Boşanma psikolojisini nasıl aştınız?

Bende bosaniyorum, esim istedi. Bu ilk degildi, oncesinde aileler araya girdi duzelttik muhtemelen bebegim var, işim yok diye pesinde koşacağımı sandi. Cok bekler. Protokol icin beraber gidelim, değiştirmek istediğin nokta varsa o anda mudahale et, tekrar tekrar avukata gidemem dedim. Hala ses yok. Tek celsede bu isi bitirecegim. Kendi cocugunu dusunmeyen adama zorla birsey yaptiramam. Cocugumun huzursuz bir ortamda büyümesini de asla istemem. Bosanma konusunun oyuncaga donmesinide kabul edemem. Uzmeyin kendinizi
Nasıl böyle güçlü durabiliyorsunuz ?
Biz de evleri ayırdık oğlum 3 yaşında çalışıyorum da çok çok üzgünüm. Kabullenemiyorum vücudumda yaralar çıktı , çocukla çok zor geliyo bana boşanmak , en çok çocuğum içim üzülüyorum bi onda bi bende

Iki küçük kızımla nisanda boşandım. Biri 8 diğeri 4 yaşındaydı o zaman.kizlar babalarına inanılmaz düşkün. Hep o soruyu sordum için de babasız ne yapacaklar. Boynu bükük kalacak.Hic de öyle olmadı.biz evimizi değiştirmedik o gitti.ilk zamanlar ev inanılmaz büyük geldi .Sonra çok alıştık. Kuzlar babalarıyla ne zaman isterse görüşüyor hafta sonu onda kalıyorlar. Mahkeme gününe kadar ciğerim yandı. O gün bıçak gibi her şey geçti. Hayat bu.Eski eşime gelince 15 günde pişman oldu.yalvarmalar yakarmalar. Asla istemedim.kuzlarimla çok mutluyum. Siz annelik görevini ev iyi şekilde yapın.Vabaligi o a bırakın.iyi bir adamsa çocuklarını yalnız bırakmaz
Mahkemenin verdiği karar dışında mı istedikleri zaman görüşüyorlar? Protokolde bunu nasıl belirttiniz belli bi süre şartı istediniz mi?

Iki küçük kızımla nisanda boşandım. Biri 8 diğeri 4 yaşındaydı o zaman.kizlar babalarına inanılmaz düşkün. Hep o soruyu sordum için de babasız ne yapacaklar. Boynu bükük kalacak.Hic de öyle olmadı.biz evimizi değiştirmedik o gitti.ilk zamanlar ev inanılmaz büyük geldi .Sonra çok alıştık. Kuzlar babalarıyla ne zaman isterse görüşüyor hafta sonu onda kalıyorlar. Mahkeme gününe kadar ciğerim yandı. O gün bıçak gibi her şey geçti. Hayat bu.Eski eşime gelince 15 günde pişman oldu.yalvarmalar yakarmalar. Asla istemedim.kuzlarimla çok mutluyum. Siz annelik görevini ev iyi şekilde yapın.Vabaligi o a bırakın.iyi bir adamsa çocuklarını yalnız bırakmaz
Mahkemenin verdiği karar dışında mı istedikleri zaman görüşüyorlar? Protokolde bunu nasıl belirttiniz belli bi süre şartı istediniz mi

Mahkemenin verdiği karar dışında mı istedikleri zaman görüşüyorlar? Protokolde bunu nasıl belirttiniz belli bi süre şartı istediniz mi
Görüs gününü mahkemeye bıraktık o da cumartesi gününü belirledi.Bana göre bir baba çocuklar da onu görmek istiyorsa istediği zaman çocuklarımı görebilmeli.Bu çocukların psikolojisi için çok önemli. Kızlar babalarına çok düşkün. Babaları da onları çok sever.Hoc karışmam istedikleri zaman görüşürler. Lütfen babayı çocuklarla cezalandirmayin.cocuklari gostermemezlik yapmayın.bu çocuklara ceza olur

Protokol olusturmak icin gun verdi. Sartlarimi sundum, kabul etti. Bu hafta protokolu olusturacagiz. Üzülmüyor muyum? Cocugum icin üzülüyorum, iki yetiskin bireyin yanlis evliliginin sonucunda bir takim sıkıntılar muhakkak yasayacak. Yinede birbiriyle dalaşan anne baba ile büyümesinden daha iyi olduguna inanıyorum. Konu sahibi size tavsiyem gelecege umutla bakmaniz. Insanogluna verilen en buyuk hediyelerden birisi"unutmak". Yasadiginiz her kotu anı, hayal kırıklıklarınızı, acılarınızı zamanla unutacak, daha huzurlu bir hayat kuracaksiniz. Cocuklariniz da siz de yeni düzeninize alisacaksiniz.
dogadostupanda dogadostupanda siz neden boşamıyorsunuz ben sizi mutlu bir evlilikte sanıyordum

