Boşandıktan sonra ilk olarak sudan çıkmış balığa dönüyoruz ve yeni bir hata yapmaya ne yazık ki müsait oluyoruz. O nedenle sakin kalmanızı tavsiye ediyorum. Süreç çok sıkıntılı geçebiliyor. Ben boşanıp, duruşma sonrası Adana'dan İstanbul'a gelmek zorunda kaldım. Kalacak evim bile yoktu. Gider gitmez ev buldum apar topar. Sağlıklı düşünecek durumda değildim. Babam hayatta değildi, annem köyde yaşıyordu ve köyde yaşamak da istemedim. Kendi sorumluluğumu aldım. Kısıtlı birikimimle elimden geleni yaptım, işe girdim evimi dayadım döşedim ve bir akşam oturdum çay içerken, kendi hayatıma uzaktan baktım ilk defa.
O zaman "oh be" demiştim. Nasıl katlandım ben bunca şeye, nasıl kendime bu kadar haksızlık ettim, nasıl izin verdim bunların bana yaşatılmasına. İnsan bazen gerçekten kör olabiliyor.
Sonra hep kendimi dinledim, acele etmeden hayatımı yoluna koydum. İş değiştirdim, daha saygın ve güvenli bir yerden teklif aldım.
Bunlar şöyle oldu ama.
Enerjim değişti.
Kurban bilincinden çıkıp kendimi sevmeye ve takdir etmeye başladığımda oldu.
Yaydığım titreşim pozitif enerji doluydu artık. Her şeyin yolunda gitmekten başka çaresi yoktu artık. Hayattan ertelediğim ve alacağım şeyleri talep ettim ve hepsi önüme serildi. Şans falan demeyin, sizin kendinize ne kadar inandığınız önemli. Benim dönecek bir baba evim yoktu ama başardım. Sizin aile desteği de var ardınızda. Dahası, manevi yönden güç verecek bir evladınız var.
Çok daha güçlü olabilirsiniz. Önce sakin kalın, kendinizi sevin ve inanın.
Bir insan isterse, başaramayacağı hiçbir şey yok.
Bırakın o çiftlere imrenmeyi de. Herkes bir şekilde kötü şeyler yaşıyor. Sokakta kol kola gezen, kapıdan girdiğinde "hadi bi yemek yap da karnımı doyur" diye emir verebiliyor. Görünen çoğu kez aldatıcıdır. O illüzyona aldanmayın.
Bir gün kendinizi gerçekten sevmeyi öğrendiğinizde, sevilmeye layık olduğunuz enerjisi öyle çok yayılacak ki kâinata, sizi gerçekten seven insanı o zaman ayırt edebileceksiniz. Umarım o zaman güzel günler göreceğiz işte. Göreceksiniz.
Yaşadığınız şeyler şimdi çok normal. Ama mücadele hep devam etmeli.