Boşanma psikolojisini nasıl aştınız?

Çekişmeli olarak açılıyor ama iki taraf da anlaşıyorsa şartlarda ve boşanmayı istiyorsa, anlaştık diye protokol veriyorsunuz ve tek celsede bitiyor.
siz peki sevgiliyken alkol problemini bilmiyor muydunuz 6 ay çok kısa değil mi aşılamayacak durumda mıydı

Çekişmeli olarak açılıyor ama iki taraf da anlaşıyorsa şartlarda ve boşanmayı istiyorsa, anlaştık diye protokol veriyorsunuz ve tek celsede bitiyor.
birde etraftan konu komşudan birşey duydunuz mu akrablar falan nasıl karşıladı bunu 6 ayda boşanmanızı. bir akadaşımda aynı durumda 4 aydır evli çekindiği çin boşanamıyor bu kadar kısa sürede eve dönmeyi insanlara laf anlatmak istemiyor. bunları nasıl aştınız

siz peki sevgiliyken alkol problemini bilmiyor muydunuz 6 ay çok kısa değil mi aşılamayacak durumda mıydı
Biliyordum tabi ama bırakacağım fln dedi , her ayrıldığımda bir şekilde ikna etti ama evlenince o da anlaşamayacağımızı gördü herhalde, alkolü bırakmak için en ufak bir çabası olmadı zaten hatta bana, sen bıraktıramadın dedi :) Ama iyi ki aşılmamış ayrılmışız , nişanlıyım şuan zaten
, çok güzel bir ilişkim var :)

birde etraftan konu komşudan birşey duydunuz mu akrablar falan nasıl karşıladı bunu 6 ayda boşanmanızı. bir akadaşımda aynı durumda 4 aydır evli çekindiği çin boşanamıyor bu kadar kısa sürede eve dönmeyi insanlara laf anlatmak istemiyor. bunları nasıl aştınız
Yok benim kimse umrumda olmadı, herkes bana hak verdi zaten iyi yaptın diye. İnsanlar 2 gün konuşur konuşursa, sonra herkes kendi hayatına dönüyor, insanlar yüzünden hayatını yakmasın arkadaşınız.

Biliyordum tabi ama bırakacağım fln dedi , her ayrıldığımda bir şekilde ikna etti ama evlenince o da anlaşamayacağımızı gördü herhalde, alkolü bırakmak için en ufak bir çabası olmadı zaten hatta bana, sen bıraktıramadın dedi :) Ama iyi ki aşılmamış ayrılmışız , nişanlıyım şuan zaten
, çok güzel bir ilişkim var :)
Boşandıktan ne kadar süre sonra nişanlandınız çok sevindim sizin adınıza

Çevremde gördüğüm kadarıyla erkek boşanmak istiyorsa ve kadın diretiyorsa adam zamanla çocuklarından da soğuyor. En azından buna sebep olmadan boşanmayı kabul edin. Çocukların düzeni otursun babayla görüşme zamanları belirlensin. Bu şekilde yapan kaç kadın gördüysem erkeğin artık sıkılıp çocuklardan da vazgeçmesi ile sonulamdı. Maalesef babalar anneler gibi değil. Bir de adam sizi oyuncak etmiş zaten ortada evlilik yok ki . Canı istiyor gdiyor paşanın arkasından ağlayıp döndürüyorsunuz konforuna devam ediyor. Şimdi gelcek canı sıkılınca geri gidecek. Kendinize bunu neden yaşatıyorsunuz? Çocuk demeyin. Çocukla boşanan binlerce kadın var ilk ya da son değilsiniz. Yaşadıklarınız çok zor eminim ki fakat hiçbir şey sizden değerli değil. Şu erkekleri bu kadar rahat hareket etmeye alıştırmayın artık. Evli adam dediin bir gece bile eve gelmemezlik edememeli