Görüs gününü mahkemeye bıraktık o da cumartesi gününü belirledi.Bana göre bir baba çocuklar da onu görmek istiyorsa istediği zaman çocuklarımı görebilmeli.Bu çocukların psikolojisi için çok önemli. Kızlar babalarına çok düşkün. Babaları da onları çok sever.Hoc karışmam istedikleri zaman görüşürler. Lütfen babayı çocuklarla cezalandirmayin.cocuklari gostermemezlik yapmayın.bu çocuklara ceza olur
Biz kızıma söylemek için pedagoga gittik. Nasıl yapmalıyız diye. O, görüş günü belli olsun ve buna uyulsun böylesi daha iyi dedi. Benim babayı cezalandırma gibi bi düşüncem yok ama baba biraz düşüncesiz. Uyuyan çocuğu uyandırabilir veya okulu olan çocuğa okula gitme diyebilir. Yada söz verip gelmeyebilir. Ki böyle şeyler yapmışlığı var. Ayrılık öncesinde tabi. Pedagog görüş günün belli ve kesin uyulması gereken bir kural olması gerektiğini söyledi. Ben yine de kıyamam tabi kızım isterse ve şartlar uygun olduğu sürece görecektir babayı. Diğeri daha ufak ama o da görecek ve görmeli tabi.

Biz kızıma söylemek için pedagoga gittik. Nasıl yapmalıyız diye. O, görüş günü belli olsun ve buna uyulsun böylesi daha iyi dedi. Benim babayı cezalandırma gibi bi düşüncem yok ama baba biraz düşüncesiz. Uyuyan çocuğu uyandırabilir veya okulu olan çocuğa okula gitme diyebilir. Yada söz verip gelmeyebilir. Ki böyle şeyler yapmışlığı var. Ayrılık öncesinde tabi. Pedagog görüş günün belli ve kesin uyulması gereken bir kural olması gerektiğini söyledi. Ben yine de kıyamam tabi kızım isterse ve şartlar uygun olduğu sürece görecektir babayı. Diğeri daha ufak ama o da görecek ve görmeli tabi.
Pedogoglara saygım car ama kitabı bilgiyle olmuyor bazen.her durum her çocuğa uygun değildir.o yaştaki çocuklar babaya çok düşkündür.ne demek sadece cumartesi ya da pazar göreceksin.baba ile önce konusun.cocugun egitim hayati aksayacak şekilde okul vakti görüşülemez. Uzun süre tatili da almasın .Anneden ayrı maksimum 2 gece .ılerleyen yaşlarda daha uzun kalabilir

Nasıl böyle güçlü durabiliyorsunuz ?
Biz de evleri ayırdık oğlum 3 yaşında çalışıyorum da çok çok üzgünüm. Kabullenemiyorum vücudumda yaralar çıktı , çocukla çok zor geliyo bana boşanmak , en çok çocuğum içim üzülüyorum bi onda bi bende
Uzulup kendimi hirpaladikca cocuguma bakmakta zorlaniyorum. Bunu esimede soylemistim, tansiyonum tavan yapmisken pesimden ağlayan bebegime bakmakta zorlaniyorum demistim. Buna ragmen cocuguma bakmami güçleştirdiği için, beni bebekle kisa surede bir ton esya toplamak zorunda biraktigi icin üzülmeye degmeyecekmis gibi geliyor bana.

dogadostupanda dogadostupanda siz neden boşamıyorsunuz ben sizi mutlu bir evlilikte sanıyordum
Bizim burada acilan konulardaki gibi sebeplerimiz yok aslinda. Sozlu olarak cok tartisiyoruz. Siddet, ihanet, sorumsuzluk, gec gelme, ailesini ihmal etme vs yok, aksine evine cok baglidir her anlamda. Ancak 2.kez aileme bosanma istegini belirtti. Demekki ya gercekten bosanmak istiyor ya da bunu koz olarak kullaniyor. Sebebi hangisi bilmiyorum ama ailemde cok fazla kronik hastalik var. bu huzurluklari duydukca baslarina birsey gelmesinden korkuyorum. Yasli insanlara bunu yaşatmaya hakkim yok.

