- 14 Ağustos 2016
- 4.559
- 21.570
- 238
Sebebi sen olmazsın annen dayak yediğini duyarsa daha kötü olur benceçok doğru ama annem hasta doktor üzülürse felç geçirme olanağı bile var dedi herşeye üzülür ağlar sebebi olmak istemem.. çıkmazdayım resmen peki boşandım ya sonra ailemimi ezip geçeyim yoksa babamın dediği gibi hep evde mi oturayım
İnsan çoğu zaman kendini değil ailesini düşünüyor bende eşimin ailesi yüzünden sık sık düşünürdüm ayrılmayı ama sanırım annemi üzmemek için bunu yapamam ciddi anlamda yıkılacağını net biliyorum hayırlısı neyse o olsun.Arkadaşlar eşimle anlaşamıyoruz 1 yıla yakın süredir evliyiz ve hep kavga hep gürültü iyiyken iyi oluyoruz sorun olmuyor ama kötüyken de çok kötüyüz evliliğin ilk ayları şiddet görmüştüm bu ailelerimizi de bizi de yıprattı sorunlar hep kıskançlık benim kıyafetlerime aşırı olmasa da karışması vs den ötürü geldi. evlendik evleneli kavgasız yada tartışmasız bir haftamız geçmemiştir. hep bir boşanma lafı geçmiştir onun ailesi de benim ailem de çok iyiler onun ailesinin evi bize çok yakın kadın gelir ben yokken temizler filan (pek hoşuma gitmez bu durum bazen ama iyi niyetinden yaptığını bilirim) onları da çok üzdük ikimizin de ailesine defalarca boşanıcaz diye gittik hep yanlarında kavga ettik çok üzüldüler haketmedikleri halde çokk hep bizim için.
Eşimin iyi yönleri eve geliriz yemeği kendi yapar (ben yapayım desem de yemek yaparken stres attığını vs söyler) o sırada bende diğer işlerle ilgilenirim bazen de boş boş dururum.
dolabımız hiç boş kalmaz ne istersem alır yapmaya çalışır. Aileme karşı çok iyidir. genel olarak bunlar.
kötü yanları çok çabuk sinirlenir işi hep evinden önce gelir kavga etsek ben ağlasam gider uyur umrunda olmaz. evliliğimizin ilk aylarında aşırı derecede şiddet gördüm. bana karşı bazen çok ilgisiz olduğunu hissediyorum iş yerindeyken kendimi zorla arattırıyorum saatlerce yazmadığı oluyor belki bunu biraz abartıyorum ama. kavga edince ne yaparsam umrunda olmaz çekilir köşesine öylece. nerdeyim ne yapıyorum ne haldeyim sahip çıkmaz bazen zorla konuştururum onu ne dersem evet der hıhı der yorum yapmaz yorum yap biraz bişeyler söyle derim ne diyimki der ben ona sürprizler yapmayı severim o sevmez öyle şeyleri her ayı kutlamak vs hoşlanmaz amaaan daha bir çok şey var da işte yazmaya gücüm yok genel olarak bunlar.
Bu sıralar iyice tahammülsüzleştik içimde bir yan bundan iyisini mi bulacaksın diyor (eskiden şiddet göstermesine rağmen bunu diyorum evet)
Bir yanımsa boşan gençliğin heba olmasın diyor ama ya daha kötüsü olursa.. zaten hep cesaretsiz davranışlarımız değil mi bize pranga vuran.. Bu arada ailem kesinlikle boşanmama karşı ailem onu tutuyor bazen ve babam boşanırsan evde oturursun çalıştırmam seni bilmem ne diyor. O kolay değil o kadar tabi istesem ailemi ezer geçerim ama istemiyorum çok sevdiğim bir kardeşim annem babam var üzülmelerini hiç istemem ama biliyorum ki boşansam en çok benden bile çok üzülecekler.
Bilmiyorum ne yapsam.. Sorularınız varsa sorabilirsiniz yardımcı olmak amaçlı yazacak herkese ihtiyacım var.
Bir yuva kolay kurulmuyor güzel bir evim var kendimce ama bu şekilde de nasıl olur bilemiyorum çok karıştım çözemiyorum.
içimde iki kişi savaş halinde biri özgürlüklerine düşkün, çık git bu şehirden herşeyi baştan yap diyen çılgın biri (sanki çok kolaymış gibi) diğeri evine barkına sahip çık yuvana sahip çık diyen biri.
Ben ailemi üzmeden elaleme sakız olmadan nasıl boşanırım yada yuvama sahip mi çıkmalıyım bilemedim.
Önerilerinizi bekliyorum.
çok doğru ama annem hasta doktor üzülürse felç geçirme olanağı bile var dedi herşeye üzülür ağlar sebebi olmak istemem.. çıkmazdayım resmen peki boşandım ya sonra ailemimi ezip geçeyim yoksa babamın dediği gibi hep evde mi oturayım
Calisiyor musunuz?mesleginiz yok mu? Yoksa meslek edinin acilen. İs bulur bosanirsiniz. Kendi ayaklariniz uzerinde durun korkmayin kimse kizi bosandi diye felc gecirmez. Kendi hayatiniz icin gerekiyorsa ezin gecin herkesi. Tek basina yasamak dayak yemekten cok daha kolay. Onurlu bir hayat. Dayagi yediginiz kocadan sizin hayatinizi idame ettirmesini bekliyorsunuz bu cok asagilayici bir durum su anda. O adamin getirdigi lokma nasil bogazinizdan geciyor? Bunlari dusunun ve kendinizi toplayin.şöyleki ailemi çok seviyorum boşandıktan sonra iki seçenek var ya onları ezip geçicem küçük canımdan çok sevdiğim kardeşimi ve üzülürse felç geçirme riski olan annemi mahvedeceğim yada babamın evinde oturacağım işimi filan bırakıp hangisi sizce? ve tek başına yaşamak kolay mı hiç deneyimlemedim
ister istemez sinirlendiriyorum ama vurmakta tehdit ediyor bende bi dene de gör bakalım o zaman filan diyorum üstüme gelme diyorum öyle geçip gidiyor. ah bir bilebilsemEğer devam edeceksen sinirlendirmemeye bak yine şiddete maruz kalma ihtimalin var
Boşanma ve sonrasını ise yaşamadan göremezsin
Yeni evliyken kışkırtırsan dayak normal yani size göre.çok sinirliyken daha da üstüne gittim o da tahrik oldu ama kesinlikle bunlar onu haklı çıkarmaz şöyle bir durum var dedim ya ailelerimiz hep araya girdi bir daha olmayacağına beni ikna ettiler filan. tamam şiddet berbat bişey gerçekten ama insan da yeni evlenmiş biri olarak bitsin istemiyorbenim için çok zor ama ne yapabilirim..
