarken 15 gün geçmeden hemde kadir gecesinde yeniden kumar oynadığını ve gene herşeyi batırdığını öğrendim bayramım zehir oldu resmen artık hamile halimle uğraşacak takatim kalmadı biranönce boşanmak kurtulmak istiyorum. onca paramı yemesine rağmen hala tehdit ediyo para istiyo bıktım artık önceleri elalem ne der nasıl boşanırım çocuğum babasızmı kalacak diye düşünüyodum ama artık biran önce kurtulmak istiyorum bebeğimle kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum. şunu anladımki bi insan kötüyse asla değişmez bunca borcun altına girdiğimede çok pişmanım

Allah yardımcınız olsun böyle kötü alışkanlığı olan bi insan değişmez bağımlı olmuş resmen.dualarimizdasin kardeşim

Çok üzüldüm aslında bırakacağım dediğinde bi psikoloğa yönlendirme şartıyla kabul etseydiniz iyi olurmuş.bağımlı olduğu ve kendi iradesiyle bırakamayacağı ne yazık ki çok belli. Ama insan işin içindeyken farkına varamıyor bunların sizin ve bebeğiniz için güzel huzurlu günler kapıdadır umarım

en son gittiğimde hem psikoloğa hemde psikiyatriye götürdüm ama değişen bişey olmadı insanın içinde kötülük olmayı versin bi nebze Allah korkusu olsaydı hatalarından pişman olmayı bilirdi inşallah hem bana hemde karnımdaki bebeğe ettiklerinin bedelini öder hamileyken bile el kaldırdı zalim

sizin de tecrübelerinizden yararlanma kisterim. şuna çocuğunuz kaç yaşında? baba ile iletişimi nasıl? ayrı olmanıza tepki verdi mi? bu durum okulda kreşte sorun yarattı mı?
Su an anaokuluna gidiyor. Goruntude degil ozde iyi bir okul buldum. Haliyle okulun idarecileri, ogretmenleri cocuklara duyarli, bilgili, hangi cocuga nasil davranacaklarini biliyorlar. Evde sorun oldugunda cocuga nasil yansidigini bilen ogretmenin, sorumsuz babasi olan bir cocuga yaklasimi, yonlendirmesi de farkli oluyor. Okul konusunda ince eledim bunu saglayabilecek olani buldum. Cocuk okula mutlu gidip geliyor. Ayrilmamiza tepki vermedi. Ileride boyle bir durumla karsilasmamak icin uzmanimizin tavsiyelerini uyguluyorum.Babasi ile iliskisinde psikolog destegi aldim. Ona gore davranislarimi belirledim. Kendi mantigim ve duygularim bazen ic ice sarmal halinde oldugundan cocugum icin dogru karar belki alamam dedim uzmanligi bosanmis aileler,travmalar olan bir psikolog ile gorustum. Cocuklar babam var ama uzakta. Veya babam da iste boyle tembel/sorumsuz/hayalperest...deyip onu oyle kabul ediyorlar. Yani travma yasamiyorlar. Bizlerin endiseleri cogu zaman aslinda bizim kendi korkularimiz. Hele yeni nesil cok rahat, kendi arkadas cevreleriyle mutlular. Biz anneler mutlu degiliz. Sorun burada.Biz bosanirken ve sonrasinda ne kadar canim yansa da kavga kiyamet ayrilmadik. Haddini astigi zamanlarda ya bir cumle ile ya bir bakisla haddini bildirdim. Cogu seyin ustunu orttum. Yok saydiginda ise unutmadigimi hatirlattim. O da sacmalamayi kesti. Cocugum ozel bir cocuk. Bizim gundemimiz anne baba ayri meselesinden cok tedavisiyle alakali. Ilk basta taniyi babasi reddetti. Haliyle tedaviyi de. Velayet bende. Cocugun sagligi ile ilgili tek karar verecek kisi benim. Onun laflarina kulaklarimi tikadim ne yapilmasi gerekiyorsa onu yaptim. Bu bir cumle icinde ne acilar, hayal kirikliklari var. Kimse bilmez. Su anda taniyi kabul ediyor. Diyecegim o ki, kolay degil. Ama dogru yontemlerle bu sureci saglikli isletebilirsiniz. Alaninda uzman psikolog hem sizin olaylara dogru bakmanizi hem de cocugunuzun saglikli bir yetiskinlik yolunda ne yapmasi gerektigi konularinda faydali olacaktir. Mutlu huzurlu anne istiyor cocuklarimiz. Onun icin once kendi moralinizi yuksek tutun. Gerisi corap sokugu gibi geliyor.