Bizim burada acilan konulardaki gibi sebeplerimiz yok aslinda. Sozlu olarak cok tartisiyoruz. Siddet, ihanet, sorumsuzluk, gec gelme, ailesini ihmal etme vs yok, aksine evine cok baglidir her anlamda. Ancak 2.kez aileme bosanma istegini belirtti. Demekki ya gercekten bosanmak istiyor ya da bunu koz olarak kullaniyor. Sebebi hangisi bilmiyorum ama ailemde cok fazla kronik hastalik var. bu huzurluklari duydukca baslarina birsey gelmesinden korkuyorum. Yasli insanlara bunu yaşatmaya hakkim yok.
Anladım onun isteği bu öyleyse sebep be sunuyor size ailenize onun ailesi engel olmadı mı

Anladım onun isteği bu öyleyse sebep be sunuyor size ailenize onun ailesi engel olmadı mı

evliligi icin elinden geleni yapiyormus bana yetmiyormus. Halbuki bende elimden geleni yapiyorum. Annemle gorusmedigi icin bana yardim eden kimse yok. Dogru duzgun tuvalete bile gidemediğim evde hem yemek hem temizlik yapip hemde cocukla ilgileniyorum ve gercekten cok yoruluyorum. Karsiliginda bekledigim aksam eve geldiginde biraz daha enerjisi yuksek olan bir eş. Cocuktan sonra sanirim ikimizinde birbirine tahammulu azaldi.
Kardeşlerini dinlemedi. Anne ve babasinin tepkisi ne oldu bilmiyorum, annesi beni aramadı. Bende annesini ozellikle aramıyorum. Evim ve duzenim degisti. Sadece benim degil ayni sekilde torunununda degisti. Bosanmayi desteklese bile arayip kizim birseye ihtiyacin var mi demesini beklerdim. Kayinvalidem cok iyi bir kadindir biraz da saftır. Kendini geriye cekti, kendisi bilir

Uzulup kendimi hirpaladikca cocuguma bakmakta zorlaniyorum. Bunu esimede soylemistim, tansiyonum tavan yapmisken pesimden ağlayan bebegime bakmakta zorlaniyorum demistim. Buna ragmen cocuguma bakmami güçleştirdiği için, beni bebekle kisa surede bir ton esya toplamak zorunda biraktigi icin üzülmeye degmeyecekmis gibi geliyor bana.
bebek için üzülüyor insan en çok da,ben en çok oğlum için üzülüyorum,
düzensz bir hayatı oluyor gibi,
ne kadar oldu evlerinizi ayıralı?
ailenle miisn şuan?

ailenle miisn şuan?
2 haftayi gecti sanirim, ailemleyim. Normal sartlarda zaten aksamlari isten gelince goruyordu cocugu. Cocugu gorme konusunda kisitlamam yok. Evlerimiz cok yakin birgun arayla aksamlari is cikisi aliyor, cocugun uyku saatinden yarim saat once getiriyor. Bizim tartismalarimixa sahit olmasi bebegim icin daha kötüydü. Boyle ikimizide iyi bilir en azindan

ailenle miisn şuan?
Ben babami kucuk yasta kaybettim. O yuzden sanirim biraz gamsizim, kolay yıkılmıyorum. Cocuklugumu yasayamadan büyüdüm. Bosanmak dünyanın sonu degil, cocugun babasi en azindan hayatta, evli olsaydik yine aksamlari gorecekti, bosanincada böyle olacak. Uzmeyin kendinizi. Cocugun anneye daha cok ihtiyaci var. Baba ne kadar ilgili olursa olsun cocugun yemegini anne hazirliyor, baba yediriyor. Giysilerini anne yikayip katliyor, baba giydiriyor. Cocuklarimiza bakabilmek icin bizim daha guclu olmamiz lazim.