şöyleki bana ben bunları yapacak bir insan değildim beni ne hale düşürdün diyor bazen insan kendini sorguluyor ister istemez. çok şükür bir işim var ama iş yerime de rezil olmuş olucam diye düşünüyorum başka bir iş bulsam farklı bir şehirde bu sefer aileden uzak heba olurum korkusu var.Calisiyor musunuz?mesleginiz yok mu? Yoksa meslek edinin acilen. İs bulur bosanirsiniz. Kendi ayaklariniz uzerinde durun korkmayin kimse kizi bosandi diye felc gecirmez. Kendi hayatiniz icin gerekiyorsa ezin gecin herkesi. Tek basina yasamak dayak yemekten cok daha kolay. Onurlu bir hayat. Dayagi yediginiz kocadan sizin hayatinizi idame ettirmesini bekliyorsunuz bu cok asagilayici bir durum su anda. O adamin getirdigi lokma nasil bogazinizdan geciyor? Bunlari dusunun ve kendinizi toplayin.
konuşma tarzınız çok rencide edici yönde olmaya başlıyor. tabiki onu demek istemedim ama beni anlamaya çalışmanızı umuyorum sadece herkes tabiki boşan diyecek önemli olan sonrası için akıl vermek. mutlu değilim ki buraya konu açtım dimi neyse size de önyargılarınızla mutluluklarYeni evliyken kışkırtırsan dayak normal yani size göre.
Yıllar sonra günlük postalar halinde mi alacaksınız dayağınızı.
İyi kocanızla mutluluklar.
konuşsam dünden razı ama biliyorum istemiyor o da boşanmayı çevreye rezil olurum bilmem ne diye düşünerek belki çok fevridir oEşinle bosanma konusunu konuşun bakalim tepkisi ne olacak
Başlıyor derken?konuşma tarzınız çok rencide edici yönde olmaya başlıyor. tabiki onu demek istemedim ama beni anlamaya çalışmanızı umuyorum sadece herkes tabiki boşan diyecek önemli olan sonrası için akıl vermek. mutlu değilim ki buraya konu açtım dimi neyse size de önyargılarınızla mutluluklar
İs yerinize neden rezil olasiniz ki? Bence dayak yiyince rezil olur insan. Ben sizin yerinizde olsam baska bir sehre tasinmayi dusunmeden once bosanirim. Kimseye bosandiginizi soylemez veya izahat vermek zorunda degilsiniz. Sizin medeni durumunuzdan onlara ne? Maasinizi koyun cebinize ufak ufak kendi eviniz icin biriktirin simdiden. Bu adama daha fazla tahammul etmeyin.şöyleki bana ben bunları yapacak bir insan değildim beni ne hale düşürdün diyor bazen insan kendini sorguluyor ister istemez. çok şükür bir işim var ama iş yerime de rezil olmuş olucam diye düşünüyorum başka bir iş bulsam farklı bir şehirde bu sefer aileden uzak heba olurum korkusu var.
Aşırı şiddet gösteren biri yemek yapıyor diye iyi koca mı oluyor şimdi?
doğru diyorsunuz aslında annemle oturup güzelce konuşsam beni anlar diye düşünüyorum o bu konuda babam kadar katı değil. hatta bu olaylardan sonra ben hep senin yanındayım demişliği bile var. bir süre ailemin evinde mi kalsam ne yapsam ?Annen emin ol, boşanmandan çok senin dayak yemene üzülür.
Hiç değilse zor zamanlarınızda yan yana olursunuz.
yahu bunu derken ne demek istediğimi anlayın lütfen durumumuz iyi eviyle de ilgileniyor demek istedim kısa yoldan öyle dedim Allah AllahhBuzdolabı da boş kalmıyormuş, lütfen...
Doğru olmuyor tabiki ama şunu demek istiyorum yani herkes hep kötü yanlarını anlatır ben biraz da kendime göre iyi olan yönlerinden bahsetmek de istedimAşırı şiddet gösteren biri yemek yapıyor diye iyi koca mı oluyor şimdi?
Konusmadan bilemezsin ki...sen bosanmak istiyorsum zaten çevreni düşünerek kendine Daha ne kadar zarar verebilirsinkonuşsam dünden razı ama biliyorum istemiyor o da boşanmayı çevreye rezil olurum bilmem ne diye düşünerek belki çok fevridir o
doğru diyorsunuz aslında annemle oturup güzelce konuşsam beni anlar diye düşünüyorum o bu konuda babam kadar katı değil. hatta bu olaylardan sonra ben hep senin yanındayım demişliği bile var. bir süre ailemin evinde mi kalsam ne yapsam ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?