• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma sonrasi bastırılan duygular

Aylizbon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2020
31
58
38
Merhaba arkadaşlar. Daha öncede konum vardı. 2 ay önce anlaşmalı bosandim. Karar dün kesinleşti ve bugün nüfusa düştü. Bende hemen bir an önce soyadından kurtulmak adına kimliğimi değiştim. Memurum iş yerinden izin alarak ara bir zamanda halletim. Yalnız işime döndüğümde istemsiz ağladım ağladım.. is arkadaşlarımda sıkma kendini dediler. Bu süreç içinde hep güçlü durmaya çalıştım aileme arkadaşlarıma. Kendimi fazla sıktım duygularımı çok yansıtmadim. Aldatilarak ayrıldım 6 aylik evliyken ve bu şahısın kesinlikle benimle para için evlendigine eminim bir ton borcuda varmış neyse allaha havale ediyorum. Sormak istediğim bu içimdeki acım ne zaman gecicek yani ben onu sevmiyorum icimde hiç-bir his yok. Ama kandirilmak duygularla oynanmak çok acı. Su an bile herkes dışarıdan bana güçlü der bana bugünkü olaydan sonra korktum. Daha iyiye giDebilirmiyim çok zor bir süreç yani bilmiyorum aslında aglamamaliydim. Zaten davayı ben açmıştım bu ana hazırdım. Ama herşey gözümün önünden geçti hayaller hevesler yaşananlar.. ne zaman atlatırım konuşmak içimi dökmek istedim. Fazla duygularımı bastirmamalimiyim ne zamana kendime gelebilirim.

Üzüldüm. Hayat gerçekten bazen insanı çok kötü şeylerle siniyor. Ben de nişanlımdaln ayrıldığımda değersizlik duygusu ve yarım kalmislikla çok ağır savaşlar verdim. İzi kalacak ama acitmayacak. Zaman ve sabır her şeyin ilacı 🙏

İnsanoğlu nelere alışmıyorki.. Ölüm acısına dayanabiliyoruz mesela.. Babamı kaybettiğimde yaşadığım o acı hiç geçmeyecek zannettim..Rabbim sağlık sıhhat versin hepsi gelip geçecek kendinizi bırakmayın.. Ağlamak istiyorsanız ağlayın biriktirmeyin içinizde unutmayın hayat sürprizlerle dolu akışa bırakın kendinizi..

Bunun bir zamanı yok ..
Her acı, kendi içerisin de özeldir..
Ağlamak insani bir seydir.
Taş değiliz nihayetinde..
Duygular bastırıldığı zaman geri dönüşleri daha yoğun ve acı olur..
Sevmesenizde illaki iyi anilariz olmuştur ..
Geçecek..
Bir sabah uyandiginizda aklınıza bile gelmeyecek, hiç yaşamamıs gibi olacaksınız ama zaman zaman zaman ..
Kendinizi biraz rahat bırakın ..

Allah gami kederi dağa taşa vermis dag yarılmış taş çatlamış , sonra insana vermiş hiç birşey olmamış...

demem okii insan evladi herseye alışır dr destegi alabilirsin. Cocuk yok sende bende cocuk var adami ömür boyu görecem sen düşün istemedigim halde. Baska yere tayin iste yeniden başla biraz borcum vs yoksa kredi cek ev dekorasyonu degistir bence ev esyalarini yenilemek sana iyi gelir hayatin nasil nerde kaliyorsin bilemem kendine ait dinlenme odasi bile yapabilirsin evinde salincaklar balkon teras havasında

Tayın dönemi yazın başka yere gidermiyim emin değilim ailemle kalıyorum. Kafamı oyalayacak seyler buluyorum ama o anılar hayaller gözümde canlanıyor dediginiz gibi ne dertler var. Umarım bende eskisi gibi gülebilirim. Unutabilirim. Akraba konukomsunun sorularını bana hatirladikca bu Sıkmalarım oluyor umarım aşabilirim çok zor süreçler.. Boşanma aşamasında olan herkese hepimize allah güzellikler getirsin bundan sonra

• Beğen
Reactions: Cac
İlk olarak sana yasamis oldugun iliski modelini anlatayim.
Bu adam cikmis karsina,sana hayran oluyormuscasina rol yapmis,seni iyice yuceltmis,sonrasinda seni cevreden izole etmis ve
Kendisine baglimli bir hale getirmis.Ardindan ise senin uzerinde tahakkum kurup seni bastirmaya ve kisiliksizlestirmeye calismis.Basarili olup kontrolu ele aldiginda ise aldatmis.

