Bosanma gelgitleri, nasıl aşabilirim

Neyi sorduğunuzu anlamadım :işsiz:
Nerde ikilemde kaldınız?

İnsan olan karısına el kaldırmaz. Sizinki bir de okumuş adam. Üstelik hukuk okumuş. Pes diyorum cidden pes.

Televizyonda kamu spotlarında bile gösteriyor. Şiddetin gerekçesi olamaz diye. Şiddet fiziksel olduğu kadar psikolojik de olabilir, izin vermeyin diye. Valla benim 13 yaşındaki kızım bile sizden mantıklı düşünebiliyor.

Aklınızı başınıza alın. Acilen boşanıp kendinize yeni bir hayat kurun.
Neden ikilemdeyim? Acaba duzelir mi, cocuga haksızlık olur mu, her evlilikte sorunlar var, duzen, ev vs vs. Bu sorular aklıma geliyor

Siz eşinizin oyuncağı olmuşsunuz farkında değilsiniz, eşinizin psikolojik problemleri var, bencil ve sizin hukuksal konularda cahil olduğunuzu saf ve kolay kandırılabilir olduğunuzu düşünüyor. Adam sizi sevmemiş ve sevmeyecek. Onun gözünde ne çocuğun ne sizin değeri var. Avukat tutun. Mesaj yazar şu ana kadar boğazımı şıktın, şiddet uyguladın, dövdün beni diye yazarsınız. Çocuğu elinden alamaz ve size zaten nafaka ödemesi şart. Size iyilik vs yapmamış. Kendince hep kullanmış. Artık farkına varın ve kendinizi kurtarın. Yoksa beş sene saha dayak yiyip aldatılıp kapının önüne konulacaksınız. Keşke hastaneden darp raporu alsaydınız
Bu tarz problemlerin sonunda aldatma da oluyormuş doğru mu?

Bu tarz problemlerin sonunda aldatma da oluyormuş doğru mu?
Sizi evlenmeden önce de sonra da aldatmadığını bilemezsiniz. Bu karakterdeki insanlara güvenilmez. Kadın döven, manipülatif insanlardan bahsediyorsunuz. Yapsa ne yapmasa ne olur? Daha gençsiniz. İstediğiniz her şeyi yapabilirsiniz, okula dönebilirsiniz, kendinize güvenin azıcık.

Neden ikilemdeyim? Acaba duzelir mi, cocuga haksızlık olur mu, her evlilikte sorunlar var, duzen, ev vs vs. Bu sorular aklıma geliyor

Her evlilikte sorunlar var evet bunlar şiddet değil!
Şiddet olan evlilik artık yuva olmaktan çıkmıyor mu sizce?
Düzen, ev demişsiniz. Allah aşkına dayaktan önemli mi bunlar?
Size kal gelmiş belli. Mantıklı düşünemiyorsunuz.

Merhaba uzun zamandır burayı takip ediyorum ve bana cok sey kattı bu site. Bugun de kendi derdimi sizlere açmak istedim. Geçirdiğim şu zor günlerde bir ışık olur belki sözleriniz...

Eşimle 12 yaşından beri tanışıyoruz, o zamanlar çocuk aklımla onu gizliden severdim. Büyüdük lisedeyken bana açıldı ve aşırı aşk ve hayranlık duygusuyla ilişkiye başladım. Benden ne istese kabulumdu o zamanlar. Onunlayken en mutlu benim diye düşünüyordum. Kılık kıyafet, üniversite seçimi, arkadaşlarım derken bütün bunları onun isteğine göre yaptım. (Şu an işsizim ve çocuğum var). O hukuk fakültesi kazandı gitti. Onunla evlenmek hayaliyle 5 sene bekledim. Ailem o seni üzer diyerek karşı çıktı ve birkaç olay oldu. Annem eşimi kırdı o zamanlar. Neyse o avukat oldu evlendik. Kendisi ailede görmediği için öyle eşimi alayım gezdireyim yemeğe götüreyim gibi seyler bilmiyordu ve ben istediğimde karşı çıkıyordu. Evliliğin ilk zamanlarından şiddet başladı. İttirmeyle tokatla baslayan şiddet zamanla vucudumda morluklar olusturacak kadar ileri gitti. Aileme de karsı çıkıp evlendiğim için kimseye bir sey söyleyemiyordum. Birgun bogazımı sıktı, gözüm karardı kendimi kaybettim ve yere düştüm. 2-3 saniye sürdü hemen kendime geldim. Kendime geldiğimde bana bakmıyordu bile. Numara yaptığını düşündüm dedi sonradan.
Geçenlerde annemi arayıp her şeyi anlattım. Ben sana demiştim, bu seni üzer demiştim, cocuguna da sana da bakarım, eğer bir çocugun daha olursa kabul etmem, eve gel dedi. Benm ve bebegimin kıyafetlerini alıp çıktım. Eve geldiğinde bizi göremeyince “s.git, umrumda değilsin, bu iş bitti, pişman olup adımı sayıklayacaksın” dedi.
Boyle dik durmasının sebebi de, abimin basından bir yargılama sureci gecti ve eşim onun için çok uğraştı, olumlu sonuç elde etti. Bana hep “kimse senin için bu kadar uğraşmazdı” diyerek beni susturdu. Şimdi de nankörlükle suçluyor.
Ya çocuğu verirsin ya da size 5 kurus para vermem diyor. Ailemin durumu orta seviyede ama bizi muhtaç etmezler. Kendisini yuksek gördüğü için muhtac olacagımızı ve pişman olacagımı düşünüyor.
Uzun yazdım kusura bakmayın. Evden ayrılalı uzun zaman olmadıgı için şu an geri dönersem kabul eder ama biraz daha zaman geçip dava surecine girersek beni üzmek için elinden geleni yapacaktır. Dönmeye korkuyorum. Ailesi de pek karışmıyor. Benimkiler dönme diyor. Eşimin bir arkadaşı aradı, o asla gelip seni almayacak kendin gel ve halledin, ben gönlünü yapması için konuştum ama dinlemiyor dedi. Ne yapmalıyım. Fikirlerinizi belirtir misiniz
Adalet okuyan biri nasil siddete basvurur aklim’almiyor Allah yardimciniz olsun kalbinizi degil beyninizi dinleyin hic birsey sizden onemli olamaz korkmayîn acta acikta kalirim diye de rizki veren Allah dir sonucta

