• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanma sebebimiz

Hiç içime sinmedi bu durum. Benimde 13 yaşında kardeşim var böyle bir şey duysam direk şikayet ederim.
Kötü niyetli düşünmek istemesemde iyi bir tarafından bakanıyorum olayın.
Öğrencilerinin sorduğu soruya cevap verip teli bıraksa anlarımda sohbet etmek ne demek saatlerce ve KEYIFLE. Hatta eşini bile bu konuda görmezden gelerek.
Mesajlarını hiç karıştırdınız mı?

Eşim 1,5 yaşındaki kızımızı sitenin parkına indiriyor akşamları. Genelde çocuklar ve anneler oluyor, ister istemez kızımı seven ablaları oluyor onunla konuşan, oynamaya çalışan. Bazen anneleri oluyor yanlarında, bazen de büyükçe çocuklar tek inmiş oluyorlar. Her seferinde eşimi uyarıyorum, elalem yanlış anlar, sen uzakta dur ya da sohbeti muhabbeti uzatma al kızı sitenin başka alanına git diyorum. Karşıdaki adam/ öğretmen/ bakkal/ manav ne kadar iyi niyetli de olsa ben de istemem kızımın oğlumun etrafında sürekli gezinen onunla konuşan yazışan kazulet bir adamı. Eşiniz belki de gerçekten babadan da ötedir, bir eğitimciden de öte ilgilenip fedakarlık yapıyordur asla kötü düşünmedim bile ama ne gerek var? Her çocuğun bir annesi, babası, abisi, ablası var yani. Eşiniz eğer bu kadar üzerine tartışılacak şeyler duymuş görmüşse aileleri ile konuşabilir, rehberliğe yönlendirebilir vs. Vs.

Bir watsap grubu falan kurmuşlarda hep birlikte mi konuşuyorlar yoksa eşiniz her öğrencisiyle ayrı ayrı mi mesajlasıyor?
Birde sınıfta erkek öğrencilerde vardır herhalde onlarlada mesajlasiyor mu?
Gruptan yazismayi tayin isteyince birakti bireysel mesajlasiyor. Erkek ogrenci cok cok nadir maalesef:((

Böyle dert akan konuların sonunda boşanmak istemiyorum,boşanmak istemeyen taraf ben olmamaliyim diye okumak istemiyorum. Zor tahammül etmesi bilirim ama elden bişey gelmiyorsa ayaklardan gelir adliyenin yolu tutulur ah bizim evlatlarımızı düşündüğümüz gibi onlarda bizi düşünecek mı ki? Bende evladı için boşanmayı erteleyenlerdenim

Eşin mesafeyi korumalı. Art niyeti olmayabilir ama çizgisi olmalı bir öğretmenin. Küçük yaşta çocuklarla sürekli bu şekilde irtibatta olması, mesajlaşması bence mesleki olarak yapılmaması gereken bir şey. İftiraya uğrama ihtimalini de düşünmeli. Belki çok severek yapıyor mesleğini ama bu böyle olmaz. 4 saat öğrencilerle mesajlaşılmaz sevgili konu sahibi. Ergenliğin başlarındaki kızlara mesafeli durmayı da öğretmeli ya da kiminle nasıl diyalog kurması gerektiğini. Fazla samimi ilişkiler içerisinde olan çocuklar cıvık davranıyorlar sonra ya da diğer öğretmenleri ciddiye almıyorlar. Ben mesela müvekkillerimle mesajlaşmam. Bilgi mesajı gönderirim arada, bana mesaj atıyorlar ama cevap vermiyorum mesai saatlerim dışında. Halbuki işle ilgili konuşuluyor ama olmaz akşam eve götürmem.

Birkere bu illa sapik birsey olmali degil ki. Ama bana acayip anormal geliyor. O ogretmen ogrencisinin ozel cep numarasini ne ara aldi nasil istedi ..okul disi ne alaka?Hangi curetle mesaj atabiliyor :KK70:..
Milletce boyle mic mic ozel hayata saygimiz yok resmen.
Ogretmenler cocuklari sevebilir..o sevgiyle ogretmen olmus olabilir. Ama milletin cocugunu mic mic sevme hakki yok bukadar basit.
Herkes sinirini bilsin bi zahmet. Cok ekstrem durumlar olur..ogrencini okuldan tanidigin kadariyla aile hayatinda sikintilari oldugunu ogrenir yardimci olursun orasi tamam. Ama mesajlasmak nedir yahu? İster dunya iyisi ol..niyetin tertemiz olsun. Sanane kardesim ogrencinin ozel hayatindan. O kizlar bir zaman sonra derslerinden haric baska konulardan dertlesmesmiyecek mi sanki o guveni aldiktan sonra? Cok ters...esinize burdaki yorunlari okutun bence.. Yaptiginin yanlis oldugunu idrak etsin..cizigisini gecmesin olgun bir adam gibi davransin...

