Boşanma sonrası çocukta soyadı değişikliği ve sonuçları

Halleyyyyyyyyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2022
2.032
2.586
83
Merhabalar
Kız kardeşim uzun zaman önce ayrıldı, bir oğlu var
Oğlu babasının soyadını kullanmak istemiyor.
Ve soyadını değiştirmek istiyor.

Kardeşimin ikinci eşinin soyadını alması durumunda ileriye dönük babadan herhangi bir hak talep edebilir mi?
Yani evlenmeyi düşündüğü kişi çocuğu evlat edinirim vs diyor ama çocuk için ilerde maddi olarak sıkıntı olur mu?

Avukatlar daha iyi bilgilendirme yapar ama bilgisi olan (avukat değil) birine sordum.
Soybağı reddi ile babanın soyadından vazgeçebilirmiş. Ablanızın ikinci eşi babalık tanıma davasıyla kendi soyadını verebilir. Ama öz babasından bi hak talep edemez soybağını reddettiği için.

Netliği konusunda bilgim yok dediğim gibi sordum bu cevap geldi, avukat arkadaşlar gelesiye ben yazmış olayım yanlışsa kusuruma bakmayınız.

Soyadı değişikliği derken annenin soyadını almasını kast ettiniz sandım örnek dava mevcut çocuk ve anne beraber yaşarken soyadının farklı olmasının sıkıntılı olduğu kanaatine varıp hakim annenin soyadını kullanmasına karar vermiş, ama kendi adıma söyleyeyim babam ve annem varken yedi kat yabancının soyadı ile yaşamak istemezdim

Merhabalar

Kardeşimin ikinci eşinin soyadını alması durumunda ileriye dönük babadan herhangi bir hak talep edebilir mi?
Yani evlenmeyi düşündüğü kişi çocuğu evlat edinirim vs diyor ama çocuk için ilerde maddi olarak sıkıntı olur mu?
Evlat edinemez. En fazla annesi soyadını verebilir mahkeme kararıyla.

Benim yeğenim de babası ile görüşmüyor. O da çok defa babasının soyadını taşımak istemediğini söyledi ama henüz herhangi bir girişimde bulunmadı.

16 yaşında. Hiç görüşmüyor
16 yaş dediğiniz nedir deli akan bir kan akıl bir karış havada ne gerek var annesinin evlendiği adamin soyadını taşımasına ben bu kısma takılı kaldım, kızıma kendi soyadimi vermeyi planlıyorum çünkü hastanede okulda her yerde açıklama yapmak zorunda kalıyorum bunda bile tereddüt yaşıyorum büyüyünce niye dermi diye, aklıma çok saçma birşey geldi üvey baba çok mu zengin yarın birşey olursa hak talep edebilsin diye mi bu girişim , yoksa 16 yaşındaki cocuha kendi soyadını şimdiye kadar vermemiş biri niye adamın birinin soyadına evlatligina koymaya calisir

Biz kızım için geçen sene soyadı değişikliği davası açtık.
Soyadı benim soyadım oldu babasının soyadını reddetti.
Kız o zaman 14 yaşındaydı.
Tek celsede bitti lakin hakim uyardı bizi,eğer soy bağını redderse babasının mirasını alamaz dedi.
Bizde kabul ettik.
Ama kızım babasının soyadını reddedip eşimin soyadını isteseydi onun soy bağına dahil olacaktı ve mirasçı olacaktı.
Biz istemedik benim kızlık soyadını aldı.
Umarım işinize yarar.

Merhabalar

Peki anne ikinci kez boşanırsa ne olacak?

Merhabalar

Bi avukatla detayli gorusun derim.. sonra da babadan hak talep edemezse kotu

16 yaş dediğiniz nedir deli akan bir kan akıl bir karış havada ne gerek var annesinin evlendiği adamin soyadını taşımasına ben bu kısma takılı kaldım, kızıma kendi soyadimi vermeyi planlıyorum çünkü hastanede okulda her yerde açıklama yapmak zorunda kalıyorum bunda bile tereddüt yaşıyorum büyüyünce niye dermi diye, aklıma çok saçma birşey geldi üvey baba çok mu zengin yarın birşey olursa hak talep edebilsin diye mi bu girişim , yoksa 16 yaşındaki cocuha kendi soyadını şimdiye kadar vermemiş biri niye adamın birinin soyadına evlatligina koymaya calisir
Kardeşi olduğunda kendini kötü hissetmesin diye
Ailede ki herkesin soyadı farklı çocuğun farklı olunca etkilenmez mi?

Back
X