Boşanma sürecinde nafaka hk.

white chochlate

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2015
99
109
93
Merhabalar hanımlar. Çok uzatmadan direkt konuya gireyim. Şu an boşanma davasını açalı 1 ay oldu, ancak karşı taraf 1 kuruş bile bebeğin masraflarına katkı bulunmuyor. Avukatım çekişmeli olduğu için en erken Eylül Ekim ayına gün verilir dedi. Mahkeme zamanına kadar da nafaka bağlanmayacağını söyledi. Dava gününe kadar sosyal ekonomik durum araştırması yapılırsa ara dilekçe ile talep ederiz dedi. Ben şu an ailemin yanındayım idare ediyorum şükür ama bir başıma da kalabilirdim geçimimi sağlayamayabilirdim. Bu durumda nafakaya ihtiyacım olacaktı ki şu anda var. Bebeğim küçük olduğu için çalışamıyorum da. Sormak istediğim illa ki mahkeme zamanını mı beklememiz gerekiyor öncesinde bağlanma gibi bir durum yok mu? Bilenler bilgi verirse çok sevinirim.

Merhabalar hanımlar. Çok uzatmadan direkt konuya gireyim. Şu an boşanma davasını açalı 1 ay oldu, ancak karşı taraf 1 kuruş bile bebeğin masraflarına katkı bulunmuyor. Avukatım çekişmeli olduğu için en erken Eylül Ekim ayına gün verilir dedi. Mahkeme zamanına kadar da nafaka bağlanmayacağını söyledi. Dava gününe kadar sosyal ekonomik durum araştırması yapılırsa ara dilekçe ile talep ederiz dedi. Ben şu an ailemin yanındayım idare ediyorum şükür ama bir başıma da kalabilirdim geçimimi sağlayamayabilirdim. Bu durumda nafakaya ihtiyacım olacaktı ki şu anda var. Bebeğim küçük olduğu için çalışamıyorum da. Sormak istediğim illa ki mahkeme zamanını mı beklememiz gerekiyor öncesinde bağlanma gibi bir durum yok mu? Bilenler bilgi verirse çok sevinirim.
Ben davayı açtığım günün ertesi günü nafaka bağlandı. Avukat nasıl en erken Eylül gibi bağlanır diyebiliyor?
Usülüne uygun bir dilekçe verilse, hemen bağlanması lazım

Avukatla ilgili bi sıkıntı var gibi duruyor. Hangi şehirdesiniz yoğunluğu bilmiyorum ama Eylül ekim çok geç. Davasını açar tedbir nafakası bağlanmasını talep edebilir. Bence başka avukatlardan da bilgi almanız yararınıza olur

Avukatınız çok açıklayıcı konuşmuş aslında. Onun cevabını yeterli bulmayıp veya inanmayıp burdan hiç tanımadığınız yetkinliğinin ne olduğunu bilmediğiniz insanların cevabına mı inanacaksınız?
Katılmıyorum. Tabiki her konuda o işin uzmanından bilgi almak en doğrusu ama burda da farklı görüş arayışlarında olmanın nesi yanlış? Bu forumun amacı zaten bu. Her sayfada bu böyle. Gebelik bölümünde, tüp bebek bölümünde, ekonomi finans borsa bölümünde de böyle. Herkes soru soruyor, fikir danışıyor.

Avukatla ilgili bi sıkıntı var gibi duruyor. Hangi şehirdesiniz yoğunluğu bilmiyorum ama Eylül ekim çok geç. Davasını açar tedbir nafakası bağlanmasını talep edebilir. Bence başka avukatlardan da bilgi almanız yararınıza olur
nafaka için dilekçe verebilir, veririz demiş de zten ama tarih normal, dava açtıktan hemen hemen 6 ay sonraya ilk duruşma günü veriliyor, dilekçe süreci var şuan, süreç bu şekilde ilerliyor.

Çekişmeli maalesef. Neden böyle peki?
dilekçeler süreci uzun sürüyor. şİMDİ sizin dava dilekçeniz karşı tarafa ulaşacak, onun 15 gün cevap verme hakkı var o bekleniyor, o size geliyor, sonra sizin onun cevabına cevap verme süreniz var o bekleniyor. Posta süreleri, cevap bekleme verme süreleri, araştırmalar, 5 6 ayı buluyor böylece.

Şuan dilekçeler aşamasında olmalısınız. En yıpratıcı süreçler 🙁
Evet ama karşı tarafa celp gittikten sonra cevap dilekçe yazmadı sanırım. Celp gideli 2 haftayı coktan gecti ama avukatım bir sey soylemedi. E devletten baktığımda da avukat falan tutmamış. Şuan boşanmaya dair hiç bir hareketi yok.

Katılmıyorum. Tabiki her konuda o işin uzmanından bilgi almak en doğrusu ama burda da farklı görüş arayışlarında olmanın nesi yanlış? Bu forumun amacı zaten bu. Her sayfada bu böyle. Gebelik bölümünde, tüp bebek bölümünde, ekonomi finans borsa bölümünde de böyle. Herkes soru soruyor, fikir danışıyor.

Zaten benim eleştirdiğim nokta dikkat ederseniz konu açması değil isteyen kurallar çerçevesinde istediği konuyu açabilir avukat dururken hiç tanımadığı insanların yorumunun avukatın önüne geçmesiydi. Alanında uzman kişi dururken kim olduğu bilinmeyen birinden görüş almanın neresi doğru asıl? Atıyorum bir ev hanımı bir bankacı dava süreci hakkında nasıl avukattan daha iyi bilebilir? Konu sahibi avukatından memnun olmayabilir veya içine sinmemiştir anlarım bunun çözümü kadınlarklübü değil başka bir avukattan danışmanlık almak olmalıydı. Dava süreci mesleki yeterlilik gerektiren bir konu. Bahsettiğiniz bölümlerde hiç konu okumadım ama burada açılıyor bazen tahlil sonucum şu yorumlar mısınız diye onu da yanlış buluyorum.

Evet ama karşı tarafa celp gittikten sonra cevap dilekçe yazmadı sanırım. Celp gideli 2 haftayı coktan gecti ama avukatım bir sey soylemedi. E devletten baktığımda da avukat falan tutmamış. Şuan boşanmaya dair hiç bir hareketi yok.
Cevap vermese bile, dilekçeler aşaması sonrası, İnşaAllah hemen adli tatil olmadan ilk duruşma görülür

Mahkeme bitimine kadar alamazsınız bitince bağlanır toplu olarakta vermesi gerekiyor,yani mahkeme ne zaman açıldı ise ozamandan itibaren.

Yaşadığınız yer ile ilgili herhalde yoğunluk.Arkadaşımın da ilk davası 4-5 ay sonra oldu.Benim bildiğim tedbir nafakası ilk duruşmada bağlanıyor.Öncesinde durum tespit filan yapılıyor

Back
X