Ona göre bi sorun yokmuş yanlış bişey de yokmuş yazışmalarda da yok eşimin ilgisi gibi bişey ama işte yine de bu durumun hoş olmadığını anlatamıyorum. Ben böyleyim hep de öğrencilerimle ilgileneceği diyor.
Eşiniz art niyetli olarak yapmasa bile davranışı çok yanlış, ilgili öğretmen olmak böyle sabah akşam mesajlaşmakla olmaz mesleki açıdan da etik değil öğretmen- öğrenci arasında bu kadar mesafesizlik olmaz, hele ki dertleşip özel hayatını anlatması öğrencilerinin gözünde saygınlğını bile kaybettirir. Ayrıca neden bu ilgili öğretmen olma isteği neden hep kız öğrencilere karşı oluyor acaba... Kusura bakmayın ama eşiniz saçmalıyor gerçekten

Birkere bu illa sapik birsey olmali degil ki. Ama bana acayip anormal geliyor. O ogretmen ogrencisinin ozel cep numarasini ne ara aldi nasil istedi ..okul disi ne alaka?Hangi curetle mesaj atabiliyor :KK70:..
Milletce boyle mic mic ozel hayata saygimiz yok resmen.
Ogretmenler cocuklari sevebilir..o sevgiyle ogretmen olmus olabilir. Ama milletin cocugunu mic mic sevme hakki yok bukadar basit.
Herkes sinirini bilsin bi zahmet. Cok ekstrem durumlar olur..ogrencini okuldan tanidigin kadariyla aile hayatinda sikintilari oldugunu ogrenir yardimci olursun orasi tamam. Ama mesajlasmak nedir yahu? İster dunya iyisi ol..niyetin tertemiz olsun. Sanane kardesim ogrencinin ozel hayatindan. O kizlar bir zaman sonra derslerinden haric baska konulardan dertlesmesmiyecek mi sanki o guveni aldiktan sonra? Cok ters...esinize burdaki yorunlari okutun bence.. Yaptiginin yanlis oldugunu idrak etsin..cizigisini gecmesin olgun bir adam gibi davransin...
Bence de bu yorumları okumalı ama ben burda yazılanları zaten kendisinin de bildiğini ve işine gelmediği için anlamak istemeyeceğini düşünüyorum okumuş öğretmen olmuş bir insan bu kadar şuursuz olamaz ama umursamıyor demek ki

Rehber ogretmeni olma konusunda bir agzini ara...madem seviyor yardim etmeyi..bakalim ne diyecek.. Yinede herturlu mantik disi suan yaptigi. Bu tarz ogretmenler varsa ciksin suraya evet bende oyleyim veya o tarz meslek arkadaslari taniyorum desin..baska varmidir merak ettim

Eşinizin kendine bile itiraf etmekten sakındıgı malesef küçük çocuklara ilgi duyabileceği tarzda bi rahatsızlığı olabilir. Yanı bunu şuan yazarken ben utandım ama ne yazık ki böyle psikolojik rahatsızlıklar da var.. Mesajları normal olabilir sonuçta attığı en ufak bi bel altı mesaj kariyerini hayatını şerefini zedeleyebilir. Ve bunun farkında olduğu için de sadece normal mesajlasarak dertlerini dinliyorum adı altında kendi duygularını tatmin ediyor olabilir. Ben eşinizin sağlıklı bi kafa yapısına sahip olduğunu kesinlikle düşünmüyorum..

canım iyi niyetli düsünme istersen artık . en son evliliğini etkilemiş insan derki tamm buraya kadar adama aynı hala. baska hovamı yokmus yardım edecek yada bu kızların velilerimi yokmus.

adam seni elinde oynatıyor bosanacamda bosanmıcam diye .

bana göre erkek kadın ögrencisiyle sınırı olmalı . hele o yastaki ergenleri etkileyecek düzeyde seyler yapmamalı

senin yerinde kim olsa bu tepkiyi verirsi bu kıskanclıgın ötesinde abes yani ay beni bunaltıyon kıskanıyon laflarına bakma evlisin tabiki katısacan .

Hemen adamın iyi niyetinden şüphe ediliyor burda da gördünüz mü?

Millet böyle oldu artık.
Sanki hiç iyi insan kalmadı.
Yapılan iyilik altında bile çıkar arar olduk.
Geldiğimiz nokta çok üzücü aslında.

Eşiniz belki sadece mesleğini fazlaca içsellestirmiş fedakâr bir öğretmen. Annesi babası tarafından unutulmuş çocuklara ebeveyn olmuş kendi yavrusunu unutmuş yazık.

Peki takdir eden mi var?
Üstüne sapık çıkacak.

Kimsenin çocuğu için kahraman olma derdi olmasın. Bıraksın.
Okulda öğrenen öğrendi anlamadığı soru onun ve ailesinin sorunu olsun.
Ciddi aile problemleri olanlar da rehberliğe gitsin.
Bıraksın ele abi baba olmayı.