Son düzenleme:
Selamlar arkadaşlar. İki çoğum var biri bir buçuk yaşında biri 8 buçuk yaşında. Eşimle boşanma kararı aldık. Daha doğrusu o söyledi ben kabul ettim. Bundan bir sene öncede bizi terk etmişti hatta buraya ilk o zaman konu açmıştım. Sonra barıştık ama bir türlü geçinemedik. Anlaşamadığımız konular öyle çok ki.. üzüldüğüm,yıprandığım,anlaşılamadığım. Uzun uzun yazamayacağım gerçekten gücüm yok artık. Çünkü bu boşanma psikolojisi beni öyle bir yıpratıyor ki.. iki çocuk. Kız babaya çok düşkün. Oğlan küçük olmasına ve babayı çok az görmesine rağmen gördüğünde”baba baba” peşinde…bir aya yakındır ayrıyız. Benden sürekli avukata gidip protokol hazırlamamı istiyor. Bunu daha boşanma konuşması yaptığımız ilk gün istedi hatta. Ama ben düşünüp taşınıp o şekil hazırlayabileceğimi söyledim. Ve neredeyse bi r aya yakındır gitmiyorum avukata. Bu süre zarfında beni çok ama çok zorladı hep bi bahane buldum. Bugün iki çocuğum ve kardeşimle tatile geldik. Çocuklarımın boynu bükük geliyor. Herkes babasıyla annesiyle. Bizde kavga gürültü de olsa hep öyleydik. Şimdi böyle gelmek beni çok çok üzdü. Dayanamadım “gel her şeye rağmen bu evliliği devam ettirelim,ben geçmişi bırakmaya hazırım”minvalinde uzun ve güzel bir mesaj çektim. Benim kanaatimce bu böyle(ve bunu yaptığım için belki de çok tepki alacağım) ama ondan gelen mesaj şöyle oldu. “Ben senin gibi uzun ve anlamlı cümleler kuramayacağım çünkü benim düzeleceği ile ilgili hiç umudum yok. Tatil dönüşü işlemleri başlatacağız. İyi geceler” Çok dokundu arkadaşlar. Reddedilmek değil,çocukların babasız olması gerçeği dokundu. Evet diyeceksiniz sanki siz ilk mi? Babası vefat edenler var. Doğru,biliyorum. Haklısınız da.. Ama yüreğim yangın yeri.. aşılıyor mu bu gerçekten? Kızım hala boşanacağımızı bilmiyor. Tatil dönüşü söyleyelim demiştik. Aramızın biraz bozuk olduğunu ve oyüzden ayrı kaldığımızı sanıyor. Babasının tatil dönüşü döneceğine o kadar emin ki.. arkadaşlar ben kahroluyorum.. lütfen bana destek olun. Aşılıyor mu bu günler?
Çocukların arkasına sığınmayın, adam sizi istemiyor, gururlu olun ve cocuklarinizla yeni bir düzen kurun..

Eşiniz kesinlikle çirkefleşecek. Attığın msjlara, tlfn konuşmalarına dikkat et,hakaret, küfür tehdit olmasın. Delil olarak kullanacağı hiç bişey olmasın. Sanırım hayatında biri var eşinizin. Herşeyi dellilendir. Akıllı davran, alabildiğin herşeyi al. Nafaka mahkeme tarafından karara bağlansın. Ona bırakma. Burada insanlar tecrübeli herşeyi not al. Neler yapabileceğini atlama sakın. Birinin hayatını alt üst edenler dümdüz yollarda yürüyemiyor unutmayın. Allah herkese ödetir yaşatılan acıları.

Ilk6 ay uzuldum 1 yil oluyor davalar sürüyor umrumda degil beni kaybetmek icin elinden geleni yapti ahanda gidiyorum dedim cocugmla gittim tek pişmanlığım biraz birikm yapıp ise hemen girmek olsaydi oda gec oldu ama hala ayri eve çıkamıyorum 🙃🙃🙃 nafakayi yüksek iste bayagi hemde iste 1500 tl nafakam hic birseye yetmiyor ancabez paradi ikide eşofman takimi

Selamlar arkadaşlar. İki çoğum var biri bir buçuk yaşında biri 8 buçuk yaşında. Eşimle boşanma kararı aldık. Daha doğrusu o söyledi ben kabul ettim. Bundan bir sene öncede bizi terk etmişti hatta buraya ilk o zaman konu açmıştım. Sonra barıştık ama bir türlü geçinemedik. Anlaşamadığımız konular öyle çok ki.. üzüldüğüm,yıprandığım,anlaşılamadığım. Uzun uzun yazamayacağım gerçekten gücüm yok artık. Çünkü bu boşanma psikolojisi beni öyle bir yıpratıyor ki.. iki çocuk. Kız babaya çok düşkün. Oğlan küçük olmasına ve babayı çok az görmesine rağmen gördüğünde”baba baba” peşinde…bir aya yakındır ayrıyız. Benden sürekli avukata gidip protokol hazırlamamı istiyor. Bunu daha boşanma konuşması yaptığımız ilk gün istedi hatta. Ama ben düşünüp taşınıp o şekil hazırlayabileceğimi söyledim. Ve neredeyse bi r aya yakındır gitmiyorum avukata. Bu süre zarfında beni çok ama çok zorladı hep bi bahane buldum. Bugün iki çocuğum ve kardeşimle tatile geldik. Çocuklarımın boynu bükük geliyor. Herkes babasıyla annesiyle. Bizde kavga gürültü de olsa hep öyleydik. Şimdi böyle gelmek beni çok çok üzdü. Dayanamadım “gel her şeye rağmen bu evliliği devam ettirelim,ben geçmişi bırakmaya hazırım”minvalinde uzun ve güzel bir mesaj çektim. Benim kanaatimce bu böyle(ve bunu yaptığım için belki de çok tepki alacağım) ama ondan gelen mesaj şöyle oldu. “Ben senin gibi uzun ve anlamlı cümleler kuramayacağım çünkü benim düzeleceği ile ilgili hiç umudum yok. Tatil dönüşü işlemleri başlatacağız. İyi geceler” Çok dokundu arkadaşlar. Reddedilmek değil,çocukların babasız olması gerçeği dokundu. Evet diyeceksiniz sanki siz ilk mi? Babası vefat edenler var. Doğru,biliyorum. Haklısınız da.. Ama yüreğim yangın yeri.. aşılıyor mu bu gerçekten? Kızım hala boşanacağımızı bilmiyor. Tatil dönüşü söyleyelim demiştik. Aramızın biraz bozuk olduğunu ve oyüzden ayrı kaldığımızı sanıyor. Babasının tatil dönüşü döneceğine o kadar emin ki.. arkadaşlar ben kahroluyorum.. lütfen bana destek olun. Aşılıyor mu bu günler?
Esiniz cocuklariniza baba olmaya devam etmeyecek mi? Niye sanki babasiz kalacaklarmis gibi dusunuyorsunuz? Siz de esiniz de bu konulari konusun. Cocuklara ayrildiktan sonra da ortak bakin. Birkac gun sizde birkac gun esinizde kalsinlar. Anneleri de babalari da yanlarinda olsun.