Her evlilikte şiddet yok, her evlilikte küçümseme, hor görme yok. Siz daha erkek görmediğiniz için eşinizi bir halt zannediyorsunuz, ama kibirli pisliğin teki işte.Avukat olmuş da ne olmuş sanki. Ben onun için hep derim: Bizim diplomalarımiz bizim nasıl bir insan olduğumuzu asla göstermez. Esiniz avukat olmuş ama ne hak ne hukuk biliyor. Simdi bir kac güzel küfür de hak ediyor, ama maalesef ben kullanmıyorum. Kafanızı ergenlik çağınızdan bu yana offline çevirmişsiniz.geri online a geçirin. Ve en önemli nokta : Hic bir çocuk annesinin ezildigi bir evde mutluve sağlıklı psikolojisinde büyümez!

Çok küçükmüssünüz ne aşkı ya.O yaşta kendimi hayal ettim en son düşündüğüm şeydi karşı cinsim.Boşanın o heriften sakın dönmeyin.Ruh hastası psikolojik deli eşiniz :sinirli: Dişli avukat bulun ya seve seve ya seve seve( :ıslık: ) tazminat ve nafaka verecek. Ha derseniz kabulum yerim dayagimi cignerim gururumu dönün.Bir kez daha ezin annenizi!

Kendi kendime dönmemi bekliyor anladığım kadarıyla. Ben de korkuyorum bir de şartları varmış. Hayatım daha kötü olacak

Asla asla. Muhtemelen adam kendini mükemmel görüyor ve geriye kendi ayağınıza döndüğünüzde eziyetlerin dozu artacaktır.
Aile olmak elbette birbirine yardım etmeyi gerektirir/di. O açıdan abimize destek olmasını yük edinmeyin. Siz de illa ki onun ailesine destek oldunuz yada olurdunuz elinizdeki maharet göre değil mi?
Şimdi yeni bir hayat kurmanın yoluna bakın.

Çok küçükmüssünüz ne aşkı ya.O yaşta kendimi hayal ettim en son düşündüğüm şeydi karşı cinsim.Boşanın o heriften sakın dönmeyin.Ruh hastası psikolojik deli eşiniz :sinirli: Dişli avukat bulun ya seve seve ya seve seve( :ıslık: ) tazminat ve nafaka verecek. Ha derseniz kabulum yerim dayagimi cignerim gururumu dönün.Bir kez daha ezin annenizi!
Annemin gönlü hiç yok zaten. Bu adamla boşanma süreci de zor geçecektir. Umarım çabuk kurtulurum

Asla asla. Muhtemelen adam kendini mükemmel görüyor ve geriye kendi ayağınıza döndüğünüzde eziyetlerin dozu artacaktır.
Aile olmak elbette birbirine yardım etmeyi gerektirir/di. O açıdan abimize destek olmasını yük edinmeyin. Siz de illa ki onun ailesine destek oldunuz yada olurdunuz elinizdeki maharet göre değil mi?
Şimdi yeni bir hayat kurmanın yoluna bakın.
Gerçekten hiçbir kusurunu kabul etmedi, galiba artık beni kendine layık da görmüyor.

Adalet okuyan biri nasil siddete basvurur aklim’almiyor Allah yardimciniz olsun kalbinizi degil beyninizi dinleyin hic birsey sizden onemli olamaz korkmayîn acta acikta kalirim diye de rizki veren Allah dir sonucta
Bana karşı davranışları pek adaletli değil hatta yumusak baslı ol ki vurmayayım düşüncesinde

Gerçekten hiçbir kusurunu kabul etmedi, galiba artık beni kendine layık da görmüyor.

o ruh hastası ancak bakırköye layık. aklı başında hiçbir kadın da onu istemez.

senelerce kendini düşük hissettirmiş sana. yok öyle bir şey. sen bu adamın yanlışlarını görebilecek kadar zeki bir kadınsın. gerçekten düşük zekalı bir kadın olsan bunları normal bulurdun hatta savunurdun. biz burda neler gördük ya.

ailen yanında olduğu için ÇOKK şanslısın, bu şansı kullan. abine yardımını da boşversene, sen ona evlat verip kadınlık yapmışsın senelerce. sana yapacağı hiçbir iyilikle bunu ödeyemez. kaldı ki sınırsız nankörlük yapmış. bunu yine başına kakarsa "yardım etmeseydin abime, başka avukat bulurduk" de geç. ama telefondan. lütfen çocuğunun hatrı için annenlerde kal. Allah yardımcın olsun.

bu arada abin ne düşünüyor? yoksa o eşinin yanında mı bu konuda, o yüzden mi mahçup hissediyorsun?

X