Kahraman olcam diye sapık olacak.
Değmez.
Bir öğretmen olarak yazıyorum bunları..
Ben de önce şüphelendim sonra da acaba adama haksızlık mı ediyoruz diye düşündüm ama neden sadece kız öğrencilerine karşı ilgili bir öğretmen olmaya çalışıyor, kız- erkek ayırt etmeden hepsiyle mesajlaşıyor olsaydı evet o zaman haksızlık etmiş olurduk neden mesajlaştğı öğrenciler arasında bir tane bile erkek öğrenci yok? bu şüphe uyandırıcı

Evet gercekten suphe uyandirici.
Hadi yine diyelim arada bir mesajlasma olmustur bir ogrenci ders vs birsey istemistir. Ozaman dahi kisa cvp vermeliydi okadar. Ama mesajlasiyormus adam bildigin. Okadar saat sinavlar dersler hakkinda ne mesajlasacaksin..birde ozel hayatini kendi evladini arka plana atacak derecede. Esin bence seni sindirmis...cidden biraz kotu niyetli bakmaya suphe duymaya baslayin bence. Adam zaten bosanmak istiyor...ozgurluk istiyormus mus...
Ozgurlugu dedigi sey bacak kadar cocuklarla yazismakmiymis rahat rahay. Birde lutfediyor..nezaman isterse ozaman konusacakmis beyenfendi sizinle..peh..

Ben de önce şüphelendim sonra da acaba adama haksızlık mı ediyoruz diye düşündüm ama neden sadece kız öğrencilerine karşı ilgili bir öğretmen olmaya çalışıyor, kız- erkek ayırt etmeden hepsiyle mesajlaşıyor olsaydı evet o zaman haksızlık etmiş olurduk neden mesajlaştğı öğrenciler arasında bir tane bile erkek öğrenci yok? bu şüphe uyandırıcı

Benim gözlemledigim bu yaş grubu öğrencilerinde karşı cins öğretmeni ile paylaşım daha ağırlıklı oluyor.
Erkek öğrenciler kadın öğretmenlere daha yakın.
Kız öğrenciler erkek öğretmenlere.

Bunda öğretmen yaklaşımı önemsiz kalıyor.
Gözlemledigim bu okullarda.

Belki hepsine kucak acıyor ama daha çok kızlar bu yakınlığa yanıt veriyor.

Benim gözlemledigim bu yaş grubu öğrencilerinde karşı cins öğretmeni ile paylaşım daha ağırlıklı oluyor.
Erkek öğrenciler kadın öğretmenlere daha yakın.
Kız öğrenciler erkek öğretmenlere.

Bunda öğretmen yaklaşımı önemsiz kalıyor.
Gözlemledigim bu okullarda.

Belki hepsine kucak acıyor ama daha çok kızlar bu yakınlığa yanıt veriyor.
Bu açıdan düşünmedim tabi, siz öğretmen olduğunuz için isabetli değerlendiriyorsunuz, yine de adam ateşle oynuyor kendi iyi niyetli olsa bile başına bir dert açılması ihtimali de var zaten siz de böyle yorum yapmışsınız hemfikiriz.

Sizin yeriniz de olsam boşanırım net. Eşinizin davranışları hic normal değil kendi 10 aylık kızıyla ilgilenmeyip onun gelisimine katkı olmayıp vakit geçirmeyip milletin kızıyla her akşam neler konuşuyor? Bölümü nedir esinizin pdrci felan mı?
Öyle olsa bile mesai saatleri icerisind isteidgi ilgili gösterebilir istedigi kadar dert dinleyebilir ama ortaokul cocuk yastaki kızlarla ne konuşuyor mesajlasmak ne demek
??? Eşinizin ile bosanmaz iseniz sonra sizin başınıza da cok isler gelir. Haaaa boşanırsanız da bu msjlasma olayı eve taşınır esiniz cocuklar eve geliyor dert anlatiyor diye hayatına devam eder. Eşinizin biran önce kontrol altına alınması gerek bence. O sikayetleri dile getirmeyen müdürde ayrı bir vaka.
Herkes öğretmen olmamalı

Hepinizin tepkisini anliyorum erkek öğrencilerle de mesajlasiyor ama bu kizlarin esime ilgisi oldugunu -yani onlar oyle saniyor tabi kucuk cocuk neticede -okuldan baska ogretmen soyledi bana ve bunlar surekli dert turetip sinif ogretmeni olarak esime geliyorlar o da sonuclandirana kadar konusuyor bitiyor tekrar basa. Gercekten mesajlarda esimin en ufak bi ilgisini gorseydim hic tereddut etmezdim ama bi arkadasin dediği gibi kendine bile itiraf edemiyorsa diye suphelendim acikcasi. Ona da soyledim ama cok sinirledi haliyle

Bu açıdan düşünmedim tabi, siz öğretmen olduğunuz için isabetli değerlendiriyorsunuz, yine de adam ateşle oynuyor kendi iyi niyetli olsa bile başına bir dert açılması ihtimali de var zaten siz de böyle yorum yapmışsınız hemfikiriz.

Kesinlikle çok tehlikeli.
Kendi iyi niyetli bile olsa ergenlikte öğretmenine ilgi duyan öğrenciler olabilir.
Iyilikten maraz dogabilir.
Ne gerek var?
Mesleğine, kişiliğine, yuvana zarar vermeye değer mi?
Hatasını geç olmadan anlar ve düzeltir umarım.

Back