Sizin attiginiz adima bu sekilde soguk karsilik vermesi hayatinda baska birinin oldugunu düşündürdü bana ama adamlik karakter meselesi maalesef parayla alinmiyor sizin esinizde karakter fukarasi cikmis Allah kolaylik versin umarim en kisa zamanda sikintilariniz gecer bende esimden ayrildim ama cocuk yoktu o yuzden kolay oldu

Eşinizin hayatında yüksek ihtimalle bir başkası var o nedenle böyle net ve kararlı.
Şimdi ikna etseniz bile bu evlilik yürümez.
Yol yakınken kendi yolunuzu çizin.
Tatil sonrasında ilk iş cevval bir boşanma avukatı bulun.
Ben birbiriyle geçinemeyen anne-babayla büyümüş biriyim.
Annemle babam torun sahibi oldular ama değişen hiç bir şey yok yine kavga yine huzursuzluk.
Annem keşke gençken ayrılsaydı da hem kendini hem çocuklarını yıpratmasaydı.
Psikolojik destekle çocuklarınız çok hasar almadan atlatır bu süreci.
Allah yardımcınız olsun inşallah.

arkadaşınız kız mı erkek mi acaba ?

Bende bosaniyorum, esim istedi. Bu ilk degildi, oncesinde aileler araya girdi duzelttik muhtemelen bebegim var, işim yok diye pesinde koşacağımı sandi. Cok bekler. Protokol icin beraber gidelim, değiştirmek istediğin nokta varsa o anda mudahale et, tekrar tekrar avukata gidemem dedim. Hala ses yok. Tek celsede bu isi bitirecegim. Kendi cocugunu dusunmeyen adama zorla birsey yaptiramam. Cocugumun huzursuz bir ortamda büyümesini de asla istemem. Bosanma konusunun oyuncaga donmesinide kabul edemem. Uzmeyin kendinizi
Protokol olusturmak icin gun verdi. Sartlarimi sundum, kabul etti. Bu hafta protokolu olusturacagiz. Üzülmüyor muyum? Cocugum icin üzülüyorum, iki yetiskin bireyin yanlis evliliginin sonucunda bir takim sıkıntılar muhakkak yasayacak. Yinede birbiriyle dalaşan anne baba ile büyümesinden daha iyi olduguna inanıyorum. Konu sahibi size tavsiyem gelecege umutla bakmaniz. Insanogluna verilen en buyuk hediyelerden birisi"unutmak". Yasadiginiz her kotu anı, hayal kırıklıklarınızı, acılarınızı zamanla unutacak, daha huzurlu bir hayat kuracaksiniz. Cocuklariniz da siz de yeni düzeninize alisacaksiniz.

Iki küçük kızımla nisanda boşandım. Biri 8 diğeri 4 yaşındaydı o zaman.kizlar babalarına inanılmaz düşkün. Hep o soruyu sordum için de babasız ne yapacaklar. Boynu bükük kalacak.Hic de öyle olmadı.biz evimizi değiştirmedik o gitti.ilk zamanlar ev inanılmaz büyük geldi .Sonra çok alıştık. Kuzlar babalarıyla ne zaman isterse görüşüyor hafta sonu onda kalıyorlar. Mahkeme gününe kadar ciğerim yandı. O gün bıçak gibi her şey geçti. Hayat bu.Eski eşime gelince 15 günde pişman oldu.yalvarmalar yakarmalar. Asla istemedim.kuzlarimla çok mutluyum. Siz annelik görevini ev iyi şekilde yapın.Vabaligi o a bırakın.iyi bir adamsa çocuklarını yalnız bırakmaz

X