Merhaba,
Boşanmak oldukça zor ve yıkıcı bir süreç ve özellikle taraflardan biri hazır olmadığında hiç kolay değil. Madem ki eşiniz son derece kararlı bu saatten sonra sizin asla ama asla duygusal düşünmeden kendinizin ve çocuklarınızın haklarını en üst düzeyde nasıl koruyacağınızı bilmeniz ve buna göre ilerlemeniz lazım. Hayır bende yaptım o hatayı da şimdi debelenip duruyorum. En iyi baba sandığınız erkek bile iş protokole geldiği zaman evladının dahi gözünün yaşına bakmıyor.
Benim 2016'da açtığım bir konu vardı ama sonrasında kapattırmıştım. Eğer o zaman bazı zaaflarıma yenilmeden hareket etseydim veya geçen sene eşim ben boşanmak istiyorum başka biri var dediğinde onu geri dönmeye ikna etmeye çalışmasaydım diyorum.
Herkes aynı değil evet farkındayım ama herkes çok benzer. Barışmak ve yeniden dönmesi için attığım mesajlar iş çekişmeliye dönünce başıma öyle bir bela oldu ki aldatmayı affetmiş sayılıyorum hukuki olarak ki duygusal olarak da öyleydi yani sırf çocuk için ben halen sevdiğim için ne bileyim belki terk edilmenin acısı ile dönsün istedim.
O yüzden her ne olursa olsun bugünden sonra yazdığınız şeylere, telefon ve yüz yüze görüşmelerinize çok dikkat edin. Kendi aranızda şu şöyle olur bu böyle olur şeklinde sözlü mutabakat yapmayın her şey avukat kontrolünde ilerlesin.
Şimdi işin duygusal boyutuna gelirsek hiç ama hiç kolay değil. Her açıdan zor çocuklar içinde zor yani benim oğlum ilk aylarda her gün her gün babası için ağlıyordu. Bana tepkiliydi, daha 7 yaşında neyi nasıl idrak edecek ki. Ben çok yıkılmıştım, neredeyse 15 sene olmuş iş güç her şeyimiz ortak. Evden ayrılmak zorunda kalan benim yeni bir eve geçip düzen kurmak falan ki o dönem bütün maddi gelirlerime, kredi kartlarıma ve arabama dahi el koymuştu. Sanki aldatan benmişim gibi neden? taviz veriyorum çünkü. Sırf belki döner umuduyla alttan alıyorum her şeyi.
Tam tamına yarın davam açılalı 1 yıl olmuş olacak. Çekişmeli olunca böyle bu arada bana da aynı şekilde sen protokol hazırlat demişti ama ben barışma umuduyla 6 ay bekledim. Bana çekişmeli davayı 6 aydan sonra kendisi açtı. 6 ay geçince bazı şeylerin süresi varmış delil olarak sunamadım.
Size daha detaylı anlatıp sıkmak istemiyorum ama örnek olması ve gözünüzü açık tutmanız için yazıyorum. Bu adam oğlu için ölürdü 8 ay hiç görmedi, mahkeme kararı ile bile arada bir canı isterse görüyor. Bağlanan geçici nafakayı ödemiyor. Geçen süre zarfında kendisini bir güzelde korumaya almış milyonluk adam beş parasız görünüyor.
Aman diyorum yarın vah tüh dememek için şimdiden gözünüzü dört açın sağlam bir avukat bulun. Siz dik durun bakalım sonrası nasıl gelecek. Şimdi sizin inceliğinize güveniyor bakalım şartlar çetinleşince halen bu kadar net olabilecek mi?
Bu arada öyle bir unutuyorsunuz ki öyle güzel de bir düzeniniz oluyor ki eşiniz bile varlığını sorguluyor emin olun.
Sorudan uzun cevap oldu ya :)