Senin iliski modelin bu bence..
İyi olan kismi ise bir daha bu hataya dusemeyecek kadar sert bir sekilde fark etmis olman gercekleri.
Bu gibi insanlar ruhunuzu curutur,toparlanmak zaman alir.
Yeni biri cikar karsina,illaki iyi birileri vardir.
Zamanla gecer..Ofken gecmez ama canini yakmaz bir sure sonra.

Merhaba arkadaşlar. Daha öncede konum vardı. 2 ay önce anlaşmalı bosandim. Karar dün kesinleşti ve bugün nüfusa düştü. Bende hemen bir an önce soyadından kurtulmak adına kimliğimi değiştim. Memurum iş yerinden izin alarak ara bir zamanda halletim. Yalnız işime döndüğümde istemsiz ağladım ağladım.. is arkadaşlarımda sıkma kendini dediler. Bu süreç içinde hep güçlü durmaya çalıştım aileme arkadaşlarıma. Kendimi fazla sıktım duygularımı çok yansıtmadim. Aldatilarak ayrıldım 6 aylik evliyken ve bu şahısın kesinlikle benimle para için evlendigine eminim bir ton borcuda varmış neyse allaha havale ediyorum. Sormak istediğim bu içimdeki acım ne zaman gecicek yani ben onu sevmiyorum icimde hiç-bir his yok. Ama kandirilmak duygularla oynanmak çok acı. Su an bile herkes dışarıdan bana güçlü der bana bugünkü olaydan sonra korktum. Daha iyiye giDebilirmiyim çok zor bir süreç yani bilmiyorum aslında aglamamaliydim. Zaten davayı ben açmıştım bu ana hazırdım. Ama herşey gözümün önünden geçti hayaller hevesler yaşananlar.. ne zaman atlatırım konuşmak içimi dökmek istedim. Fazla duygularımı bastirmamalimiyim ne zamana kendime gelebilirim.
Bazen insan güçlü olmak istemez. Her bitisler yası icinde saklar. Zaten bosanmakla güçlü oldugunuzu herkese ispatladiniz. Ama duygularınızı bastirmaya devam ederseniz farklı sekillerde çıkabilir. Uzulebilirsiniz aglayabilirsiniz siz ona aglamiyorsunuz dediginiz gibi hayallere heveslere. Kimse de size aglama demesin. Gerekirse yalnız kalınca ağlayın ama icinize atmayin. Ne kadar az bastirirsaniz o kadar çabuk atlatirsiniz. Cunku bir zmaandan sonra o göz yaşı da akmaz icinizi de acıtmaz. Bundan sonra cok daha guzel bir yaşaminiz olsun insallah ☺️

İlk olarak sana yasamis oldugun iliski modelini anlatayim.
Bu adam cikmis karsina,sana hayran oluyormuscasina rol yapmis,seni iyice yuceltmis,sonrasinda seni cevreden izole etmis ve
Kendisine baglimli bir hale getirmis.Ardindan ise senin uzerinde tahakkum kurup seni bastirmaya ve kisiliksizlestirmeye calismis.Basarili olup kontrolu ele aldiginda ise aldatmis.

Senin iliski modelin bu bence..
İyi olan kismi ise bir daha bu hataya dusemeyecek kadar sert bir sekilde fark etmis olman gercekleri.
Bu gibi insanlar ruhunuzu curutur,toparlanmak zaman alir.
Yeni biri cikar karsina,illaki iyi birileri vardir.
Zamanla gecer..Ofken gecmez ama canini yakmaz bir sure
Gerçekten dış bir göz olarak yorumunuz tespitiniz çok gerçekçi. Haklısnız beni son zamanlarda kendi icimde de degersizlestirmeye çalışan bir insandi sürekli .kendimi önemli göremiyordum. Ama maddi konu olunca ya da çıkarı diyelim o zaman bana yaklaşımı tam tersi oluyordu. Nasıl bir mide nasil bir kisilikki beni bu hale getirip kendine başka birini bulabiliyor. Kesinlikle bundan sonrasi için güvenmek çok zor. Ben çok sert öğrendim konuşmaları sahte hesabını kadının kendi ağzından yazılanları hatırlamak dahi istemiyorum. Öfkem baki umarim güzel şeyler olur teşekkürler