Selamlar arkadaşlar. İki çoğum var biri bir buçuk yaşında biri 8 buçuk yaşında. Eşimle boşanma kararı aldık. Daha doğrusu o söyledi ben kabul ettim. Bundan bir sene öncede bizi terk etmişti hatta buraya ilk o zaman konu açmıştım. Sonra barıştık ama bir türlü geçinemedik. Anlaşamadığımız konular öyle çok ki.. üzüldüğüm,yıprandığım,anlaşılamadığım. Uzun uzun yazamayacağım gerçekten gücüm yok artık. Çünkü bu boşanma psikolojisi beni öyle bir yıpratıyor ki.. iki çocuk. Kız babaya çok düşkün. Oğlan küçük olmasına ve babayı çok az görmesine rağmen gördüğünde”baba baba” peşinde…bir aya yakındır ayrıyız. Benden sürekli avukata gidip protokol hazırlamamı istiyor. Bunu daha boşanma konuşması yaptığımız ilk gün istedi hatta. Ama ben düşünüp taşınıp o şekil hazırlayabileceğimi söyledim. Ve neredeyse bi r aya yakındır gitmiyorum avukata. Bu süre zarfında beni çok ama çok zorladı hep bi bahane buldum. Bugün iki çocuğum ve kardeşimle tatile geldik. Çocuklarımın boynu bükük geliyor. Herkes babasıyla annesiyle. Bizde kavga gürültü de olsa hep öyleydik. Şimdi böyle gelmek beni çok çok üzdü. Dayanamadım “gel her şeye rağmen bu evliliği devam ettirelim,ben geçmişi bırakmaya hazırım”minvalinde uzun ve güzel bir mesaj çektim. Benim kanaatimce bu böyle(ve bunu yaptığım için belki de çok tepki alacağım) ama ondan gelen mesaj şöyle oldu. “Ben senin gibi uzun ve anlamlı cümleler kuramayacağım çünkü benim düzeleceği ile ilgili hiç umudum yok. Tatil dönüşü işlemleri başlatacağız. İyi geceler” Çok dokundu arkadaşlar. Reddedilmek değil,çocukların babasız olması gerçeği dokundu. Evet diyeceksiniz sanki siz ilk mi? Babası vefat edenler var. Doğru,biliyorum. Haklısınız da.. Ama yüreğim yangın yeri.. aşılıyor mu bu gerçekten? Kızım hala boşanacağımızı bilmiyor. Tatil dönüşü söyleyelim demiştik. Aramızın biraz bozuk olduğunu ve oyüzden ayrı kaldığımızı sanıyor. Babasının tatil dönüşü döneceğine o kadar emin ki.. arkadaşlar ben kahroluyorum.. lütfen bana destek olun. Aşılıyor mu bu günler?
Bende yeni boşandım bir kızım var. Gerçekten süreç çok zor. Çok üzülüyorum. Hele çocukla çok zormuş, kızımda da agresiftik hırçınlık başladı, beni çok yoruyor.
Hüzünlü, boynu bükük duruyor. Eski neşesi kayboldu biraz, umarım zamanla iyi hisseder.
Babası ile vakit geçirince epey uyumlu oluyor. Sonra tekrar başa dönüyor.
Baba dönmek istiyor bizim böylesi daha zor, ilgi sevgi cinsellik adına bişey görmediğim adamı tekrar hayatıma alarak üzülmek istemiyorum.
Çocukta olsa hayatta ne yazık ki hep sevinç, mutluluk, neşe yok hüzünde var. Baş etmeyi biraz küçükte olsalar zamanla öğrenecekler. Bize düşen bu süreçte yanlarında olmak, onları anlamak.

Dün kızım bana babamla ayrılacak mısınız diye sordu. Annecim senden saklamak istemiyorum evet ayrılacağız dedim. Ayrılmayın, babamı özlerim diye ağladı. Bende ağladım elimde olmadan. Babayla artık arkadaşız dedim. Küçücük kalbiyle öyle şeyler sordu, söyledi ki ne cevap vereceğimi bilemedim.
Herkesi Allah'a havale ediyorum. Geçecek biliyorum. Herşey geçer çünkü.

Dün kızım bana babamla ayrılacak mısınız diye sordu. Annecim senden saklamak istemiyorum evet ayrılacağız dedim. Ayrılmayın, babamı özlerim diye ağladı. Bende ağladım elimde olmadan. Babayla artık arkadaşız dedim. Küçücük kalbiyle öyle şeyler sordu, söyledi ki ne cevap vereceğimi bilemedim.
Benim kızımda sürekli babasını soruyor. Ağladığı zaman hemen babamı özledim diyor. İçim parçalanıyor.
Çocukla bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim.

Kızınıza babasını istedi her zaman göreceğini söyleyin.Bunu da icraata geçirin.Senin hayatında hicbir şey değişmeyecek hatta iki evin ve 2 odan olacak ne kadar şanslısın deyin.Benim kizim da ilk gün sordu anlattım ve anladı.onun hayatında bir şey değişmedi.Bunun için çaba sarf ettim.Lutfen çocuğun yanında aglamayin

Kızınıza babasını istedi her zaman göreceğini söyleyin.Bunu da icraata geçirin.Senin hayatında hicbir şey değişmeyecek hatta iki evin ve 2 odan olacak ne kadar şanslısın deyin.Benim kizim da ilk gün sordu anlattım ve anladı.onun hayatında bir şey değişmedi.Bunun için çaba sarf ettim.Lutfen çocuğun yanında aglamayin
Evet aynı şekilde cevaplar verdim zaten. Ben sadece kızım ağladığı için ağladım. Tutamadım gözyaşımı. Minicik kalpleri böyle üzüyorlar ya. Ne demeliyim bilmiyorum.

Benim kızımda sürekli babasını soruyor. Ağladığı zaman hemen babamı özledim diyor. İçim parçalanıyor.
Çocukla bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim.
Benim kızda böyle.. henüz boşanmayı bilmemesine rağmen neden konuşmuyorsunuz,neden böyle neden şöyle diye sorguluyor. Güçlü duranlara hayranım ama bu beni yıpratıyor. Zaten kendi başına zor bir süreç. Birde çocukların babaya düşkünlüğü ve algıladıkları çok başka.

X