Bu kadar uzun mu sürüyor bu işlemler ben de bir iki güne dilekçeyi vereceğim, sonraki süreç nasıl?
bulunduğun şehire göre değişiklik gösterir. malum büyük şehirlerde çok dava var onun için uzun sürüyor ama çekişmeli boşanma en iyi ihtimalle 1 sene sürüyor.
dilekçeyi verdikten sonra ona tebliğ edecekler (ama bu süreç hemen olmadı benimkinde ben davayı açtıktan 1 ay sonra tebliğ edildi) tebligatı aldıktan sonra 2 hafta süresi var cevap vermek için. sonra o cevap verecek sana tebliğ edecekler seninde tebliğden itibaren 15 gün süren var cevap vermek için sonra o tekrar cevap verebilir sen de en fazla 3 kere cevap dilekçesi veriyorsun yani sonra ön inceleme duruşması var ne işe yarıyor bilmiyorum ondan sonrada normal duruşmalar başlıyor tanık dinlemiyor. duruşmaların arası uzun olduğu için davanın bitmesi de uzun sürüyor

teşekkür ederim yazdığınız için. tek başına çocuk büyütmek zorken özel çocuk büyütmek çok daha zor. Allah yardımcınız olsun. bizim iletişimimiz yok. koruma kararı ile evden uzaklaştırdım ve bir kere bile ne kendisi ne de ailesi aramadı. kızım sen polis çağırmışsın bu çocuk bu kadar ne yapmış olabilir birde senden dinleyelim bile demediler. bu saatten sonrada aramızda bir iletişim olamaz yani medeni iki insan gibi boşanmıyoruz.

benimse keşke şunu yapsaydım diye bir pişmanlığım yok çünkü ben yıllarca elimden gelen herşeyi yaptım. hatta son birkaç manyaklığına bile sesimi çıkarmadım ancak ben ses çıkarmadıkça o dozajı artırdı. kafamda bitirdiğim için üzülmüyorum. çocuklarımla mutluyum çok şükür. şu süreçte tek düşündüğüm kendi hayatımı kurmak, çocuklarımı psikoloji düzgün bir şekilde yetiştirmek ve babaları ile olan iletişimlerini düzgün sağlamak.

Allah hepimizin yardımcısı olsun ve çok çok güzel hayatlarımız olsun inşallah.

Ne yaptınız haber varmi eş kişisinden haberdar edin
Haber yok canım
Bugün tayin işini hastaneyle görüştüm
Müdür yardımcımız kp arkadaşı
Konuşmuşlar
Kp gidip konuşacam inş öyle birşey olmaz falan gibi şeyler söylemiş
Müdür de sanki barışacakmışsınız öyle duydum dedi
Hayır dedim yok öyle bisey
Haa o karşı tarafın mi düşüncesiymiş dedi
Bilmiyorum dedim benim öyle bi düşüncem yok

Eş kişisi amcam bi daha bu kızı aramayacaksın dedikten sonra hiç aramadı

Ben davayı acalı 11 gün oldu araya bayram tatili girdi 9 gün uyaptan dava dosyama baktım Tebliğ kağıtları dosyaya eklenmiş karşı tarafa 1 2 güne gider belkide gitmsitr