Kendinize şunu söyleyin mesela 3 ay boyunca kendimi simartacagim. Ne istersem yapacağım. Cidden 3 ay şımartın. Sonra zaten alisiyorsunuz.
Geçmiş olsun.
Herşey gönlünüzce olsun

ben insanların yaninda duygularimi saklarim ama bosandiktan sonra aksam karanlikta taktim sapkami gozlugumu indim sahile deli gibi agladim mesela

deli gibi muzik dinledim

hobilerime başladım

spor öfkeyi atmakta iyi geliyor

alisverise vermiştim kendimi ama artik vazgeçtim zaten sanayi tarzi bir bolgede çalışıyorum cok sade giyiniyorum

makyaj malzemesi almiyorum para biriktiriyorum ev alacağım

yapmak istediklerime yöneldikçe mutlu oldum

kendine ne iyi geliyorsa onu yap. isyerinde aglama ama bence

Boşanarak en zor adımı atmışsın, bundan sonrası ondan ve anılardan arınmak
İnsanların konuştuklarını da duymazdan gel, herkes çok meraklı başkasının sorununu eşeleyip kendine şükür sebebi çıkarmaya
Zamanla geçecek, her şey geçiyor nihayetinde, bir anda unutamayacağını kabullenirsen daha kolay olur

Neredeyse 1 yıl önce boşandım. Hatta boşandıktan sonra sizin gibi konu açmıştım. Çok kötü şeyler yaşayıp boşandığım halde kendimi iyi ve kurtulmuş hissetmiyordum. Bir gün iyiysem 3 gün kötüydüm. Üzerinden 1 yıl geçti nerdeyse yine bazen iyiyim bazen kötüyüm. Hiç mi fark olmadı dersen. Kötü olduğum anların yoğunluğu azaldı. Yani hatırladığım şeylerin bendeki tesiri azaldı. Hala kötü oluyorum, hala içim sıkılıyor. Ama ilk zamanlarda böyle olduğumda çok kötü olurdum. Hemen bir köşeye çekilip ağlamak isterdim, öfkemden sessizce yastıkları yumrukladığım anlar oldu. Ama şu an hatırlayınca böyle olmuyorum. Anlık üzülüyorum hemen geçiyor sonra. Seneye bu zamanlar daha iyi olacağım inşallah. Seninde böyle olacak. Geçecek ama izi kalacak. Hatırlayacaksın ama ilk an gibi acıtmayacak.

Çok geçmiş olsun

Hayattaki bir yükten kurtulmuşsunuz öyle düşünün.

Ve bence ağlayabildiğiniz kadar ağlayın

Bu sizi rahatlatacaktır.

İyi ki çok önce ortaya çıkmış adamın kötülüğü. Sen hiçbir şey kaybetmedin hayat çok uzun ve çok denklemli bir yol. Ben evlenmedim ama evliliğe giden ilişkilerimde çok kandırıldım. Mide bulantısından uyuyamadığım günler oldu. Saçımlarım döküldü duvar yumrukladım psikologlara gittim çok ağır attım. Zor oldu ama atlattım. İçindeyken fark etmiyor insan geçmeyecek sanıyor ama insanın doğası bu . Öyle bir yaratılmışız ki geçiyor. Hem de yeniden doğmuş gibi hırslandım. Bir baktım o hayatına devem ediyor ben kalmışım. İzin veremem buna dedim ondan daha güzel bir hayat kurdum. Kendime kendimle. Hatta şu an harika bir ilişkim var eğer bana o kötülükleri yapmasa ben hırslanıp kendimi geliştirmezdim şu an hayatımdaki harika adam da beni fark etmezfdi

Bunlar gayet doğal şeylerdir.İlk zamanlar olur zamanla düzelecek.

Back
X