Kızlar merhaba, sus sus inan catlicam o kadar doluyum ki, hay lanet olsun evlendigim güne, nerden başlıcam inanın bilmiorum, 3 yıllık evliyim eşimin ikinci evliligiyim 17 yaşında bi oğlu var benim ilk evliliğim, ben başıma gelecekleri hissetmişim ki evlenmeden önce kartlarımı açık oynayıp oğluna maddi manevi babalığını yapması gerektiğini ama benim evime gelmesini istemediğimi söyledim ve o da bunu kabul etmişti, nolur o onun evladı niye gelmesin demeyin, çocukla hiç bir sorunum yok ama eski eşinin hacı hoca işleri varmış böyle şeylerden koruyorum çocuğu kullanarak evime evliligime zarar verir diye eve girmesini istemedim, eşim oğluna inanılmaz düşkün, utanmasa emzirecek e tabi evladı diceksiniz ama ben de karısıyım, zaten sevgiliyken de sık sık tartışmalarımız oluodu ve işin en ilginç yani eşim günlerce kusebiliodu, evlenince aynı evin içinde ne kadar küsebilir ki dedim, bile bile lades demişim, 3 yıllık evliliğimde artık kroniklesti, 1 ayın 3 haftası küs 1 haftası ehhh işte, ne arar ne sorar öldüm mu kaldım mı Ne bi çift güzel söz ne bi muhabbet mal gelmiş mal gidio ya bi insan her konuda kendini haklı görebilir mı? Benim eşim hep haklı istediği bisey olursa melek ama istemediği bi şeyde 20 gün aynı evde küs durur, yatağını ayırır kadın gibi trip atar benden bekler bende gitmeyince araya birilerini koyar barışmaya kalkar inanın o kadar yoruldum ki bu saçmalıktan, dusunuorum da bu adam hayatıma girdiğinden beri ben mahvoldum, gül gibi mesleğim vardı, ben salak bu adamın larıyla bastım istifayı, 6 ay evde durdum ama anladım ki bunda çalışmayan kadına bakacak yürek yok, maddi hiv bir problemimiz olmamasına karşı çalışmadan paşalar gibi geçinebilecek olmamıza rağmen adam sacma sapan islere elden kapi kapi cv vermem konusunda akil verdi bana, cok sukur bi is huldum da yuregi sogudu, ödu koptu calismicam diye, bu evlilikteki tek beklentim deger gormek ilgilenilmek, birlikte hayati paylastigim adamin varligini hissetmek bunu 3 yilda 3.000 defa soledim bak aramiosun ilgilenmiosun ben babasiz buyudum maddi manevi zaten kendi ayaklarim uzerinde duruorum sana ihtiyacım olan tek konu sevgi, bunu esirgeme dedim ama adamı sırtından çatlatır sürmenaj olduk artık varsa yoksa oğlu, maç başladıktan sonra kural degistirio neymiş oğlunu kafe köşelerinde görülmüş eve gelcekmis zorlama artık dedim maddi manevi babalığını yapıosun istediğin zaman oğlunu goruosun benden olmayan birine kendi evlâdım gibi davranamıyorum, eşim oğluyla aramda dengeyi kuramıo, resmen oglu varken benim 2. Planda kalmami kabul etmemi istio, tek sorun cocuk da deil adam depresif kasvetli mutsuzlukla beslenio, yok yere kusecek bi sebep buluo, en son belki bi cocuk olursa toparlaniriz dedik gecen ay tup bebege basvurduk tutmadi demekki varmis bi hayri diorum, arife gunu negatifi aldim, zaten yedigim ignelerden hormonlardan psikolojim allak bullak mahvolmuş durumdayım bayramda oğluyla beraber memleketine gitmişiz, gece ailesinin yanında erken yattığım icin bana arkasını dönüp yatan adam sabah bi uyaniorum içerde oğluna sarılmış uyuyo, nasıl içim acıdı nasıl kırılsın hele ki böyle bi dönemde çok gücüme gitti, bi şekilde bozuldugumu soledim ama ben yine kabahatli oldum o onun oğluymuş tabiki sarilcakmis ben bu durumu degistiremezmisim ya arkadaşım birincisi değiştirmek istey3n yok o senin gerçeğin, ama ben onun annesi deilim kıskanabilirim ki çocuk beni görünce inadına babasına yapışıp, 17 yaşında ama bi gör sanki 5 yaşında çocuk, annesinin doldurusuyla bilinçli yaptığını dusunuorum çünkü normalde babasını maddi ihtiyaçları dışında aslaaa arayıp soran biri deil aksine buzdolabı gibi, eywallah oğlun sarıl sarmala da beni de degersizlestirme kırıldığını soluyorum gel sana da sarılayım de de benim de gonlumu al bayramdan beri aynı evin içinde ayrı odalarda ayrı hayatlar yaşıyoruz akşamları dışarda gece gelir yatar odasına, aldatilio bile olabilirim, bu gerginlik ortamını fırsata da cevirio olabilir, ha ben niye hala bu evdeyim, bu evlilik bitti farkındayım ama onun hamle yapmasını bekliorum bi taraftan anneme rağmen ben bu adamla evlendim çocuğu var yapamazsın dedi dinlemedim belki kurtarabiliriz aklı başına gelir diorum ama bi taraftan da geyik gibi dolaşmaktan korkuyorum düzelmek bi tarafa her geçen gün ıplemio resmen, gidecek hic bi yeri yok bi acıyorum aslinda gercekten seviorum ama deger gormedigim sindirilmeye dayatmaya calisildigim bi evlilikte boguluyorum suan, boşanma kararı almak kolay ama uygulamak zor, tükendim bu adamla çürümek istemiorum, evet bu evlilik bitecek ama nerde ne zaman gücüm ne kadar yetecek bilmiorum

Maşallah sana ve kızlarına Allah bozmasın hep iyiler çıksın karşınıza

Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum bile bile lades demissiniz hemde ilk evliliginiz büyük cesaret.kac yaşındasınız

Aynen öyle 34 yasindayim
Yaşınızda çok genç17 yaşında bir çocuk ergen sayılır zaten bide eski eşi niye dolduruyorki çocuğu hala esinizimi seviyorki sonucta bitmiş bi evlilik.esinizin davranışlarida tuaf yatak ayırmak nedemek ya kaç yaşında insanlarsiniz bide çocuğu var hala akillanmamis.bi konuşun eşinizle bu böyle nereye kadar gidicek diye böyle olmaz diyin ben böyle yapamiyorum diyin yoksa bu evlilik bitecek diyin bakalim ne diycek.

Bu konuşmaları 3 yıllık evlilikte inan 3.000 defa konuştum ama ne değisio ne bosanio Allahım sabirlarin en büyüğünü versin bana insanı sırtından çatlatır hem düzeni bozulmasın hem oğluna kendi çocuğum gibi davranayım istio yapamıyorum arkadaşım bu çocukla aramızda 17 yaş var 2 sene sonra askere gidecek ama oğlunu bu eve sokamadı diye ölüo

Kizlar ben yarin gidip emniyetten tedbir karari cikaracam es kişisi icin en son davayı açmadan yani 10 15 gün öncesine kadar öldürme tehtidleri vardı
Davayı actigimdandir aramadı yazmadı hiç o mesajlarla uzaklaştırma falan öyle bi tedbir kararı cikarttira bilirim demi

Açtır canım uzaklaştırma verirler büyük ihtimal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…